Ottawa – Dallas 4:2 (kon.) | New Jersey – Washington 3:6 (kon.) | Edmonton – Pittsburgh 6:3 (kon.)
Winnipeg – St. Louis 4:0 (kon.) | Vegas – Toronto 3:1 (kon.) | Vancouver – Carolina 2:3 (kon.)
konec
Ottawa Senators
4:2 (0:1, 1:0, 3:1)
Dallas Stars
Úterý 25.10.2022, 01:00 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:53:42)
    Ottawa drží domácí neporazitelnost i po utkání s Dallasem
     
    Statistiky

    Střely na bránu: 32 – 31 | Přesilová hra: 1/4 – 0/3 | Trestné minuty: 6 – 8

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Magnus Hellberg (OTT) – 29 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,5%, odchytal 60:00
    Scott Wedgewood (DAL) – 28 zákroků, 4 OG, úspěšnost 87,5%, odchytal 56:43

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Radek Faksa (DAL) – 0+0, 0 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 9:44

    Tři hvězdy utkání

    1. Magnus Hellberg (OTT) – 29 zákroků
    2. Shane Pinto (OTT) – 1+0
    3. Derick Brassard (OTT) – 1+0
     
    Utkání přihlíželo 12 088 diváků.
     
    Ottawa zůstává na domácím ledě stoprocentní. V Canadian Tire Centre zvládla vítězně i čtvrté utkání v řadě, Dallas porazila 4:2.

    Po gólech Thomase Chabota a Joela Kiviranty se šlo do třetí třetiny za nerozhodného stavu 1:1. Aktivněji ji začali hosté, ale své příležitosti nevyužili, za což byli tvrdě potrestáni. Senátoři totiž vstřelili v rozmezí 45. až 52. minuty tři branky, postupně se prosadili Brady Tkachuk, Shane Pinto a Derick Brassard. Na tři tvrdé údery dokázal Dallas odpovědět už jenom snížením z hole Wyatta Johnstona.

    Svěřenci kouče Smitha se díky čtvrté výhře v řadě posunuli v tabulce Východní konference na osmou příčku. Dallas poprvé prohrál po základní hrací době, s devíti body nicméně nadále zůstává v čele Západní konference.
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Z pravého kruhu pálil Miro Heiskanen do clonícího protihráče. Z levého kruhu dorážel Ryan Suter, jeho ránu odpálil Hellberg do bezpečí vyrážečkou.
     
    59:21
    S Ottawou to vypadá dobře. Na další icing vyhodil touš Brady Tkachuk, nicméně znovu bylo pár vteřinek ukrojeno.
     
    58:49
    Přestože měl Thomas Chabot poměrně dost času, tak zbytečně poslal kotouč na zakázané uvolnění. Zřejmě chtěl trefit odkrytou svatyni, tu však minul výrazně.
     
    58:05
    Hosté zas v útočné třetině a Scott Wedgewood se bleskově vrátil na střídačku. Dallas zkusí přidat v powerplay minimálně ještě kontaktní gól.
    57:44 Wyatt JOHNSTON - 4:2
     
    57:44
    Dallas právě vstřelil branku!
    Ještě není konec! Seguin zblokoval Bathersonovu rozehrávku do levého kruhu na WYATTA JOHNSTONA, jenž rychle seřídil mířidla a Hellberga propálil křižnou střelou k levé tyčce. Asistence: Tyler Seguin.
     
    57:06
    Přes celé hřiště zkusil přidat druhý gól v zápase Derrick Brassard. Kus černé gumy doletěl pomalou rychlostí výrazně vedle levé tyče, píská se zakázané uvolnění.
     
    56:45
    Trenér Peter DeBoer se nechce smířit s první porážkou po základní hrací době. Poté, co jeho svěřenci získali útočné pásmo, odvolal Wedgewooda na střídačku.
     
    56:13
    V pravém kruhu si kolem Ryana Sutera vytvořil prostor ke střele Alex DeBrincat. Rána ze zápěstí na zadní tyč skončila na vyrážečce Wedgewooda.
     
