Česko – Slovensko 3:4 (po pr.)
po prodl.
Česko
3:4 (2:0, 0:1, 1:2 - 0:1)
Slovensko
Sobota 27.08.2022, 13:30 • Rovaniemi, Finsko • Turnaj čtyř (U20)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (15:43:38)
     
    Česká republika končí na turnaji čtyř reprezentací do 20 let na posledním čtvrtém místě. V přímém souboji o třetí místo nestačila na východní sousedy ze Slovenska, jimž podlehla 3:4 po prodloužení. Za zmínku stojí fakt, že všech šest branek v základní hrací době padlo v přesilových hrách. V nastaveném čase rozhodl o slovenském vítězství Jakub Chromiak, jenž stál na konci přečíslení tří proti dvěma.
     
    Nejlepší hráči: Lukáš Pajer – Adam Ondriš.
     
    Střely na bránu: 21 – 31.
     
    Konec zápasu.
    61:37 Jakub CHROMIAK - 3:4
     
    61:37
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Je konec, bonusový bod bere Slovensko! Přečíslení tří proti dvěma řešil JAKUB CHROMIAK nahrávkou z druhé vlny najíždějícímu Šramatému, jehož pokus v bráně neskončil. Volný puk si nicméně našel všudypřítomný JAKUB CHROMIAK a bekhendem ho plácl za Stuchlíka. Asistence: Marek Šramaty a Tim Danielčák.
     
    61:20
    Přerušení hry způsobil Patrik Andrisík. Výborně se srovnal proti střele z levého kruhu a kus černé gumy lapil do lapačky.
     
    61:12
    Jeden ze slovenských hokejistů podklouzl a Češi rázem směřovali do přečíslení tří na jednoho. Bohužel nahrávku doleva nebyla vůbec přesná.
     
    60:25
    Jakub Chromiak mohl zkusit rychlý protiútok, ale rozhodl se neriskovat. Hru zklidnil a za vlastní bránu nahrál Timu Danielčákovi.
     
    60:10
    Prodloužení se hraje již tradičně ve třech na obou stranách. Můžeme se tedy těšit na velké množství zajímavých akcí, pokud nedojde k brzkému rozuzlení.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Základní hrací doba nerozhodla, utkání mezi Českem a Slovenskem míří do prodloužení. Naši východní sousedé dokonali obrat zásluhou tref Ondreje Molnára a Tima Danielčáka, ale Češi se nevzdali a na současných 3:3 vyrovnal Šimon Marha. Zajímavým faktem je skutečnost, že všech šest gólů padlo v přesilové hře, hra pět na pět žádný zásah nepřinesla.
     
    Střely na bránu po 3. třetině: 20 – 29.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:44
    Jan Půček zprvu chtěl vyrazit do útoku, ale když zpozoroval, že spoluhráči míří na střídačku, tak nahodil za Andrisíkovu svatyni a i on si odjel odpočinout.
     
    59:16
    Bojoval srdnatě, ale hru v útočném pásmu Martin Böhm nakonec neudržel. Naopak Slováci vystartovali do přečíslení a bylo velké štěstí, že Ondrej Molnár po pěkné nahrávce netrefil touš vůbec dobře!
     
    58:46
    Se zakončením od pravého mantinelu neměl Marek Stuchlík žádné problémy, z lapačky dokonce stihl kotouč vyklepat pro Šedivého.
     
    58:01
    Od modré čáry vyslal tvrdý projektil Sebastian Jasečko. Patrik Andrisík si poskočil a maskou puk vyhlavičkoval mimo nebezpečí.
     
    57:57
    Svěřenci kouče Kalousa pokračují v aktivním pojetí hry. Střelou zápěstím se prezentoval Marcel Marcel, puk proletěl těsně vedle pravé tyče.
     
    57:22
    Za bránou soupeře operoval s kotoučem na hokejce Petr Moravec. Před ní hledal Šimona Marhu, toho pokryl Timotej Tomala.
     
    56:38
    Ihned po vhazování pálil od modré čáry Šimon Bečár. Jeden z bránících hokejistů zvedl hrací předmět do ochranné sítě.
     
    56:11
    Jistý zákrok Marka Stuchlíka, který zmenšil střelecký úhel Adamu Ondrišovi a pokus z pravého kruhu udržel mezi betony.
     
