Zürich – Fehérvár 5:1 (kon.) | Rögle BK – Katowice 5:1 (kon.) | Mountfield HK – Frölunda cz 5:3 (kon.)
Eisbären – Grenoble 5:2 (kon.) | Mnichov – HC Slovan 5:1 (kon.) | Tappara – Rapperswil 2:3 (po pr.)
Lublaň – Wolfsburg 0:4 (kon.) | Zug – TPS 6:1 (kon.)
konec
Mountfield HK
5:3 (0:1, 3:0, 2:2)
Frölunda HC
Sobota 10.09.2022, 16:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Hokejová Liga mistrů • Skupina G
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je ode mě z ČPP Arény pro tuto chvíli vše, užijte si zbytek sobotního večera a už vás můžu pouze srdečně pozvat ke sledování dalších našich textových přenosů z Champions Hockey League. (18:35:23)
     
    V ČPP Aréně propukají oslavy, protože Mountfield dokázal povedenou druhou třetinou a gólovými pojistkami v té třetí zdolat švédského giganta z Göteborgu a učinil obrovský krok k postupu ze skupiny. Ve třetí periodě zvýšil na 4:1 Radek Smoleňák ukrytou ranou zpoza brankové čáry a tato rána se ukázala jako vítězná. Frölunda zásluhou Friberga a Lindbohma dvěma zásahy v power play sice konec zápasu zdramatizovali, ale pojistku do prázdné branky přidal Kevin Klíma a Hradec Králové uzmul z domácí odvety proti týmu z Göteborgu tři body, které mohou v konečném účtování mít cenu zlata.
     
    Konec zápasu.
     
    59:25
    Tohle si už Mountfield vzít nenechá, chytře kouskuje hru a hraje výhradně na své útočné polovině.
    58:54 Kevin KLÍMA - 5:3
     
    58:54
    Hradec právě vstřelil branku!
    Jenomže napotřetí to s prázdnou brankou Frölundě nevychází, ba naopak! KEVIN KLÍMA je druhým dvougólovým hráčem zápasu, když vyhrál souboj za brankou a přes ležícího obránce přesně zakončil do odkryté sítě. Bez asistence.
    58:18 LINDBOHM - 4:3
     
    58:18
    Frölunda právě vstřelila branku!
    A drama je na světě! Další přesilu na ledě Švédi využívají v další vstřelenou branku. Nahození PETTERIHO LINDBOHMA se otřelo o několik těl a doputovalo až do sítě za bezmocného Růžičku. Lindbohm si za svou aktivitu gól zasloužil, ale hodně přítížil nervům domácích hráčů a trenérů. Asistence: Filip Johansson
     
    57:52
    Branka Frölundy opět zeje prázdnotou, je tady znovu power play.
     
    57:12
    Spolupráce Lva a Veselého vyústila alespoň ve vyhraný souboj u mantinelu a vyhozený puk ze strany Hradce, který se teď už bude soustředit výhradně na defenzívu.
     
    56:38
    Ščerbak v rohu kluziště zazmatkoval a i když měl dost času, vyhodil puk na icing.
    55:46 FRIBERG - 4:2
     
    55:46
    Frölunda právě vstřelila branku!
    Tak možná to ještě bude drama! Frölunda využívá dnes podruhé přesilovku, když MAX FRIBERG zpoza branky z otočky zasunul puk pod betonem Růžičky a dokonale ho překvapil. Asistence: Liam Dowen Nilsson, Pontus Johansson
     
    55:32
    Lasch diriguje přesilovku od levého hrazení a snažil se hledat na zadní tyči Lence nebo Friberga, ani jednoho nenašel.
     
    54:48
    Dobře se v obranném pásmu zorientoval Štohanzl a z otočky vyhodil puk přes celé hřiště.
     
    54:08
    Namísto toho je vyloučen Filip Pavlík za seknutí protihráče. Johansson se vrátil do branky a je to tedy klasická přesilovka 5 na 4.
     