    55:55
    Mathieu Joseph nahodil ze středního pásma na bránu. Scott Wedgewood chtěl rychle rozehrát, ale před blížícím se Tylerem Mottem si nakonec úmysl rozmyslel.
     
    55:24
    Hokejisté v černých dresech drží hrací předmět daleko od vlastní svatyně. Thomas Chabot s Drakem Bathersonem podrželi cenné vteřinky u pravého mantinelu v útočném pásmu.
     
    54:39
    Jak je vidět, tak Tim Stützle umí zahrát i směrem dozadu. V rychlostním souboji nedal Joeovi Pavelskimu šanci, načež přenesl hru na Arťoma Zuba.
     
    54:07
    Ty Dellandrea zprava nečekaně vymýšlel pas do druhé vlny na Wyatta Johnstona, Magnus Hellberg předvedl povedený zákrok pravým betonem.
     
    53:43
    Útočnou třetinu pro Dallas vybojoval Miro Heiskanen. K zakončení nedošlo, Shane Pinto totiž u mantinelu přetlačil Ty Dellandreu.
     
    53:13
    Opět se o slovo přihlásil Roope Hintz. Zkusil si kotouč kolem Nicka Holdena sáhnout na střed, obránce soka odzbrojil ukázkovým vypíchnutím touše.
     
    52:46
    Z levého kruhu střílel z první Roope Hintz. Magnus Hellberg toho moc neviděl, puk proletěl nad horní tyčkou.
     
    52:15
    Vstup Dallasu do třetí třetiny nebyl vůbec špatný, ale otěže postupně přebrala Ottawa, jež vstřelila v rozmezí sedmi minut tři góly a je dost pravděpodobné, že na domácí půdě zůstane neporažena.
    51:30 Derick BRASSARD - 4:1
     
    51:30
    Ottawa právě vstřelila branku!
    S největší pravděpodobností je rozhodnuto! Tentokráte z hostujících řad chyboval na modré čáře Dellandrea. Po pravé straně si DERRICK BRASSARD najel do kruhu, odkud vyprodukoval jedovku do bližší šibenice, Wedgewood zvedal lapačku bez úspěchu. Bez asistence.
    50:11 Shane PINTO - 3:1
     
    50:11
    Ottawa právě vstřelila branku!
    To byla rána! Hakanpää přišel ve středním pásmu o puk na úkor SHANEA PINTA, který dobruslil do levého kruhu a z tohoto místa vyslal nechytatelnou střelu ze zápěstí do protějšího horního růžku. Nováček střílí pátý gól v pátém utkání v řadě, prožívá vskutku parádní start sezóny. Bez asistence.
     
    49:49
    Domácí první útočná lajna je tradičně hodně vidět. Tim Stützle chtěl vstřelit branku podobně jako Brady Tkachuk, z levé strany však vystřelil o kousek vedle levé tyčky.
     
    49:05
    Brady Tkachuk stihl při přebírání puku povalit na led i jednoho z hlavních rozhodčích, z pravého kruhu posléze pálil křižně nepřesně.
     
    48:36
    Přiblížit Ottawu vítězství mohl Tim Stützle. Stahovačkou na střed chtě obelstít Colina Millera, právě odrazem od jeho brusle puk zamířil vedle pravé tyče.
     
    48:22
    Za vysokým obloučkem Ryana Sutera spěchal Radek Faksa. Bojoval statečně, sám proti dvěma ale nakonec o kotouč přišel.
     
    47:44
    Od pravého mantinelu nahodil Mathieu Joseph. Scott Wedgewood měl na kus černé gumy dobrý výhled, zaznamenal snadný zákrok lapačkou.
     
    47:02
    Mason Marchment posílal touš do přehuštěného předbrankového prostoru, kde viděl Jacoba Petersona, toho nepustil k zakončení Arťom Zub.
     
    46:39
    Tlak elitní útočné lajny Senátorů pokračoval. Po pasu Tima Stützleho střílel Drake Batherson z mezikruží přímo do Wedgewoodovy výstroje.
     