    55:45
    Po pravém mantinelu najel do útočného pásma Robin Sapoušek. Stříleným pasem hledal mezi kruhy Alexandra Remeše, který promáchl.
     
    55:27
    Příliš mnoho volného prostoru dostal Šimon Bečár. Ovšem nevyužil ho, když prováhal ideální příležitost ke střele a pak trefil padajícího beka.
     
    54:36
    Dlouhou pasáž hry bez přerušení utnul slovenský obránce Maroš Mešár, ten nasměroval střílenou přihrávku Petra Moravce na vlastní střídačku.
     
    54:14
    Svým nahozením od modré čáry Jakub Chromiak způsobil nepřehlednou situaci v předbrankovém prostoru českého týmu, ty vyřešil dlouhým odpalem Tomáš Machů.
     
    53:58
    Už opravdu dlouhou dobu se hraje bez přerušení. Situaci dva na dva řešil Šimon Marha forhendovou střelou vedle pravé tyčky.
     
    53:20
    Marek Stuchlík si rozmyslel výjezd za bránu a nechal hrát Jakuba Šedivého. Kapitán si poradil, nahrávku nadvakrát propasíroval k Martinu Böhmovi.
     
    52:49
    V posledních okamžicích mají přeci jen mírně navrch Češi. Na teč nahazoval od pravého mantinelu Petr Moravec, kotouč proletěl chumlem hráčů bez doteku jakékoliv hokejky.
     
    52:23
    Skvěle si za vlastní bránou počínal Jakub Chromiak. Všiml si blížícího se Lukáše Pajera, jemuž udělal kličku do protipohybu a rozehrál na Krakovského.
     
    51:46
    Hraje se ze strany na stranu, akce střídá akci. Přes obránce vypálil příklepem Ivo Sedláček, Patrik Andrisík zasáhl pravým betonem.
     
    51:21
    Protiútok podnikl Sebastián Nahalka. Nedostalo se mu ovšem podpory od spoluhráčů, sám byl proti obranné dvojici bez šance.
     
    50:39
    Hráči v červených dresech vyjeli do útoku ve třech hráčích. Z levého kruhu na sebe vzal zodpovědnost Šimon Marha, cílové zařízení minul.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Spolu s tím vypršel i trest Karla Křepelka, Češi hrají v plném počtu.
     
    49:59
    Výbornou práci odvedl Jakub Šedivý. Skvěle vystál protihráče, aby nakonec vystihl i pas mezi kruhy a bez problémů vyhodil přes všechny čáry.
     
    49:15
    Tahle přesilovka Slovenska ovšem nevypadá vůbec dobře. Už minuta je minulostí a zatím se marně snaží útočící tým dostat do útočné třetiny.
     
    48:09
    Dvě minuty za sekání si vysloužil Karel Křepelka. Obránce neochotně odjíždí na trestnou lavici, vědom si faktu, že početní převahy dnes hrají klíčovou roli.
     
    48:01
    Slovenský protiútok zastavil hvizd čárového rozhodčího. Ofsajd způsobilo nedorozumění mezi Danielčákem a Bečárem.
     
    47:51
    Český tlak pokračuje. Slovo si vzal Petr Moravec, který se zbavil osobního strážce, leč na Jakuba Chromiaka už nevyzrál.
    47:11 Šimon MARHA - 3:3
     
    47:11
    Česko právě vstřelilo branku!
    Šestý gól v utkání, šestý v přesilové hře jednoho z mužstev! Alscher přenesl hru doprava na ŠIMONA MARHU, jenž pokusem ze zápěstí kousek za pravým kruhem k bližší tyči viditelně zaskočil nepřipraveného Andrisíka. Asistence: Šimon Marha.
     
    46:14
    A další neúspěšný průnik o útočné třetiny. Pokusil se o něj Ivo Sedláček, jenže narazil na překážku jménem Jakub Chromiak.
     
    45:50
    Naši východní sousedé zatím zvládají oslabení velmi dobře. Nyní to byl Šimon Bečár, kdo nabral puk na čepel hole a úspěšně vyhodil.
     
    45:17
    Zmatky v předbrankovém prostoru vyřešil Patrik Andrisík. Našel si volný hrací předmět ve změti hokejek a přikryl ho lapačkou.
     
    44:47
    Martin Böhm si rozmyslel zakončení, místo toho ještě posunul kotouč do levého kruhu na Adama Barše. Křižný pokus se mezi tři tyče nevešel.
     
