Färjestad – Straubing 6:1 (kon.) | Skellefteå – Třinec cz 3:2 (po pr.) | Sparta – Luleå cz 2:3 (kon.)
Belfast Giants – Davos 3:6 (kon.) | TPS – Zug 0:4 (kon.) | Jukurit – Aalborg 5:3 (kon.)
Wolfsburg – Lublaň 7:2 (kon.) | Cracovia – Villach 4:2 (kon.)
konec
Belfast Giants
3:6 (1:2, 2:3, 0:1)
HC Davos
Neděle 04.09.2022, 16:30 • The SSE Arena • Hokejová Liga mistrů • Skupina H
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
     
    Hezké nedělní odpoledne přeji všem příznivcům hokeje. Léto pomalu končí a to znamená jediné, postupně se začnou rozjíždět ligové soutěže napříč světem. A nejinak je tomu u hokejové Ligy mistrů, která odstartovala prvním zářijovým dnem. My se dnes zaměříme na utkání mezi týmy Belfast Giants a HC Davos ve skupině H.
     
    Belfast Giants

    Hokejisté z Belfastu se v tabulce nacházejí na posledním čtvrtém místě a zatím nezískali ani bod. Jejich první vystoupení ve skupinové fázi Ligy mistrů nedopadlo dobře, když narazili na českého mistra v podobě Třince. Oceláři neponechali nic náhodě a zvítězili 4:0. Belfastu tak nedovolili ani gól. Giants by v druhém utkání rádi tuto prohru odčinili, ovšem znovu je nečeká žádný lehký soupeř. Narazí totiž na švýcarský celek s obrovskou tradicí, a sice na Davos. Nebude je tedy čekat žádná procházka růžovým sadem.
     
    HC Davos

    Hokejisté Davosu naopak do Ligy mistrů vstoupili úspěšně a mají první tři body v tabulce. Zatím jsou druzí za Třincem, jenž má lepší skóre. V prvním kole narazili na švédskou Skelefteu a zápas to byl takřka vyrovnaný. Díky trefě Stránského vedli Davosští po druhé třetině 2:1, na začátku té třetí dokonce 3:1. Ovšem soupeř snížil na rozdíl jediné branky a drama bylo na světě. Nakonec ale Davos těsný náskok uhájil až do konce a bral první výhru. Bude úspěšný i dnes? Uvidíme, zda roli favorita naplní nebo zda soupeř svého soka potrápí a uzme mu nějaký ten bod.
     
    Vzájemná utkání

    Co se týče vzájemných duelů, pro oba celky to bude první společné měření sil. Dosud na sebe totiž tyto týmy nenarazily.
     
    Úvodní sestavy:

    Belfast Giants: Jones (Whistle) – Cullen, Baum, Foley, Bast, Raine (A), Ruopp, Garside – Angeli, Conway, Goodwin (C) (TS) – Cooper (A), Lake, Gilbert – Butcher, Owre, Mcauley – Norris, Soy, Long
    Trenér: Adam Keefe

    HC Davos: Aeschlimann (Senn) – Nygren (A), Jung, Fora (A), Dahlbeck, D. Egli, Paschoud, Barandun – Ambühl (C) (TS), Corvi, Nordström – Stránský, Nussbaumer, Bristedt – Wiesser, Prassl, Knak – Schmutz, Ch. Egli, Simic
    Trenér: Christian Wohlwend

    Rozhodčí: André Schrader (GER), Andrew Dalton (UK) – Scott Rodger (UK), Ryan Fraley (UK).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Davos se hned po vhazování ujal kotouče a zavezl ho do útočného pásma, ale první akce švýcarského týmu skončila velmi brzy a domácí tak otáčí hru.
     
    00:33
    Ale i Belfast útočné snažení nedotáhl do konce a puk je ve středním pásmu, kam si pro něj rychle sjíždějí znovu hosté.
     
    01:17
    Matěj Stránský podél pravého mantinelu pronikal do útočné třetiny, ale postarali se o něj obránci Belfastu, kteří ho blíže brance Jonese nepustili.
     
