Česko – USA United 1:0 (kon.) | Kanada – USA 3:2 (kon.) | Slovensko – Velká Británie 2:3 (kon.)
USA – USA United 3:1 (kon.) | Kanada – Slovensko 6:1 (kon.) | Česko – Velká Británie 3:2 (kon.)
konec
Slovensko
2:3 (0:2, 2:0, 0:1)
Velká Británie
Čtvrtek 08.09.2022, 15:05 • Hokejbalová aréna Kladno • Mistrovství světa Masters žen
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (17:21:06)
     
    Ten skutečně přišel! Zatímco Veličková Rašková odhodila hokejku i rukavice, britské hráčky pobíhají po hrací ploše a mají obrovskou radost ze své první výhry na turnaji. Dnes byly šťastnějším týmem a i přesto, že se jim během středy nepodařilo skórovat, dnes berou dva body. Slovenky neproměnily několik velkých příležitostí, prohru koušou velmi těžce.
     
    36:00
    Vyloučení v týmu Slovensko:
    Iveta Segedyová – OT, nesportovní chování.
     
    Konec zápasu.
     
    35:53
    Klíčový souboj u mantinelu, Britky procpaly balónek po mantinelu, celá střídačka je v tuto chvíli na nohou a čeká na závěrečný klakson.
     
    35:10
    Vhazovalo se po levé ruce Dickinsonové. Britkám se podařilo míček dopravit do bezpečí, ohlášena byla poslední minuta, Rekošová už je na střídačce.
     
    34:41
    Neskutečné! Britkám se nepodařilo uhlídat modrou čáru a Veličková Rašková běžela sama na branku. Dělala kličku do strany, poté zakončovala mezi betony Dickinsonové. Radost celé slovenské lavičce ze srovnání pokazil až rozhodčí za brankou, který rozpažil!
     
    33:32
    V útočném pásmu úplně volná Danková. Balónek k ní nedoskákal, jinak by postupovala úplně sama na Dickinsonovou.
     
    33:01
    Rozběhly se poslední tři minuty, Gólmanka Dickinsonová si postrážila bližší tyčku, kam směřoval pokus slovenské hokejbalistky.
     
    32:23
    Oddechový čas pro tým Slovensko.
     
    32:23
    Velká Británie právě vstřelila branku!
    Britky jdou do překvapivého vedení, když BECKY KASNEROVÁ-WOODOVÁ bekhendovým úderem doklepla skákající balónek za záda přesouvající se Rekošové. Obrovská radost hokejbalistek ve tmavě modrých dresech! Asistence: Hazel Taylorová a Joy Hirstová.
     
    31:56
    Zakázané uvolnění Britek, podruhé v řadě. Vhazovat se bude po pravici Dickinsonové, závěr druhé třetiny se blíží.
     
    31:37
    Balónek si doběhla Veličková Rašková, která ještě vybízela lépe postavenou Chlpáňovou. Ta v dobré šanci promáchla.
     
    30:55
    Výborný individuální postup dnes skvěle hrající Armstrongové. Prošla mezi třemi hráčkami, poté si nešťastně ukopla míček.
     
    30:00
    Nejprve postavení útočící hráčky v brankovišti, poté přerušení hry. Následovat bude výměna stran, brankářky si ve středovém kruhu popřály štěstí.
     
    29:40
    Přesilovka Slovenek spěje ke svému konci, střelecký pokus Daňkové z dlouhé vzdálenosti skončil pouze na zadním mantinelu.
     
    29:05
    Balónek se po zblokované střele dostal až za mantinel. Vhazovat se bude před Rekošovou, to Britkám samozřejmě vyhovuje.
     
    28:36
    Drličková na modré čáře nedokázala zachytit vyhození britských hráček. Vypomohla i Rekošová, ale Slovenky zastavil ofsajd.
     
    28:07
    Vyloučení v týmu Velká Británie:
    Faye Andrewsová – 2 min., napadení.
     
    27:46
    Britky se osvobodily jen za cenu zakázaného uvolnění, poté z poloviny hřiště vyzkoušely pozornost Rekošové, která přerušila hru.
     
    26:59
    Po půlminutě tutovka i na druhé straně! Úplně sama na Rekošovou postupovala Kasnerová-Woodová. I její střela mířila pouze do brankové konstrukce!
     
    26:29
    Po ráně Štěpanovské se začala radovat celá slovenská střídačka! Rozhodčí ale rozpažil, s osmatřicítkou hrající hráčka nastřelila břevno.
     
    26:03
    A zase Veličková Rašková! Ta dnes dělá britské obraně velké problémy. Obkroužila branku a zakončovala do pozorné Dickinsonové. K dorážce se drala Muchová, jenže byla odstrčena.
     
    25:11
    Míček skončil na slovenské střídačce a následovalo vhazování ve středním pásmu. Muchová se o pár vteřinek později dostala k odraženému míčku před brankou, ale netrefila přesně.
     
