Vítkovice – Přerov 5:1 (kon.) | Mountfield HK – Liberec 6:2 (kon.) | HC Litvínov – Hvězda Praha 4:3 (kon.)
Zlín – Třinec 2:4 (kon.) | Slavia – Kladno 4:2 (kon.) | Sparta – Plzeň 3:1 (kon.)
Olomouc – Poruba 0:7 (kon.) | Kometa Brno – HK MD Šumperk 2:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Tábor 6:0 (kon.)
Jihlava – Motor ČB 4:3 (kon.) | K. Vary – Chomutov 7:0 (kon.)
konec
Mountfield HK
6:2 (3:2, 0:0, 3:0)
Bílí Tygři Liberec
Čtvrtek 20.10.2022, 17:15 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Extraliga dorostu • Skupina Střed
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 78 diváků. (19:26:20)
     
    Z mé strany je to dnes z ČPP Arény již vše. Přeji vám krásný zbytek pracovního týdne a někdy příště se z Hradce budu těšit na počtenou!
     
    Liberec tak padl teprve podruhé v sezoně, když prohrál na ledě Hradce 2:6. O výhře však rozhodli domácí, kteří byli po drtivou duelu lepší, až v poslední třetině. Tu totiž otevřeli nejlepším možným způsobem a po gólu Jaroslava Bolehovského ve 43. minutě vedli 4:2. Definitivní zlom však zařídil ve vlastním oslabení Vojtěch Aschenbrenner, který vypíchl nepřesnou přihrávku a rozjel se do úniku, jenž skončil gólem. Jenom o pár chvil později přišel navíc šestý gól a poté se už jenom dohrávalo. Po výhře 6:2 tedy Lvi zůstávají stále na třetím místě tabulky a udrží si odstup od týmů pod sebou.
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Liberec sice dohrává utkání s pukem, domácí se však již nikam neženou. O výsledku je totiž rozhodnuto.
     
    59:05
    Černý neuspěl s kličkou na modré jakožto obránce, brejk z toho ale Tygři nevytvořili. Naopak se hra přesunula do středního pásma a oba celky bojují o puk.
     
    58:38
    Snížit mohl Liberec ještě poté, co Hrouda, sloužící jeden menší trest za Pekaře, vyjel po návratu na led za vyhozeným pukem a předložil ho z druhé vlny dojíždějícímu Prokůpkovi, jenže ten jenom trefil přesunujícího se Petříka!
     
    57:53
    Samek se na levém kruhu propracoval až ke střele téměř z hranice brankoviště a zamířil nad Pechovu lapačku, ale netrefil prostor mezi třemi tyčemi.
     
    56:23
    V rohu kluziště zůstali osamoceni Tadeáš Burda (MHK) a Daniel Pekař (LIB). Ti se chystali na střet, do kterého ale Pekař nechtěl tolik jít. Po signalizaci trestu od rozhodčího se však Pekař na hlavního Bernata zle obořil, za což slízl ještě dvě minuty za nesportovní chování navrch. Proto mají domácí přesilovou hru.
     
    55:43
    Burda se pokusil ustát souboj, ve kterém byl zdvojen, o kotouč ale u mantinelu přišel. Liberec je v posledních minutách častěji na puku, ale směrem dopředu nedokáže Petříka pořádně ohrozit.
     
    54:27
    Lvi drží hru před brankou Pecha a vytvářejí si šance, přičemž nejvážnější pokus měl z mezikruží Vojtěch Aschenbrenner. Pech ale dobře viděl a vyrazil betony.
     
    53:33
    Hradec sice hraje v plném počtu, na potenciální využití přesilovky ale mají jenom 16 sekund. A vzhledem k tomu, že čekají za svou brankou, tak to moc reálně nevypadá.
     
    53:10
    V situaci 4 na 4 se spíše nehraje než hraje. Liberec se dostal dvakrát za sebou do ofsajdu, Hradec má naopak vývoj duelu bezpečně pod kontrolou.
     
    52:16
    Vítek sice nejprve nerozjel nadějný brejk 3 na 2, puk si ale podržel a nakonec to vzal sám na sebe. Jeho pokus z vrcholku kruhů šel ale vysoko nad.
     
    51:49
    Ani tentokrát si Tygři přesilovku neužijí dlouho. Ven jde po 16 sekundách Adam Král (LIB) za podrážení a bude se tak 1:44 hrát 4 na 4.
     
    51:33
    Ondřej Páleník (MHK) míří jako pátý hradecký hráč na trestnou. V souboji u mantinelu totiž zašlapoval puk, za což dostává menší trest.
     
    50:47
    Hradec právě vstřelil branku!
    Přesilovku využil Hradec dvě sekundy před jejím koncem a tohle už je trochu i debakl. Jón měl chvíli prostoru u mantinelu na pravé straně a vymyslel parádní přihrávku na DOMINIKA PAVLÍKA, který si sjel před branku z kruhů. Pech sice dokázal reagovat, vystrčený beton do prostoru byl ale málo – 6:2! Asistence: Jakub Jón.
     
    49:44
    Pěknou individuální akci předvedl na konci hry 4 na 4 Pekař, který ve velké rychlosti přešel na pravé straně přes protihráče až do zakončení, vůči Petříkovi byl ale příliš blízko a nedokázal puk zvednout tak, jak by si přál.
     
    48:49
    Krátce nato navíc přichází Liberec o přesilovku. Matyáš Kratochvíl (LIB) podrazil jednoho z domácích a bude se hrát 4 na 4.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 5. Pavlík (Jón, Černý), 9. Páleník (Vítek), 18. Bolehovský (Bednář, Hendrych), 43. Bolehovský (Černý, J. Aschenbrenner), 49. V. Aschenbrenner, 51. Pavlík (Jón) – 15. Maxin (Pilíšek), 18. Rozsíval (Pekař, Průšek)


    Mountfield HK: Petřík (Šimon) – Mráz (A), Burda, Janeček, Černý, J. Aschenbrenner, Samek (A) – Jón (C), Hendrych, Pavlík, Voděracký, V. Aschenbrenner, Bolehovský, Vítek, Bednář, Páleník
    Trenér: Luboš Dvořák

    Bílí Tygři Liberec: Pech (Bogač) – Pilíšek, Průšek (A), Seidl, Jarabko, Hrouda, Macháček (C), Král, Ehrenberger – Rozsíval, Pekař, Hájek, Kratochvíl, Šťástka, Kučera, Prokůpek, Maxin, Bajer
    Trenér: Milan Plodek

    Rozhodčí: Bernat – Hájková, Jiruška

    Diváci: 78
    ocianews.com