Tisková konference HC Slavia Praha (kon.) | Tisková konference k tenisovému AGEL Open 2022 (kon.)
konec
Tisková konference k tenisovému AGEL Open 2022

Středa 07.09.2022, 14:00 • Štvanice, Praha • Tiskové konference
     
    Tisková konference skončila. (14:17:52)
     
    Turnaj kategorie WTA 500 se koná od pondělí 3. října, kvalifikace začne první říjnový den v Ostravě.
     
    „O víkendu jsem se vrátila z New Yorku, takže mám dostatek času na trénink a přípravu na Ostravu i další menší turnaje, kterých se ještě chci zúčastnit,“ sdělila Karolína Muchová.
     
    „Soupeřky budou hodně silné, ale já se pořád považuji také za top hráčku, i když teď mezi nejlepší žebříčkově po zraněních nepatřím,“ nebojí se výzvy Karolína Muchová.
     
    „Padly veškeré covidové restrikce, takže už nejsou žádná omezení ani co se týče rozhovorů s tenistkami, nebudete muset stát 250 metrů za mantinelem,“ vzkazuje novinářům s úsměvem Tomáš Petera.
     
    „Je to nejlepší tenisová událost v České republice, jsem rád, že nás podporuje prostřednictvím Agelu Tomáš Chrenek.“
     
    „Igu jsme podporovali už v počátcích její kariéry, kdy dostávala divoké karty, proto máme mimořádný vztah,“ řekl dále ředitel turnaje.
     
    „Snem je mít finále Świąteková proti Češce. Z minula víme, že pokud třeba Petra prošla do semifinále, byla divácká pozornost mnohem větší než když se hrálo bez Češek. Na druhou stranu pokud máme na turnaji první čtyři hráčky světa, tak se prosadit může kterákoli z favoritek,“ dodává Petera.
     
    „Rozpočet turnaje se pohybuje na úrovni 50 miliónů Kč, prize money je 750 tisíc euro,“ upřesňuje Tomáš Petera.
     
    „Mám to kousek z Olomouce, kde mám rodinu, takže se moc těším,“ dodává česká reprezentantka.
     
    „Jsem v situaci, kdy bych se na turnaji nedostala ani do kvalifikace, takže si vážím divoké karty. Je to pro mě velká pomoc,“ uvedla Karolína Muchová.
     
    „Účast je nejlepší, jaká kdy u nás byla. Jsem rád, že se u nás představí světová jednička Iga Świąteková, která nám pomáhá i s marketingem v nedalekém Polsku, odkud čekám také spoustu fanoušků,“ řekl ředitel turnaje Tomáš Petera.
     
    Elitní desítku zastupuje hned polovina hráček. Do Ostravy přijedou Darja Kasatkinová, Paula Badosaová, Maria Sakkariová, Anett Kontaveitová a světová jednička Iga Świąteková.
     
    Impozantní je seznam dalších přihlášených: Aljaxandra Sasnovičová, Shelby Rogersová, Jil Teichmannová, Jekatěrina Alexandrovová, Viktorija Azarenková, wimbledonská vítězka Jelena Rybakinová, Madison Keysová, Jelena Ostapenková, Beatriz Haddadová-Maiová, Belinda Bencicová, Emma Raducanuová a to ještě není vše.
     
    Na úvod jsou představovány účastnice turnaje. Z Češek se představí Barbora Krejčíková a Karolína Plíšková, na divokou kartu také Karolína Muchová a Tereza Martincová.
     
    Tisková konference byla zahájena.
     
    Tiskové konference se na Štvanici v prostorech I. ČLTK Praha zúčastní majitel pořádajícího Perinvestu Tomáš Petera a tenistka Karolína Muchová.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 14:00.

    Karel Jedlička

    bahis siteleri