    24:36
    Vysoko z branky musela Rekošová, která chtěla pomoci svým spoluhráčkám. Balónek posílala raději k mantinelu.
     
    24:01
    Začala třetí třetina.
     
    Prostředí část hry je za námi. Naprosto jednoznačně patřila Slovenkám, které během třiadvaceti vteřin srovnaly a několikrát pak nebyly daleko od toho, aby šly do vedení. Pokud ve třetí třetině udrží tempo, pak jsou jejich šance na výhru daleko vyšší.
     
    24:00
    Druhá třetina skončila.
     
    23:38
    Nepříjemná situace pro Rekošovou, která musela do své lapačky ukrýt balónek padající z výšky. Zvládla to bez problémů.
     
    22:32
    S dvaadvacítkou hrající Rychtová běžela sama na Dickinsonovou. Zkoušela ji překvapit rychlým manévrem do bekhendu, gólmanka Velké Británie byla zase pozorná!
     
    21:56
    Armstrongová je dnes nejaktivnější britskou hokejbalistkou, o tom nemůže být pochyb. Sama rozjela slibný útok, který zakončovala nepřesnou bekhendovou střelou.
     
    21:08
    Britky pouze nahazovaly do útočného pásma, poté běžely na střídačku. Podařilo se jim vystřídat, ale už musí zase bránit.
     
    20:12
    V posledních minutách se hraje pouze před Dickinsonovou, která má plné ruce i nohy práce při zastavování velkého počtu střeleckých pokusů.
     
    18:44
    Slovenky jsou momentálně jasně lepším týmem a neuspokojily se ani druhou vstřelenou brankou. Cítí, že by mohly přijít i další trefy.
     
    17:52
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Neuběhla ani půlminuta a Slovenky dotahují krok! Gól je připsán IVETĚ SEGEDYOVÉ, i když tohle byla hodně šťastná trefa. Balónek totiž po její střele vyletěl do vzduchu, následně k překvapení všech zapadl do sítě. Asistence: Zuzana Drdáková, a Michaela Rychtová.
     
    17:29
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Snížení je na světě, z trestného střílení se o něj postarala MARTINA VELIČKOVÁ RAŠKOVÁ. Ta dělala kličku do levé forhendové strany a vypadalo to, že proti padající Dickinsonové už nemá kudy zakončovat. Přesto ještě našla nějakou mezírku a střelou pod horní tyčku rozvlnila síť!
     
    17:29
    Vyloučení v týmu Velká Británie:
    Nikki Croxallová – TS, podražení.
     
    17:29
    Nikki Croxallová zastavila samostatný únik slovenské hráčky jasným podražením. Rozhodčí nařídil samostatné střílení pro slovenské mužstvo!
     
    16:07
    Britky se dostaly do ojedinělé útočné akce! Důležitým zákrokem se zaskvěla Rekošová, kterou pak naprosto zbytečně sekla Kasnerová-Woodová, která se ihned omlouvala
     
    15:18
    Další pokus vyslala s třiatřicítkou hrající Segedyová. Ani ona ale nemířila přesně, Slovenky jsou nastěhované před Dickinsonovou.
     
    14:38
    Ve výborné střelecké pozici na levém kruhu kapitánka Rychtová. Ta ke smůle slovenských hráček minula branku!
     
    13:55
    Po přihrávce z levé strany se natahovala Gajňáková, která chtěla zakončovat bekhendem. Na balónek nedosáhla.
     
    13:17
    Vyloučená Mináriková je zpátky na hrací ploše. Slovenské hokejbalistky působí oproti první třetině rozhodně aktivnějším dojmem.
     
    12:26
    Slovenky sice začaly v oslabení, jenže i tak se pustily do útočení. Momentálně drží balónek u mantinelu poblíž Dickinsonové.
     
    12:01
    Začala druhá třetina.
     
    Úvodní dvanáctiminutovka hry je za námi, měla překvapivého vítěze. Britky skórovaly dvakrát během krátké chvíle, navíc se jim podařilo neinkasovat. Obrovskou zásluhu na tom má Dickinsonová, která vychytala několik velkých šancí soupeře.
     
    12:00
    První třetina skončila.
     
    11:16
    Vyloučení v týmu Slovensko:
    Lýdia Mináriková – 2 min., vražení na hrazení.
     
    11:10
    Craigová se pokoušela nachytat Dickinsonovou střelou na bližší tyčku. Rekošová byla pozorná a dokázala zakročit!
     
    10:36
    Dobrá střelecká pozice pro Dankovou. Ta ale ke smůle slovenských hokejbalistek trefila vlastní clonící spoluhráčku.
     
    09:49
    Nabídka z levé strany na teč pro rozeběhnutou Finďovou. Ta měla balónek hodně pod tělem a zakončovala bekhendem vedle!
     