    46:13
    Brady Tkachuk je při chuti. Chtěl přidat druhý gól v krátkém časovém sledu, švihem vypálil jen těsně vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    45:48
    Za Dallas zaútočil Luke Glendening. Procpal se až za domácí bránu, odkud vyslal nepřesnou přihrávku na Jamieho Benna.
     
    45:21
    Navýšit náskok chtěl po Bathersonem vyhraném buly v útočném pásmu Thomas Chabot, křižná střela zápěstím zamířila vedle levé tyče.
    44:17 Brady TKACHUK - 2:1
     
    44:17
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Obrat dokonán, Senátoři jsou o krok napřed! Tim Stützle v pravý čas posunul puk na levou stranu k BRADYMU TKACHUKOVI. Kapitán tělem odstavil Lundkvista a Wedgewooda prostřelil mezi betony. Asistence: Tim Stützle a Drake Batherson.
     
    43:55
    Gólman Scott Wedgewood přišel o vyrážečku a měl velké štěstí, že v držení kotouče zrovna byli hosté. Zpět mu ji podal spoluhráč Suter.
     
    43:16
    Tvrdou střelu Thomase Chabota od modré čáry tečoval Derick Brassard, který při svém prvním startu v sezóně gól zatím nevstřelil, puk si to zamířil vedle pravé tyčky.
     
    42:57
    Individuální akce Colina Millera nebyla úspěšná. Hostující zadák krátce po najetí do útočného pásma přišel o puk na úkor Nika Holdena.
     
    42:20
    Český útočník Radek Faksa bekhendem nabil na modrou čáru Esu Lindellovi, tvrdá rána z první těsně nad ledem trefila Hellberga do pravého betonu.
     
    41:38
    Pod Suterovým tlakem Drake Batherson pouze prodlužoval za sebe, Miro Heiskanen v osobním souboji přetlačil Bradyho Tkachuka.
     
    41:07
    Od modré čáry střílel Ryan Suter. Magnus Hellberg měl dobrý výhled, kus černé gumy sebevědomě schoval do lapačky.
     
    40:42
    Další závar před domácí svatyní ani teď gólem neskončil. Chabotem lehce tečovaná nahrávka Jasona Robertsona skončila pod brankářem.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Dallas hned zahrozil. Střelu Hintze vyrazil Magnus Hellberg před sebe, Jason Robertson dorážel forhendem vysoko nad břevno.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně ve 3:01.
     
    Také druhá třetina nabídla jediný gól, tentokráte však puk skončil za zády hostujícího gólmana. Stav střetnutí posunul do vyrovnané podoby Drake Batherson, který v poslední minutě prostřední části ztečoval mimo Wedgewoodův dosah střelu Chabota od modré. Třetí dvacetiminutovka slibuje dramatikou podívanou, rozhodovat mohou maličkosti.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 23 – 21.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    39:23 Thomas CHABOT - 1:1
     
    39:23
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Wedgewoodovo kouzlo prolomeno, Ottawa střílí gól do šatny! Tkachukovu přihrávku si Alex DeBrincat nechal odrazit o mantinel, načež nabil na modrou THOMASI CHABOTOVI, jeho tvrdou křižnou dělovku brankář spatřil přes clonícího Bathersona na poslední chvíli a nestihl včas zareagovat. Asistence: Alex DeBrincat a Brady Tkachuk.
     
    39:15
    Ve druhé minutě přesilovky si mezi kruhy hledal prostor ke střele Drake Batherson. Nenašel, od levého mantinelu následně nepřesně přihrával Bradymu Tkachukovi.
     
    38:19
    Autor zatím jediného gólu utkání míří na trestnou lavici. Finský útočník Joel Kiviranta si v jeden moment přidržel rozjetého Claudea Girouxa.
     
    38:03
    Šikovně si počínal Claude Giroux. Zkušený kanadský útočník nahodil ze středního pásma na Wedgewooda a rychle k němu dojel, aby brankáři znemožnil možnost rozehrávky.
     
    37:47
    souboji jeden na jednoho Luke Glendening vyzval Nicka Holdena. Domácí zadák výborně zapracoval tělem, za jeho zády sebral touš spoluhráč Zub.
     