    02:09
    Simon Knak se zjevil tváří v tvář Jonesovi, ale nakonec nedostal přihrávku. Nemohl tak zakončit a rázem tak skončil další dobrý náznak šance Davosu.
     
    02:41
    Tyler Soy už se málem uvolňoval ze středu pole, ale bleskurychle ho o puk obral soupeř. Nicméně Belfast opět zaútočil a Soy už vystřelil před Aeschlimannem, ale ten puk vyrazil.
     
    03:36
    Nyní musel Aeschlimann zakročit proti teči Seana Norrise a raději zastavil hru. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    04:16
    A další šance domácích, kteří se nezalekli favorita a opět ohrozili branku Sandra Aeschlimanna, jenž byl mezi třemi tyčemi opět pozorný.
     
    04:42
    Nyní zaútočili hosté, Matěj Stránský se dostal do zakončení a tentokráte svůj um ukázal také Peyton Jones, jenž jeho nepříjemný pokus zastavil a puk poté srazil do bezpečí.
     
    05:25
    Chris Egli dostal přihrávku do prostoru mezi kruhy, ale z nápřahu na Jonese nevyzrál. Nicméně nadále pokračuje akce Davosu, který se snaží o úvodní branku zápasu.
     
    06:22
    Darik Angeli si drze sjel až před Aeschlimanna a klepl si o přihrávku, ovšem nakonec k tomu nedošlo a hosté jdou rychle dopředu.
     
    06:53
    Davos právě vstřelil branku!
    A hned je z toho první branka zápasu. Hosté se natlačili do útočného pásma, roztáhli akci a do prostoru hrany pravého kruhu pak dostal přihrávku MICHAEL FORA, jenž na nic nečekal a okamžitě vypálil, jeho rána pak zapadla za záda brankáře Peytona Jonese – 0:1. Asistence: Enzo Corvi.
    06:53 Michael FORA - 0:1
     
    09:25
    Vyloučení v týmu Belfast Giants:
    Chad Butcher – 2 min., sekání.
     
    11:01
    Jones se musel činit a reflexivně zastavil pokus z prostoru mezi kruhy. Hra je zastavena a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    11:25
    Belfast je v plném počtu.
     
    11:32
    Další menší závar před domácí brankou, ale nakonec se z něho domácí celek vymanil a rychle otáčí hru a míří před branku Sandra Aeschlimanna.
     
    11:57
    Vyloučení v týmu HC Davos:
    Raphael Prassl – 2 min., sekání.
     
    12:19
    Přesilovku si vyzkoušejí také hráči Belfastu a už se roztáhli v teritoriu svého soupeře a rozvíjejí akci. Obrana Davosu se zatím ale drží.
     
    13:09
    Gabe Bast se dostal až před Aeschlimanna, jenž jeho následný pokus zneškodnil a opět hru nechal přerušit. Buly po jeho levé ruce.
     
    13:57
    Davos je v plném počtu.
     
    14:14
    Na řadě je komerční přestávka.
     
    14:14
    Je problém s ledem u hrazení a nyní probíhá jeho úprava. Zatím se ve hře nepokračuje.
     
    14:37
    Už je vše v pořádku a pokračuje se. Domácí celek se usadil v pásmu Davosu a snaží se o kombinaci, která by přeci jen mohla vést k vyrovnání.
     
    15:14
    Davos právě vstřelil branku!
    A místo toho přichází druhý gól hostů, kteří tak navyšují svůj náskok. Jeden z hostů objel branku Jonese, poté poslal puk před branku, kde ho uměl mezi tři tyče pohotově dostat MAGNUS NYGREN – 0:2. Asistence: Enzo Corvi.
    15:14 Magnus NYGREN - 0:2
     
    15:56
    Belfast právě vstřelil branku!
    Hned je ale sníženo. Mark Cooper vypíchl puk v obranném pásmu a nabral rychlost. Zavezl ho do útočného pásma, kde od hrazení naservíroval přihrávku pro najíždějícího DAVIDA GILBERTA, jenž zasunul touš k bližší tyči – 1:2. Asistence: Mark Cooper.
    15:56 David GILBERT - 1:2
     
    17:48
    Domácí ožili a o chvilku později se znovu dostali do šance, kterou ale zastavila obrana Davosu. Ten se poté vydal znovu do útoku.
     
