Tisková konference HC ZUBR Přerov (kon.) | Tisková konference PSG Berani Zlín (kon.)
Tisková konference HC Kometa Brno (kon.) | Tisková konference BK Mladá Boleslav (kon.)
Tisková konference HC VERVA Litvínov (kon.) | Tisková konference HC Motor České Budějovice (kon.)
konec
Tisková konference HC VERVA Litvínov

Pondělí 12.09.2022, 12:00Tiskové konference
     
    Díky za pozornost, u dalšího textového přenosu někdy na shledanou. (13:01:17)
     
    Petr Straka o úpravách ledu: „Změna to je, přece jen jsou to tři metry. První týden to bylo možná znát trochu víc, ale zvykli jsme si na to rychle. Všichni věříme, že pro soupeře to bude problém. Snad se nám bude dařit a budeme díky tomu nebezpečnější."
     
    Patrik Zdráhal o letní pauze: „Pocity z přípravy mám pozitivní. Připsali jsme si nějaké důležité výhry. Loni jsme zápasy ztráceli, toho bychom se chtěli vyvarovat. Osobně se cítím velice dobře fyzicky i silově, snad navážu na minulou sezonu. Z týmu mám skvělý pocit, podle mě je tady obrovský potenciál. Těším se, až to začne a přijdou diváci. Ještě jsem nezažil pořádnou litvínovskou atmosféru, kterou jsem zažíval jako soupeř."
     
    Petr Straka o přípravě: „Můj pocit je, že to je čím dál tím těžší. Ale přišlo mi, že máme šťávu, abychom ostatní týmy přebruslili."
     
    Petr Straka o roli kapitána: „Je to velká čest, už jen vzhledem k tomu, po kom céčko přebírám. Myslím, že to ale není jen o tom, v kabině je nás víc, kdo by se o to měl postarat. Musí pro nás být zábava na zimák chodit a bavit se hokejem. Už loni po posledním zápase jsme si sedli a bavili se, co je potřeba změnit. Snad se to teď odrazí na ledě."
     
    Vladimír Růžička o týmových ambicích: „Pro mě je to jasné, já chci vyhrávat. Chceme hrát co nejvýš, mít nejvyšší ambice. Nemá cenu si za cíl dávat jen play off, hráči to cítí. Ale samozřejmě máme velký respekt k našim soupeřům, liga bude strašně vyrovnaná."
     
    Vladimír Růžička o přípravě: „S tréninky jsem spokojený, hráči pracují velice tvrdě. Zápasy nechci moc hodnotit, protože jsou to přáteláky. Většinu z nich kluci odmakali velice dobře."
     
    Vladimír Růžička o spolupráci s Karlem Mlejnkem: „Je to vynikající trenér, i když za sebou nemá nějakou hokejovou kariéru. Jsem rád, že spolu můžeme pracovat. Nabízí spoustu nových poznatků, rozumíme si i mimo led."
     
    Vladimír Růžička o skládání defenzivy: „Těch jmen bylo strašně moc. Chtěli jsme získat různé hráče, některé zlákalo Švédsko nebo Finsko. Lotyšští obránci vypadají velice dobře, Radim Šalda má velký potenciál. Chceme být lepší než loni."
     
    Vladimír Růžička o minulé sezoně: „Bylo to špatné, všichni si to uvědomujeme. Chceme fanouškům dělat radost a věřím, že tým na to máme. Přišlo hodně nových hráčů, máme šest nových útočníků. Myslím, že jsou to velice kvalitní hráči a ukážou to na ledě. Věřím tomu, že nám hodně pomůžou."
     
    Vladimír Růžička o kádru: „Věděli jsme, že nastanou určité změny. Mužstvo jsme přeskupili, skončili Viktor Hübl i Franta Lukeš. Je to velká ztráta, ale hokejový život není zas tak dlouhý. Chtěl bych všem hráčům, kteří skončili, poděkovat."
     
    Pavel Hynek o covidu: „Poslední dva roky byly pro všechny dost složité, zažili jsme hodně omezení. Věřím, že letos to tak nebude a budeme moct hrát před plným stadionem. Když se zavřou, tak to ztrácí sportovní smysl a také ekonomicky je to pro kluby likvidační."
     
    Pavel Hynek o realizačním týmu: „Jsem rád, že se nám podařilo udržet Vladimíra Růžičku. Po odchodu Václava Sýkory do důchodu byli na post asistentů vybráni Karel Mlejnek a Daniel Branda. Viktor Hübl bude navíc v klubu působit na pozici skauta."
     
    Pavel Hynek: „Díky našemu vlastníkovi jsme finančně stabilní. To je v dnešní době úplně nejdůležitější. Podařilo se nám přes léto dotáhnout také spolupráci s řadou partnerů. Všem z nich patří poděkování, až po srdcaře z regionu. Musím vyzdvihnout také město Litvínov, které provedlo rekonstrukci ledové plochy. Díky tomu splňujeme licenční podmínky extraligy."
     
    Pavel Hynek o loňské sezoně: „Koukáme dopředu, ne nazpátek. Byl to pro nás neúspěšný ročník, víc k tomu není třeba říkat."
     
    Polední tiskové konference se zúčastní generální ředitel severočeského klubu Pavel Hynek, hlavní trenér Vladimír Růžička, nový kapitán Petr Straka a útočník Patrik Zdráhal.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 12:00.

    Ondřej Mach

    bahis siteleri