    37:25
    Tyler Motte se rozjel po levém mantinelu. Dojel až do útočného pásmu, odkud z velkého úhlu zamířil jenom do brankového oblouku.
     
    36:51
    Tim Stützle nahodil takovým způsobem, aby nebyla hrozba icingu. Kompletní pětice Senátorů vystřídala, na led naskočila třetí fomace.
     
    36:02
    Po buly vypálil pořádnou dělovku Miro Heiskanen. Kus černé gumy se zastavil o chumel hráčů najetých před brankářem Ottawy.
     
    35:55
    Po zaváhání Pinta směřoval z levé strany sám na bránu Roope Hintz. Střílel ze zápěstí z kruhu, Magnus Hellberg schoval puk v lapačce.
     
    35:39
    Na nedostatek práce si hostující gólman rozhodně stěžovat nemůže. Další zákrok přidal na konto po ráně aktivního Alexe DeBrincata z levé strany.
     
    35:11
    Krátce poté, co Jani Hakanpää najel zpátky na led, vystřelil zpoza pravého kruhu Claude Giroux přímo do Wedgewoodovy výstroje.
     
    34:53
    Jake Sanderson naznačil zakončení, aby nakonec ještě posunul puk do pravého kruhu Alexi DeBrincatovi, tomu střela z první vůbec nesedla.
     
    34:20
    Další akce hokejistů v černých dresech nebyla vůbec špatně sehraná. Scott Wedgewood si poradil s první střelou DeBrincata, dorážku Stützleho zblokoval Lindell.
     
    33:42
    Ottawa má velké problémy vůbec udržet útočné pásmo, což se DeBrincatovi zprvu povedlo, touš ovšem nasměroval pouze k protihráči Glendeningovi, na nějž už čekala s obranným odpalem snadná práce.
     
    33:09
    Senátoři si potřetí zahrají v početní výhodě. Jani Hakanpää neodhadl kličku Alexe DeBrincata, konkurenta posléze podrazil.
     
    32:51
    Za bránou soupeře dojel k puku nejrychleji Ty Dellandrea. Než se stihl rozhlédnout, tak jej čistým hitem zpacifikoval Nick Holden.
     
    32:14
    Zasahovat musel Magnus Hellberg. Včas se přesunul ke své levé tyčce, aby ve výstroji pokryl zakončení Jamieho Benna.
     
    31:46
    Zakázané uvolnění posouvá hru před Scotta Wedgewooda. Nils Lundkvist přecenil rychlostní schopnosti Ty Dellandrey, jenž i přes velkou snahu na puk nedosáhl.
     
    31:15
    Hostům byl signalizován ofsajd, takže museli vyklidit útočné pásmo. Erik Brännström tím pádem dostal moře volného času na rozehrávku.
     
    30:50
    Dallas je kompletní. Krátce před naskočením Tylera Seguina zpátky do hry vyhodil do bezpečí Luke Glendening, oba celky střídají.
     
    30:13
    A znovu Alex DeBrincat. Číhal u pravé tyčky hostující svatyně, kam obdržel příliš prudkou přihrávku od Girouxa, touš nezvládl nasměrovat směrem na bránu.
    29:32 DeBrincat na Wedgewooda nevyzrál
     
    29:32
    Nestává se často, aby v přesilovce došlo k přečíslení. Ale stalo se! Drake Batherson skvěle potáhl puk po pravé straně a v ideální čas přenesl hru doleva na Alexe DeBrincata, proti jehož zakončení z první se Scott Wedgewood skvěle přesunul k pravé tyči a zakročil betonem.
     
    29:13
    S problémy, ale přece Brady Tachuk udržel útoční pásmo. Vzápětí Thomas Chabot vyslal nepřesný křižný pas na Bathersona, touš do středního pásma vyvezl Jani Hakanpää.
     
    28:46
    Dallas první přesilovku ve druhé třetině nevyužil, jak si povede Ottawa? Na lavici hanby usedl Tyler Seguin, u mantinelu v obranném pásmu nešikovně podrazil Sandersona.
     
    28:29
    Tyler Seguin na sebe u levého mantinelu navázal dva hráče, načež vyzkoušel přenesení hry na Jacoba Petersona, který při snaze o trefení žabičky promáchl.
     
