Tisková konference HC Vítkovice Ridera (kon.) | Tisková konference Mountfieldu HK (kon.)
konec
Tisková konference Mountfieldu HK

Úterý 06.09.2022, 13:00Tiskové konference
     
    To byl poslední dotaz a oficiální část tiskové konference končí. Nyní se Radek Smoleňák fotí v nových dresech, na kterých dominuje detail s malými korunkami. Na vzhledu dresů se v hlasování podíleli také hradečtí fanoušci. (13:23:47)
     
    Kmoníček pokračuje: Ranking podle mě není úplně správně nastavený. Nejde to brát jen podle účasti v U18 a U20. Měl by se brát ohled na větší kluby, menší kluby... Všechny kluby by měly mít stejnou podporu a finanční pomoc z tohoto projektu. Tohle vše tam zaznělo a věřím, že nový prezident na to bude dbát, abychom projekt akademií podrželi.
     
    Mountfield byl hodnocený jako nejhorší akademie, k čemuž se vyjadřuje Aleš Kmoníček: Jedním z faktorů, který na to působil je zázemí, které tu nemáme a jen tak to nezměníme. Teď se ranking bude měnit a bude to více o zastoupení v U18, U20 a podobně. Chance liga se z toho vyřadila, což mě třeba dost mrzí. I tohle je jedním z důvodů, aby se hráči zapojovali do extraligy. Určitě to vnímáme a budeme chtít náš ranking zvednout.
     
    Tomáš Martinec: Ty hráče tu dlouhodobě máme a v širším týmu áčka jsou. Záleží to pouze na nich. Všichni v klubu se jim snažíme pomoct a přejeme si, abychom jich tam měli co nejvíc, ale je to pouze o nich a jejich výkonnosti. Musí to prokázat v juniorce, Chance lize a v neposlední řadě v A-týmu, když dostanou tu možnost. Musí mít správný přístup a být pracovití.
     
    Další dotaz se týká zakomponování mládeže do A-týmu. Aleš Kmoníček: Situaci nepodceňujeme. Mládí je krásná věc, ale musí tomu jít naproti ten hráč. Musí se chovat jako profesionálové. Máme tu každopádně Lukáše Pajera, Petra Moravce a podobné kluky, které budeme chtít začleňovat do zápasů. Minimálně jeden z nich budu chtít, aby pravidelně nastupoval v extralize, ale pouze pokud na to budou podávat výkony.
     
    Doplňuje to Miroslav Schön: Stejně jako všichni občané směřujeme pohledy k datu 9. 9., kdy se doufejme všechno uklidní a nebude to hlavní téma.
     
    Dotaz na generálního manažera Kmoníčka ohledně nárustu cen energií: Řešíme problémy jako ostatní kluby. Máme výhodu v tom, že to řešíme společně s městem, které je majitel zimního stadionu. Některé ceny máme zastropované a budeme se snažit, aby pořád byly co nejnižší. Nechceme předjímat ohledně rozpočtu, ale ceny se neustále vyvíjejí a počkáme si na tu dobu, kdy bude správný čas udělat smlouvu na další období.
     
    Tomáš Martinec odpovídá na dotaz o nahrazení bodů Ahtiho Oksanena: Jak už bylo řečeno, Ahti odešel a hráče podobných kvalit tu nemáme. Máme tu ale spoustu kluků, kteří se mohou zlepšovat a také těch, od kterých očekáváme ještě lepší přínos pro tým než v loňské sezoně. Budeme to chtít nahradit týmově a také produktivitou některých konkrétních hráčů.
     
    Doplňuje to Tomáš Martinec: Ještě bych podotknul, že důležitá je disciplína, od které se to všechno odvíjí.
     
    Dotaz na Smoleňáka směřuje k tomu, na čem by měl tým nejvíce pracovat: Je toho určitě hodně. Vloni jsme budovali naši identitu, abychom jako tým dokázali vyhrávat zápasy. V loňském play off jsme si ale ukázali, proč nedokážeme udělat další krok a zápas ve Frölundě nám to ukázal znovu. Musíme hrát celých 60 minut a všichni dělat, co si řekneme. Když tři kluci vypnou dvě střídání po sobě, tak nemůžeme být úspěšní. Je to o napadání, back-checku. Je dobré, že si chyby dokážeme pojmenovat a víme, kde nás tlačí bota.
     
