Florida – Philadelphia 4:3 (kon.) | Colorado – Winnipeg 3:4 (po pr.) | Seattle – St. Louis 3:4 (po pr.)
konec
Florida Panthers
4:3 (2:1, 0:1, 2:1)
Philadelphia Flyers
Čtvrtek 20.10.2022, 01:30 • FLA Live Arena, Sunrise • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistiky
    Střely na bránu: 35 – 34 | Přesilová hra: 0/3 – 1/6 | Trestné minuty: 12 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Sergej Bobrovskij (FLA) – 31 zákroků, 3 OG, úspěšnost 91,2 %, odchytal 60:00
    Felix Sandström (PHI) – 31 zákroků, 4 OG, úspěšnost 88,6 %, odchytal 55:35

    Česká a slovenská stopa
    Radko Gudas (FLA) – 0+1, +3 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 25:11

    Tři hvězdy utkání
    1. Carter Verhaeghe (FLA) – 2+0
    2. Rudolfs Balcers (FLA) – 1+0
    3. Matthew Tkachuk (FLA) – 0+2 (04:28:56)
     
    Flyers potřetí v řadě dokázali smazat dvoubrankové manko z úvodu zápasu, jenže tentokrát to na dobrý výsledek nestačilo. Carter Verhaeghe vstřelil dva góly a zaznamenal dva body stejně jako jeho spoluhráči Sam Bennett, Matthew Tkachuk a Aleksander Barkov. Všichni tři poslední jmenovaní hráči připsali dvě asistence a Aleksander Barkov navíc jubilejní 600. utkání v NHL. Josh Mahura vstřelil první gól v dresu Panthers a byl to gól vítězný. Kevin Hayes si připsal v dresu hostující Philadelphie jubilejní 200. asistenci a tři sekundy před koncem zápasu přidal ještě jednu navíc. Konečný výsledek. Florida Panthers 4 Philadelphia Flyers 3.
     
    Konec zápasu.
    59:57 Travis KONECNY - 4:3
     
    59:57
    Philadelphia právě vstřelila branku! Kevin Hayes přenesl hru doprava a TRAVIS KONECNYpoté skóroval tři sekundy před koncem zápasu střelou z pravého kruhu pro vhazování do prázdné sítě! Asistence: Kevin Hayes a Anthony DeAngelo.
     
    59:20
    Nahození Flyers skončilo v ochranné síti a hostující střídačka si vzala oddechový čas. Florida vede 4:2.
     
    59:11
    Ryan Lomberg mohl skórovat z obranného pásma do prázdné brány, jenže Panthers ji podruhé v řadě těsně minuli. Tentokrát puk minul o vlásek pravou tyč brány.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    58:05
    Anthony DeAngelo vypálil na ose útočného pásma bez přípravy a jeho rána od modré čáry minula levý horní roh brány. Sergej Bobrovskij situaci jistil vyrážečkou.
     
    57:29
    Gustav Forsling fauloval v levém rohu obranného pásma Panthers a dostal dvě minuty za hákování. Síť prázdná.
     
    57:19
    Florida se ocitla pod obrovským tlakem a Sergej Bobrovskij musel vytáhnout v rychlém sledu dva zákroky, oba ale zvládl, a tak puk zůstal ve hře. Stále je to o dva góly.
     
    56:40
    Matthew Tkachuk mohl skórovat ze středového kruhu do prázdné brány, jenže rychle k němu přistoupil jeden z protihráčů, který puk usměrnil vedle levé tyče.
     
    55:32
    Sergej Bobrovskij ukryl nahození Flyers z levého křídla v lapačce a Felix Sandström naskočil na střídačku! Hosté zkouší vykřesat naději na zvrat.
     
    55:14
    Travis Konecny se snažil dostat do zakončení v blízkosti levé tyče, jenže byl rychle zdvojen a jeden z protihráčů mu skvěle zablokoval hokejku. Zakončení nikde.
     
    54:16
    Flyers se ocitli na levém křídle v postavení mimo hru a v závěru zápasu prohrávají stále o dva góly. Zda se jim podaří snížit se dozvíme po reklamní přestávka.
     
    54:16
    Čtyři hráči Floridy mají na kontě v dnešním zápase dva body. Carter Verhaeghe vstřelil dva góly, zatímco Aleksander Barkov, Sam Bennett a Matthew Tkachuk u dvou shodně asistovali.
     
    53:23
    Rudolfs Balcers opustil trestnou lavici v momentě, kdy bylo vyhození Panthers přizvednuto mimo ledovou plochu. Florida vede o dvě branky a je blízko výhry.
     