    27:40
    Naslepo vyhazoval směrem dopředu Esa Lindell. Zakázané uvolnění se nepíská, protože Arťom Zub pro sebe stáhl touš ze vzduchu.
     
    27:04
    Z velkého úhlu nahazoval na bránu Jani Hakanpää. Magnus Hellberg zasahovat nemusel, práci za něj odvedl Erik Brännström.
     
    26:34
    Travis Hamonic je zpátky na ledě. S jeho naskočením na led střílel od pravého mantinelu Tyler Seguin a Masonu Marchmentovi nechybělo moc, aby touš zdárně ztečoval do sítě.
     
    26:12
    Ryan Suter nahodil do útočné třetiny, za bránou zastavil puk Magnus Hellberg. Thomas Chabot posléze vyhodil do bezpečí po pravém mantinelu.
     
    25:46
    Na čtvrtý pokus už to vyšlo. V pravém kruhu vypálil Jason Robertson, Nick Holden hokejkou zblokoval střelu do ochranné sítě.
     
    25:30
    Minuta z početní převahy je pryč a hráčům Stars se ještě nepovedlo získat útočné pásmo, Ottawě se naopak povedlo třikrát vyhodit.
     
    24:27
    Na DeBoerovu družinu čeká třetí přesilovka. Mason Marchment pěknou kličkou obelstil Travise Hamonica, ten si pomohl drobným, leč viditelným háčkem.
     
    24:16
    V předbrankovém prostoru si volný hrací předmět našel Mark Kastelic. Těsně bráněný Lukem Glendeningem vystřelil bekhendem příliš vysoko.
     
    23:45
    Z ostrého úhlu zkusil překvapit brankáře Ty Dellandrea. Brankář byl v pohybu ke druhé tyči, naštěstí pro něj puk zamířil do boční sítě.
     
    23:12
    Útočnou třetinu pro Stars vybojoval kapitán Jamie Benn. Pasem po levém mantinelu vybídl k zakončení Esu Lindella, ostrá rána vyletěl nad horní tyč.
     
    22:48
    Claude Giroux střílel slabě ze zápěstí od modré čáry, navíc z otočky. Kotouč zblokoval první clonící protihráč Luke Glendening.
     
    22:07
    Od pravého mantinelu se před bránu Hellberga nacpal Roope Hintz, elitní centr ovšem švédského brankáře nepropálil ani nadvakrát.
     
    21:53
    Na teč nahazoval od modré čáry Travis Hamonic. Tim Stützle pozměnil let puku jen těsně, ten proskákal vedle levé tyčky.
     
    21:13
    Na druhé straně zakončoval dvakrát v krátkém časovém sledu Thomas Chabot, Scott Wedgewood v obou případech uspěl vyrážečkou.
     
    20:39
    Rychlou kombinační akci zakončoval forhendovou střelou z mezikruží Mason Marchment, z první vystřelil forhendem vedle pravé tyče.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Na buly uspěl Tyler Seguin a Dallas rychle obsadil útočné pásmo.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně ve 2:03.
     
    První třetina zápasu mezi Ottawou a Dallasem přinesla jediný gól, o který se postaralo hostující mužstvo. V 7. minutě se Joel Kiviranta se štěstím procpal za posledního obránce a Hellberga prostřelil ránou na lapačku pod břevno. Od inkasovaného gólu byli aktivnějším týmem Senátoři, kýženého vyrovnání se však do úvodní sirény nedočkali.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 9 – 10.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:53
    Poslední akce úvodního dějství patřila domácímu celku. Obráncem Lindellem mírně z pomalou přihrávku si našel Thomas Chabot, z nekomfortní pozice pálil forhendem nepřesně.
     
    19:10
    Početní převaha Stars je u konce. Brady Tkachuk strávil za katrem poměrně klidné okamžiky, Magnus Hellberg nemusel při hře Senators ve čtyřech převést jediný zákrok.
     
    18:44
    Ryan Suter vyslal příliš prudkou přihrávku na Masona Marchmenta, čehož zradilo zpracování, jako další vyhodil kotouč za hostující bránu Tyler Motte.
     