    53:58
    Lenc stáhl Radovana Pavlíka k zemi, ale faul se znovu k nelibosti diváků nepíská. Nedivil bych se, kdyby někteří méně trpěliví přihlížející vhodili na led nějaké předměty. Za daného stavu by to ale asi bylo zbytečné.
     
    53:33
    Prudký Lundqvistův pas Lasch nezpracoval a hosté do útočného pásma neprošli.
     
    53:12
    Je to tak, Frölunda to zkusí necelých sedm minut před koncem třetí třetiny v šesti s odkrytými vrátky!
     
    53:12
    Následně si vzali hosté time out a zřejmě trenéři nechají brankáře Johanssona i za tohoto stavu na střídačce!
     
    53:04
    Naopak to byli hosté a konkrétně aktivní Lindbohm, který se dostal nebezpečně blízko brankáři Růžičkovi. Ten ale působí opravdu jistým dojmem a v podobných šancích je vždy přesně tam, kde má být.
     
    52:24
    Poprvé v dnešním utkání vidíme hru ve čtyřech, která by mohla více svědčit rychlonohým hráčům a lépe bruslícím hokejistům domácího týmu.
     
    52:02
    Kelly Klíma a Christian Folin byli rozhodčími odesláni na trestnou lavici za vzájemný souboj a hrubost v něm. Slibují si od toho uklidnění celé situace na ledě, která se poměrně vyostřuje.
     
    51:59
    Kelly Klíma se uvolnil na pravém kruhu a měl dost času k zamíření a vypálení. Tato skutečnost se moc nelíbila Folinovi, který ho těsně po odpískání dohrál u mantinelu a oba se pak do sebe zaklesli a uštědřili si pár ran. A Oba za to putují na trestnou.
     
    51:29
    Trenér Martinec ale bude své hráče nabádat, aby se nenechali zbytečně vyprovokovat, přesilové hry jsou velkou zbraní soupeře a hlavní kouč Mountfiledu to dobře ví.
     
    50:52
    Hráči z Göteborgu začínají v soubojích zbytečně přitvrzovat a příliš současný nepříznivý stav neunáší.
     
    50:01
    Innala si znovu nebezpečně sjížděl na Nilssonovu přihrávku zpoza branky, ale pas na jediného střelce Frölundy nakonec ani nedoputoval.
     
    49:49
    Radan Lenc na vlastní kůži a tvář okusil, že šťiurat hokejkou do gólmana soupeře se nevyplácí. A tuplem ne proti hradeckému obrovi Richardu Nedomlelovi, který mu to pěkně zblízka vysvětlil a vytmavil.
     
    49:13
    Souboj v rohu kluziště trval déle, než by si Švédi přáli, Mountfieldu ale takové střádání vteřin vyhovuje.
     
    48:42
    Dnešní utkání sleduje 2862 diváků. Na evropský velkoklub v zářijovou sobotu je to poměrně chabá návštěva.
     
    48:20
    Navíc se už domácí nemusí nikam hnát a budou trpělivě bránit třígólový náskok, který by jim měl stačit na zisk bodů.
     
    47:40
    Hradec Hraje v pohodě, což právě demonstroval SMoleňák. Nahození Lindbohma sklepl basebalově ze vzduchu zpátky do středního pásma.
     
    46:53
    Grönlund si pohrál kličkou s prvním bránícím hráčem, sjel si na kruh, ale jeho zápěstí nevyvinulo tak přesný a tvrdý švih, aby mohlo spolehlivého Růžičku překonat.
     
    46:35
    Hosté jsou viditelně zaskočení a poslední zakončení Ratkovice Berntssona bylo spíš ranou z nouze. Růžiška si na ni počkal lapačkou a užívá si vyvolávání svého jména z kotle.
    45:47 SMOLEŇÁK - 4:1
     
    45:47
    Hradec právě vstřelil branku!
    Nemusí ho to ale mrzet, protože to za něj vzal kapitán! RADEK SMOLEŇÁK nachytal Johanssona střelou z téměř nulového úhlu, švédský gólman si nepohlídal postavení u své levé tyče a nechal puk proskákat do branky. Hradec je blízko cenným bodům! Asistence: Christophe Lalancette, Nikita Ščerbak
     
    45:15
    Tentokrát Immalovi stahovačka za modrou nevyšla, protože narazil na pozorného McCormacka. Ten navíc hned vyrazil vpřed, ale zajel až za branku a nestihl vystřelit.
     