    18:34
    Domácí vybojovali puk na soupeři, ale hned se vystavili ofsajdové pasti a hra je tedy vykázána zpět do neutrální zóny. Za malý okamžik se tam bude vhazovat.
     
    18:56
    Vyloučení v týmu HC Davos:
    Matěj Stránský – 2 min., sekání.
     
    19:14
    Hosté čelí další přesilové hře Belfastu a ten se dostává do útočné akce. V závěru první třetiny by se jeho hráči rádi dočkali vyrovnání.
     
    19:41
    Zblízka vystřelil Will Cullen, ovšem Aeschlimann vytasil dobrý zákrok a poté dostal puk do bezpečí.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí, v ní padly tři branky. V sedmé minutě otevřel skóre Michael Fora a hosté šli do vedení. A další branku přidal Davos a vedl 2:0. O tu se postaral Magnus Nygren. Jenže i domácí o sobě dali vědět, po pěkné akci zasunul touš do brány David Gilbert a Giants se tak dostali na dostřel jediného gólu. Uvidíme, co nám nabídne prostřední dějství, které začne přibližně v 17:25.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Belfast dohrává svou přesilovou hru, kterou zastavila siréna ukončující první třetinu. Hosté se ale dostali na kotouč a vyhodili ho až před Jonese.
     
    20:56
    Davos je v plném počtu.
     
    21:10
    Belfast právě vstřelil branku!
    No a máme vyrovnáno! Hned po vhazování tváří v tvář Aeschlimannovi v pádu zakončil BEN LAKE a kotouč končí za brankářem Davosu – 2:2. Začíná se tedy znovu od začátku a zápas dostal jiný náboj. Asistence: Ciaran Long.
    21:10 Ben LAKE - 2:2
     
    22:12
    Vyloučení v týmu Belfast Giants:
    Chad Butcher – 2 min., hákování.
     
    22:48
    Davos právě vstřelil branku!
    Hosté jdou znovu do vedení, když využívají přesilovou hru. Z levého kruhu prudkou ranou propálil vše, co mu stálo v cestě český útočník MATĚJ STRÁNSKÝ – 2:3. Asistence: Leon Bristedt a Raphael Prassl.
    22:48 Matěj STRÁNSKÝ - 2:3
     
    23:19
    Belfast právě vstřelil branku!
    Jenže už to zase neplatí a je vyrovnáno. Po buly se k puku dostali domácí hráči, SCOTT CONWAY pak na vrcholu levého kruhu napřáhl ke střele a puk doplachtil za záda Sandra Aeschlimanna – 3:3. Asistence: Darik Angeli a Will Cullen.
    23:19 Scott CONWAY - 3:3
     
    24:53
    Vyloučení v týmu HC Davos:
    Michael Fora – 2 min., hákování.
     
    25:16
    Další přesilovka pro Belfast a domácí hráči mají velkou šanci na to, aby šli poprvé do vedení. Jenže hned napoprvé to nevyšlo, Davos se osvobozuje a posílá puk až před Jonese.
     
    25:46
    A znovu kotouč letí až před domácí klec, hosté pak jdou okamžitě střídat unavenou čtveřici.
     
    26:09
    Domácí zakládají akci od vlastního brankáře a hosté se znovu snaží dostat se k puku, aby ho opět mohli vyhodit ven z pásma.
     
    26:33
    A to se děje nyní. Další osvobození a Davos pošetřil cenné vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    26:53
    Davos je v plném počtu.
     
    27:13
    Vyloučení v týmu Belfast Giants:
    Ben Lake – 2 min., hrubost.
     