    18:08
    Senátoři zatím brání velmi zodpovědně. Po vyhození Holdena úspěšně odpálil puk do bezpečí Watson. Dallas má velké problémy vůbec získat útočnou třetinu.
     
    17:32
    Jako první ovšem v oslabení zahrozila Ottawa! Mathieu Joseph natlačil tělo před posledního beka, forhendovou střelu na vyrážečku Scott Wedgewood vyrazil těsně vedle pravé tyčky.
     
    17:06
    Hosté si vyzkouší druhou přesilovou hru. Zbytečného prohřešku se v útočné třetině dopustil Brady Tkachuk, domácí kapitán krosčekoval k ledu Janiho Hakanpää.
     
    16:52
    Heiskanen posléze chyboval v rozehrávce a Ottawa vystartovala do protiútoku. Na konci akci Alex DeBrincat nabil Nicku Holdenovi, střelu z první Scott Wedgewood zachytil do lapačky.
     
    16:19
    Z ostrého úhlu se Miro Heiskanen pokusil zaskočit Magnuse Hellberga. Švédský gólman nechal tělo přilepené u pravé tyče, druhému inkasovanému gólu úspěšně zabránil.
     
    15:53
    Ryan Suter adresoval Jasonu Robertsonovi dlouhý pas příliš pozdě. Forvard převzal puk až v útočném pásmu, píská se postavení mimo hru.
     
    15:15
    Přesilová hra Smithovu pořádně nakopla. Domácí jsou v posledních okamžicích jasně lepším týmem, Alex DeBrincat vypálil po pobídce od Claudea Girouxa vedle levé tyčky.
     
    14:48
    Ukázkovým hitem Jani Hakanpää odzbrojil od touše Tylera Motteho. Soka přišpendlil na mantinel, načež dostal poměrně hodně času na rozehrávku.
     
    14:12
    Netrvalo dlouho a Ottawa znovu navštívila útočnou třetinu. Mark Kastelic nabil za pravý kruh Travisu Hamonicovi, křižný pokus proletěl vedle pravé tyče.
     
    13:44
    Pořádně se zapotili, ale nakonec se hosté dlouho trvajícímu náporu soupeře ubránili, vysoký oblouček poslal do středního pásma Esa Lindell.
     
    13:09
    Senátoři pokračovali v tlaku i po návratu Ryana Sutera z trestné lavice. Forhendovou střelu Tima Stützleho z pravého kruhu zblokoval Ty Dellandrea nad bránu.
     
    12:47
    Ostrou střelu zápěstím v podání Thomase Chabota skončil pod tělem padajícího Colina Millera. Domácí pokračují v útočné třetině.
     
    12:11
    V oslabení výborně zapracoval i Radek Faksa. Český forvard stáhl puk ze vzduchu a forhendem jej nasměroval do bezpečné vzdálenosti od brány.
     
    11:40
    Od modré čáry vypálil ostrou dělovku Jake Sanderson. Střele se postavil Joel Kiviranta a hrací předmět zblokoval do ochranné sítě.
     
    11:07
    Úvod přesilovky Senátorům nevyšel. Roope Hintz vyhrál vhazování na Esu Lindella, finský obránce vyhodil do bezpečí po pravém mantinelu.
     
    10:54
    Svěřenci kouče Smitha mají příležitost vrátit stav střetnutí do vyrovnané podoby v přesilové hře. Ryan Suter se proti Watsonovi provinil krosčekem.
     
    10:22
    Tyler Motte vyzval k souboji jeden na jednoho Colina Millera. Hostující zadá soupeře pozičně skvěle vystál a čistým způsobem jej o touš obral.
     
    09:51
    Tlak Ottawy pokračuje. Drake Batherson nabil do pravého kruhu Bradymu Tkachukovi, ten rozvlnil jenom boční síť.
     
    09:32
    Slabé nahození vyprodukoval od modré čáry Arťom Zub. Scott Wedgewood skryl kus černé gumy v lapačce.
     
