Kladno – Plzeň 3:1 (kon.) | Svítkov – Ústí n/L 4:3 (po pr.) | Dobřany – Letohrad 1:2 (kon.)
Karviná – Hostivař 6:4 (kon.) | Prachatice – Pardubice 4:5 (kon.)
konec
HBC Kladno
3:1 (2:0, 0:1, 1:0)
HBC Plzeň
Sobota 29.10.2022, 11:00 • Městská hokejbalová aréna, Kladno • CROSSDOCK Extraliga
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.
     
    Vyspat se a další den hned znovu na plac. Právě takový program absolvuje v kontextu pátečního a sobotního dne Kladno, které se po včerejší prohře na půdě Prachatic míní revanšovat v domácím utkání proti Plzni. Zatím Středočeši hodně zaostávají za vlastním očekáváními a letos je zřejmě po dlouhých letech čeká opravdu tvrdý boj o postup do play-off.
     
    Kladno na své konto doposud uzmulo 11 bodů, Plzeň je na tom dokonce ještě hůře, ta totiž z devíti odehraných klání vydolovala ještě o čtyři méně. Suma sumárum by se tak mělo jednat o vyrovnané měření sil dvou celků, jež bezpochyby nepatří k tomu nejlepšímu, co aktuálně může extraliga nabídnout.
     
    Úvodní sestavy:

    HBC Kladno: Jirotka (Solar) – Důras, Kamenář, Kastner, Kočka, Kyclt, Pliml, Soukup, Teinitzer, Zdrůbecký – Adam, Barnošák, Hnízdil, Kohout, Patera, Pražák, Procházka, Rychlý, Singer, Špaček

    HBC Plzeň: Čapek (Kráčina) – Chramosta, Hanuš, Krejčí, Matoušek, Pavlečka, Štípek, Ulč – Galla, Král, Lokajíček, Majer, Miksan, Poláček, Roušal, Vodruba, Zíka

    Rozhodčí: Cícha, Synková.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:59
    Domácí vyrukovali na svého soupeře rozhodně lépe a už si zapsali na své konto dva úspěšné střelecké pokusy. Když se Kladno představilo naposledy doma proti Ústí nad Labem, vlastně se hned zkraje prezentovali obdobným způsobem.
     
    02:14
    Vyloučení v týmu HBC Kladno:
    Adam – 2 min., podražení.
     
    02:45
    Rozhodně si takový start Kladno nepředstavovalo, co se týče okamžitého oslabení, do jakého ho dostal Adam. Plzeň tak vyzkouší svoje přesilovkové schopnosti již od úvodních okamžiků tohoto střetu.
     
    03:40
    Žádné branky jsme se v dosavadním průběhu utkání nedočkali. Plzeň zatím vyprodukovala během přesilové hry jediný pokus, jinak si však vlastně počíná jaksi ospale.
     
    04:14
    Domácí v plném počtu.
     
    05:40
    Zatím moc krásy tohle utkání nenabídlo. Je vidět, že Kladno i Plzeň jsou trochu pod výsledkovou dekou a že k herním ideálům mají prostě daleko.
     
    06:20
    Statistikáři zatím u časomíry napočítali jen pár střeleckých pokusů na bránu, opravdu šancí není vidět mnoho. Každopádně domácí kotel je přítomný. Rozhodně je povzbuzený o včerejší výhru kladenských hokejistů nad Libercem.
     
    07:19
    Rozhodčí Cícha se Synkovou museli přerušit hru kvůli ofsajdu. Ve hře obou týmů je zkrátka vidět také hodně nepřeností.
     
    09:48
    Poláček se ocitl v docela slušné možnosti na pravé straně, jeho zakončení ovšem postrádalo větší přesnost. Oba brankáři si zkrátka zatím nemuseli připisovat nějaký složitější zákrok.
     
    10:48
    První desetiminutovka tohoto souboje opravdu nenabídla prakticky žádný zajímavý okamžik. Tedy až na jedno vyloučení na straně domácích. Kladno každopádně oslabení v pohodě přežilo.
     