    52:28
    Flyers mají šanci zdramatizovat dnešní utkání, jenže na levém křídle se jim nyní nepovedl přechod přes útočnou modrou čáru a Panthers kotouč rychle vyhodili.
     
    51:23
    Rudolfs Balcers před pár okamžiky skóroval, nyní ale dostal dvě minuty za hákování. Přesilovka pro Flyers.
     
    51:06
    James van Riemsdyk mohl skórovat podruhé v zápase, když se u pravé tyče dostal do zakončení bekhendem, Sergej Bobrovskij se ale mezi betony překonat nenechal.
     
    50:08
    Flyers se ocitli na pravém křídle v postavení mimo hru a prostor dostává další komerční přestávka. Florida před pár okamžiky skórovala a opět vede o dvě branky.
    49:08 Josh MAHURA - 4:2
     
    49:08
    Florida právě vstřelila branku! JOSH MAHURA vstřelil svůj první gól v dresu Panthers, když na vrcholu levého kruhu zvedl hlavu a střelou zápěstím zamířil pod teploměrem brankáře Flyers ke vzdálenější pravé tyči! Opět je to o dva. Asistence: Sam Bennett a Matthew Tkachuk.
     
    48:58
    Radko Gudas založil útok kolmou přihrávkou a Panthers se snažili prosadit podél střídaček, jmenovitě Eetu Luostarinen, puk ale opustil ledovou plochu. Přerušení hry.
     
    47:20
    Scott Laughton se snažil prosadit na pravém křídle podél hrazení, jenže kotouč skončil v ochranné síti a hra byla přerušena. Následuje krátká reklamní přestávka.
     
    46:47
    Matthew Tkachuk si najel na levém křídle na krátkou přihrávku od Sama Bennetta a jeho následná střela zápěstím minula vzdálenější pravý horní roh brány Flyers.
    44:35 Sergej Bobrovskij nyní parádně vychytal Morgana Frosta
     
    44:35
    Hokejisté Philadelphie mohli bleskově vyrovnat, když se Morgan Frost řítil sám na bránu, Sergej Bobrovskij ho ale fantasticky vychytal lapačkou!
    43:51 Rudolfs BALCERS - 3:2
     
    43:51
    Florida právě vstřelila branku! Domácí RUDOLFS BALCERS si najel před bránu na nádhernou kolmou průnikovou přihrávku od Sama Bennetta a bekhendem zamířil z blízkosti pod horní tyč! Asistence: Sam Bennett a Matthew Tkachuk.
     
    43:17
    Philadelphia v dnešním zápase potřetí za sebou dokázala smazat dvoubrankové manko. Předtím se jí to podařilo proti Vancouveru a Tampě Bay a v obou případech z toho byly výhry v základní hrací době 3:2. Předvedou hosté další obrat?
     
    41:54
    Gustav Forsling dvakrát vystřelil na levém křídle, jeho první střela od modré čáry ale minula přední tyč, zatímco druhou z vrcholu kruhu zablokoval Scott Laughton.
     
    40:54
    Nick Cousins byl zřejmě hráčem, který vystřelil na vrcholu mezikruží, jeho pokus každopádně skončil vedle pravé tyče brány a Felix Sandström nemusel zasahovat.
     
    40:01
    Na Floridě začala závěrečná třetí třetina dnešního zápasu, do které oba týmy vstupují za nerozhodného stavu 2:2, a mají 20 minut na to, aby se pokusily rozhodnout.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 25-16; Zablokované střely: 5-11; Vhazování: 59%-41%; Hity: 9-13; Přesilové hry: 0/3-1/4; Trestné minuty: 8-6.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 3:37.
     
    Carter Verhaeghe mohl zkompletovat po přestávce hattrick, jenže Felix Sandström ho senzačně vychytal lapačkou a Flyers se podařilo v závěru druhé třetiny vyrovnat, když se během přesilové hry a závaru před bránou prosadil James van Riemsdyk a bodoval ve čtvrtém zápase v řadě. Skóre po druhé třetině tohoto střetnutí. Florida Panthers 2 Philadelphia Flyers 2.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    38:35
    Radko Gudas vystřelil na pravém křídle těsně před vrcholem pravého kruhu a puk letící těsně nad ledem byl tečován, nakonec ale minul vzdálenější levou tyč.
     
    38:12
    James van Riemsdyk má v úvodu letošní sezóny fantastickou formu, když bodoval ve čtvrtém zápase v řadě. Aleksander Barkov nastoupil k 600. utkání NHL a Kevin Hayes má 200. asistenci.
     