    27:49
    Závar před domácí brankou, hosté se před ni natlačili a nadvakrát se snažili strhnout vedení opět na svou stranu, ale fantastický Jones nechal puk pod sebou a udržel ho.
     
    28:33
    Vyloučení v týmu HC Davos:
    Matěj Stránský – 2 min., hrubost.
     
    28:42
    Tyler Soy dostal přihrávku přímo před hostující branku a okamžitě vystřelil, ale bylo to jen do hrudi Sandra Aeschlimanna.
     
    29:13
    Belfast je kompletní a začíná jeho zkrácená přesilová hra.
     
    29:45
    Hosté se dostali ke kotouči a okamžitě ho vyhodili až před klec Belfastu. Domácí tak začínají další akci z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    30:23
    Davos se dostal ve vlastním oslabení před Jonese, kde chtěli hosté zakončit. Ale domácí brankář byl znovu proti. Poté se před jeho klecí strhla mela a v sobě je několik hráčů obou týmů.
     
    30:23
    Vyloučení v týmu Belfast Giants:
    Scott Conway – 2 min., krosček.
     
    30:33
    Stránský je na ledové ploše, Davos je v plném počtu a začíná jeho zkrácená přesilová hra.
     
    31:26
    Davoští se roztáhli u branky soupeře a na Jonese šly dvě střely, se kterými si domácí brankář poradil a notně svůj tým podržel.
     
    32:01
    Davos právě vstřelil branku!
    Využitá přesilová hra a hosté strhávají vedení zpět na svou stranu. Magnus Nygren našel zadovkou na levém kruhu MATĚJE STRÁNSKÉHO, který z první prostřelil Peytona Jonese – 3:4. Český útočník tak má zaděláno na hattrick. Asistence: Magnus Nygren a Leon Bristedt.
    32:01 Matěj STRÁNSKÝ - 3:4
     
    33:22
    Vyloučení v týmu Belfast Giants:
    Steven Owre – 2 min., hákování.
     
    33:45
    Domácí hráči se po akci hostů dostali k puku a vyvezli ho před Aeschlimanna. Davos tak zakládá další akci právě od jeho svatyně.
     
    34:22
    Davos právě vstřelil branku!
    A hosté využívají další početní výhodu a odskakují svému soupeři na rozdíl dvou branek. Po hezky sehrané akci poslal Dominik Egli přihrávku na pravou stranu a tam puk přesnou střelou nasměroval za brankovou čáru VALENTIN NUSSBAUMER – 3:5. Asistence: Dominik Egli.
    34:22 Valentin NUSSBAUMER - 3:5
     
    34:39
    Domácí nyní musejí dohánět dvoubrankové manko a teď čelili další šanci Davosu, který je při chuti a rád by ještě vedení více pojistil.
     
    35:29
    Vyloučení v týmu HC Davos:
    Joakim Norström – 2 min., nedovolené bránění.
     
    35:55
    David Gilbert napřáhl na levé straně a jeho pokus zaletěl jen do obrany Davosu. Nicméně domácí nadále mají puk a kombinují před Sandrem Aeschlimannem.
     
    36:29
    Jeff Baum na pravé straně napřahoval ke střele, ale puk mu sjel z čepele a netrefil tak skulinku u tyče Aeschlimanna. Následně pak se hosté osvobozují.
     
    37:24
    A další pokus letěl na Sandra Aeschlimanna, ten se zase dobře mezi třemi tyčemi postavil a zabránil šanci domácích. Znovu se pak jeho spoluhráči osvobozují.
     
    37:29
    Davos je v plném počtu.
     
    38:04
    Hosté získali ve vlastním obranném pásmu kotouč a vyvezli ho ven. Následně pak se ale nedostali do ohrožení branky Peytona Jonese.
     