    44:14
    Zápas může pokračovat. Hráči v červených dresech se usadili v útočném pásmu, kapitán Jakub Šedivý střílel příliš vysoko.
     
    43:45
    Po střetu s protihráčem zůstal na zemi ležet jeden z českých hokejistů, muži v pruhovaném proto raději přerušili hru.
     
    43:22
    Rozhodčí se mezi sebou poměrně dlouho radili, aby nakonec vyloučili Marka Šramatého na 2+2 minuty na bodnutí koncem hole. Velká šance českého celku vrátit stav do vyrovnané podoby.
     
    43:10
    Češi rozhodně mají nad čím přemýšlet. Ztrácí jeden gól, přitom po úvodní desetiminutovce byli o dva góly napřed a nic překvapivému výsledku nenasvědčovalo.
    42:35 Tim DANIELČÁK - 2:3
     
    42:35
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Znovu potrestaný český faul a Slovensko je poprvé v utkání o krok napřed! Molnár vyslal střílenou nahrávku na TIMA DANIELČÁKA, útočník litvínovské Vervy zvedl touš nechytatelně pod břevno. Asistence: Ondrej Molnár a Alex Šotek.
     
    41:19
    A protože slovenská vyrovnávací trefa padla při ponechané výhodě, tak na trestnou lavici putuje Sebastian Jasečko za nedovolené bránění. Naši východní sousedé totiž využili přesilovku pět na čtyři, takže se zrušil trest Moravce, nikoliv signalizovaný prohřešek Jasečka.
    41:19 Ondrej MOLNÁR - 2:2
     
    41:19
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Vyrovnáno! Na útočné modré zachytil letící puk slovenský obránce, nahození před bránu ztečoval mimo dosah bezmocného Stuchlíka ONDREJ MOLNÁR! Asistence: Adam Ondriš.
     
    40:10
    Rozhodčí nakonec sáhl i k vyloučení, a to pouze na české straně, za hru vysokou holí si odjíždí na lavici hanby odpočinout Petr Moravec.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. V rohu kluziště se hned strhla menší mela, kterou muži v pruhovaném rychle vyřešili.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 14:59.
     
    Prostřední dvacetiminutovka přinesla jediný gól, o nějž se postarali Slováci, třetí třetina tedy slibuje pořádně dramatickou podívanou. Také naši východní sousedé se prosadili v přesilové hře, střelou z pravého kruhu skóroval Ondrej Molnár. Nadále platí, že k vidění je vyrovnané střetnutí, v němž ani jeden z týmů nemá výrazně navrch, takže rozhodovat mohou maličkosti, jako třeba právě procento využitých přesilovek.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 14 – 21.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:47
    Příliš netrpělivý byl na modré čáře Petr Moravec, ten nakonec vystavil Iva Sedláčka do postavení mimo hru. Hra tudíž zůstane ve středním pásmu.
     
    39:21
    Za slovenskou obrannou řadu si najížděl Robin Sapoušek. Jan Půček jej hledal vysokým obloučkem, ten skončil v rukavici bránícího Moška.
     
    38:40
    Adam Ondriš si věřil na protiútok, jenže mu poměrně dlouho trvalo, než nabral rychlost, čehož využil Marcel Marcel k natlačení se před konkurenta.
     
    38:06
    Další slovenský útok táhl Tim Danielčák. Vypálil ze zápěstí z levého křídla Marek Stuchlík si prostor u bližší tyčky v poklidu pohlídal.
     
    37:37
    Závěr prostřední dvacetiminutovky probíhá ve vysokém tempu. Marek Šramaty si vyměnil puk s Patrikem Sokolim a střílel forhendem příliš vysoko.
     
    37:13
    Slovenští hokejisté se neudrželi v útočném pásmu, protože Michalu Laurenčíkovi nevyšlo zpracování. Hraje Jakub Šedivý.
     
    36:30
    Přerušení hry způsobil Patrik Andrisík. Slovenský gólman si sáhl pro vysoký oblouček a skrze Marhu si na rozehrávku nevěřil.
     
    36:08
    Do dobře rozestavené defenzivy soupeře se vydal Josef Krejsa, Pral se statečně, aby jej ve finále čistým způsobem obral Marián Moško.
     
    35:39
    Patrik Sokoli naznačil střelu, aby nakonec ještě zkusil přenést hru na Markuse Suchého, tomu kotouč podjel smolně pod hokejkou.
     