    37:41
    Philadelphia spěchala směrem kupředu a podél trestných lavic zakládala útok dlouhou kolmou přihrávkou, která nenašla nikoho a skončila na zakázaném uvolnění.
     
    35:33
    Flyers se podařilo během čtvrté přesilové hry v zápase využít první početní převahu v zápase a vyrovnat skóre dnešního utkání na 2:2. Následuje komerční přestávka.
    35:16 James van Riemsdyk - 2:2
     
    35:16
    Philadelphia právě vstřelila branku! Ivan Provorov vystřelil na ose útočného pásma od modré čáry a před bránou vznikla nepřehledná situace, které dokonale využil JAMES VAN RIEMSDYK, když mezi betony ležícího Sergeje Bobrovského zamířil do sítě a vyrovnal na 2:2! Asistence: Travis Konecny a Ivan Provorov. (PG)
     
    33:49
    Carter Verhaeghe byl vyloučen na dvě minuty za držení a chvilku se bude hrát ve hře 4 na 4. Skóre stále 2:1.
     
    32:55
    Sam Reinhart dostal nádhernou přihrávku z levé strany na vzdálenější pravou tyč, kde mohl skórovat do prázdné brány, Felix Sandström ho ale vychytal! Další senzační zákrok gólmana.
     
    32:27
    Sam Bennett pronikl na levém křídle agresivně do útočného pásma a dostal se k dvěma střelám. Felix Sandström první vyrazil, zatímco druhá skončila v ochranné síti.
     
    31:55
    Po přerušení hry se strhla mela a jako jediný byl potrestán Nick Seeler, který dostal dvě minuty za hrubost. Třetí přesilová hra také pro Panthers.
     
    31:55
    Matthew Tkachuk se marně snažil dostat do zakončení u pravé tyče, protože Felix Sandström zmrazil volný puk v rukavici s vyrážečkou. Komerční přestávka.
     
    31:18
    Gustav Forsling se ocitl na levém křídle u hrazení pod tlakem a rozhodl se prásknout do puku, jeho ostrá rána s příklepem ale minula bližší levý horní roh brány.
     
    30:49
    Ivan Provorov dostal na pravém křídle přihrávku do jízdy, a přestože to zavánělo postavením mimo hru, poté centroval před bránu Floridy, kde nebyl nikdo.
     
    30:21
    Patric Hörnqvist chtěl skórovat na pravém křídle zpoza brány o výstroj hostujícího brankáře, Felix Sandström se ale nachytat nenechal a jeho pokus vyrazil před sebe.
     
    29:34
    Wade Allison rychle objel bránu Floridy a u pravé tyče zakončoval z otočky, jeho následná střela zápěstím ale minula vzdálenější levou tyč domácí brány Floridy.
     
    28:34
    Nahození Panthers skončilo v ochranné síti a hráči obou týmů mají chvilku na to, aby si trochu oddechli. Florida je nebezpečná v přesilovce, oslabení a také hře 5 na 5.
     
    27:59
    Sam Bennett zakončoval v těsné blízkosti pravé tyče, Felix Sandström ale zůstal nepřekonán a v hledišti to jen zahučelo. Panthers jsou neskutečně hladoví.
     
    27:25
    Radko Gudas byl v rohu obranného pásma sražen k ledu a poté nastala úsměvná situace, protože protihráč, který ho poslal k zemi, přes něj u hrazení přepadl.
     
    27:01
    Philadelphia nevyužila ani třetí přesilovou hru, tentokrát ovšem byla hodně blízko. James van Riemsdyk tečoval nahození z levého křídla před bránou a puk skončil těsně vedle pravé tyče prázdné brány. Komerční brejk.
     
    25:36
    Sam Bennett ujel na pravém křídle do přečíslení dva na jednoho a jeho střílená přihrávka těsně minula vzdálenější levou tyč. Felix Sandström nezasahoval.
     
    23:45
    Nick Cousins byl vyloučen na dvě minuty za podrážení a Flyers si zahrají třetí přesilovou hru v dnešním zápase.
    22:57 Carter Verhaeghe mohl doma zkompletovat první hattrick
     
    22:57
    Carter Verhaeghe se dostal k odraženému puku v těsné blízkosti brány a mohl zkompletovat hattrick, Felix Sandström mu to ale neumožnil!
     