    11:49
    Po pár přihrávkách se nakonec odhodlal ke střele z dálky Důras, stěží ovšem mohl nějakým způsobem zahrozit.
     
    12:38
    Zakázaného uvolnění se nyní dopustilo Kladno, hra se tak bude stěhovat před Jirotku.
     
    13:02
    Vyloučení v týmu HBC Plzeň:
    Lokajíček – 2 min., sekání.
     
    13:35
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Zatímco hosté svou první přesilovku nevyužili, domácím se to povedlo prakticky po chvilce. Kladenští hráči si párkrát vyměnili míček, pak se před brankou ocitnul nikým nehlídaný ONDŘEJ PRAŽÁK, který nakonec vpravil míček za brankovou čáru. Asistence: Daniel Hnízdil, Jiří Singer.
     
    14:00
    Zahlášena poslední minuta první třetiny.
     
    14:41
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Hosté prožívají opravdu katastrofální konec této třetiny. A pouhých devatenáct vteřin před odchodem do kabin inkasovali také podruhé. Na střeleckou listinu se zapsal obávaný kladenský kanonýr JAROSLAV PROCHÁZKA, který si vysloužil následně oslavné pokřiky od kladenských příznivců ze strany kotle. Asistence: Martin Kohout, Dominik Barnošák.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 11:37.
     
    Po úvodních pasážích hry se zdálo, že tahle třetina nenabídne žádný důležitý moment. Vše se ale pohnulo směrem kupředu poté, co přišlo na řadu vyloučení Plzně. Kladno zužitkovalo přesilovku, následně skórovalo také podruhé a zatím má dění na hrací ploše pod vlastní kontrolou.

    Střely na branku po 1. třetině: 9:2
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    15:53
    Barnošák se snažil nyní před brankou dorážet, ovšem bez úspěchu. Kladno každopádně už nějakou dobu mačká plzeň v jeho obranném pásmu.
     
    16:29
    Rozhodčí Synková nyní přerušila hru a poslala ji do středu pole kvůli postavení útočícího hráče v brankovišti Plzně. Kladno každopádně od své aktivity neustupuje, ví, že když skóruje znovu, svého soupeře ještě více nalomí.
     
    17:09
    Zase se bude vhazovat ve středním pásmu. Žádnou větší šanci jsme zatím v průběhu druhé třetiny neviděli, taková skutečnost se ovšem může brzy změnit, pokud domácí budou pokračovat v útočném počínání.
     
    17:50
    Miksan se probíjel středem pole do docela slušné možnosti, nakonec ale ani nevystřelil. Byl totiž obtěžován dvěma vracejícími se kladenskými hráči.
     
    19:06
    Hnízdil nyní oběhl soupeřovu branku, snažil se pak rozehrát dozadu, jenže jeho počínání bylo hodně nepřesné. A tak se Kladno, trochu zbytečně, připravilo o útočné pásmo.
     
    20:05
    Trochu chaoticky nyní působí hra obou celků. Oba celky působí v defenzivních činnostech dobře, i proto oba brankáři nemají větší problémy a zásadní práci.
     
    20:56
    Teinitzer nyní vypálil ostře z dálky, avšak Čapek mezi třemi tyčemi nekapituloval. O pár chvil později byla hra přerušena, vhazovat se bude před plzeňským brankářem.
     
    21:27
    Vyloučení v týmu HBC Kladno:
    Singer – 2 min., krosček.
     
    21:50
    Prvotní útok plzeňských hráčů během jejich druhé přesilové hry nevyšel. Domácím se podařilo dostat míček do bezpečí.
     
    22:23
    Hanuš přihrál doprava na Vobrubu, ten se jal vypálit, avšak bez úspěchu. Napálil pouze stojícího obránce před sebou. Hostující přesilovka nicméně pokračuje i nadále...
     
    23:02
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tak Západočeši přece zužitkovali svou početní výhodu, i když do této chvíle působili směrem dopředu opravdu hodně neškodně. Z dálky napřáhl VÍT LOKAJÍČEK a nakonec propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Lukáš Hanuš, Jakub Vobruba.
     
