Ottawa – Dallas 4:2 (kon.) | New Jersey – Washington 3:6 (kon.) | Edmonton – Pittsburgh 6:3 (kon.)
Winnipeg – St. Louis 4:0 (kon.) | Vegas – Toronto 3:1 (kon.) | Vancouver – Carolina 2:3 (kon.)
konec
Ottawa Senators
4:2 (0:1, 1:0, 3:1)
Dallas Stars
Úterý 25.10.2022, 01:00 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    57:44 Wyatt JOHNSTON - 4:2
     
    57:44
    Dallas právě vstřelil branku!
    Ještě není konec! Seguin zblokoval Bathersonovu rozehrávku do levého kruhu na WYATTA JOHNSTONA, jenž rychle seřídil mířidla a Hellberga propálil křižnou střelou k levé tyčce. Asistence: Tyler Seguin.
    51:30 Derick BRASSARD - 4:1
     
    51:30
    Ottawa právě vstřelila branku!
    S největší pravděpodobností je rozhodnuto! Tentokráte z hostujících řad chyboval na modré čáře Dellandrea. Po pravé straně si DERRICK BRASSARD najel do kruhu, odkud vyprodukoval jedovku do bližší šibenice, Wedgewood zvedal lapačku bez úspěchu. Bez asistence.
    50:11 Shane PINTO - 3:1
     
    50:11
    Ottawa právě vstřelila branku!
    To byla rána! Hakanpää přišel ve středním pásmu o puk na úkor SHANEA PINTA, který dobruslil do levého kruhu a z tohoto místa vyslal nechytatelnou střelu ze zápěstí do protějšího horního růžku. Nováček střílí pátý gól v pátém utkání v řadě, prožívá vskutku parádní start sezóny. Bez asistence.
    44:17 Brady TKACHUK - 2:1
     
    44:17
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Obrat dokonán, Senátoři jsou o krok napřed! Tim Stützle v pravý čas posunul puk na levou stranu k BRADYMU TKACHUKOVI. Kapitán tělem odstavil Lundkvista a Wedgewooda prostřelil mezi betony. Asistence: Tim Stützle a Drake Batherson.
    39:23 Thomas CHABOT - 1:1
     
    39:23
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Wedgewoodovo kouzlo prolomeno, Ottawa střílí gól do šatny! Tkachukovu přihrávku si Alex DeBrincat nechal odrazit o mantinel, načež nabil na modrou THOMASI CHABOTOVI, jeho tvrdou křižnou dělovku brankář spatřil přes clonícího Bathersona na poslední chvíli a nestihl včas zareagovat. Asistence: Alex DeBrincat a Brady Tkachuk.
     
    38:19
    Autor zatím jediného gólu utkání míří na trestnou lavici. Finský útočník Joel Kiviranta si v jeden moment přidržel rozjetého Claudea Girouxa.
     
    33:09
    Senátoři si potřetí zahrají v početní výhodě. Jani Hakanpää neodhadl kličku Alexe DeBrincata, konkurenta posléze podrazil.
    29:32 DeBrincat na Wedgewooda nevyzrál
     
    29:32
    Nestává se často, aby v přesilovce došlo k přečíslení. Ale stalo se! Drake Batherson skvěle potáhl puk po pravé straně a v ideální čas přenesl hru doleva na Alexe DeBrincata, proti jehož zakončení z první se Scott Wedgewood skvěle přesunul k pravé tyči a zakročil betonem.
     
    28:46
    Dallas první přesilovku ve druhé třetině nevyužil, jak si povede Ottawa? Na lavici hanby usedl Tyler Seguin, u mantinelu v obranném pásmu nešikovně podrazil Sandersona.
     
    24:27
    Na DeBoerovu družinu čeká třetí přesilovka. Mason Marchment pěknou kličkou obelstil Travise Hamonica, ten si pomohl drobným, leč viditelným háčkem.
     
    17:32
    Jako první ovšem v oslabení zahrozila Ottawa! Mathieu Joseph natlačil tělo před posledního beka, forhendovou střelu na vyrážečku Scott Wedgewood vyrazil těsně vedle pravé tyčky.
     
    17:06
    Hosté si vyzkouší druhou přesilovou hru. Zbytečného prohřešku se v útočné třetině dopustil Brady Tkachuk, domácí kapitán krosčekoval k ledu Janiho Hakanpää.
     
    10:54
    Svěřenci kouče Smitha mají příležitost vrátit stav střetnutí do vyrovnané podoby v přesilové hře. Ryan Suter se proti Watsonovi provinil krosčekem.
    06:31 Joel KIVIRANTA - 0:1
     
    06:31
    Dallas právě vstřelil branku!
    Teď už o gólu není pochyb! Esa Lindell ve středním pásmu vybojoval puk pro finského krajana JOELA KIVIRANTU. Člen čtvrté útočné formace se s notnou dávkou štěstí procpal za posledního obránce Brannströma a ránou na lapačku Hellberga pověsil puk neomylně pod břevno. Asistence: Esa Lindell.
     
    03:54
    Rozhodčí nenašel záběr, z nějž by bylo jasně patrné, že puk celým objemem přešel brankovou čáru, gól tedy neplatí! Dallas si zahraje alespoň přesilovou hru. Na trestnou lavici odjel Claude Giroux, který rozjetého Dellandreu sekl přes hokejku.
    03:54 Hellberg nepustil puk po střele Dellandrey za brankovou čáru
     
    03:54
    Vstřelil Dallas první gól střetnutí? Parádní rychlost nabral Ty Dellandrea, jemuž se na záda pověsil Chabot. Hostující forvard si ovšem s touto skutečností nedělal příliš těžkou hlavu. Krásně se obtočil kolem soupeřovy svatyně a bekhendem vypálil směrem na bránu. Magnus Hellberg zabojoval a skvěle na puk skočil, jenže je klidně možné, že až v momentě, kdy už byl za brankovou čárou!

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 40. Chabot (DeBrincat, B. Tkachuk), 45. B. Tkachuk (Stützle, Batherson), 51. Pinto, 52. Brassard – 7. Kiviranta (Lindell), 58. W. Johnston (Seguin)


    Ottawa Senators: Hellberg (Mandolese) – Zub, Chabot (A), Hamonic, Sanderson, Holden, Brännström – Batherson, Stützle, B. Tkachuk (C) – Giroux (A), Brassard, DeBrincat – M. Joseph, Pinto, Motte – Watson, Kastelic, Kelly.
    Trenér: D. J. Smith

    Dallas Stars: Wedgewood (Oettinger) – C. Miller, Heiskanen (A), Hakanpää, R. Suter, Lundkvist, Lindell – Pavelski (A), Hintz, J. Robertson – Peterson, Seguin, Marchment – Dellandrea, W. Johnston, Ja. Benn (C) – Kiviranta, Glendening, Faksa.
    Trenér: Peter DeBoer

    Rozhodčí: Anderson, Joannette – Berg, Cormier

    Diváci: 12 088
    bahis siteleri