Lipt. Mikuláš – Nové Zámky 1:3 (kon.) | Spišská N. Ves – HC Slovan 2:1 (po pr.) | Nitra – Michalovce 3:2 (kon.)
Prešov – Banská Bystrica 2:3 (1:2 po s.n.) | Poprad – Trenčín 3:4 (kon.) | Zvolen – Košice 5:2 (kon.)
konec
HK 32 Liptovský Mikuláš
1:3 (0:2, 0:1, 1:0)
HC MIKRON Nové Zámky
sk Pátek 30.09.2022, 17:00 • TITAN Aréna • Tipos Extraliga (SR) • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Nové Zámky uspeli na ľade Liptovského Mikuláša, keď si vybudovali trojgólový náskok po tom, čo sa postupne zapísali do streleckej listiny Šišovský, Farley a Juraj Mikúš. Kantor mal na dosah aj čisté konto, ale to mu napokon nedovolil Novajovský, ktorý ho prekonal približne minútu pred koncom riadnej hracej doby. Tento gól však už prišiel z pohľadu Liptovského Mikulášu príliš neskoro a domáci už nestihli nič viac spraviť s konečným výsledkom 1:3. Nové Zámky sa tak už priebežne posunuli na druhé miesto tabuľky, ale o tom či tam zotrvajú, rozhodnú výsledky ostatných zápasov tohto kola. To je odo mňa všetko, ďakujem za pozornosť a teším sa pri hokeji znova nabudúce! (19:21:42)
     
    Koniec zápasu.
     
    58:56
    Liptovský Mikuláš dal gól! Domáci strelecké prekliate predsa len prelomili, pretože zostali v útočnom pásme a ďalšie nahodenie PETRA NOVAJOVSKÉHO od modrej čiary už bolo gólové, keďže Kantorovi výborne clonil Drábek a hosťujúci brankár nemal priestor na zákrok! Asistencie: Diakov, Drábek
     
    58:13
    Ešte jeden jednoduchý zákrok pre Kantora po zúfalom nahodení Novajovského, ktorý nepretrhol mizernú koncovku domácich.
     
    56:24
    Zakázané uvoľnenie Liptovského Mikuláša len odzrkadľuje zmar domáceho tímu, ktorý už je asi zmierený s dnešnou prehrou.
     
    55:25
    Ofsajdová situácia na domácej strane, keď sa už hrá v plnom počte na oboch stranách a do konca zápasu už nezostáva veľa času.
     
    53:03
    Vylúčenie v tíme HC MIKRON Nové Zámky:
    Karsums – 2 min., hákovanie.
     
    52:26
    Veľký závar pred Kantorom, ale domáci ani teraz nepretlačili puk za chrbát hosťujúceho brankára a dokonca sa bude vhadzovať iba v strednom pásme!
     
    52:02
    Vylúčenie v tíme HC MIKRON Nové Zámky:
    Hatala – 2 min., podrazenie.
     
    50:54
    Postavenie mimo hry, ktoré zastavilo prechod hostí do útočného pásma, ale trojgólový náskok je pre Nové Zámky o veľa dôležitejší.
     
    50:11
    Hostia sa dopustili menšej taktickej chyby a zakázaným uvoľnením darovali Liptovskému Mikulášu útočné pásmo.
     
    47:53
    Liptovský Mikuláš mohol potrestať malé zaváhanie hostí na útočnej modrej čiare, ale domáci nevyužili ani toto prečíslenie a Kantor zachytil strelu Vähätala!
     
    43:50
    Tečovaný puk skončil mimo hracej plochy a až teraz sme sa dočkali prvého prerušenia, vhadzovať sa bude pred Kantorom.
     
    43:00
    Podľa predpokladov vstúpili domáci do tretej tretiny ofenzívne naladení, ale zatiaľ to zďaleka nestačí na pozornú obranu Nových Zámkov.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    V druhej tretine sme videli zaujímavejší hokej s viacerými šancami na oboch stranách, ale skóre sa menilo iba raz zásluhou Juraja Mikúša, ktorý výrazným spôsobom priblížil Nové Zámky k trom bodom. Liptovský Mikuláš je v koncovke naďalej nemohúci a v poslednej tretine bude potrebovať zázrak, ak chce s výsledkom niečo urobiť. Tretia tretina sa začne približne o 18:40.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    37:49
    Vylúčenie v tíme MHk 32 Liptovský Mikuláš:
    Šmída – 2 min., podrazenie.
     
    37:31
    Vylúčenie v tíme HC MIKRON Nové Zámky:
    Kozák – 2 min., podrazenie.

    Filip Kosnáč

    Branky a nahrávky: 59. Novajovský (Diakov, Drábek) – 4. Šišovský (Barto, Knižka), 10. Farley (Jackson, Ligas), 25. Mikúš (Jackson)


    HK 32 Liptovský Mikuláš: Kozel(Valent) – Ventelä, Mesikämmen – Diakov, Mezovský – Novajovský, Hudec – Kapičák, Braun – Karsums, Vähätalo, Kuru – Handlovský, Šmída, Kriška – Drábek, Walega, Michalík – Haluška, Uhrík, Kalousek
    Trenér: J. Šimko

    HC MIKRON Nové Zámky: Kantor(Ovečka) – Kozák, Hatala – Lee, Chovan – Roman, Ligas – Knižka, Klempa – Farley, Johnson, Jackson – T. Mikúš, J. Mikúš, Števuliak – Faith, Ondrušek, Mišiak – Barto, Šišovský
    Trenér: G. Majoross

    Rozhodčí: Smrek, Moller – Hajnik, Ordzovenský
    ocianews.com