    35:17
    Tvrdou ránou od modré čáry se prezentoval Marek Alscher. Razance nechyběla, avšak přesnost ano, kus černé gumy proletěl vedle pravé tyče.
     
    34:30
    Rána Josefa Krejs přišla v okamžiku, kdy už byl na ledě i Marek Šramaty. Patrik Andrisík podržel puk v lapačce a umožnil unaveným spoluhráčům vystřídat.
     
    34:02
    Češi ještě chvíli kombinovali, ale k dalšímu zakončení nedošlo, po nepřesném pasu Půčka úspěšně vyhodil Šimon Bečár.
     
    33:44
    Vyhození po levém mantinelu zastavil Martin Böhm. Sám si pak najel do levého kruhu, z úhlu Andrisíka nepřekvapil.
     
    33:03
    Dělovka kapitána Jakuba Šedivého se od zadního mantinelu odrazila až do středního pásma. Další útočnou akci rozjíždí právě Šedivý.
     
    32:21
    Faul z kategorie zbytečných předvedl Marek Šramaty, když krosčekoval soupeře k ledu v momentě, kdy on a jeho spoluhráči mačkali Čechy v jejich vlastním obranném pásmu.
     
    32:07
    S koncem Křepelkova trestu vystřelil od modré čáry do přehuštěného prostoru Jakub Chromiak. Stuchlík zapracoval na jedničku, touš chytil a nepustil.
     
    31:36
    Až ve druhé minutě početní převahy se slovenští junioři dostali ke kombinaci. Tu završil Šimon Bečár tečovanou ránou z pravého kruhu do ochranné sítě.
     
    31:10
    Minuta z přesilovky je pryč a hokejisté Slovenka zatím nic nepředvedli. Mají problém vůbec získat útočné pásmo, defenziva Čechů momentálně pracuje na jedničku.
     
    30:06
    Karel Křepelka zbytečně dohrál konkurenta, což rozhodčí ocenili dvěma minutami za krosček. Slovensko má možnost vyrovnat.
     
    30:01
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Češi disponují vedením o jeden gól, obrázek hry je vyrovnaný. Jednu chvíli mají navrch Češi, pak zase chvíli Slováci.
     
    29:33
    Ivo Sedláček za bránou soupeře statečně vzdoroval dvojici obránců, nakonec však dle očekávání o hrací předmět přišel.
     
    29:06
    Už to vypadalo, že se Petr Gajda chystá uštědřit protihráči hit, jenže ten se mu v poslední chvíli vyhnul, takže český útočník projel k pravému mantinelu bez problémů a bez kontaktu se sokem.
     
    28:21
    Ihned po buly vypálil Marek Šramaty. Mare Stuchlík mohl zůstat ledově klidným, obětavým blokem se totiž prezentoval Tomáš Machů.
     
    28:15
    Poměrně dlouho váhal s rozehrávkou Marián Moško. Nakonec chytře nahodil na Marka Stuchlíka a vybojoval buly v útočné třetině.
     
    27:55
    Rychle na druhou stranu. Hru otočil Jan Půček s Josefem Krejsou, výsledkem jejich snažení byl pouze odpískaný ofsajd.
     
    27:23
    Delší dobu se hraje bez přerušení. Alex Šotek chtěl přidat do osobních statistik druhou asistenci, Patrik Sokoli po jeho pobídce promáchl.
     
    26:40
    Teď toho Marek Stuchlík moc neviděl. Měl štěstí, že poměrně dobře umístěnou střelu Danielčáka zblokoval Martin Böhm.
     
    26:11
    V tlaku jsou pro změnu Slováci. Z otočky vyzkoušel střelecké štěstí Maroš Mešár, Marek Stuchlík zakročil vyrážečkou.
     
    25:39
    Do levého křídla najížděl úplně volný Marek Alscher. Křižný pas se k němu nedostal, ve vzduchu touš sklepl pro sebe Timotej Tomala.
     
    25:06
    Jakub Šedivý se na modré čáře odvážnou kličkou zbavil Ožvalda a přenesl hru na Karla Křepelku, jemuž však rána vůbec nesedla.
     
    24:48
    Český tlak pokračuje. Marek Alscher nabil Šimonu Marhovi, jehož forhendová dělovka proletěla jen těsně nad břevnem.
     
