Argentina – Česko 1:2 (kon.)
konec
Argentina
1:2 (1:0, 0:2)
Česko
Pondělí 24.10.2022, 21:15 • Pavilion Africa - Parque Olímpico • Mistrovství světa v inline hokeji juniorů
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Nominace českého týmu juniorů
    Brankáři: André Lequin (ILHK Hradec Králové), David Brada (IHC Night Birds Přerov).

    Hráči: Jakub Kuchař, Mikuláš Skoupý (IHC Roller Storm Praha), Adam Abazaj, Marek Zapletal (IHC Night Birds Přerov), Daniel Dunda, Tadeáš Kulhánek (ILHK Hradec Králové), Jakub Zdeněk (Mad Parrots Úhřetice), Josef Halbych, Tomáš Voska, Matouš Havlík (SK Černošice), Václav Komínek (HC Cvočkaři Hořovice), Jonáš Novotný (HC Boskovice).
     
    Českou juniorskou reprezentaci čeká v úvodním utkání World Roller Games 2022 domácí tým. Pro Čechy je to zajímavá výzva, aby se na úvod seznámili s prostředím a v Buenos Aires vstoupili do turnaje. Juniorský šampionát se vinou pandemie Covid-19 koná po třech letech. Naposledy ale Češi zazářili v roce 2019 v Barceloně, kde vybojovali zlaté medaile. Pro aktuální výběr je to tedy velká výzva!
     
    Úvodní sestavy:

    Argentina: Boutell, Bassani – Mercere, Pastorino, Berg, Soria, Carmona A., Espindola, Juriscin, Mac Dounough, Carmona I., Canalis, Vilchez, Currenti

    Česko: Lequin (Brada) – Kulhánek, Dunda, Kuchař, Abazaj, Komínek, Novotný, Zapletal, Voska, Halbych, Havlík, Zdeněk, Skoupý.
     
    Přibližně s patnáctiminutovým zpožděním začne první zápas české juniorské reprezentace na World Skate Games 2022 v Buenos Aires. Proti domácímu výběru Češi nastoupí v brance s André Lequinem, krýt záda mu bude David Brada.

    Argentina již dnes stihla sehrát jedno utkání, ve kterém vedla proti Namibii polovinu zápasu, ale k vítězství duel nedotáhla. Nyní má druhý pokus.
     
    Tribuna v Pavilion Africa – Parque Olímpico je velmi slušně zaplněna domácími příznivci, kteří budou hnát reprezentaci Argentiny vpřed.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    První vhazování patří domácímu týmu, který bude vymýšlet, jak naloží s pukem.
     
    00:45
    Na branku Lequina letěl první pozdrav, ale byl hodně nepřesný. Teď už hrají Češi.
     
    01:24
    Český tým nikam nespěchá a drží kotouč. Argentina se nesnaží příliš napadat a čeká, co soupeř předvede.
     
    02:15
    Marek Zapletal nabral rychlost podél mantinelu, pokryl si kotouč a natlačil se až do zakončení. Brankář Chevallier jeho zakončení zastavil maskou a raději přerušil hru.
     
    03:38
    Jakub Kuchař měl otevřený prostor, když se Argentinci stáhli na svou polovinu, a tak nabral rychlost a přešel ke střele. Brankář Argentiny ale nemusel zasahovat proti ráně, která šla nad jeho branku.
     
    04:50
    Pozor na domácí. Lisandro Mercere prošel středem a svižně vystřelil. Slibná akce ale končí nepřesnou střelou nad českou branku.
     
    05:03
    A na druhé straně otevřené obrany Argentiny chtěl využít Jakub Kuchař. Chevallier si dokázal poradit.
     
    06:40
    Argentinský tým nedokázal nic vymyslet na vlastní polovině a po nepřesnosti v rozehrávce budou tempo hry určovat zase Češi.
     
    07:08
    Marek Zapletal je při chuti, jenže ani jeho druhá rána neprošla za záda Chevalliera.
     
    07:48
    Lequin měl plné ruce práce, když ale zlikvidoval nebezpečný útok Argentiny a za pomoci obrany pak kotouč zmizel z českého brankoviště.
     
    09:13
    Vyloučení v týmu Argentina:
    Augustin Soria – 2 min, podrážení.
     
    10:10
    Češi zatím hledají cestu. K první střele se odhodlal Zapletal, ale nebyl přesný. Druhý pokus přišel z levého kruhu, ale Chevallier byl nalepený na tyči.
     
    10:59
    Zblokovaná střela Adama Abazaje končí vysoko nad brankou. Bude se znovu vhazoval před Chevallierem. Češi střídají.
     
    11:13
    Argentina v plném počtu.
     
    12:36
    Češi hrají zatím na jistotu a neženou se do zbytečných akcí, aby nabídli soupeři možnost protiútoků.
     
    13:45
    Po Kuchařově individuální akci se k zakončení dostal Skoupý, ale Chevallier je stále stoprocentní. Na druhé straně zahrozil Mercere, jenže trefil jen českého hráče, přes kterého puk k Lequinovi neprošel.
     
    15:32
    Argentina právě vstřelila branku!
    Pavilion Africa vybuchl obrovskou radostí domácích, kteří stejně jako v úvodním zápase jdou do vedení. LISANDRO MERCERE měl kousek prostoru na střelu, kterou poslal kolem lapačky českého brankáře. Argentina jde do vedení 1:0.
     
    16:03
    Oddechový čas pro tým Česko.
     
    16:13
    Dva Češi se najednou dostali na chvíli za obranu Argentiny, jenže nedokázali vykombinovat akci a nakonec z toho bylo jen zakončení, které příliš neprověřilo brankáře soupeře.
     
