Zlín – Vyškov 0:1 (kon.) | Teplice – Brno 2:3 (po pr.)
konec
FC Zlín
0:1 (0:0)
MFK Vyškov
Čtvrtek 17.11.2022, 16:00 • Stadion Letná, Zlín • MOL Cup • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Domácí Zlín zdaleka nejde do zápasu v ideálním rozpoložení. Letos se v nejvyšší tuzemské soutěži hodně trápí a na jaře se pustí do tuhých bojů o udržení Fortuna ligy. Po podzimní fázi mu patří až 15. místo s pouhým dvoubodovým náskokem na poslední Pardubice, což se rovná jednoznačnému neúspěchu. Z toho důvodu byl taky po dohrání posledního zápasu před světovým šampionátem a zimní pauzou, jenž ševci prohráli se Slavií 0:4, odvolán kompletní realizační tým v čele s oblíbeným koučem Janem Jelínkem. Mužstvo do pro klub tím spíše důležitého klání povede Vít Vrtělka, přičemž jeho asistentem bude někdejší český reprezentant Petr Jiráček. Podle deníku Sport má pak klub zájem na přivedení pověstného bouřliváka Petra Rady, který byl měl celek vyhrabat z pořádné šlamastyky a vyburcovat jej k záchraně. Důležité také může být, jak se povede tým posílit. Do zápasu s Vyškovem každopádně žlutomodří nastoupí ve stejné sestavě, s níž odehráli celý podzim. Jejím hlavním problémem je absence tahouna, jenž by mužstvo gólově táhl. Vždyť nejlepším střelcem je s pouhými třemi zásahy Lamin Jawo, jenž navíc podle spekulací sáhnul po lepší nabídce z Fortuna Ligy a nad jeho startem tak visí otazník.

    Vyškov podobné problémy ani zdaleka netrápí. Zažívá totiž snovou sezonu a po podzimu se drží na druhém místě Fortuna národní ligy, což znamená, že pokud by byly nyní obě nejvyšší tuzemské soutěže u konce, hráli by Jihomoravané se Zlínem o postup mezi elitu. Navíc se klub z města ležícího na řece Haná dostal v domácím poháru vůbec nejdál ve své historii. Jeho dosud největším úspěchem bylo trojnásobné dosáhnutí 3. kolo, naposledy vloni. Tehdy jej však vyřadili právě ševci, kteří po remíze 1:1 rozhodli až v prodloužení. Marně své šance nemusí Vyškované vidět ani dnes. Opírat se nepochybně budou o svou teprve 19letou brankářskou jedničku, jež letos odchytala všechny ligové zápasy, Antonína Kinského a burundského střelce Bienvenueho Kanakimanu, kterému patří s devíti zásahy dělená první příčka mezi hráči druhé nejvyšší české ligy.

    Co se vzájemných zápasů týče, poprvé se tyto dva celky utkaly v roce 2010 taktéž v českém poháru a Zlín tehdy potupně prohrál poměrem 1:2. Pak došlo na střet až jak již bylo zmíněno vloni v říjnu, kdy mužstvo z Baťova města slavilo postup až gólem na 2:1 v prodloužení. K poslední bitvě pak došlo letos v červenci v rámci letní přípravy, a to žlutomodří zvítězili jasně 3:0 po trefách Jawa, Fantiše a Chwaszcze.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Trinity Zlín: Rakovan – Simerský, Fillo, Hrubý, Reiter, Čanturišvili, Silný, Procházka, Bartošák, Hlinka, Vukadinović
    Náhradníci: Číž, Didiba, Dramé, Hellebrand, Janetzký, Jawo, Šiška
    Trenér: Vít Vrtělka

    MFK Vyškov: Jícha – Dweh, Ilko, Štěpánek – Alegue, Jambor, Lacík, Oulehla, Srubek – Fofana, Kanakimana
    Náhradníci: Cabadaj, Klesa, Kvapil, Lahodný, Moučka, Němeček, Williams
    Trenér: Jan Trousil

    Rozhodčí: Radina – Horák, Vlček, Volek.
     