    44:35
    Po skrumáži před bránou Frölundy se do branky místo puku dostal Radovan Pavlík. To se ale samozřejmě jako vstřelená branka nepočítá.
     
    44:01
    Linbohmova dělovka měla dobrou výšku, ale špatný směr a jen přidala důlek a černou šmouhu na zadním hrazení.
     
    43:10
    Innala je dnes u všeho podstatného. Tentokrát si počkal za obranou, kam na něj propadl puk, a tak měl sám ještě čas na kličku před brankářem. Možná měl ale volit rychlejší zakončení bekhendem, protože po jeho stahovačce už byl Růžička postavený tam, kde měl, a šanci zneškodnil.
     
    42:30
    Hosté se vrhli do třetí třetiny s úplně jinou vervou a úsilím než do té druhé a tlačí se do útoku z každé možné pozice.
     
    42:00
    K tomu se postavil Jere Innala, ze strany si rychle sjel do středu a chtěl Růžičku překvapit bekhendovým posunutím puku mezi betony. Růžička sice se štěstím, ale přeci jen puk zastavil a udržel dvoubrankový náskok Hradce.
     
    42:00
    Nicklas Lasu pronikl na konci přesilovky rychle až za obranu a uháněl sám na Růžičku. McCormack ho zezadu přidržel a je nařízeno trestné střílení!
     
    41:19
    Další setrvání v útočném pásmu se Hradci nedaří, Frölunda je nepouští do konbinace a nechce nechat rozestavit jejich pětku kolem branky.
     
    40:24
    Nádherná spolupráce a natrénovaná akce Kellyho a Kevina Klímy. Prudký pas prvního jmenovaného a rychlé zakončení po zemi Kevina nechalo vyniknout parádní zákrok a rychlý skluz a přesun Johanssona v brance.
     
    40:01
    A začínáme zostra, hned vyloučením v první sekundě. Joel Lundqvist se provinil ihned po buly a odsedí si trest za sevření puku.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Vše je nachystáno ke startu třetí třetiny.
     
    Ve druhé třetině už to byla z hradecké strany úplně jiná písnička, s podstatně tvrdšími riffy, v rychlejším tempu a s krásnými sóly. Mountfield stupňoval svůj tlak a zásluhou kapitána Radka Smoleňáka dokázal srovnat krok. Nikita Ščerbak pak po svém, v jeho očích nespravedlivém vyloučení hned po návratu z trestné skóre otočil a povedenou třetinu podtrhl Kevin Klíma, který před brankou nezpanikařil a na dvakrát překonal ležícího Johanssona. Hradec tedy po dvou dějstvích vede 3:1 a je na dobré cestě k zisku možná klíčových bodů na cestě k postupu ze skupiny.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:45
    V závěru se mohl stát hrdinou a střelcem gólu do šatny Štohanzl, který si vypracoval přečíslení dvou na jednoho s Pilařem. Štohanzl po rychlé zasekávačce zkusil sám vystřelit, ale zamířil pouze do připraveného Johanssona.
     
    38:50
    Jakobych to neříkal! Filip Pavlík zaváhal při zpětném pasu, puk ukořistil Lasu a stíhaný Lalancettem se s ním řítil sám na branku! Jeho bekhendový pokus Růžička zneškodnil, ale puk se nepříjemně odrážel a jen těsně přelétl horní tyč.
     
    37:46
    Jenomže Hradec by to s těmi parádičkami neměl přehánět. Lev projel do pásma až v exhibičním duchu, ale poslední klička už byla příliš a div že Friberg neujel do protiútoku.
     