    21:27
    Vyloučený Sam Reinhart je zpět na ledě a Flyers podruhé v zápase propadli během vlastní přesilové hry, naštěstí pro hosty ale Felix Sandström chytá opravdu skvěle.
    20:58 Matthew Tkachuk se řítil během oslabení sám na bránu
     
    20:58
    Matthew Tkachuk se řítil během oslabení sám na bránu a rychlou střelou mířil k levé tyči, Felix Sandström ho ale vychytal pravým betonem!
     
    20:01
    Flyers dohrávají v úvodu druhé třetiny přesilovou hru a mají příležitost vyrovnat stav utkání, ve kterém prohrávali o dvě branky zásluhou Cartera Verhaeghea.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 14-8; Zablokované střely: 4-4; Vhazování: 58%-42%; Hity: 3-8; Přesilové hry: 0/2-0/2; Trestné minuty: 4-4.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 2:39.
     
    Carter Verhaeghe skóroval dvakrát v řadě poté, co mezi jeho dvěma góly nebyla uznána vyrovnávací branka Travise Konecnyho kvůli postavení mimo hru, a Flyers snížili v závěru první třetiny zásluhou Nicka Seelera. Skóre po první třetině velmi zajímavého střetnutí. Florida Panthers 2 Philadelphia Flyers 1.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:27
    Sam Reinhart chtěl forčekovat za bránou Flyers, jenže to přehnal a byl vyloučen na dvě za vysokou hůl.
     
    19:00
    Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.
    17:27 Reinhart a Barkov mohli skórovat při vlastním oslabení
     
    17:27
    Sam Reinhart a Aleksander Barkov se řítili v oslabení do přečíslení dva na jednoho, ani jeden ale Felixe Sandströma mezi betony nepřekonal!
     
    16:45
    Patric Hörnqvist byl vyloučen za hákování a Flyers mohou v závěru první třetiny vyrovnat v přesilovce.
    16:31 Nick SEELER - 2:1
     
    16:31
    Philadelphia právě vstřelila branku! NICK SEELER si najel před bránu na krátkou zpětnou přihrávku z levého rohu útočného pásma a bekhendem poté mezi levým betonem a lapačkou Sergeje Bobrovského zamířil do sítě! Kevin Hayes si připsal první asistenci a je to jeho 200. asistence v NHL! Asistence: Kevin Hayes a Zack MacEwen.
    14:36 Sam Reinhart minul odkrytou bránu a pálil těsně nad
     
    14:36
    Sam Reinhart se ocitl v levém kruhu ve velmi slibné příležitosti a zdálo se, že střelou bez přípravy skóruje do prázdné brány, jenže ji přestřelil! To byla obrovská příležitost Floridy.
     
    14:02
    Střela Gustava Forslinga z vrcholu levého kruhu byla zablokována a Ivan Provorov byl vyloučen na dvě minuty za hákování. Krátká komerční přestávka.
     
    12:35
    Marc Staal vypálil na pravém křídle od modré čáry a jeho táhlá střela minula přední pravý horní roh brány Philadelphie, takže Felix Sandström nemusel zasahovat.
     
    10:52
    Panthers se ocitli na levém křídle v postavení mimo hru a za jejich dvoubrankového vedení následuje komerční přestávka. Flyers sice dali gól, ovšem neplatil.
    08:38 Carter VERHAEGHE - 2:0
     
    08:38
    Florida právě vstřelila branku! Útočník CARTER VERHAEGHE nabral na pravém křídle velkou rychlost a střelou zápěstím zamířil z pravého kruhu nad lapačkou Felixe Sandströma k tyči! Asistence: Gustav Forsling a Aleksander Barkov.
    08:18 Felix Sandström senzačně vychytal Gustava Forslinga!
     
    08:18
    Panthers se řítili dva na jednoho a na vzdálenější levé tyči mohl skórovat do prázdné brány Gustav Forsling, jenže gólman Felix Sandström předvedl senzační zákrok, když ho po bleskovém přesunu vychytal pravým betonem! Spektakulární zákrok!
     
    07:11
    Flyers se vzápětí ocitli v postavení mimo hru na pravém křídle a po přerušení hry a odvolaném gólu hostů následuje krátká komerční přestávka.
    07:04 Gól Travise Konecnyho neuznán kvůli postavení mimo hru
     
    07:04
    Travis Konecny si najel v mezikruží na přihrávku Joela Farabeeho z levého křídla a rychlou střelou zápěstím zamířil nad pravým betonem Sergeje Bobrovského k levé tyči, gól ovšem nebyl uznán kvůli ofsajdu! Panthers uspěli s Coach Challenge.
    06:06 Carter VERHAEGHE - 1:0
     
    06:06
    Florida právě vstřelila branku! Domácí CARTER VERHAEGHE se znovu dostal ke střele na bodu pravého kruhu pro vhazování a tentokrát už přesnou střelou zápěstím vymetl bližší horní roh brány! Asistence: Aleksander Barkov a Radko Gudas.
     