    08:55
    A zase Veličková Rašková! Ta postupovala úplně sama středem, z prostoru mezi kruhy vyzkoušela pozornost Dickinsonové. Ta balónek udržela ve výstroji.
     
    08:42
    Nejprve se pískala hra vysokou holí, poté ofsajd slovenských hráček. Dění se stěhuje do střední třetiny, Slovenky nejsou v ideální pohodě.
     
    07:59
    Po otočce chtěla zakončovat z mezikruží Štěpanovská, jenže té se nepodařilo skákající balónek zasáhnout podle představ.
     
    07:12
    Velká Británie právě vstřelila branku!
    Britky na tomto turnaji čekaly dva zápasy na gól, nyní se prosadily dvakrát během krátké chvíle! Zdálo se, že Rekošová drží balónek, jenže opak byl pravdou. Velmi aktivní byla při pokusu o dorážku BECKY KASNEROVÁ-WOODOVÁ, která míček došťouchala až za záda slovenské gólmanky! Asistence: Emma Wilkinsonová a Helen Mossová.
     
    06:39
    Velká Británie právě vstřelila branku!
    Kdo jiný by měl zaznamenat první britský gól na turnaji než kapitánka HAZEL TAYLOROVÁ. S jejím pokusem z levé strany si Rekošová poradila, jenže Taylorová se dostala i k dorážce a skákající balónek poslala do sítě! Asistence: Becky Kasnerová-Woodová a Joy Hirstová.
     
    05:59
    Spousta prostoru pro Drličkovou na modré čáře. Ani její střela nebyla přesná, Slovenky se musí rychle vracet.
     
    04:56
    Na hřišti je zase Veličková Rašková, která si nevšimla své spoluhráčky na levé straně. Ta by v případě přihrávky postupovala úplně sama na branku.
     
    04:19
    Nečekaný střelecký pokus Armstrongové po otočce z pravé strany. Rekošová možná ani nepočítala s tím, kolik bude mít v úvodu práce.
     
    03:40
    Veličková Rašková spolu s Finďovou teď nadělaly britské obraně pořádné problémy, Dickinsonová pro tuto chvíli zasahovat nemusela.
     
    03:08
    Zatím největší příležitost utkání! Měla ji na starosti Kochanová, která z pravé strany postupovala úplně osamocena proti Dickinsonové. Pokoušela se zakončovat mezi betony, balónek se poté pravděpodobně otřel o tyč!
     
    02:36
    Dobrá možnost pro Britky! Ty šly do přečíslení dvě na jednu, přihrávka hledala Hirstovou, která však nedokázal doklepnout skákající míček za záda Rekošové.
     
    01:45
    Poprvé o sobě dal vědět také slovenský tým. Zpoza modré čáry to zkoušela Veličková Rašková, jenže minula branku.
     
    00:50
    Z otočky se pokoušela zakončovat kapitánka Taylorová. Hráčky v bílých dresech se poté osvobodily jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    00:16
    Slovenky úspěšné na úvodním buly, Britky poměrně překvapivě napadají po celém hřišti. Uvidíme, jak dlouho jim to vydrží.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Slovenky do tohoto turnaje vstoupily výborně, proti USA United zvítězily 3:2, ve večerních hodinách se utkaly s českým výběrem, kterému podlehly až po samostatných nájezdech, stále jsou ale na velmi slušných čtyřech bodech. Britky si zahrály proti USA i proti Kanadě, oběma zámořským celkům podlehly shodně 0:5.
     
    Hezký den. Kladno a Nové Strašecí hostí hokejbalový světový šampionát Masters žen a mužů, na programu je druhý hrací den. My zůstaneme u ženského turnaje, čeká nás čistě evropský zápas, Slovensko poměří síly s Velkou Británií.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Štěpán Slovák

    Branky a nahrávky: 18. Rašková (TS), 18. Segedyová (Drdáková,, Rychtová) – 7. Taylorová (Kasnerová-Woodová, Hirstová), 8. Kasnerová-Woodová (Wilkinsonová, Mossová), 33. Kasnerová-Woodová (Taylorová, Hirstová)


    Slovensko: Rekošová (A. Pastorková Rišová) – Klempová, Drdáková, Drličková, Zemiaková, Mináriková, M. Pastorková – Finďová, Danková, Kochanová, Chlpáňová, Rychtová (C), Segedyová, Štěpanovská, Muchová, Veličková Rašková, Gajňáková
    Velká Británie: Dickinsonová (Schneiderová, Muirová) – Stockdaleová, Andrewsová, Hehirová, Mossová, Haygarthová, Murdochová, Urquhartová, Loweová – Kasnerová-Woodová, Taylorová (C), Cugliettová, Metcalfová, Wilsonová, Phillipsová, Armstrongová, Wilkinsonová, Croxallová, Hirstová, Craigová

    Rozhodčí: Cooper, Krist

    Diváci: 56
    bahis siteleri