    08:48
    O zklidnění hry se postaral Ryan Suter. Za vlastní svatyní udělal kičku do protipohybu Bathersonovi a jako adresáta přihrávky si u pravého mantinelu zvolil Colina Millera.
     
    08:24
    Směrem dozadu zahrál Jani Hakanpää bezchybně. Podržel na zádech Bradyho Tkachuka a po mantinelu rozehrál na osamoceného Dellandreu.
     
    07:53
    Zaváhání hostující defenzivy chtěl využít Austin Watson, ten na dlouhou hokejku střílel bekhendem přímo do Wedgewooda,
     
    07:27
    Tlak Stars pokračuje. Z vrcholku levého kruhu vyslal křižnou dělovku Tyler Seguin, puk prosvištěl výrazně vedle levé části brankové konstrukce.
    06:31 Joel KIVIRANTA - 0:1
     
    06:31
    Dallas právě vstřelil branku!
    Teď už o gólu není pochyb! Esa Lindell ve středním pásmu vybojoval puk pro finského krajana JOELA KIVIRANTU. Člen čtvrté útočné formace se s notnou dávkou štěstí procpal za posledního obránce Brannströma a ránou na lapačku Hellberga pověsil puk neomylně pod břevno. Asistence: Esa Lindell.
     
    05:55
    Domácí v plném počtu, zkušený kanadský forvard Claude Giroux je zpátky na ledové ploše. Mohl zamířit na střídačku, protože hra probíhá ve středním pásmu.
     
    05:13
    Skóre střetnutí chtěl otevřít Jani Hakanpää. Potlesk fanoušků si vysloužil Parker Kelly, který do rány skočil a bolestivě zakončení zblokoval levou rukavicí.
     
    04:57
    Jako další vypálil od modré čáry Miro Heiskanen. Magnus Hellberg zmenšil střelce úhel a tvrdou dělovku podržel ve výstroji.
     
    04:25
    Pěknou kombinační akci zakončoval ránou od modré čáry Ryan Suter. Blokující Thomas Chabot srazil kus černé gumy vedle pravé tyče.
     
    03:54
    Rozhodčí nenašel záběr, z nějž by bylo jasně patrné, že puk celým objemem přešel brankovou čáru, gól tedy neplatí! Dallas si zahraje alespoň přesilovou hru. Na trestnou lavici odjel Claude Giroux, který rozjetého Dellandreu sekl přes hokejku.
    03:54 Hellberg nepustil puk po střele Dellandrey za brankovou čáru
     
    03:54
    Vstřelil Dallas první gól střetnutí? Parádní rychlost nabral Ty Dellandrea, jemuž se na záda pověsil Chabot. Hostující forvard si ovšem s touto skutečností nedělal příliš těžkou hlavu. Krásně se obtočil kolem soupeřovy svatyně a bekhendem vypálil směrem na bránu. Magnus Hellberg zabojoval a skvěle na puk skočil, jenže je klidně možné, že až v momentě, kdy už byl za brankovou čárou!
     
    03:42
    Už to vypadalo, že Drake Batherson pojede sám na gólmana. V plné rychlosti se natlačil před Ryana Sutera, ten hokejkou na poslední chvíli puk vypíchl protihráči z pod hokejky.
     
    03:03
    Další úspěšný zákrok pro domácího gólmana. Magnus Hellberg si našel prostor, odkud viděl na nahození od modré čáry a kus černé gumy skryl ve výstroji.
     
    02:40
    Po pravém křídle se rozjel Luke Glendening. Posléze vyslal střílený pas do předbrankového prostoru, Magnus Hellberg skryl touš do výstroje těsně před Radkem Faksou.
     
    02:24
    Zpoza brány vymýšlel zajímavou nahrávku Austin Watson. Byl to Colin Miller, kdo v poslední chvíli zažehnal nebezpečí před Bradym Tkachukem.
     
    01:55
    Jako další vyzkoušel štěstí individuálně Drake Batherson. Zamotal se ovšem do vlastních kliček, za vlastní bránou hru zklidnil Jani Hakanpää.
     
    01:22
    Po pravém mantinelu nabral velkou rychlost Alex DeBrincat. Odpoutal se od osobního strážce Sutera, načež mu cestu zkřížil Nils Lundkvist.
     