    37:13
    Hned po vítězném vhazování pálil tvrdě Blain, Johansson reflexivně rozklekl a puk schoval v náručí.
     
    37:07
    Dower Nilsson podtrhnul hostující bezmoc, když se chtě nechtě musel natáhnout po rychlém Lvovi hokejkou. Přesilovka pro Hradec.
     
    36:27
    Ve svém tradičním pracovišti před brankou SMoleňák tečoval McCormackovo nahození a Johansson v brance jen bezmocně naprázdno máchl lapačkou. Puk ale mířil nad jeho branku.
     
    35:55
    Stejně tak Grönlund v rohu kluzoště nic nevymýšlel a místo nahrávky puk jen vyhazuje. Göteborg si neví rady.
     
    35:38
    Frölunda se postupem času jen brání a dokládá to poslední počínání Filipa Johanssona. Ten po vyhraném buly jakoby nevěděl, co s pukem, a tak ho bezmyšlenkovitě vyhodil na zakázané uvolnění.
    34:29 Kevin KLÍMA - 3:1
     
    34:29
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec skóruje potřetí a ČPP Aréna se otřásá! První formace předvedla ukázkový tlak do branky, ze kterého vyklouzl puk na hokejku KEVINA KLÍMY. Ten zachoval chladnou hlavu, položil si brankáře a puk zasunul kolem jeho betonu do branky potřetí. Asistence: Jérémie Blain
     
    34:10
    Mursak ztratil hokejku, ale prokázal fotbalové sklony a bruslí přikopl puk do jízdy Nilssonovi. Ten se ale dál než do středního pásma nedostal.
    33:51 ŠČERBAK - 2:1
     
    33:51
    Hradec právě vstřelil branku!
    Naopak Hradec skóruje hned po vypršení trestu a otáčí stav utkání! NIKITA ŠČERBAK si to hned po vyjetí z trestné lavice namířil přímo na bránu a vhod mu přišel nájezd Jakuba Lva, který s ním vytvořil přečíslení. Navíc krásně našel Rusovu hokejku a tomu pak stačilo jen rychle a přesně švihnout, Johansson byl bez šance. Puk letěl do horní části branky, kam se Švéd nenatáhl. Asistence: Jakub Lev
     
    33:29
    Přesilovka pomalu končí a Frölunda, ačkoliv se tlačí do brány, se nemůže dostat do větší šance.
     
    32:31
    Famózní Radek Pilař ukořistil rozehrávku soupeře, vydal se sám vpřed a i když ho obránce dobruslil, Pilař přes něj se štěstím přešel. Následnou kličku už ale neprovedl v dostatečné rychlosti a gólman Johansson mu puk vypíchl.
     
    31:57
    Napětí v hledišti houstne, protože diváci nejprve viděli v jejich očích nepotrestaný faul na Blaina a následně velmi těsný, ale neodpískaný ofsajd.
     
    31:39
    Tenhle trest z kategorie zbytečných by mohl přijít Ščerbaka draho. Zbytečně se po soupeři natáhl hokejkou a jednoznačně ho v útočném pásmu podrazil. A ještě něco nelibého křikl po rozhodčím.
     
    30:58
    Sražená rána od modré v podání Nilssona končí mimo branku, Růžička se po puku jen ohlédl.
     
    29:53
    Velké sebevědomí ukázal i brankář Jan Růžička, který před najíždějícím Berntssonem vyjel daleko z branky a s přehledem před ním puk odehrál a ještě našel pasem Lva.
     
    28:55
    Mountfieldu narostla křídla a podniká jeden útočný výpad vpřed za druhým, zatím bezvýsledně co se týče gólových šancí.
     