    Krásné sváteční odpoledne ze zlínské Letné, kde už za pár okamžiků odstartuje bitva o postup do čtvrtfinále fotbalového MOL Cupu. Střetnou se v ní domácí ševci a hosté z Vyškova, kteří si budou chtít vylepšit konečné umístění ve svém nejlepším pohárovém ročníku. Obě mužstva již nastupují na trávník.
     
    Úvodní výkop provedou domácí, ve středovém kruhu je již nachystán Vukadinovič.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Ševci začínají poklidnou rozehrávkou, míč si přihrávají v obraně.
     
    1
    Domácí se dostávají poprvé dopředu, první snahy o nákop dopředu jsou ale nepřesné.
     
    2
    Čanturišvili se rychle vracel po ztrátě míče dopředu a zatáhl soupeře za dres.
     
    3
    Rychlý přechod po zemi v podání Zlína a byla z toho velká šance pro Čanturišviliho. Ten ale místo zakončení ještě hledal volné spoluhráče. Vybojoval však alespoň roh.
     
    4
    Reiter zabojoval u středové lajny a šel do skluzu na chladnou zem, aut však mají hosté, kteří se prakticky poprvé v utkání na chvíli dostali k balonu.
     
    5
    Poprvé se ozývají zlínští fanoušci, kterých do kotle přišel poměrně solidní počet.
     
    6
    Vyškov zkouší konstruktivní rozehrávku, aktuálně kombinuje mezi beky vzadu.
     
    7
    Snaha o založení akce po zemi se Vyškovu nezdařila. Domácí vytáhli presink a hosté tak museli o balon přijít.
     
    8
    Následná akce Zlínu ale nevyšla, Vukadinovič dostal míč do ofsajdu.
     
    9
    Po zlínské chybě v útoku přišel velmi rychlý brejk Jihomoravanů. Fofana krásně našel volného spoluhráče na druhé straně, jenž ještě vracel míč do druhé vlny. Rána z první šla nad.
     
    10
    Zlínští se zase rychle dostali až k vápnu soupeře a Čanturišvili poslal centr do vápna, nikdo ve žlutém si jej však nenašel.
     
    11
    Příliš dlouhý centr poslal Hlinka na Reitera, jenž neměl nejmenší šanci míč stihnout.
     
    13
    Další rychlý přechod do útoku, tohle dnes ševcům jde. Bartošák našel na pravé straně hodně aktivního Reitera a ten získal další roh.
     
    14
    Hrubý zfauloval Fofanu, který se krásně otočil okolo tří zlínských hráčů a chtěl zamířit podél lajny dopředu. Vyškovský hráč zůstal chvíli v bolestech na zemi, ale už se rychle zvedá.
     
    15
    Z následného centru získali hráči v bílém, tedy Vyškované, rohový kop.
     
    16
    Tenhle roh se povedl! Po hlavičce se míč dostal ke Srubkovi, jehož na poslední chvíli zablokoval jeden z domácích beků.
     
    17
    Další roh mířící velmi nebezpečně do zlínského vápna. Po úvodní vlažné čtvrthodině se hosté rozjeli.
     
    18
    Fillo sebral míč soupeři a rychle se prodral do protiútoku. Jeho přihrávka na kraj na Silného byla ovšem příliš dlouhé a pak už bylo v podstatě po šanci.
     
    19
    Hrubý zkušeně potáhl míč a přihrál na vrchol vápna Fillovi. Ten dostal nahrávku přesně proti noze, vystřelil však hodně nad.
     
    21
    Zlínští fanoušci teď vyvolali jména kompletní trojce odvolaných trenérů Jana Jelínka, Davida Hubáčka a Otakara Nováka.
     
    22
    Ševci mezitím zapsali další nepovedený pokus o rozjetí ofenzivy.
     