    00:51
    Hostům vypomohl s rozehrávkou Scott Wedgewood. Ukázal dobý přehled ve hře, bekhendovou stranou vyrážečky posunul touš na Heiskanena.
     
    00:10
    Střetnutí mezi Ottawou a Dallasem odstartovalo! Favorit není jasný. Ottawa doma ještě neprohrála, Dallas zase nepoznal přemožitele po základní hrací době.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Ottawa Senators: Hellberg (Mandolese) – Zub, Chabot (A), Hamonic, Sanderson, Holden, Brännström – Batherson, Stützle, B. Tkachuk (C) – Giroux (A), Brassard, DeBrincat – M. Joseph, Pinto, Motte – Watson, Kastelic, Kelly.
    Trenér: D. J. Smith

    Dallas Stars: Wedgewood (Oettinger) – C. Miller, Heiskanen (A), Hakanpää, R. Suter, Lundkvist, Lindell – Pavelski (A), Hintz, J. Robertson – Peterson, Seguin, Marchment – Dellandrea, W. Johnston, Ja. Benn (C) – Kiviranta, Glendening, Faksa.
    Trenér: Peter DeBoer

    Rozhodčí: Anderson, Joannette – Berg, Cormier.
     
    Dallas Stars

    Hokejisté Dallasu zatím vypadají velmi dobře. Z maximálního počtu deseti bodů jich nasbírali devět a zcela zaslouženě vévodí Západní konferenci, na druhé Calgary mají k dobru jeden bod. Hvězdy zatím nestačily pouze na Toronto, na jehož ledě padly výsledkem 2:3 po prodloužení. Loni, ještě pod vedením trenéra Bownesse, Dallas skončil v osmifinále play-off, v rozhodujícím sedmém utkání prohrál v Calgary 2:3 po prodloužení. Přípravu už odehrál pod taktovkou DeBoera a zaznamenal jenom dvě výhry doplněné o pět porážek. Hned tři hráči Stars jsou aktuálně na sedmi kanadských bodech, jedná se o Joea Pavelskiho, Roopea Hintze a Jasona Robertsona.
     
    Ottawa Senators

    Senátoři nezahájili sezónu ideálně, když na úvod prohráli v Buffalu a Torontu. Od té doby jsou ale svěřenci kouče Smitha jako polití živou vodou. Nejprve v divoké přestřelce porazili 7:5 Medvědy z Bostonu, načež rozstříleli 5:2 Washington a vítězně zvládli i třetí domácí utkání v sezóně, v roli favorita zdolali 6:2 Arizonu. V loňské sezóně Ottawa skončila daleko za branami play-off, z třináctého místa Východní konference ztrácela na osmý Washington sedmadvacet bodů. V přípravě zapsala pozitivní bilanci pěti vítězství a tří porážek. Týmové produktivitě vévodí osmibodoví Brady Tkachuk s Drakem Bathersonem.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Ottawou a Dallasem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 40. Chabot (DeBrincat, B. Tkachuk), 45. B. Tkachuk (Stützle, Batherson), 51. Pinto, 52. Brassard – 7. Kiviranta (Lindell), 58. W. Johnston (Seguin)


    Ottawa Senators: Hellberg (Mandolese) – Zub, Chabot (A), Hamonic, Sanderson, Holden, Brännström – Batherson, Stützle, B. Tkachuk (C) – Giroux (A), Brassard, DeBrincat – M. Joseph, Pinto, Motte – Watson, Kastelic, Kelly.
    Trenér: D. J. Smith

    Dallas Stars: Wedgewood (Oettinger) – C. Miller, Heiskanen (A), Hakanpää, R. Suter, Lundkvist, Lindell – Pavelski (A), Hintz, J. Robertson – Peterson, Seguin, Marchment – Dellandrea, W. Johnston, Ja. Benn (C) – Kiviranta, Glendening, Faksa.
    Trenér: Peter DeBoer

    Rozhodčí: Anderson, Joannette – Berg, Cormier

    Diváci: 12 088
    bahis siteleri