    23:05
    Kladno hodlá navrátit pohotový náskok evidentně zpátky na svou stranu a okamžitě se usadilo v útočném pásmu soupeře po komerční přestávce. Uvidíme, jestli zatím trochu bojácná Plzeň přece kapituluje.
     
    24:07
    Trochu kočkované je nyní k vidění před Čapkovou bránu, i takové zkrátka k hokejbalu patří. Špaček totiž dotíral před bránou, což se hostům moc nelíbilo. Pár výměn názorů se každopádně obešlo bez vyloučení.
     
    24:51
    Tak tohle je obrovská škoda pro Kladno! Procházka se řítil sám na brankáře Čapka, jenže v tu nejnevhodnější chvíli jako by podklouzl. Snažil se ještě zakončit, byl však v tak nevýhodném postavení, že stěží mohl uspět.
     
    25:48
    Aktuálně se hraje nahoru a dolů, tempo zápasu se dostalo do zcela jiných obrátek. Jako by si oba týmy moc dobře uvědomovaly, že právě v těchto chvílích se láme chleba minimálně v rámci druhého dějství.
     
    26:57
    Až nyní je hra přerušená. Každopádně poslední dvě, tři minutky byly v celém zápase jedny z nejzajímavějších. Jak Jirotka, tak Čapek museli být neustále na pozoru. Je pravda, že Kladno tlačilo o trochu více, ale třetí branky se nedočkalo.
     
    26:58
    Vyloučení v týmu HBC Kladno:
    Důras – 2 min., nedovolené bránění.
     
    27:40
    Plzeň má k dispozici třetí přesilovku v tomto utkání. Tu druhou v pořadí využilo, první ne. Zlepší svou úspěšnost na úspěšnost dvou třetin? Zatím podniká kroky k tomu, aby tomu tak bylo, a usadilo se v útočném pásmu.
     
    28:25
    Kladno bezpečně vyhodilo míček přes všechny čáry ven z vlastního pásma. Nicméně Plzeň několikrát zahrozila, Jirotka rozhodně nebyl bez práce.
     
    28:58
    Domácí v plném počtu.
     
    29:00
    Zahlášena poslední minuta druhé třetiny.
     
    29:35
    S bravurou teď Kladno podrželo míček ve vlastním pásmu. Evidentně chce dohrát tohle dějství bez inkasování a bez další úhony.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně ve 12:10.
     
    Tahle třetina byla rozhodně o dost zajímavější, byť nakonec nabídla pouze jediný snižující gól Plzně v rámci přesilové hry. Oba celky se s pravidelností dostávaly do šancí, Čapek a Jirotka museli být hodně na pozoru. A hlavně u hostů nastalo zlepšení. Budiž příkladem fakt, že v prvním dějství zapsali jen dva střelecké pokusy, zatímco nyní deset.

    Střely na branku ve 2.třetině: 12:10
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    30:11
    Vyloučení v týmu HBC Plzeň:
    Chramosta – 2 min., podražení.
     
    31:30
    Takový začátek třetiny si rozhodně Plzeň nepředstavovala. Ale zatím oslabení čelí docela úspěšně. Připomeňme, že svou první početní výhodu domácí hned využili.
     
    32:11
    Hosté v plném počtu.
     
    33:15
    Čapek má nyní míček ve své moci, rozhodčí hru přerušili. Vhazovat se bude po jeho pravici. Vyrovnaná bitva má za sebou skoro čtyři minuty třetího dějství, změna skóre zatím na řadu nepřišla.
     
    33:45
    Úspěšný zákrok si nyní připsal na své konto Jirotka. A získal si oslavný chorál na svou osobu ze strany kladenského kotle. Každopádně Západočeši se nastěhovali do útočného pásma, poněvadž vhazovat se bude před kladenským brankářem.
     
    34:35
    Kladnu pokus o útok nevyšel, každopádně ušetřilo cenné vteřinky. Pořád je třeba připomenout, že tenhle stavu mu pochopitelně nesmírně vyhovuje.
     
    35:31
    Špaček se obětavě vrhnul do střely, kterou vyslal Roušal. A nakonec se Kladno dokázalo vymanit z menšího tlaku.
     
