Bohemians 1905 – Táborsko 3:1 (kon.) | Prostějov – Skalica 2:2 (kon.) | Chrudim – Varnsdorf 2:0 (kon.)
konec
1. SK Prostějov
2:2 (1:1)
MFK Skalica
Sobota 26.11.2022, 10:30Tipsport liga
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 4:8. Rohy: 5:5. (12:13:47)
     
    Zápas mezi Prostějovem a slovenskou Skalicou vítěze nepoznal, oba celky zapsali za remízu 2:2 do tabulky Tipsport ligy po bodu.

    Za český celek vstřelil oba góly Michal Zapletal, jenž v obou případech zařídil pro účastníka druhé nejvyšší české soutěže těsné vedení, avšak soupeř dokázal v obou případech srovnat, a to zásluhou tref Romana Haši a Martina Mašíka z volného přímého kopu.

    Prostějovské fotbalisty čeká druhé utkání v rámci skupiny D 2. prosince proti dalšímu slovenskému týmu Zlaté Moravce – Vráble, Skalica změří o dva dny dříve síly s olomouckou Sigmou.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Prostějovský brankář se za technickým pokusem z hranice šestnáctky směřujícím k levé tyči jen ohlédl, naštěstí pro něj se míč vykroutil těsně vedle brány.
     
    88
    K přiblížení se pokutovému území Skalice nedošlo. Naopak jsme viděli špatné zpracování a následný nedovolený zákrok téhož hráče.
     
    87
    Fotbalisté ve světle zelených dresech už delší dobu kombinují, jenže po většinu času pouze ve středu hřiště, odtud se jen těžko dopracují ke třetímu gólu.
     
    86
    Nakonec došlo k rozehrávce po zemi. Adresát pasu pronikl po levé straně do vápna, avšak v souboji jeden na jednoho neuspěl.
     
    85
    Volný přímý kop pro Skalicu. Kopat se bude v blízkosti levé lajny. Lze očekávat spíše centr, zakončení by bylo odvážným krokem.
     
    84
    Příliš dlouho bylo otáleno s centrem z levé strany šestnáctky. Soupeře předskočil protihráč, jenž na svou osobu vybojoval nedovolený zákrok.
     
    83
    Hostujícímu obránci sklepnutí hrudí na gólmana nevyšlo. Naopak získal míč Prostějov, výsledkem útoku je ovšem jen autové vhazování.
     
    82
    Odražený balón doputoval kousek za šestnáctku, odkud se do balónu opřel jeden z hráčů Prostějova, ten vypálil z první nad břevno.
     
    81
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Utkání mezi Prostějovem a Skalicou je vyrovnané 2:2, o vítězi může rozhodovat každá, i menší chybička.
     
    80
    Pěkná akce třetím gólem slovenského celku neskončila. Útočník se ocitl v dobré pozici na pravé straně šestnáctky, leč rozvlnil pouze boční síť.
     
    79
    Fotbalisty v bílých dresech vstřelený gól samozřejmě nabudil. Kombinuje na polovině soupeře a hledá cestičky k dokonání obratu.
    77. Martin MAŠÍK - 2:2
     
    77
    Skalica právě vstřelila branku!
    Hosté i podruhé vrací skóre střetnutí do vyrovnané podoby! Dva hráče od míče odběhli, Baumgartner se v průběhu běhu zastavil. Zodpovědnost nakonec vzal na svá bedra MARTIN MAŠÍK, jehož prudká rána nártem těsně nad zemí se odrazila do sítě od levé tyče, gólman byl bez šance.
     
    77
    Skalica má k dispozici standardní situaci z velmi nadějné pozice od brány. K nedovolenému zákroku došlo v půlkruhu za velkým vápnem.
     
    76
    Protiútok domácího celku neměl dlouhého trvání. Přenesení hry zprava doleva nevyšlo, míči se se postavil do cesty obránce.
     
    75
    Dlouhé autové vhazování po pravé lajně kýžený efekt nepřineslo. Prostějovský obránce totiž přeskočil protihráče a míč navíc udržel ve hře.
     
    74
    Přihrávku Denise Baumgartneta prodlužoval spoluhráč za sebe do země nikoho, za což schytal od nahrávajícího kolegy kritiku.
     
    73
    Centr od praporku doputoval na malé vápno, kde se dostal k zakončení hráč ve světle zeleném dresu, ale pod tlakem obránce střílel značně nepřesně.
     
    72
    Útočit samozřejmě nezapomněl ani Prostějov. Střílený pas zprava přes bránícího hráče neprošel, uvidíme rohový kop.
     