    23
    Vyškovský nákop dopředu nikoho nenašel. Sledujeme volnější pasáž, kdy se bojuje na středu hřiště.
     
    24
    Rakovan si snad půl minuty pokopával balon lehce před sebou a čekal, až se jeho spoluhráče správně zformují. Následoval dlouhý nákop a aut pro domácí.
     
    27
    Vyškovu se nedaří vymyslet, jak se dostat na dosah zlínské brány. Záloha ševců dnes zatím funguje dobře.
     
    28
    Střídání v týmu MFK Vyškov:
    ze hřiště odchází Fofana, přichází Moučka.
     
    29
    Přeci přišla zajímavá akce Vyškovanů, ale jejich snažení zastavil zdvižený ofsajdový praporek.
     
    31
    Centr z levé strany hráčům v bílém nevyšel podle představ, Hlinka jej vybral svou hlavou a málem poslal spoluhráče do rychlého brejku.
     
    32
    Na trávníku se v bolestech svíjí Vachtang Čanturišvili, nežádá si ale ani ošetření.
     
    34
    Hrubý málem udělal pořádnou hrubku, když se kolem něj objevili ti vyškovští hráči. Jen tak tak vše zvládl uhasit.
     
    34
    Velká příležitost pro Martina Filla! Na centr z levé strany si zběhl až na hranici malého vápna a ve skluzu se snažil dosáhnout na míč. To se mu sice povedlo, zamířit mezi tři tyče už nicméně nedovedl.
     
    36
    Ševci už poměrně dlouho nepustili soupeře k míči a kombinují na útočné polovině. Dostat se do vápna se jim ale nedaří.
     
    38
    Nepříjemné srážka ve vzduchu ve středovém kruhu mezi Reiterem a Srubkem. Oba lehce otřesení hráči se naštěstí zvedají.
     
    39
    Vukadinovič dostal rukou do obličeje. Pro Zlín je z toho dobrá možnost na centr z místa do vápna.
     
    40
    Fillo centr úplně zkazil a teď je obdobná možnost i pro Vyškov na druhé straně. Hosté to navíc mají ještě více ze strany.
     
    41
    Přímým centrem získali bílí možnost rohového kopu.
     
    41
    Elandimu šel balon na volej, zkrotit jej však nedokázal a střela šla vysoko nad Rakovanovu bránu.
     
    43
    Lacík měl dosud asi největší možnost na skórování v dnešním zápase. Po levé straně se dostal až k hranici malého vápna a jeho zakončení prošlo jen kousek od zadní tyčky.
     
    45
    Fillo se krásně otočil kolem jednoho z protihráčů a nabral rychlost. Když už směřoval k velkému vápnu balon mu lehce utekl.
     
    45
    Nastavuje se jedna minuta.
     
    45+1
    Obrovská hrubka brankáře Rakovana! Vyběhl hodně daleko za balonem, k němuž sprintoval rovněž Barnabáš Lacík. Zlínskému brankář došlo, že souboj nestíhá, tak se pustil do skluzu, ale ani tak nebyl u míče první a Lacík mohl z úhlu trefit prázdnou bránu. Naštěstí pro domácí jen těsně minul.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:04.
     
    V první půli pohárového osmifinále jsme nesledovali nikterak atraktivní fotbal, přesto na obou stranách bylo k vidění několik šancí. Více ze hry měli zřejmě Zlínští, výraznější šance však přišli ke konci poločasu ze strany hostů. Stav po prvních 45 minutách je každopádně nerozhodný, neboť gól nepadnul.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu MFK Vyškov:
    ze hřiště odchází Ilko, přichází Němeček.
     
    46
    Zlínští získali míč hned po rozehrání a znovu šla jejich akce jako dnes velmi pravidelně přes univerzálního Filla. Hrubý ji však zbrzdil a nakonec z toho nic nebylo.
     
