Club Bruggy – Porto 0:4 (kon.) | Inter – Plzeň 4:0 (kon.) | Neapol – Rangers 3:0 (kon.)
Ajax – Liverpool 0:3 (kon.) | Atlético – Leverkusen 2:2 (kon.) | Barcelona – Bayern 0:3 (kon.)
Tottenham – Sporting 1:1 (kon.) | Frankfurt – Marseille 2:1 (kon.)
konec
Atlético Madrid
2:2 (1:2)
Bayer Leverkusen
Středa 26.10.2022, 21:00 • Estadio Wanda Metropolitano (Madrid) • Liga mistrů • Skupina B
Předzápasové kurzy
    90+9. Hrádecký chytil penaltu Carrascovi, dorážka Saúla končí na břevnu
     
    90+9
    Neuvěřitelné! Lukáš Hrádecký zneškodnil pokutový kop Yannicka Carrasca, který ho kopl doprostřed branky. Tím ale nic nekončilo! K dorážce a hlavičce se dostal střídající Saúl, který trefil břevno. A aby toho nebylo málo, tak další střelu Reinilda zblokovali hráči Leverkusenu. Ještě se řešilo, zda náhodou Hrádecký nevyběhl dříve, nicméně nestalo se tak a zápas končí.
    90+7. Penaltová ruka Hincapieho
     
    90+7
    Za ruku Piera Hincapieho je skutečně nařízena penalta, jde jí copat Yannick Carrasco, jenž už dnes jednu branku dal.
     
    90+6
    Při rohovém kopu si do vápna naběhl i brankář domácích Jan Oblak, na kterého šel míč. Ten byl nejenže lehce postrčen, ale ještě před jeho možným zakončením se balon otřel o ruku Hincapieho. Sudí jde kontrolovat celou situaci u videa, mezitím domácí kouč Diego Simenone vidí žlutou kartu za protesty.
     
    88
    Po rohovém kopu Bayeru jde z placu i Adam Hložek, kterého nahradí Timothy Fosu-Mensah. Český útočník podal slušný výkon.
     
    87
    Střídání v týmu Atlético Madrid:
    ze hřiště odchází José Giménez, přichází João Félix.
     
    87
    Geoffrey Kondogbia zbytečně fauloval Jeremie Frimponga, navíc před vápnem Bayeru, a vidí žlutou kartu.
     
    80
    Antoine Griezmann se dostal do zakončení efektivními nůžkami, nicméně Lukáš Hrádecký zkazil domácím fanouškům na Wanda Metropolitano radost.
     
    79
    Horké hlavy rychle uklidnil francouzský sudí žlutými kartami. José Maria Giménez jí vidí po své reakci na faul. Zkrátka nezůstal však ani Piero Hincapie, který si do potyčky naběhl taky a pro třetí žlutou kartu v posledním šestém utkání doma proti Bruggám bude sedět.
     
    76
    Třetí střídání hostí. Moussa Diaby, dnes výborně hrající zejména v prvním poločasu, jde z placu. Místo něj si zahraje Paulinho.
     
    66
    A hned po Hrádeckým vidí žlutou kartu za ostrý zákrok také Mitchel Bakker.
     
    65
    Co už bylo několikrát avizováno, je zde. Lukáš Hrádecký už věděl, že sudí mu ukazoval nastavení při jeho prodlevě s rozehrávkou hry. Nyní už vidí žlutou kartu.
     
    61
    Střídání v týmu Atlético Madrid:
    Ze hřiště odchází Álvaro Morata, přichází Matheus Cunha.

    Střídání přichází i v týmu Bayeru Leverkusen, který je hodně pod tlakem a Xabi Alonso by rád následně oživil hru:
    Ze hřiště odchází Edmond Fayçal Tapsoba, přichází Jonathan Tah,
    ze hřiště odchází Callum Hudson-Odoi, přichází Amine Adli.
     
    60
    Hrádecký se má nyní co otáčet. Yannick Carrasco vypálil z hranice vápna pořádně štiplavý projektil, který ale gólman Leverkusenu vytěsnil na pravou stranu. K dorážce se dostal Griezmann, ale nemířil přesně, rozvlnil jen boční síť.
    50. Rodrigo de Paul - 2:2
     
    50
    Atlético právě vstřelilo branku!
    Domácí jsou zpátky ve hře. Yannick Carrasco ve vápně udržel míč proti přesile soupeře a poté přihrál za sebe na střídajícího RODRIGO DE PAULA. Osmadvacetiletý záložník měl čas na střelu a poté jí krásně zatočil kolem Hrádeckého, který na balon neviděl. Asistence: Yannick Carrasco.
     