    17:56
    Felipe Currenti sebral kotouč a pádil ihned k české brance. Jeho přízemní střela končí na betonu Lequina.
     
    18:22
    Jakub Kuchař prošel obranou, jenže ani tentokrát nepřekonal brankáře Argentiny, který nedokázal ihned zakrýt kotouč a ještě musel pozorně držet beton při zemi proti dorážce.
     
    18:56
    Adam Abazaj v další české příležitosti rovněž neuspěl a znovu Argentina získala možnost protiútoku. Nebezpečný výpad ale Lequin spolehlivě zastavil.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    Po první dvacetiminutovce překvapivě vede tým Argentiny, který nebezpečně hrozí z protiútoků. A právě jeden z nich zakončil Mercere, který domácí poslal do vedení 1:0. Češi měli několik slibných šancí, ale ta gólová ještě nepřišla. Lze ale očekávat, že český tým bude postupně získávat půdu pod bruslemi a na soupeře pořádně zatlačí.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    21:16
    Adam Abazaj zahrozil před Chevallierem, kde se zjevil zcela osamocen, jenže argentinský brankář rukavicí zastavil českou příležitost na srovnání.
     
    22:54
    Dobrá střela Zapletala ze střední vzdálenosti nadělala velké potíže brankáři Argentiny, ale ke gólu zatím nevede.
     
    23:19
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ale další střela už končí v síti Argentiny! DANIELU DUNDOVI se otevřel prostor a Dunda měl i čas, aby zamířil. Je srovnáno – 1:1.
     
    24:01
    Augustin Soria se natahoval po dorážce u levé tyče, kde se na poslední chvíli vymrštila rukavice českého brankáře, který teď podržel svůj tým. Rychle inkasovaná branka po srovnání by znovu dostala na koně Argentinu.
     
    25:40
    Češi teď určují tempo hry. Argentina se staví do bloku před vlastní bránou a zřejmě jí i docházejí síly postupně.
     
    26:21
    Z levé strany nastřeloval puk před branku Kulhánek. Argentinský brankář se po něm natahoval rukavicí, ale nedosáhl.
     
    27:58
    Augustin Soria si dokázal zpracovat poskakující kotouč a rychle střílel na českou branku. André Lequin nadvakrát puk zakryl rukavicí, aby Soria nemohl dorážet.
     
    29:03
    Matías Peréz Pastorino dostal přihrávku v přečíslení dva na jednoho a už byl před českou brankou. Lequin se ale znovu vyznamenal!
     
    30:05
    Běží posledních deset minut základní hrací doby. Argentinská rána byla vysoko sražena nad branku Lequina.
     
    31:11
    Česko právě vstřelilo branku!
    Nenápadná střela JAKUBA KUCHAŘE od levého mantinelu a zakrytý výhled argentinského Chevalliera vedla k radosti českého týmu. Jenže brankář Chevallier ukazuje, že puk prošel dírou v síti. Uvidíme, zda gól bude platit.
     
    31:11
    A po dlouhém zkoumání je branka potvrzena! Češi vedou a protesty hráčů Argentiny na rozhodnutí sudího již nic nezmění. Fanoušci se dokonce dožadují VAR, ale zřejmě si ještě nestihli uvědomit, že nejsou na fotbalovém zápase.
     
    31:28
    Češi získali vhazování a zpoza vlastní branky budou pokračovat s pukem.
     
    32:16
    Zapletalovi to z hokejky lítá nebezpečně, jenže vždy chybí kousek. Ani teď mu to nevyšlo.
     
    32:50
    Marek Zaplatil si z rohu vybruslil před Chevalliera, který dokázal uhájit jednobrankové manko Argentiny.
     
    33:41
    Mac Dounough hledal spoluhráče před brankou, který byl ale pokrytý českým hráčem.
     
    35:20
    Kuchař se rozhodl, že se nepožene do útoku a vrátil hru na vlastní polovinu. Následně se otevřel prostor Abazajovi, jenže jemu v rozhodující chvíli zabránil v zakončení soupeřův hráč.
     
    36:18
    Tadeáše Kuhánka mezi kruhy dobře hledal Jakub Kuchař, ale zase se vyznamenal brankář Argentiny. Tento moment mohl dodat klid českým hráčům.
     
    36:38
    Nepříjemné protiútoky nadále straší českou obranu, který ale pečlivě drží brankář André Lequin, jenž znovu nedal argentinskému hráči možnost dorážky nepříjemné střely z pravého kruhu.
     
    38:16
    Václav Komínek zakončoval přečíslení střelou, která trefila Chevalliera do masky a sudí přerušuje hru.
     
    38:57
    André Lequin je bez hole a pořádně ho teď postrašila nenápadná střela, kterou viděl až na poslední chvíli. Český brankář ale i v tomto rozhodujícím okamžiku obstál.
     
    39:49
    Adam Abazaj si dobře prohodil kotouč pod bruslemi, čímž se dostal před soupeře. Pod tlakem sice Abazaj nakonec nedokázal lépe zakončit, ale vhazovat se bude před brankou Argentiny, odkud nehrozí takové nebezpečí.
     
    39:50
    Argentina si ještě bere oddechový čas.
     
    Konec zápasu. (22:20:56)

    David Šimon

    Branky a nahrávky: 16. Mercere – 24. Dunda, 32. Kuchař


    Argentina: Chevallier (Bassani) – Mercere, Pastorino, Berg, Soria, Carmona A., Espindola, Juriscin, Mac Dounough, Carmona I., Canalis, Vilchez, Currenti
    Česko: Lequin (Brada) – Kulhánek, Dunda, Kuchař, Abazaj, Komínek, Novotný, Zapletal, Voska, Halbych, Havlík, Zdeněk, Skoupý
    bahis siteleri