    48
    Ševci dál a balonu, do druhé půli vstoupili aktivně. Po hezké kombinaci střílel Čanturišvili, jeho střela nebyla nejsilnější a šla kolem levé tyče.
     
    49
    Reiter v obrovské příležitosti! Zlín postupně utahoval smyčku, až Vukadinovič přihrál na střed vápna. Od gólu teď domácí dělil jen blok hostujícího beka a lepší zakončení.
     
    50
    Fillo se mohl prohnat mezi vyškovskými beky a směřovat úplně sám na bránu. Při snaze o průchod mezi nimi se skácel k zemi a žlutí si žádali penaltu, sudí Radina a jen ukazováčkem striktně odmítl zapískat.
     
    51
    Na druhé straně rychlá akce Jihomoravanů, jíž musel hasit až Matěj Rakovan.
     
    52
    Přihrávka z levé strany na Vukadinoviče do stoprocentní příležitosti. Srbskému útočníkovi by prakticky jen stačilo trefit míč.
     
    54
    Kanakimana faulován kousek před půlící čárou, Vyškované na chvíli po delší době v držení.
     
    55
    Hrubému střela z dálky vůbec nesedla. Jeho snaha sice šla na bránu, avšak Jícha s tímhle pokusem nemohl mít sebemenší problém.
     
    56
    Vukadinovič nabíhal za hostující obranu do velké šance a jen o kousek nešlo jeho zakončení mezi tři tyče. Rozhodčí však zároveň s jeho střelou písknul ofsajd.
     
    58
    Žlutá karta pro tým MFK Vyškov (Oulehla).
     
    59
    Střídání v týmu FC Trinity Zlín:
    ze hřiště odchází Silný, přichází Jawo.
     
    60
    Příliš aktivní Kanakimana se dopustil faulu na rozběhnutého Čanturišviliho.
     
    60
    Jawo rukama strčil do Elandiho, hra však pokračuje dál.
     
    61
    Střídání v týmu MFK Vyškov:
    ze hřiště odchází Štěpánek, přichází Lahodný.
     
    62
    Z rohu v podání Vyškova přišel hodně nebezpečný centr do šestnáctky a už to vypadalo, že snad hostě skórují. Se štěstím tomu zřejmě zabránil blokem jeden z domácích beků.
     
    63
    Úsměvný souboj Hrubého s Jamborem rozhodčí vyhodnotil jako vzájemný a nechal hru běžet dál. O útok se teď pokouší hosté.
     
    65
    Podruhé v krátké době má rozehrávku Rakovan. Vyškovští nemohou najít recept na prolomení zlínské obrany.
     
    67
    Vukadinovič zpracoval vysoký míč za obranu, ale musel jej zaseknout. Dlouho pak přemýšlel, co udělat, až jej soupeř jednoduše obral.
     
    68
    Faul v podání hostů, ševci se nejspíš pokusí o centr až do vápna.
     
    69
    Laciná ztráta hostů při rozehrávce, jíž mohli využít žlutí. Vukadinovič krásně našel Jawa, který se dral do zakončení, ale zabránil mu v něm skvělý blok vyškovského beka.
     
    71
    Jawo zkoušel najít nabíhajícího si Filla. Jeho průnikový pas sice neprošel, Zlín má nicméně k dispozici roh.
     
    72
    Domácí jsou ve druhé půli výrazně aktivnější a v posledních minutách svůj tlak stále stupňují. Velkou šanci se jim ale vypracovat nedaří.
     
    74
    Vyškováci se na chvíli dostali do útoku, o držení rychle přišli.
     
    75
    Jawo získal pro ševce další rohový kop.
     
    76
    Střídání v týmu FC Trinity Zlín:
    ze hřiště odchází Vukadinovič, přichází Janetzký,
    ze hřiště odchází Fillo, přichází Dramé.
     
    Dnešní utkání sleduje 1949 diváků.
     
    78
    Obrovská příležitost pro Rudolfa Reitera! Krásně zasekl balon a dostal si jej tak na pravačku na ideální střeleckou pozici, z níž trefil břevno.
     
