Kladno – Ústí n/L 3:1 (kon.) | Dobřany – Hostivař 5:4 (kon.) | Letohrad – Plzeň 6:3 (kon.)
Svítkov – Pardubice 5:0 (kon.) | Karviná – Kert Park Praha 2:4 (kon.) | Prachatice – Hr. Králové 5:2 (kon.)
konec
HBC Kladno
3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
Elba DDM Ústí nad Labem
Sobota 15.10.2022, 11:00 • Městská hokejbalová aréna, Kladno • CROSSDOCK Extraliga • 8. kolo
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (13:06:46)
     
    Kladno lépe zvládlo poslední třetinu, a zaradovalo se tak ze tříbodového výsledku. Škoda trochu více emocí v závěru, utkání bylo do té doby férové, aktéři obou celků si každopádně po skončení zápasu sportovně podali ruku. Ústí nad Labem zkrátka nepůsobilo tak aktivně, jako jeho soupeř, a tak se asi finálního nezdaru dočkalo zaslouženě.

    Střely na branku ve 3. třetině: 7:7
     
    Konec zápasu.
     
    44:40
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HBC Kladno:
    Kastner – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu Elba DDM Ústí nad Labem:
    Grus – 2 min., hrubost.
     
    44:32
    Oddechový čas pro tým Elba DDM Ústí nad Labem.
     
    43:50
    Oba týmy v plném počtu.
     
    43:19
    Hodně emocí nabídly okamžiky krátce po třetí brance kladenských hráčů. Sudí udělili pár trestů, trestná lavice byla docela plná. Na hrací ploše je každopádně zpět Kučera.
     
    43:00
    Zahlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    41:50
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HBC Kladno:
    M. Kohout – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu Elba DDM Ústí nad Labem:
    Krajíček – 2 min., hrubost.
     
    41:19
    Vyloučení v týmu Elba DDM Ústí nad Labem:
    Kučera – 2 min. + OT, zásah do oblasti hlavy a krku, odpyká Kapusta.
     
    40:37
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Domácí založili rychlý brejk, M. Kohout přihrál zprava přímo před bránu na zadní tyčku, kam si seběhl PETR ADAM, a ten bez problémů protlačil míček za brankovou čáru. Rechtorik se již přemístit nedokázal. Ústí nad Labem už moc času nezbývá, aby ještě s výsledkem něco udělalo. Nutno podotknout, že ve třetí třetině zkrátka nepůsobí moc dobře. Asistence: Martin Kohout.
     
    40:00
    Pět minut do konce. A zatím Solar, kladenský muž ve výstroji mezi třemi tyčemi, nemusel zaznamenávat nějaký složitější zákrok.
     
    38:53
    Kladno mohlo definitivně zlomit odpor svého soupeře! Kočka se zjevil na pravém kruhu zcela po pěkné kombinaci sám, tlačil svou střelu do šibenice, jenže lépe si ovšem počínal Rechtorik, který míček vyrazil svou lapačkou. Parádní zákrok ústeckého gólmana.
     
    37:54
    Hra je přerušená, protože na zemi u mantinelu se ocitl jeden z hráčů hostujícího souboru. Konkrétně se jedná o Stupku. Ten nakonec vstal a odešel na střídačku po svých. Nemělo by se jednat o nějaké vážnější zranění.
     
    37:30
    Hra přerušena, oba celky si budou měnit strany. A následovat bude komerční přestávka.
     
    37:15
    Kladno v posledních dvou minutách svého soupeře do ničeho vážnějšího nepustilo. Ústí nad Labem prostě nedokáže najít správný recept na dobrou obranu svého soka. Za chvilku dojde na výměnu stran.
     
    35:15
    Ústí nad Labem sice prohrává, ale na jeho útočné aktivitě to není moc vidět. Kladno je jakoby stále aktivnější, navíc všechny možné ataky soupeře přerušuje hned v zárodku.
     
    34:10
    Kycltova rána byla hodně nebezpečná! Nakonec si s ní ale Rechtorik poradil. Následně ale Kladno přišlo o pásmo a o chvilku později byla hra přerušená. Takže vhazovat se bude před Solarem.
     
    33:40
    Procházka se snažil z těžkého úhlu překonat Rechtorika, ten nakonec míček udržel ve výstroji, ale nevěděl přesně, kde ho má. Až přepadl dozadu a shodil díky svému počínání bránu.
     