    24:20
    Češi si chtěli rychle vzít dvoubrankový náskok zpět. Pochvalu ovšem zaslouží Patrik Andrisík, který si pohlídal mezeru mezi betony po střele Marcela.
    23:08 Ondrej MOLNÁR - 2:1
     
    23:08
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Naši východní sousedé se vrací na kontakt! Obránce Bečár posunul hrací předmět do pravého kruhu k ONDREJI MOLNÁROVI. Sedmnáctiletý forvard si v pravém kruhu připravil puk na střelu a Stuchlík ve skluzu nedokázal zabránit inkasované brance. Asistence: Šimon Bečár a Alex Šotek.
     
    23:00
    Nyní už český gólman musel být v permanenci. Nemusel ovšem řešit nic moc složitého, rána Jakuba Chromiaka totiž zamířila přímo do středu brány.
     
    22:49
    Z pravého kruhu vyslal slabou střelu po ledě Boris Babeliak. Marek Stuchlík ani nemusel zasahovat, puk proletěl vedle pravé tyče.
     
    22:14
    Úvod oslabení zvládli Češi na jedničku. Ihned po buly vyhodil přes všechny čáry Jakub Šedivý, Slovensko se stále marně snaží usadit v útočném pásmu.
     
    21:28
    Tentokráte bylo s přechodem slovenských mladíků přes útočnou modrou všechno v pořádku. Následně se Robin Sapoušek dopustil podrážení, Slováky tedy čeká druhá přesilovka.
     
    21:17
    Slováci nakoukli do útočného pásma, z nějž je okamžitě vyhnal svým hvizdem čárový rozhodčí. Ofsajd a buly ve střední třetině.
     
    21:03
    Marcel Marcel si rozmyslel střelu z prakticky nulového úhlu a touš nahodil do předbrankového prostoru, kde kraloval Maroš Mešár.
     
    20:22
    Rychle získal, ještě rychleji o něj ale přišel. Po nepovedené nahrávce Petra Moravce posunul kus černé gumy do středního pásma Jakub Chromiak.
     
    20:10
    Druhá třetina má za sebou první vteřiny, tak pojďme na ni! Úvodní buly opět dopadlo úspěchem pro český celek, který rychle získal útočné pásmo.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 14:15.
     
    Úvodní dějství přineslo dvě branky. O obě se postarali Češi a góly padly při nerovnovážném počtu hráčů na ledě. První přesilovku využil Michal Ramik, druhou početní převahu přetavil v gól Ivo Sedláček. Svěřenci kouče Kalouse nejsou výrazně lepším týmem, Slováci mohou zpytovat svědomí za svou nedisciplinovanost.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 10 – 10.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:39
    Další útok české dvacítky skončil hvizdem čárového rozhodčího. Tušíte správně, opět se jednalo o postavení mimo hru.
     
    19:06
    V již probíhající poslední minutě první třetiny zkusil zrychlit akci Alexandr Remeš. Dlouhá nahrávka se ovšem stala kořistí Timoteje Tomaly.
     
    18:39
    Na modré čáry vypálil z pravé strany Maroš Mešár. Marek Stuchlík toho moc neviděl, avšak nemusel smutnit, situaci za něj vyřešili obránci.
     
    18:16
    Pod tlakem si Šimon Bečár poradil na jedničku. Podržel na zádech Šimona Marhu a pasem po mantinelu našel volného Moška.
     
    17:46
    Kevin Horváth neměl komu nahrát, proto vypálil od levého mantinelu přes obránce. Pozorný Marek Stuchlík skryl touš ve výstroji.
     
    17:03
    Slovenská brána vypadla z původního postavení, muselo tedy dojít k přerušení hry. Stalo se tak po střetu Michala Ramika s Jakubem Chromiakem.
     
    16:41
    Závar před slovenskou bránou neskončil gólem. Volného puku se chopil Alexandr Remeš, jenže trefil jenom brusle obránce.
     
    16:12
    Zakázané uvolnění vrací hru před Marka Stuchlíka. Robin Sapoušek vyzkoušel dlouhý pas na Adama Bareše, leč jeho rychlostní schopnosti přecenil.
     
    15:36
    Po konci početní převahy vyslal zajímavou střelu zápěstím Kevin Horváth, Martin Böhm jeho ránu zblokoval mimo hrací plochu.
     