    79
    Vzápětí Rakovan na druhé straně zase jako na konci první půle nebyl dřív v souboji mimo brankoviště a museli to za něj pohotově hasit beci, kteří měli štěstí, že se vyhnuli trestu.
     
    82
    Zdá se Jihomoravanům trochy docházejí síly, za celou druhou půli víceméně neměli zajímavější útočný výpad a ani tentokrát se jim útok nepovedl.
     
    84
    Střídání v týmu MFK Vyškov:
    ze hřiště odchází Kanakimana, přichází Klesa,
    ze hřiště odchází Lacík, přichází Williams.
     
    85
    MFK Vyškov právě vstřelil branku!
    Tak to je neuvěřitelné! Celých 40 minut neměli Vyškované vůbec nic, ale teď se po hrubce dostal do brejku zcela sám proti Rakovanovi ALEXIS ALEEGUE, dokázal si jej ještě natáhnout, obejít a zakončit do prázdné brány.
     
    87
    Žlutá karta pro tým MFK Vyškov (Klesa).
     
    87
    Jedinečná možnost na vyrovnání. Janetzký byl faulován zhruba osm metrů před vápnem a je z toho tedy zajímavá příležitost.
     
    88
    Bartošák zkusil přímou střelu na bránu, ale na gól vůbec nezaútočil.
     
    89
    Střídání v týmu FC Trinity Zlín:
    ze hřiště odchází Simerský, přichází Didiba.
     
    90
    Hlinka zapracoval výborně dozadu, Zlín už je hodně vytažený.
     
    90
    Nastavují se tři minuty.
     
    90+1
    Reiterův centr do oblasti, kde se nacházeli hned čtyři hráči Zlína. Ani jeden z nich si však balon nenašel.
     
    90+2
    Naprosto bravurní obranná práce Sampsona, jenž akrobaticky zabránil ševcům v gólové šanci.
     
    90+3
    Tady už domácí ruply nervy. Hrubý dal naprosto nesmyslně loket jednomu ze soupeřů a vysloužil si červenou kartu. Navíc pak ještě vznikla strkanice mezi domácí a hosty.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 10:4. Rohy: 5:4.
     
    Překvapivým výsledkem končí osmifinále svátečního MOL Cupu mezi Zlínem a Vyškovem! Třebaže hosté neměli hlavně z druhého poločasu téměř nic, po rychlé akci Alegueho slaví senzační vítězství a postup do čtvrtfinále domácího poháru!
     
    Zlínští tedy zkažený podzim dokonali vypadnutím z poháru na samotný závěr. Čeká je hodně perná zima, během níž budou hledat nový trenérský tým a shánět posily, aby se zachránili ve Fortuna lize.
     
    To je ode mne ze zlínské Letné vše. Děkuji, že jste zápas spolu se mnou sledovali prostřednictvím online komentáře a přeji hezký zbytek svátečního večera. (17:55:34)

    David Jabůrek

    Branky: 85. Alegue

    Karty:   58. Oulehla (VKV), 87. Klesa (VKV)   90+3. Hrubý (ZLN)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 10:4. Rohy: 5:4.
    FC Zlín: Rakovan – Simerský, Fillo, Hrubý, Reiter, Čanturišvili, Silný, Procházka, Bartošák, Hlinka, Vukadinović
    Náhradníci: Číž, Didiba, Dramé, Hellebrand, Janetzký, Jawo, Šiška

    Trenér: Vít Vrtělka

    MFK Vyškov: Jícha – Dweh, Ilko, Štěpánek – Alegue, Jambor, Lacík, Oulehla, Srubek – Fofana, Kanakimana
    Náhradníci: Cabadaj, Klesa, Kvapil, Lahodný, Moučka, Němeček, Williams

    Trenér: Jan Trousil

    Rozhodčí: Radina – Horák, Vlček, Volek

    Diváci: 1949
    bahis siteleri