    Smoleňák: Co více si přát než začít sezonu s nejlepším týmem v Evropě – Frölundou. Grenoble také hrál velmi dobře. Je super, že máme dva těžké zápasy za sebou a budeme připravení na start sezony i v extralize.
     
    Radek Smoleňák zůstal kapitánem týmu. Vyjadřuje se o nových tvářích a úvodních duelech: Změna kádru nebyla moc velká, což je velké plus. Vstoupili jsme do sezony s tím, že všichni věděli, jak chceme hrát, jak trénujeme a jak náročná bude příprava. Radovan Pavlík a Marek Zachar už tu byli, takže věděli, do čeho jdou.
     
    Hlavní trenér Tomáš Martinec se vyjadřuje k ostrému startu letošní sezony: Kvůli Champions League se nám zkrátila příprava, 1. září už byl ostrý start ve Švédsku. S přípravou jsme spokojeni a z náročného tripu jsme přivezli tři body, za což jsme moc rádi. Soupeři ukázali velkou kvalitu. Máme před sebou další dva zápasy v CHL, na které se teď budeme soustředit.
     
    Kmoníček: Největší otázka byla v nahrazení Oksanena a chtěli jsme, aby to byl český hráč, ale nikoho podobného jsme na trhu nesehnali. Domníváme se ale s trenérem, že to mohou nahradit jiní hráči, kteří mají potenciál a tím, že jsou tu delší dobu, tak se zlepší a kolektivně nahradíme přínos finského hráče.
     
    Skladbu A-týmu má na starosti generální manažer Aleš Kmoníček, který hodnotí příchody a odchody: Udělali jsme pár změn, ale ne tolik, abychom přebudovávali kádr jako v minulých sezonách. Za to jsme s trenérem velmi rádi. Vyměnili jsme zhruba tři, čtyři hráče, což věřím, že se ukáže v sehranosti týmu.
     
    Hrabálek: Nejvíc jsem však rád, že se nám podařilo prosadit prodloužení smlouvy až do sezony 2026. Tím pádem jsme zabezpečili našemu městu a občanům fungování Mountfieldu a vynikajícího hokeje a také hráčům platné smlouvy ve městě, které o jejich přítomnost stojí.
     
    Hrabálek: Náš rozpočet byl opozicí zbořen, ale víc o tom mluvit nebudu, aby to nevypadalo jako volební kampaň. Podařilo se nám prosadit navýšení prostředků na zálohové krytí potřeb zimního stadionu. Prosadili jsme do příštího rozpočtu 4 miliony korun na krytí A-týmu.
     
    Další dotaz směřuje na primátora města Alexandra Hrabálka ohledně spolupráce mezi městem a klubem: Měli jsme pro letošní rozpočet připraveny investice do rekonstrukcí žákovských šaten, protože si uvědomujeme, že je nedůstojné pro kluky, kteří tak dobře reprezentují, aby měli šatny v buňkách.
     
    Schön: Máme na co navazovat, obhajujeme Prezidentský pohár. I po nešťastné tečce v loňském roce věřím v to, že klub se popere o postup mezi nejlepších 8 a také o medaile, i když vzhledem ke konkurenci to nebude jednoduché.
     
    První otázka směřuje na předsedu představestva Miroslava Schöna. Na co se mohou fanoušci těšit?
     
    Speaker klubu Tomáš Borovec přivítal všechny hosty na tiskové konferenci.
     
    Krásné odpoledne, vítejte u tradiční předsezónní tiskové konference Mountfieldu HK. Účast přislíbili:

    • Ing. Miroslav Schön – předseda představenstva Mountfield HK, a.s.
    • prof. PharmDr. Alexandr Hrabálek, CSc. – primátor města Hradec Králové
    • Ing. Aleš Kmoníček – generální manažer klubu
    • Tomáš Martinec – hlavní trenér A-týmu
    • Radek Smoleňák – kapitán A-týmu
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:00.

    Lukáš Foff

    bahis siteleri