    46
    Střídání v týmu Atlético Madrid, které jsou při nepříznivém stavu po prvním poločasu pochopitelné.
    Ze hřiště odchází Ángel Correa, přichází Rodrigo de Paul,
    ze hřiště odchází Mario Hermoso, přichází Saúl.
     
    44
    Na levé straně nabral velkou rychlost Nadiem Amiri, který ve vápně i přes dva hráče se štěstím ťukl míč před sebe, kde byl Adam Hložek. Zblízka už ale neměl tolik času na lepší zakončení a Oblak ho vychytal. Míč se odrazil před vápno na Moussu Diabyho, jenž zatím hraje výborně, ale nyní poslal střelu metr nad vápno. Domácí fanoušci jsou nespokojení.
     
    41
    Trenér hostí Xabi Alonso trošku pozdržel domácího záložníka Kondogbiu s vhazováním a vidí od sudího žlutou kartu.
     
    34
    Ten byl rozehrán na krátko, Griezmann před vápnem poslal výborný centr přesně na hlavu José Giméneze, který se vyšrouboval do vzduchu, ale prostor tří tyčí netrefil.
    29. Callum HUDSON-ODOI - 1:2
     
    29
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Velké zaváhání Ángela Correy přináší opětovné vedení hostí. Tohoto záložníka totiž obral Nadiem Amiri, který udělal tři rychlé kroky a posunul míč do vápna pro CALLUMA HUDSON-ODOIHO. Ten nestřílel z první, ale posunul si míč doprava, čímž se zbavil dvou obránců, poslal gólmana na druhou stranu a trefil se podél jeho nohou do sítě. Asistence: Nadiem Amiri.
    22. Yannick CARRASCO - 1:1
     
    22
    Atlético právě vstřelilo branku!
    Vedení vydrželo Bayeru sotva čtvrt hodiny. Celou vyrovnávací akci započal na levé straně Reinildo, který před vápnem našel Ángela Correu. Ten posunul míč do vápna pro Griezmanna, jenž věděl, že nemá moc příležitostí k zakončení. Sklepl tedy míč za sebe na YANNICKA CARRASCA, který poslal míč milimetrově k bližší tyči a ačkoliv se Hrádecký natahoval, co to jen šlo, neměl prostě nárok. Asistence: Antoine Griezmann.
    13. Hrádecký vychytal Correu
     
    13
    Po sérii zajímavých odrazů míče a hlavně po Tapsobově svíci míč nakonec uzmuli domácí a Ángel Correa měl na noze vyrovnání po dalším Tapsobově zaváhání. Jeho střelu z vápna ale finský brankář se slovenskými kořeny Lukáš Hrádecký vyrazil a Kossounou poté odkopl míč nekompromisně na roh.
    9. Moussa DIABY - 0:1
     
    9
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Muž, který uvedl míč před devíti minutami do hry, dává svůj druhý gól v Lize mistrů v sezoně. Už to vypadalo, že Robert Andrich obral Griezmanna o míč nedovoleně, leč vše bylo čisté. Následně přihrál na Adama Hložka, který vyslal na pravou stranu vápna dobrou přihrávku pro MOUSSU DIABYHO, jenž výbornou ránou na vzdálenější tyč překonal Jana Oblaka. Asistence: Adam Hložek.

    Tomáš Lysý

    Branky: 22. Carrasco (Griezmann), 50. de Paul (Carrasco) – 9. Diaby (Hložek), 29. Hudson-Odoi (Amiri)

    Karty:   79. Giménez (ATM), 87. Kondogbia (ATM), 90+6. Simeone (ATM) – 41. Alonso (LEV), 65. Hrádecký (LEV), 66. Bakker (LEV), 79. Hincapié (LEV)

    Neproměněná penalta: 90+9. Carrasco (ATM), brankář Hrádecký zneškodnil


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 10:7. Střely mimo: 7:5. Rohy: 11:3. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 8:11.
    Atlético Madrid: Oblak – Molina, Giménez (87. Félix), Hermoso (46. Saúl), Reinildo – Á. Correa (46. de Paul), Kondogbia, Witsel, Carrasco – Morata (61. Cunha), Griezmann.
    Náhradníci: Grbić, Mestre – Savić, Felipe, Diez, Barrios.

    Trenér: Diego Simeone

    Bayer Leverkusen: Hrádecký – Kossounou, Tapsoba (61. Tah), Hincapié – Frimpong, Andrich, Amiri, Bakker – Diaby (76. Paulinho), Hložek (88. Fosu-Mensah), Hudson-Odoi (61. Adli).
    Náhradníci: Lomb, Luňov – Schick, Azhil.

    Trenér: Xabi Alonso

    Rozhodčí: Turpin – Danos, Gringore (FRA)
    bahis siteleri