    28:41
    Hradec chtěl nabitého sebevědomí využít k další rychlé protiakci, kterou zastavuje hvizd čárového a postavení mimo hru. To se však divákům ani Smoleňákovi nelíbilo a dali to rozhodčímu nahlas najevo.
    28:29 SMOLEŇÁK - 1:1
     
    28:29
    Hradec právě vstřelil branku!
    Nádherně sehraná a v rychlosti hraná akce Mountfieldu končí gólem! RADEK SMOLEŇÁK si v jízdě několikrát vyměnil puk s Lalancettem, ten si pak sjel před branku a jeho clony využil hradecký kapitán k perfektně umístěné střele do horního růžku, čemuž ještě dopomohla teč jednoho z obránců. Asistence: Christophe Lalancette
     
    28:18
    Po vyhraném buly ve středu hřiště směrem vpřed se puk na chvíli zastavil na modré a Hradec se následně vystavil do ofsajdu.
     
    27:51
    Hradec pak vzápětí nechal přes celé hřiště projet rychlonohého Lindbohma, jehož zakončení zápěstím vyčekal stabilně postavený Růžička.
     
    27:10
    River Rymsha začíná chytat střeleckou slinu, jeho nenápadná, ale prudká rána se dostala až na Johanssona, který puk vůbec neviděl, ale k jeho štěstí ho trefil do špičky betonu.
     
    26:56
    Tlak Seveřanů se začínal nebezpečně stupňovat, a tak McCormack v nouzi obloučkem vyhodil na icing.
     
    26:03
    Greco byl zase schovaný na zadní tyči a byl trochu překvapený, když se k němu přes hradbu těl dostal puk. I proto možná nezareagoval dost rychle a nevystřelil dle představ.
     
    25:11
    O rozruch se postatal na druhé straně po delší době i Lindbohm, který obkroužil bránu a snažil se procedit puk pod ležícím Růžičkou, ale bezúspěšně.
     
    24:33
    Hradecký tlak se stupňuje, snažil se toho využít netradičně Nedomlel, který si sjel blíže brance, vypálil tahem a trefil zřejmě zvenčí tyčku.
     
    24:03
    Kevin Klíma nabízel puk do brankoviště na Radovana Pavlíka, ale puk se odrazil mimo tři tyče.
     
    23:15
    Rymsha pak podpořil útok a po Pilařově zablokované ráně zápěstím si sjížděl na dorážku, jenže už byl za brankovou čarou a odtamtud se zakončuje těžko.
     
    22:40
    Ani na dvakrát se nepovedlo Rymshovi od modré vypálit, pokaždé zakročila hostující obrana a nenechala puk doletět na branku.
     
    21:30
    Veselý získal pro domácí tým kotouč v útočném pásmu, Cingel o něj však o chvilku později přišel. Nyní však Hradec opět tlačí.
     
    20:30
    Folin dostal přihrávku přímo na střelu z voleje, Růžička musel v brance Mounfieldu předvést těžký zákrok. Ale poradil si.
     
    20:06
    Hosté uspěli na buly a hned se ženou dopředu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Oba týmy jsou na ledě, jdeme na to!
     
    Rozhodčí jsou vyprovázení pískotem tribun, příliš se domácím divákům jejich působení v první třetině nelíbilo. Navíc nepříznivé je pro ně i skóre, protože to otevřel v dvojnásobné přesilovce Jere Innala. Hned následovala další, ale Hradec ji s vypětím sil ubránil a po závěrečném náporu prohrává po dvaceti minutách 0:1. Příliš mnoho vyložených možností si ale kromě zmíněné gólové rány ani jeden z týmů nevypracoval. Doufejme, že se to v druhé třetině, která přijde za zhruba čtvrt hodiny, změní.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:55
    To se povedlo, Frölunda se už k ničemu nedostala a hra v první periodě skončí v rohu za Johanssonovu brankou.
     
    19:03
    Hradec se vymanil z tlaku po dvoj přesilovkách pět na tři a chce třetinu dohrát hlavně v klidu a daleko od své brány.
     
    18:31
    Další tvrdý projektil vyslal na branku Hradce Lenc, ale minul ji. Jenže puk se příhodně od zadního hrazení odrazil před Stenberga, který zase trefil perfektně se přesunujícího Růžičku.
     
    17:40
    Filip Johansson dostal nabito na ránu z voleje a jeho bombu z velkého nápřahu zastavila až tyč!
     