    35:55
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Uvidíme, jestli se tenhle moment stane klíčovým pro vývoj tohoto utkání. Jestliže Plzeň střádala nějaké plány na srovnání stavu, pak vidle jí do jejího podnikání hodil RADEK SOUKUP, který z levé stany od modré čáry překonal Čapka. Asistence: Lukáš Patera, Ondřej Pražák.
     
    37:15
    Ještě nějakých osm minutek zbývá Plzni aspoň na nějakou korigaci pro ni negativního stavu. Nicméně není vidět na první pohled, že by se měla k nějaké zásadní aktivitě. Je vidět, že gól Soukupa ji hodně zlomil.
     
    37:49
    Po komerční pauze a střídání stran se Plzeň dostala do dobré možnosti, jenže Hanuš tak dlouho váhal se zakončením, až ztratil tu nejlepší možnost pro střelbu.
     
    38:38
    Obrovská šance Barnošáka! Plzeň zachybovala v rozehrávce, kladenský útočník, který byl již zcela sám před Čapkem, se snažil švihem zacílit, jenže nebyl úspěšný. Tohle by byl definitivní, pověstný ubytý hřebíček do plzeňské rakve.
     
    39:23
    Barnošák a Procházka bojovali u mantinelu o míček. Ale vše asi nebylo úplně v mezích té největší čistoty. A tak vznikla na hrací ploše menší potyčka. Rozhodčí celou situaci vyřešili vyloučeními.
     
    39:29
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HBC Kladno:
    Barnošák – 2 min. + 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu HBC Plzeň:
    Zíka – 2 min., hrubost.
     
    40:07
    Teď je před Plzní možná poslední šance, jak ještě utkání nějakým způsobem zvrátit. Barnošák totiž vyfasoval za své počínání vyšší trest než Zíka, s nímž se kočkoval, a tak vidíme přesilovou hru Západočechů.
     
    41:12
    Lokajíček, autor jediné branky Plzně, se nyní snažil propálit vše, co mu stálo v cestě. Jenže, a byl to snad Procházka, mu podnikání zastavil dvěma obětavými bloky. Čas se hostům stále krátí a krátí...
     
    41:29
    Domácí v plném počtu.
     
    42:16
    Vyloučení v týmu HBC Plzeň:
    Matoušek – 2 min., držení.
     
    43:00
    Zahlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    43:50
    Zápas se vlastně dohrává jen z povinnosti. Kladno má sice k dispozici početní výhodu, že by se ovšem vehementně tlačilo do útoku, to se říci nedá. Ba naopak je nyní pod tlakem v obranném pásmu právě středočeský výběr.
     
    44:16
    Hosté v plném počtu.
     
    Konec zápasu.
     
    Kladno nakonec napravilo svůj mdlý výkon ze včerejška, kdy v dohrávce druhého kola na půdě Prachatic padlo bez vstřelené branky, a doma si s Plzní, asi i zaslouženě, poradilo. Zatímco hosté tak svoje dosavadní sedmibodové konto nerozšířili, domácí si přece napravili svou reputaci a uzmuli do tabulky vítězství po základní hrací době.

    Střely na branku ve 3. třetině: 6:4
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (12:40:32)

    Patrik Sandev

    Branky a nahrávky: 14. Pražák (Hnízdil, Singer), 15. procházka (Kohout, Barnošák), 36. Soukup (Patera, Pražák) – 24. Lokajíček (Hanuš, Vobruba)


    HBC Kladno: Jirotka (Solar) – Důras, Kamenář, Kastner, Kočka, Kyclt, Pliml, Soukup, Teinitzer, Zdrůbecký – Adam, Barnošák, Hnízdil, Kohout, Patera, Pražák, Procházka, Rychlý, Singer, Špaček
    HBC Plzeň: Čapek (Kráčina) – Chramosta, Hanuš, Krejčí, Matoušek, Pavlečka, Štípek, Ulč – Galla, Král, Lokajíček, Majer, Miksan, Poláček, Roušal, Vodruba, Zíka

    Rozhodčí: Cícha, Synková
    bahis siteleri