    04:02
    Vyloučený Anthony DeAngelo je zpět na ledě a hokejisté Flyers hrají v plném počtu. Panhers měli několik šancí a trefili tyč, využít početní převahu ale nedokázali.
     
    03:55
    Carter Verhaeghe si zpracoval puk na bodu pravého kruhu pro vhazování a nádhernou střelou zápěstím orazítkoval vzdálenější tyč!
     
    03:00
    Sam Bennett využil tvrdého hitu jednoho ze svých spoluhráčů a podél střídaček vyhodil puk až za bránu domácího týmu. Panthers mají početní převahu.
     
    02:02
    Anthony DeAngelo chtěl zabránit na útočné modré čáře protiútoku Panthers a dostal dvě minuty za podrážení.
     
    01:41
    Matt Kiersted vystřelil z prostoru levého kruhu pro vhazování a Felix Sandström si připsal druhý zákrok poté, co puk udržel ve svém náručí a hra byla přerušena. Předtím vyrazil střelu od modré čáry.
     
    00:39
    Aleksander Barkov se snažil dostat do zakončení v levém kruhu pro vhazování, jenže byl rychle zdvojen a ke střele na bránu hostujících Flyers se nedostal.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Florida Panthers: Bobrovskij (Knight) – Kiersted, Forsling, Gudas, Mahura, M. Staal, Carlsson – Reinhart, Barkov (C), Verhaeghe – Balcers, Bennett, M. Tkachuk (A) – White, Lundell, Luostarinen – Hörnqvist (A), Cousins, Lomberg.
    Trenér: Paul Maurice

    Philadelphia Flyers: Sandström (Hart) – DeAngelo, Provorov, Braun, Sanheim, Seeler, Zamula – Konecny, Hayes, Laughton (A) – Laczynski, Frost, J. van Riemsdyk – Allison, Cates N., Farabee – MacEwen, Cates J., Deslauriers.
    Trenér: John Tortorella

    Rozhodčí: Steve Kozari, Brandon Schrader. Čároví: David Brisebois, Kilian McNamara.
     
    Philadelphia Flyers

    Flyers vstoupili do letošního ročníku NHL nejlépe jak mohli, alespoň tedy výsledkově. Philadelphia vyhrála na úvod sezóny proti New Jersey a poté si poradila i s Vancouverem a Tampou Bay shodně 3:2, přestože v obou posledních zápasech prohrávala o dvě branky.
     
    Florida Panthers

    Panthers zahájili novou sezónu třízápasovým venkovním tripem, který zahájili hladkou výhrou na ledě New Yorku Islanders a poté vyhráli i v Buffalu. V posledním zápase ovšem Florida narazila na Boston a utrpěla první prohru v letošní sezóně, kterou bude chtít nyní doma odčinit.
     
    Florida se po sérii tří venkovních utkání poprvé v letošní sezóně představí na domácím ledě a jejím soupeřem bude Philadelphia, která prokazuje velkou mentální sílu a proti Panthers bude chtít prodloužit sérii tří vítězství.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 7. Verhaeghe (Barkov, Gudas), 9. Verhaeghe (Forsling, Barkov), 44. Balcers (Bennett, M. Tkachuk), 50. Mahura (Bennett, M. Tkachuk) – 17. Seeler (Hayes, MacEwen), 36. J. van Riemsdyk (Konecny, Provorov), 60. Konecny (Hayes, DeAngelo)


    Florida Panthers: Bobrovskij (Knight) – Kiersted, Forsling, Gudas, Mahura, M. Staal, Carlsson – Reinhart, Barkov (C), Verhaeghe – Balcers, Bennett, M. Tkachuk (A) – White, Lundell, Luostarinen – Hörnqvist (A), Cousins, Lomberg.
    Trenér: Paul Maurice

    Philadelphia Flyers: Sandström (Hart) – DeAngelo, Provorov, Braun, Sanheim, Seeler, Zamula – Konecny, Hayes, Laughton (A) – Laczynski, Frost, J. van Riemsdyk – Allison, Cates N., Farabee – MacEwen, Cates J., Deslauriers.
    Trenér: John Tortorella

    Rozhodčí: Steve Kozari, Brandon Schrader. Čároví: David Brisebois, Kilian McNamara

    Diváci: 17421
    thejrc.org