    17:12
    Tentokrát dvakrát hledal na stejném místě Greca Lasch, ale dvakrát parádně zablokoval jeho pokus o pas Nedomlel.
     
    16:37
    Znovu stejná písnička. Greco osamocený na zadní tyči a střílený pas od Innaly. Tentokrát Greco ale zakončil mimo.
     
    16:23
    Rozhodčí mají poměrně přísný metr, protože za poměrně nevinný úder posílají Blaina na trestnou za krosček. Hradec je znovu ve třech.
    15:51 INNALA - 0:1
     
    15:51
    Frölunda právě vstřelila branku!
    Hned vzápětí ale dvojnásobnou početní výhodu přeci jen využívá JERE INNALA. Sice puk spíš nabízel znovu Grecovi, ale jeho střílený pas si přeci jen našel cestu do brány. Asistence: Ryan Lasch
     
    15:42
    Fantastický Růžička a jeho beton na třikrát zastavil Greca, který byl na zadní tyči neúprosný, ale puk do sítě nedostal.
     
    15:13
    Jan Veselý se i na trestné na chvíli dostal k puku, protože ho tam poslal jeho parťák z Kolína Štohanzl. Rozhodčí na chvíli zaváhali, ale nakonec ho vylučují za zdržování hry a Hradec jde do tří!
     
    15:01
    Hradec v klidu vyhodil po úspěsném buly, chvíli poté se o to samé postaral Nedomlel.
     
    14:38
    Jan Veselý zasáhl v souboji u mantinelu svého soupeře a za nebezpečnou hru vysokou holí si odsedí dvě minuty.
     
    14:10
    Obránce Filip Johansson také ukázal rychlé nohy a umnou otočku a když se mu nikdo nenabídl, zkusil to z levé strany tahákem sám. Růžička znovu připraven.
     
    13:36
    Nejprve Filip Pavlík a po něm Bohumil Jank to dvakrát po sobě zkusili po nápřahu ranou od modré, ani jednou ale brankáře soupeře nepřekvapili, protože Johansson měl čistý výhled a mohl v klidu zasáhnout.
     
    12:41
    Růžička se musel mít na pozoru, protože nahození ze středu hřiště od Nilssona mířilo přímo na něj a puk mohl nepříjemně poskočit.
     
    12:03
    Cingel a před ním Blain na modré dvakrát překazili pokus Frölundy o vyhození, jenže z toho Hradec nevytěžil žádnou šanci a přesilovka pomalu, ale jistě končí.
     
    11:36
    Na sebe to v dalším útoku vzal Kevin Klíma, který využil své rychlosti, projel hřiště a natlačil se před bránu, už byl ale moc blízko brankáři a nepřekonal ho.
     
    10:59
    Po nájezdu Smoleňáka zpoza branky puk zůstal na chvíli nekrytý, a tak ho Johansson v brance raději přikryl lapačkou.
     
    10:50
    Hradec tentokrát dobře kombinoval, ale dinální pas Cingelovi nevyšel a nenašel svůj cíl v podobě hole Lva.
     
    10:26
    Grönlundovi se na trestné asi líbí a své vyhřáté místečko zasedl v rychlém sledu podruhé, tentokrát za sekání. Druhá přesilovka pro český tým.
     
    10:12
    Frölunda pod tlakem vyhazuje jen na icing.
     
    09:58
    Až na konci přišla konečně zase tvrdá střela od modré v podání Nedomlela, jenže puk na brankáře nedoletěl a stal se kořistí blokujících hráčů ze Švédska.
     
    08:57
    Hosté několikrát po sobě puk bez problému vyhodili a Mountfield se v přesile nemůže dostat do hry.
     
    08:33
    I Frölunda ale hraje své první oslabení příkladně a všechno, na co se Mountfield zmohl, bylo zablokované nahození Filipa Pavlíka od modré.
     
    07:58
    Radovan Pavlík byl v rohu podražen Grönlundem, zákrok nebyl potrestaný. Pak ale Grönlund sevřel puk déle, než mu dovolují pravidla a první přesilovku bude hrát i Hradec.
     