    38:34
    Domácí se zpět usadili v teritoriu Davosu a operují před Sandrem Aeschlimannem, ten se tak musí znovu ve svém brankovišti co otáčet.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:21
    Matěj Stránský nasměroval puk na pravý kruh, kde chtěl střílet jeho spoluhráč, ale tahle souhra nevyšla.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá třetina je minulostí. Ben Lake v jejím úvodu srovnal na 2:2 a začínalo se opět od začátku. O chvilku později ale prostřelil Jonese Matěj Stránský a Davos tak šel zase do vedení. Z něho se ale příliš dlouho neradoval. Scott Conway překvapil Aeschlimanna a bylo vyrovnáno. Pak ale hosté udeřili znovu, vedení na jejich stranu strhl Matěj Stránský a pojistku přidal Valentin Nussbaumer. Davos tak má dvoubrankový náskok a uvidíme, co nám ještě nabídne třetí třetina, která začne přibližně v 18:23.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:36
    Andres Ambühl se rozjel až před Jonese a zblízka zakončil, domácí brankář ale vytasil dobrý zákrok a jeho pokus zneškodnil.
     
    41:19
    Na druhé straně se ke střele před Aeschlimannem dostal Mark Cooper, ale i hostující brankář si poradil a pokus zastavil.
     
    41:54
    A další Cooperova střela na hostující branku, Sandro Aeschlimann se tak musel ve svém brankovišti znovu ohánět.
     
    42:31
    Vyloučení v týmu Belfast Giants:
    Colby Mcauley – 2 min., nedovolený zásah do hlavy nebo krku.
     
    42:51
    Andres Ambühl na pravé straně dostal puk na čepel, ale jeho zakončení chybělo více přesnosti. Následně pak se domácí celek osvobozuje.
     
    43:41
    Od modré čáry střílel Paschoud, ale domácí brankář puk srazil do rohu, poté ho na druhou stranu poslala obrana Belfastu.
     
    44:31
    Belfast je v plném počtu.
     
    45:23
    Vyloučení v týmu HC Davos:
    Julian Schmutz – 2 min., podrážení.
     
    46:11
    Náznak akce Belfastu, ale puk zachytil jeden z beků Davosu a nasměroval ho až před branku Peytona Jonese.
     
    46:48
    Vyloučení v týmu HC Davos:
    Raphael Prassl – 2 min., nedovolené bránění.
     
    47:23
    Davos je ve čtyřech hráčích a hned se osvobozuje vyhozením puku až před domácí branku.
     
    47:52
    Znovu se hosté dostali ke kotouči a odpálili ho až před Jonese. Belfast tak musí svou další přesilovkovou akci zakládat z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    48:48
    Davos je v plném počtu.
     
    49:05
    Následuje komerční přestávka.
     
    49:27
    Hosté stále drží dvoubrankový náskok, ale rád by přidal pojistku. Domácí jsou totiž mnohdy nebezpeční a prahnou po kontaktním gólu.
     
    49:45
    Vyloučení v týmu Belfast Giants:
    Peyton Jones – 2 min., podrážení.
     
    50:20
    Matěj Stránský dostal přihrávku a hned zakončil, ale po jeho střele se zatím jeho hattrick nekoná.
     
    51:09
    Domácí získali puk a okamžitě ho poslali před davoskou branku. Hosté tak musejí do další akce od Aeschlimannovy klece.
     
    51:45
    Domácí se ubránili a už jsou v plném počtu.
     
    51:50
    Obrana Belfastu dobře napadala rozehrávku Davosu a vypíchla kotouč, který poté směřoval do útočného pásma. Ale podobně si počínali i hosté. A ti mají znovu puk.
     
    52:43
    Mark Garside se holí natahoval po kotouči, na který ale nedosáhl. Poté si ho převzali hosté a otáčejí hru na opačnou stranu.
     
    52:58
    Vyloučení v týmu HC Davos:
    Axel Simic – 2 min., podrážení.
     
    53:09
    Hned na úvod přesilové hry se před Aeschlimanna natlačili domácí a prověřili jeho pozornost. Uspěl a záhy se hosté osvobozují a puk letí až před Peytona Jonese.
     