    32:14
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Zkraje druhého dějství se Kladnu podařilo využít početní výhodu. Nešťastné vyloučení Tomáše bylo pro Ústí nad Labem hodně drahé. JAROSLAV PROCHÁZKA byl tím, kdo přelstil Rechtorika, a rozradostnil domácí fanoušky. Asistence: Martin Kohout, František Pliml.
     
    31:31
    Sotva se hosté osvobodili z početní nevýhody, která trvala ještě z přechozí třetiny, už do oslabení zabředli znovu po nešťastném vyhození míčku ze strany Tomáše mimo hrací plochu. Zdrůbecký nyní vypálil nyní z levé strany, Rechtorik byl ale maximálně připravený na jeho pokus.
     
    30:57
    Vyloučení v týmu Elba DDM Ústí nad Labem:
    Tomáš – 2 min., zdržování hry.
     
    30:32
    Hosté v plném počtu.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 12:14.
     
    Druhá třetina nabídla dva přesné zásahy, skóre se tak definitivně pohnulo směrem kupředu. Ale na skutečnosti, že se jedná o hodně vyrovnané měření sil, se vlastně nic nezměnilo. Až třetí třetina tak rozsoudí, jak se celý zápas vyvine, možná dojde i na prodloužení nebo nájezdy. Máme se bezpochyby na co těšit.

    Střely na branku ve 2. třetině: 8:10
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    29:35
    Dvakrát vypálil zostra Dědič! A Rechtorik se mezi třemi tyčemi měl co ohánět. Kladno mačká soupeře v útočné třetině, snaží se ještě zasadit svému sokovi gól do šatny.
     
    29:00
    Zahlášena poslední minuta druhé třetiny.
     
    28:32
    Vyloučení v týmu Elba DDM Ústí nad Labem:
    Červinka – 2 min., vysoká hůl.
     
    27:27
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    Hosté měli k dispozici první přesilovku v tomto utkání a okamžitě ji přetavili ve vyrovnávací trefu. Už předtím situace hodně zaváněla přesným zásahem, každopádně až nyní se celek ze severu Čech dočkal. Na listinu střelců se zapsal PETR ŠVANDA. Asistence: Pavel Krajíček, Martin Stupka.
     
    27:21
    Stupka nahodil míček na bránu, následně vznikl obrovský závar před kladenskou bránou. Hráči Ústí nad Labem se radovali, už zvedali ruce, ale míček nakonec za brankovou čáru nedoputoval. Teď měli domácí velké štěstí.
     
    26:20
    Špaček to vymyslel perfektně. Dobře presoval, vybojoval míček za bránou, tu si následně oběhl a přihrál po mantinelu dozadu, aby během oslabení ušetřil cenné vteřinky.
     
    25:58
    Vyloučení v týmu HBC Kladno:
    Kyclt – 2 min., držení.
     
    25:10
    Kladno se nyní uchýlilo jaksi k defenzivní taktice. Uvidíme, jak moc změní nedávná branka ofenzivní smýšlení domácího výběru. Ústí nad Labem každopádně bude muset v útoku zabrat, to je evidentní.
     
    23:41
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Nakonec je na světě první gól tohoto střetnutí. RADEK SOUKUP svou ranou prostřelil Rechtorika, který byl v trochu zvláštním postavení. Asi si za svou aktivitu domácí takový úspěch zasloužili. Asistence: Jonáš Kyclt, Petr Adam.
     
    23:30
    Adam zachytil míček v útočném pásmu, snažil se pobídnout Teinitzera, avšak přes hradbu těl míček neprocpal.
     
    22:56
    Dva tvrdší souboje nechali rozhodčí bez povšimnutí. Zatím hře mnohokrát nechávají volný spád. Oba týmy zatím této skutečnosti nezneužívají. Jasně, pár kočkovaných k vidění bylo, ale nic zákeřného.
     
    21:58
    Obrovská šance Stupky nadzvedla početnou skupinu hostujících fanoušků! Po vyhraném buly ve středním pásmu se najednou řítil sám na Solara, bekhendem neuspěl, z dorážky už ovšem ano, a míček nebezpečně poskakoval v brankovišti. Nakonec ho Kladno vyhodilo do bezpečí.
     
    21:29
    Hosté v plném počtu.
     
    21:16
    Míček skončil v ochranné síti. Vhazovat se sice bude před Rechtorikem, avšak kladenskému výběru do konce přesilovku již nezbývá mnoho času.
     
    20:33
    Znovu se hosté početnímu oslabení brání velmi dobře. A Rechtorik tak nemusí řešit nic, co by ho mělo zásadně ohrožovat. V kombinaci kladenských se navíc objevují zbytečné nepřesnosti.
     
    19:29
    Vyloučení v týmu Elba DDM Ústí nad Labem:
    Smolík – 2 min., sekání.
     
    19:28
    Kladno je nastěhované na soupeřově útočné polovině, mačká svého soupeře, co to jde. Po Plimlově zablokované střele se bude zase vylučovat na straně Ústí nad Labem.
     
    18:39
    Pár dalších osobních soubojů bylo k vidění v průběhu dalších desítek sekund, jinak se ale oba celky do větších možností doposud nepropracovaly v průběhu druhého dějství. Docela často se pak hra také přerušuje.
     
    17:40
    Domácí jsou, stejně jako na začátku první třetiny, aktivnější. A snaží se daleko víc najít cestu za první vstřelenou branku, Nutno podotknout, že ta by možná jakési celkové nervozitě hodně prospěla.
     
    16:57
    M. Kohout se vyběhl do středu hrací plochy a slušně vypálil. Rechtorik musel zasahovat. A následně se ještě k dorážce propracoval Teinitzer, avšak ani z téhle šance domácím nezapršelo.
     
    16:05
    Barnošák nebezpečně operoval před Rechtorikem, nakonec ale na míček nedosáhl. Kdyby ano, byla by to pro hosty docela slušná polízanice. Nakonec žádná nebezpečná situace pro Elbu DDM nevznikla.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 11:36.
     
    První třetina zatím žádnou branku nenabídla, ačkoli Kladno mělo k dispozici hned dvojnásobnou přesilovku. Ústí nad Labem se však kritickým momentům dokázalo ubránit. Každopádně je dění na hrací ploše velmi vyrovnané.

    Střely na branku v 1. třetině: 8:4
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    14:31
    Krajíček se sice diví, že bylo pískáno zakázané uvolnění, ale nic s verdiktem sudího Grácy a Musila prostě neudělá. Stěhovat se bude hra před Rechtorika.
     
    14:00
    Zahlášena poslední minuta první třetiny.
     
    13:22
    Výtečný zákrok Solara! Ústí nad Labem vyhrálo buly, následně z mezikruží vypálil zostra Kučera, avšak míček narazil do soupeřovy vyrážečky. Efektivní zákrok kladenského muže ve výstroji, vypadalo to moc ladně.
     
    12:36
    Tomáš se nyní dostal za soupeřovu obranu a byl na pravé straně zcela sám! Snažil se prostřelit betony Solara, ten je však secvakl včas. Tohle byla asi zatím největší možnost dosavadního průběhu utkání.
     
    11:51
    Zatím vidíme hodně tvrdý boj, a to bez gólového zásahu. Ústí nad Labem hraje chytře, nic si nekomplikuje, když zkrátka je pod tlakem, vyhodí míček do bezpečí. Ostatně stejně si nyní počínal Červinka.
     
    11:10
    Kladno početní výhodu, kterou nějakou dobu sehrávalo v pěti proti třem, nakonec nevyužilo. Hosté si nyní budou moci oddychnout, následuje totiž komerční přestávka.
     
    10:19
    Hosté v plném počtu.
     
    09:03
    Smolík se vrátil z trestné lavice na hrací plochu, hosté sice jsou stále v oslabení, ale, naštěstí pro ně, ne už ve třech.
     
    08:59
    Pliml po krátké kombinaci vypálil, avšak Rechtorik dokázal zasáhnout! Kladno mačká při dvojnásobné přesilovce svého protivníka v pásmu, zatím ovšem bez kýženého úspěchu. A za chvilku bude Ústí nad Labem již ve čtyřech hráčích v poli.
     
    08:19
    Vyloučení v týmu Elba DDM Ústí nad Labem:
    Michajličenko – 2 min., nedovolené bránění.
     
    07:40
    Dědičova rána prolétla těsně nad břevno Rechtorika! Následně se kladenští hráči snažili ještě dorážet, ovšem bez úspěchu. Přesilovku ale zatím domácí sehrávají hladově.
     
    07:23
    Kladno po vyhraném buly utvořilo přesilovkový deštník. Následně ale Špačkova přihrávka vyletěla do ochranné sítě. Vhazování před Rechtorikem se tak bude opakovat.
     