    07:20
    Blain u mantinelu obehrál Dowera Nilssona, ale jeho přihrávka na Štohanzla byla vychýlena, takže domácí nemohli pokračovat v pohybu vpřed.
     
    06:54
    Frölunda ale buly v útočném pásmu nevyhrála a tuto mírnou výhodu tedy nezužitkovala.
     
    06:52
    Tentokrát Hradci rozehrávka nevyšla a z Blainovy hole končí puk na zakázaném uvolnění.
     
    06:16
    Východočechy opravdu zatím zdobí poziční hra. Ščerbak krásně přečetl úmysl soupeře, vystihl rozehrávku a tlačil se do zakončení. Jenže předvedl jednu kličku navíc a to ho stálo jakýkoliv střelecký pokus.
     
    05:43
    Staronová posila Hradce z Kolína dělá přesně to, co má. Jan Veselý číhal před brankou a snažil se tečovat tvrdou střelu Filipa Pavlíka od modré. To se mu povedlo a navíc se pak dostal i do lehkého konfliktu s obranou hostů, přesně na to jsme od Veselého zvyklí.
     
    05:07
    Greco nabral rychlost na pravém křídle a přes obránce nebezpečně vypálil švihem. Růžička se svými betony připraven.
     
    04:27
    Jank s Blainem za brankou byli při rozehrávce pomalí, čehož využil v zisk puku Lasu. Poslal ho na modrou, ale rána jeho spoluhráče v obraně byla zblokována.
     
    03:50
    Lev zase stál tam, kde měl, zachytil Folinovu rozehrávku a první přesilovka zápasu tím končí.
     
    03:36
    A dokonce mohl Mountfield v oslabení udeřit! Lev nabral rychlost, vytáhl brankáře Johanssona z branky, obkroužil ji a nabízel puk do brankoviště pro Pilaře. Brankář Johansson ve snaze se rychle vrátit do brankoviště najel do brankové konstrukce a posunul branku, trestán za to ale nebude.
     
    03:06
    Hradec zatím první oslabení hraje perfektně pozičně a nepouští soupeře ani do kombinace, což ocenili diváci potleskem.
     
    02:37
    Neprve Nedomlel a poté Jank si splnili své domácí úkoly a vyhodili puk přes celé hřiště a osvobodili svůj tým.
     
    01:55
    Hned po vyhraném buly zápěstím vypálil Innala, Růžička švihl lapačkou a pokus zneškodnil.
     
    01:50
    Hradec hrál v šesti a uvidíme velmi záhy první početní výhodu.
     
    01:31
    To na druhé straně už se musel vytáhnout Johansson v brance hostů, protože Lalancette si našel odražený puk a po zemi ho napálil na kasu.
     
    00:57
    Poprvé se osmělila i Frölunda, ale přihrávku Mursaka vystihl hradecký útok a ani na druhé straně si brankář nepřipsal zákrok.
     
    00:03
    Úvodní buly získal Kevin Klíma a Mountfield se hned přesunul do útočného pásma, ale střela na bránu z toho nebyla.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hned po této klasické vypalovačce se rozezněly ještě tradičnější skladby, tedy obě národní hymny, švédská a česká, což zvedlo diváky na nepříliš zaplněných tribunách poprvé ze sedadel. Doufejme, že se toho dočkáme ještě mnohokrát, což by indikovalo střelecké hody.
     
    Thunderstruck od AC/DC zní ČPP Arénou a přivádí domácí tým v černých dresech na ledovou plochu. Hned za nimi jejich dnešní soupeř a čtyřnásobný šampion této soutěže z Göteborgu.
     
    Dres bez čísla, ale zato s cenným potiskem "Top Scorer" jakožto nejlepší střelec svého týmu bude dnes oblékat Oliver Okuliar na domácí straně a stálice CHL Ryan Lasch na straně hostí.
     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Růžička (Kiviaho) – Blain, Kalina, F. Pavlík, Nedomlel, McCormack, Jank, Gaspar, Rymsha – Okuliar, Kevin Klíma, R. Pavlík – Lev, Cingel, Veselý – Ščerbak, Lalancette, Smoleňák – Kelly Klíma, Štohanzl, Pilař.
    Trenér: Tomáš Martinec.