    15:15
    Ne, první přesilovka se Slovákům vůbec nepovedla. Marek Stuchlík byl bez práce, nemusel předvést ani jeden zákrok.
     
    14:23
    Hokejisté v červených dresech dokonce zaútočili ve vlastním oslabení. Jmenovitě Marcel Marcel, jenž nastartoval po levém mantinelu, z úhlu však bránu minul.
     
    14:01
    Vlastní vinou se naši východní sousedé připravili o útočnou třetinu. Šimon Bečár nezvládl zpracování prudké přihrávky Suchého.
     
    13:14
    Češi své dvě přesilovky využili, jak si povedou Slováci při první početní výhodě? Menší dvouminutový trest vyfasoval Tomáš Machů za nedovolené bránění.
     
    13:03
    Češi v útočném pásmu dlouho nepobyli. Boris Babeliak totiž vystihl nahrávku Marcela na Šedivého a vyslal oblouček do střední třetiny.
     
    12:39
    Lehké nahození Lukáše Pajera splnilo účel. Patrik Andrisík schoval puk ve výstroji a před blížícím se konkurentem si na rozehrávku netroufl.
     
    12:00
    S ohněm si zahrával Matěj Pinkas. Levou bruslí nezvládl zpracování, nicméně měl štěstí, protože za ním stojící protihráč Sokoli se zaváháním soka vůbec nepočítal a reagoval pozdě.
     
    11:44
    Ondrej Molnár se zlobí na spoluhráče Antonia Ožvalda, který ho vystavil do ofsajdové pozice. Jinak by po levém křídle postupoval do slibné šance.
     
    11:12
    NA druhou stranu vystartoval Petr Moravec. Jakub Chromiak jej vytlačil z ideální palebné pozici, zakončení bekhendem skončilo v boční síti.
     
    10:46
    Středem měl v plánu pláchnout obráncům Marek Šramaty. Neudržel ovšem kontrolu nad pukem, ten nechal v klíčovou chvíli za sebou.
     
    10:03
    Už to vypadalo, že Šimon Marha vyjede z levého kruhu za bránu, avšak nakonec zkusil vystřelit a Patrik Andrisík hrací předmět schoval v lapačce.
     
    09:55
    Postavení mimo hru českého týmu. Šimon Marha zaregistroval Robina Sapouška příliš pozdě, nahrával až v době, kdy byl spoluhráč za modrou.
     
    09:23
    Hra probíhá v útočném pásmu českého týmu. Od modré čáry pokusil štěstí Marek Alscher, kotouč prosvištěl vysoko nad břevnem.
     
    08:49
    Osobnímu strážci ujel po pravém mantinelu Tim Danielčák. Snažil se procpat až před Marka Stuchlíka, v čemuž mu zabránil Karel Křepelka.
     
    08:03
    Na hraně pravidel atakoval Petra Moravce Marán Moško. Rozhodčí byli shovívaví a neposlali Slováky potřetí v krátkém časovém sledu do čtyř.
    07:22 Ivo SEDLÁČEK - 2:0
     
    07:22
    Česko právě vstřelilo branku!
    Kalousova družina přetavila v gól i druhou přesilovku! Na modrou čáru obdržel touš IVO SEDLÁČEK. Útočník brněnské Komety vypálil zápěstím z levé strany na zadní tyč, Andrisík na puk nedosáhl. Asistence: Lukáš Pajer a Petr Moravec.
     
    06:54
    Podaří se Čechům využít druhou početní převahu? Proti pravidlům hrál tentokráte Luca Krakovský, rozhodčí beka vylučují za držení.
    05:54 Michal RAMIK - 1:0
     
    05:54
    Česko právě vstřelilo branku!
    Přesilová hra využita, Češi se ujímají vedení! Na konci pohledné kombinace byl MICHAL RAMIK, jenž z předbrankového prostoru nasměroval kotouč za Andrisíkova záda. Asistence: Sebastian Jasečko a Šimon Marha.
     
    05:23
    Jakub Šedivý vzal zodpovědnost na sebe a nahodil od modré čáry. Slovenský gólman měl velmi dobrý výhled, proto touš schoval ve výstroji.
     
    05:05
    Minuta z početní převahy je pryč a k vidění byla jediná střela na bránu. S pokusem z levého kruhu si Patrik Andrisík hravě poradil.
     
    04:03
    Krátce po vhazování Michal Laurenčík fauloval, proti protihráči si pomohl nedovoleným bráněním. Premiérovou přesilovku si tak vyzkouší Češi.
     