    53:46
    A další nebezpeční situace před Aeschlimannem, ten se vytočil na brankovišti a lapil kotouč do lapačky. Hra je přerušena, buly po jeho levé ruce.
     
    54:13
    Darik Angeli nepříjemně tečoval pokus těsně před Sandrem Aeschlimannem a ten musel znovu do zákroku. A po něm nechal hru opět zastavit. Další vhazování před jeho brankou.
     
    54:40
    Domácí jsou nadále natlačeni v pásmu Davosu a snaží se o kontaktní branku, která však zatím v přesilové hře nepřichází.
     
    54:58
    Davos je v plném počtu.
     
    55:05
    Teď zase zasahoval Peyton Jones a zastavil hru. Bude se tak vhazovat před jeho brankou. To ale až po další komerční přestávce, která nyní následuje.
     
    55:21
    Davos právě vstřelil branku!
    Krásně sehraná akce a hosté přidávají pojistku. Matěj Stránský vyzval na pravé straně kousek před domácí klecí LEONA BRISTEDTA, jenž zakončil pohotově k bližší tyči – 3:6. Asistence: Matěj Stránský a Claude-Curdin Paschoud.
    55:21 Leon BRISTEDT - 3:6
     
    55:37
    Vyloučení v týmu Belfast Giants:
    Will Cullen – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    56:29
    Ještě mají k dispozici hosté přesilovou hru a už operují před brankou Jonese. Zakončoval Matěj Stránský, ale jen vedle jeho klece.
     
    57:10
    Vyloučení v týmu Belfast Giants:
    Matt Foley – 2 min., podrážení.
     
    57:37
    Domácí hokejisté jsou ve čtyřech hráčích.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:08
    Joakim Nordström se proháčkoval skrze domácí obranu až do útočného pásma, ale k zakončení se tam nedostal.
     
    58:44
    A zkoušel to také Dominik Egli, ale i on se mezi tři tyče netrefil. Po zisku puku ho pak domácí obrana vyhazuje až před Aeschlimanna a osvobozuje se.
     
    59:10
    Belfast se ubránil a už je v plném počtu.
     
    59:40
    Puk mají hráči Davosu a zápas se už jen a pouze dohrává. Hosté si tak z ledu Belfastu odvezou všechny tři body, domácí naopak zůstanou opět bez jediného bodu.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Ve třetí třetině už padl pouze jeden gól, a to do sítě Belfastu. Hosté tak pojistili své vedení a výhřu 6:3 jim už nikdo neohrozil. Domácí byli ale hodně houževnatí a Davos dlouho trápili. Nakonec jim soupeř odskočil a poté už ji jen kontroloval.
     
    Dnešní utkání sledovalo 3306 diváků.
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (19:03:48)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 16. Gilbert (Cooper), 22. Lake (Long), 24. Conway (Angeli, Cullen) – 7. Fora (Corvi), 16. Nygren (Corvi), 23. Stránský (Bristedt, Prassl), 33. Stránský (Nygren, Bristedt), 35. Nussbaumer (Egli), 56. Bristedt (Stránský, Paschoud)


    Belfast Giants: Jones (Whistle) – Cullen, Baum, Foley, Bast, Raine (A), Ruopp, Garside – Angeli, Conway, Goodwin (C) (TS) – Cooper (A), Lake, Gilbert – Butcher, Owre, Mcauley – Norris, Soy, Long
    Trenér: Adam Keefe

    HC Davos: Aeschlimann (Senn) – Nygren (A), Jung, Fora (A), Dahlbeck, D. Egli, Paschoud, Barandun – Ambühl (C) (TS), Corvi, Nordström – Stránský, Nussbaumer, Bristedt – Wiesser, Prassl, Knak – Schmutz, Ch. Egli, Simic
    Trenér: Christian Wohlwend

    Rozhodčí: André Schrader (GER), Andrew Dalton (UK) – Scott Rodger (UK), Ryan Fraley (UK)

    Diváci: 3306
    bahis siteleri