    Frölunda HC: L. Johansson (Dichow) – Folin, Lindbohm, F. Johansson, Grönlund, T. Nilsson, P. Johansson, Nordsäter – Friberg, Lundqvist, Lenc – Mursak, Lasu, Rosseli-Olsen – Greco, J. Nilsson, Ratkovic Berntsson – Lasch, Dower Nilsson, Innala – Stenberg.
    Trenér: Roger Rönnberg.

    Rozhodčí: Soos (HUN), Pražák – Svoboda, Hynek (všichni CZE).
     
    Frölunda HC

    Švédský tým zatím prochází CHL bez ztráty kytičky. Trenér Roger Rönnberg dovedl svůj tým k dvěma výhrám nad berlínskými Medvědy, nyní bude chtít podruhé vyzrát i na Lvy z Hradce Králové. Frölunda může pod Bílou věží navázat na výhru 3:1 z finále Ligy mistrů z roku 2020. Podaří se jí to?

    Tradičně silnými jmény na soupisce švédského giganta jsou Joel Lundqvist nebo Ryan Lasch, kteří jsou opět velmi produktivní. Po jejich boku často naskakuje i český křídelník Radan Lenc, jenž se proti Hradci dokázal střelecky prosadit i v prvním duelu. Podaří se mu to podruhé?
     
    Mountfield HK

    Královéhradečtí za sebou mají již tři vystoupení v Lize mistrů. Nejprve ve Švédsku padli 2:4, aby následně dvakrát porazili o jeden gól francouzský Grenoble. Nejprve 4:3 a poté 3:2. Nyní čeká tým kolem kapitána Radka Smoleňáka druhý souboj s týmem Frölundy. Vrátí český tým svému soupeři porážku z úvodního duelu?

    Dobrou formou se v uplynulém střetnutí prezentoval Radovan Pavlík, hradecký odchovanec byl na ledě u všech gólů. Dva sám dal a jednou asistovali Oliveru Okuliarovi. Ten se zase střelecky prosadil proti Frölundě. Nyní bude chtít zabojovat o další gól.
     
    Hezký den zpod Bílé věže! V Hradci Králové dnes pokračuje cesta místního Mountfieldu HK v Champions Hockey League. Soupeřem party trenéra Tomáše Martince dnes bude švédský gigant a jeden z nejlepších evropských klubů –⁠ Frölunda HC.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Adam Kodet

    Branky a nahrávky: 29. Smoleňák (Lalancette), 34. Ščerbak (Lev), 35. Kevin Klíma (Blain), 46. Smoleňák (Lalancette, Ščerbak), 59. Kevin Klíma – 16. Innala (Lasch), 56. Friberg (Nilsson, P. Johansson), 59. Lindbohm (F. Johansson)


    Mountfield HK: Růžička (Kiviaho) – Blain, Kalina, F. Pavlík, Nedomlel, McCormack, Jank, Gaspar, Rymsha – Okuliar, Kevin Klíma, R. Pavlík – Lev, Cingel, Veselý – Ščerbak, Lalancette, Smoleňák – Kelly Klíma, Štohanzl, Pilař.
    Trenér: Tomáš Martinec.

    Frölunda HC: L. Johansson (Dichow) – Folin, Lindbohm, F. Johansson, Grönlund, T. Nilsson, P. Johansson, Nordsäter – Friberg, Lundqvist, Lenc – Mursak, Lasu, Rosseli-Olsen – Greco, J. Nilsson, Ratkovic Berntsson – Lasch, Dower Nilsson, Innala – Stenberg.
    Trenér: Roger Rönnberg.

    Rozhodčí: Soos (HUN), Pražák – Svoboda, Hynek (všichni CZE).

    Diváci: 2862
    thejrc.org