    04:01
    Svěřenci kouče Feneše se provinili postavením mimo hru. Ondrej Molnár s Michalem Laurenčíkem si ještě celou situaci vysvětlují.
     
    03:39
    Jakub Chromiak o sobě dal vědět i v defenzivě. Výborně vystoupil proti Robinu Sapouškovi, překvapeného protihráče zdárně obral.
     
    03:23
    Úvod střetnutí patří Slovákům, kteří zatím skvěle bruslí. Tim Danielčák nezvládl zpracování přihrávku, tu mu v přečíslení adresoval Chromiak.
     
    02:55
    Naši východní sousedé obsadili útočnou třetinu. Z vrcholku pravého kruhu střílel Boris Babeliak vysoko nad horní tyč.
     
    02:20
    Za vlastní svatyní se postaral o zklidnění hry kapitán Jakub Šedivý. Počkal na vystřídání spoluhráčů, jako cíl rozehrávky si zvolil Marka Alschera.
     
    01:44
    Rychle na druhou stranu. Po pravém mantinelu nabral velkou rychlost Jan Půček, kolem Marína Moška se ale neprodral.
     
    01:11
    Souboj v rohu kluziště pro Kevina Horvátha. Následoval pas na modrou, de se nacházel Luca Krakovský, jeho rána byla nepřesná.
     
    00:31
    Byl to Ivo Sedláček, kdo od pravého mantinelu nahazoval před bránu, kde tušil Petra Moravce, ten ovšem promáchl naprázdno.
     
    00:10
    Utkání mezi Českem a Slovenskem odstartovalo! Na buly byli úspěšnější Češi, kteří okamžitě směřují do útoku.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Stuchlík (Špunar) – Křepelka, Šedivý (C), Jasečko, Böhm, Machů, Alscher, Pinkas – Pajer, Moravec (A), Sedláček (A) – Ramik, Marha, Marcel – Krejsa, Půček, Remeš – Gajda, Sapoušek, Bareš.
    Trenér: Jiří Kalous

    Slovensko: Andrisík (Korec) – Bečár (C), Laurenčík, Chromiak (A), Krakovský, Moško, Eperješi, Nahalka, Mešár – Sokoli, Šramaty (A), Danielčák – Molnár, Suchý, Šotek – Ožvald, Babeliak, Štefančík – Ondriš, Horváth, Tomala.
    Trenér: Ivan Feneš

    Rozhodčí: Laine, Nieminen – Vostrakov, Niemelä.
     
    Češi budou usilovat proti východním sousedům o první body na turnaji. V divoké přestřelce se Švédskem padli těsně rozdílem jednoho gólu 4:5, načež výrazně nestačili na Finsko, jemuž podlehli vysoko 0:5.

    Podobně jako Češi, tak ani Slováci na turnaji ještě nebodovali, přičemž inkasovali dva debakly. Nejprve 0:6 od Finska, aby vzápětí schytali dokonce dvouciferný počet gólů od Švédska, prohráli 1:11.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásné sobotní odpoledne. Vítám vás při sledování turnaje čtyř reprezentací do 20 let, u zápasu mezi Českem a Slovenskem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 6. Ramik (Jasečko, Marha), 8. Sedláček (Pajer, Moravec), 48. Marha (Alscher) – 24. Molnár (Bečár, Šotek), 42. Molnár (Ondriš), 43. Danielčák (Molnár, Šotek), 62. Chromiak (Šramaty, Danielčák)


    Česko: Stuchlík (Špunar) – Křepelka, Šedivý (C), Jasečko, Böhm, Machů, Alscher, Pinkas – Pajer, Moravec (A), Sedláček (A) – Ramik, Marha, Marcel – Krejsa, Půček, Remeš – Gajda, Sapoušek, Bareš.
    Trenér: Jiří Kalous

    Slovensko: Andrisík (Korec) – Bečár (C), Laurenčík, Chromiak (A), Krakovský, Moško, Eperješi, Nahalka, Mešár – Sokoli, Šramaty (A), Danielčák – Molnár, Suchý, Šotek – Ožvald, Babeliak, Štefančík – Ondriš, Horváth, Tomala.
    Trenér: Ivan Feneš

    Rozhodčí: Laine, Nieminen – Vostrakov, Niemelä

    Diváci: 214