    07:03
    Vyloučení v týmu Elba DDM Ústí nad Labem:
    Smolík – 2 min., podražení.
     
    05:28
    Oba celky pozorně brání, především tedy hostující výběr. Kladno se snaží najít skulinky v jejich defenzívě, zatím ovšem marně. Rechtorik si zatím nemusel připisovat nějaký složitější zákrok.
     
    04:24
    Ústí nad Labem vyhodili míček do bezpečí, icing z toho ovšem není, neboť balónek směřoval přímo k Solarovi. Ten ho následně přenechal kapitování kladenských Rysů, tedy Špačkovi.
     
    03:50
    M. Kohout unikl podél pravé strany, nakonec vystřelil, jeho pokus byl každopádně zablokovaný a Rechtorik ho sebral do své moci. Ani dorážející Adam se k míčku nepropracoval.
     
    02:41
    Hned v úvodu utkání se z tribun ozvali fanoušci, byli nespokojeni, že se sudí rozhodli nevyloučit jednoho z hráčů Ústí nad Labem. Uvidíme, jestli volnější metr celému utkání nakonec prospěje.
     
    01:58
    Velkou šanci jsme zatím neviděli, každopádně svižný hokejbal ano. Kladno je evidentně hodně nahecované, chce změnit svou herní nepohodu, jakou vykazuje již z úvodu sezóny, to je evidentní.
     
    00:49
    Další přerušení je na světě, míček má v moci Rechtorik. Kladno nastoupilo na svého soka hodně zostra, v podstatě neustále se drží v útočném pásmu.
     
    00:24
    Dědičova první navštívenka z dálky od Dědiče. Tenhle kladenský bek umí tvrdě vypálit. Každopádně brankář Rechtorik zasáhnout dokázal.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hosté jako jediní z celé extraligy stihli sehrát od začátku ročníku již osm utkání a zatím se nacházejí výše než jejich protivník. Se třinácti získanými body patří rozhodně k tomu lepšímu, co extraliga může nabídnout. Výtečně se navíc Ústí nad Labem zadařilo v posledních dvou zápasech v obraně, jak proti Plzni, tak proti Letohradu udrželo čisté konto.
     
    Úvodní sestavy:

    HBC Kladno: Solar (Křemenák) – Dědič, Drechsler, Kastner, Kyclt, Pliml, Soukup, Zdrůbecký – Adam, Barnošák, Kočka, M. Kohout, Patera, Pražák, Procházka, Rychlý, Špaček, Teinitzer

    Elba DDM Ústí nad Labem: Rechtorik (Řehoř) – Bečvář, Doucha, Grus, P. Kohout, Kučera, Michajličenko, Smolík, Švanda – Belica, Červinka, Haas, Jelen, Kapusta, Koval, Krajíček, Nedoma, Škurla, Stupka, Tomáš, Zeman

    Rozhodčí: Gráca, Musil.
     
    Kladnu se zatím nedaří najít stabilní pohodu, jakou mnohokrát disponovalo v průběhu předchozích ročníků, a zatím paběrkuje spíše v dolní polovině tabulky. Doposud umělo porazit po základní hrací době pouze Hradec Králové, v ostatních případech buď prohrálo, nebo vyhrálo až po prodloužení či nájezdech. Svou reputaci si tak bude chtít napravit proti Ústí nad Labem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.

    Patrik Sandev


    Hledáme zpravodaje pro tým Elba DDM Ústí nad Labem. Více informací na info@onlajny.com Více informací zde.

    Branky a nahrávky: 24. Soukup (Kyclt, Adam), 33. Procházka (M. Kohout, Pliml), 41. Adam (M. Kohout) – 28. Švanda (Krajíček, Stupka)


    HBC Kladno: Solar (Křemenák) – Dědič, Drechsler, Kastner, Kyclt, Pliml, Soukup, Zdrůbecký – Adam, Barnošák, Kočka, M. Kohout, Patera, Pražák, Procházka, Rychlý, Špaček, Teinitzer
    Elba DDM Ústí nad Labem: Rechtorik (Řehoř) – Bečvář, Doucha, Grus, P. Kohout, Kučera, Michajličenko, Smolík, Švanda – Belica, Červinka, Haas, Jelen, Kapusta, Koval, Krajíček, Nedoma, Škurla, Stupka, Tomáš, Zeman

    Rozhodčí: Gráca, Musil