    71
    Skalica touž po vyrovnání. Přestože byl dost prostor a času na centr od pravé lajny, tak balón doletěl přes vápno až mimo hrací plochu.
     
    70
    Sám proti dvěma neměl Denis Baumgartner moc šancí na úspěch. Ale zabojoval sympaticky a nastřelením protihráče získal alespoň aut.
     
    69
    Nebezpečí na druhé straně. Míč se postupně poodrážel až na hranici šestnáctky, odkud přišel přízemní pokus směřující o kousek vedle pravé tyče.
     
    68
    Proti vysokému a dlouhému centru od pravé lajny vystartoval gólman Skalice. Ve vzduchu nezaváhal a kulatý nesmysl schoval do rukavic.
     
    67
    Centr na přední tyčku se s úspěchem nesetkal. V tomto prostoru se nacházela dvojice bránících fotbalistů v bílých dresech.
     
    66
    Volný přímý kop si vyzkouší i Prostějov. K faulu došlo u levé lajně, kudy zkusil proniknout levý bek českého týmu.
    65. Baumgartner napálil levou tyč
     
    65
    Poslední okamžiky patří Denisi Baumgartnerovi! Čtyřiadvacetiletý Slovák vystihl dostal pas do slibné pozice, načež z mírného úhlu mířil na přední, levou tyč, právě tu orazítkoval.
     
    64
    Byl to právě Denis Baumgartner, kdo vymyslel pěkný kroucený centr na zadní tyč, jenže adresát netrefil míč vůbec dobře.
     
    63
    Volný přímý kop pro celek ze Slovenska. Výborné krytí míče ukázal Denis Baumgartner, právě on byl zezadu nedovoleně povalen na trávník.
     
    62
    Skalica se osmělila a po delší době dokázala kombinovat na útočné polovině, ve finále akce Ridwan nedosáhl na centr zleva.
     
    61
    Hodina střetnutí je pryč, do konce základní hrací doby zbývá posledních třicet minut. Prostějov disponuje těsným vedením, o jeho vítězství však ještě není jasno ani zdaleka.
     
    60
    Pod tlakem volil jeden z hráčů slovenského týmu malou domů. Gólman po rychlém zpracování odkopával mimo bezprostřední nebezpečí.
     
    59
    Michal Zapletal měl políčeno na hattrick. Dostal sklepnuto zleva na střed, přízemní zakončení levou nohou brankář bez větších problémů lapil.
     
    58
    Prostějovský útok neměl dlouhého trvání. Nákop za obranu nebyl z nejpovedenějších, situace pohlídal skalický stoper.
     
    57
    Fotbalisté českého týmu pokračují v aktivním pojetí hry. Znovu do vápna soupeře přiletěl centr zleva, ve vzduchu kraloval bránící hráč.
    55. Michal ZAPLETAL - 2:1
     
    55
    Prostějov právě vstřelil branku!
    Svěřenci kouče Šustra si berou zpět těsný náskok! Centr z pravé strany měl oči. Míč spadl přímo na nohu nebráněného MICHALA ZAPLETALA a ten skóroval tvrdou střelou levačkou pod břevno.
     
    54
    Hostující kapitán Martin Nagy se opřel do balónu kousek za velkým vápnem. Míč skočil těsně před gólmanem, jenže mířil do středu brány, takže i tak v klidu zakročil.
     
    53
    Zajímavý signál, kdy na střílený přízemní centr sběhl ze zadní tyče na střed jeho adresát, tečovaná rána však skončila přímo v rukavicích brankáře.
     
    52
    Teď jsme měli možnost vidět hned několik nepřesností na obou stranách. Skalica nakonec podnikla útok po levé straně a získala rohový kop.
     
    51
    Zápas pokračuje, fotbalisté Prostějova na malou chvíli hrají v deseti lidech. Skalica by určitě ráda této skutečnosti využila.
     
    50
    Na polovině hřiště zůstal po střetu s protihráčem ležet jeden z prostějovských fotbalistů, který potřebuje ošetření.
     
    49
    Český celek se nedokáže dostat z pod tlaku. Stoper nedostal prostor k rozvinutí kombinace, proto sáhl jenom k dlouhému odkopu.
     
    48
    Proti centru směřujícímu příliš k bráně si zakřičel prostějovský gólman, jenž bez problémů sebral míč do rukavic.
     
    47
    Nedovolený zákrok na polovině hřiště vyprodukoval prostějovský hráč. Skalice bude rozehrávat z klidné pozice.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas zápasu mezi Prostějovem a Skalicí přinesl po jednom gólu na každé straně. