Nové Zámky – Košice 6:2 (kon.) | Michalovce – Trenčín 3:2 (po pr.) | Zvolen – HC Slovan 4:7 (kon.)
Poprad – Spišská N. Ves 3:6 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Banská Bystrica 4:5 (kon.)
konec
HC MIKRON Nové Zámky
6:2 (3:0, 1:2, 2:0)
HC Košice
sk Neděle 20.11.2022, 16:00 • Zimný štadión Nové Zámky • Tipos Extraliga (SR) • 19. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Osem gólov, z toho šesť v košickej bránke – šesťzápasová séria zverencov Dana Cemana bez prehry je minulosťou, ukončili ju Nové Zámky. Tie si rýchlo vypracovali 3-gólový náskok, košickí "oceliari" sa síce gólmi v prostrednej tretine vrátili do zápasu, no v tretej časti hry si nedali pozor na vylúčenia, po ktorých domáci svoj náskok ešte navýšili. Až v štyroch zo šiestich domácich presných zásahov mala prsty elitná formácia "býkov", hrdinom zápasu sa stal hetrikový Benjamin Johnson.
    To je z mojej strany všetko, ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dňa. (18:39:38)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:37
    Po šiestom góle Nových Zámkov sa zápas prakticky už len dohráva, Košičania teraz získali aspoň vhadzovanie v útočnom pásme, to však na predošlom konštatovaní nič nemení.
     
    57:54
    Košičania sa v závere zápasu namiesto pokusu o obrat stali obeťou vlastnej nedisciplinovanosti, domáci im dvoma presilovkovými gólmi ušli na rozdiel štyroch presných zásahov.
     
    56:52
    HC Nové Zámky dali gól!
    Presilovky dnes domácim vychádzajú naozaj brilantne. LUKÁŠ KOZÁK pálil od modrej, svojou strelou síce trafil zadný mantinel, od toho sa však puk odrazil do predbránkového priestoru. V tom došlo ku skrumáži, po ktorej skončil puk v košickej bránke. Ako strelec gólu bol v oficiálnom zápise uvedený LUKÁŚ KOZÁK, ktorý vyslal spomínanú strelu od modrej čiary a do skrumáže sa nezapojil, zrejme teda šlo o vlastný gól – 6:2.
     
    56:19
    Vylúčenie v tíme HC Košice:
    Paršin – 2 min., sekanie.
     
    55:55
    HC Nové Zámky dali gól!
    Jacksonovu strelu z pravej strany síce ešte Riečický vyrazil, no k dorážke sa dostal BENJAMIN JOHNSON, ktorý si puk ešte rýchlo spracoval a z dobrej streleckej pozície prekonáva Riečického, čím kompletizuje svoj dnešný hetrik – 5:2.
     
    55:00
    Vylúčenie v tíme HC Košice:
    Linet – 2 min., sekanie.
     
    54:30
    Rozhodcovia signalizujú košické vylúčenie.
     
    53:27
    Jääskeläinen po krátkom čase opäť ohrozil Kantora, ten jeho razantné zakončenie z ľavej strany nepustil cez svoje betóny.
     
    53:23
    Domáci v plnom počte.
     
    53:13
    Jääskeläinen z ľavej strany vypálil na bránku, domáci obrancovia puk zblokovali.
     
    52:30
    Košičania sú zatiaľ s pukom statickí, Novota dostal na modrú čiaru prihrávku, ktorá ho vyhnala z útočného pásma.
     
    51:23
    Vylúčenie v tíme HC MIKRON Nové Zámky:
    Števuliak – 2 min., držanie hokejky.
     
    50:43
    Po Olssonovom nahodení a viacerých cloneniach to domáci vôbec nemali jednoduché, Kantor ale dokázal včas zareagovať.
     
    50:24
    Paršin si z ľavej strany nakorčuľoval medzi kruhy, na bránku Kantora vyslal síce razantné zakončenie, no smerovalo do stredu bránky, český brankár zasiahol úspešne.
     
    49:11
    Hostia v plnom počte.
     
    48:58
    Johnson mohol zakončovať do odkrytej bránky, Riečický sa snažil ešte presunúť na správne miesto. To síce úplne nestihol, ale prekázať mu to nemuselo, keďže domáci útočník nenamieril presne.

    Samuel Brecko

    Branky a nahrávky: 3. Ligas (Hajnik), 15. Johnson (Farley, Jackson), 16. Johnson (Mamčics, Farley), 31. Farley (Jackson, Lee), 56. Johnson (Jackson, Lee), 57. Kozák (Mikúš) – 29. Slovák (Bartánus, Romančík), 37. Olsson (Jääskeläinen, Paršin)


    HC MIKRON Nové Zámky: Kantor (Ovečka) – Kozák, Hatala, Lee, Ligas, Roman, Chovan, Jobek, Mamčics – Farley, Johnson, Jackson – Klempa, T.Mikúš, Mišiak – Faith, J. Mikúš, Števuliak – Barto, Ondrušek, Hajnik
    Trenér: Gergely Majoross

    HC Košice: Riečický (Janus) – Deyl, Olsson, Šedivý, Romančík, Novota, Ferenc, Bartoš – Leskinen, Campbell, Jääskeläinen – Paršin, Slovák, Tybor – Rogoň, Linet, Lamper – Jokeľ, Havrila, Bartánus
    Trenér: Dan Ceman

    Rozhodčí: Štefik, Orolin – Valo, Junek

    Diváci: 2387
    ocianews.com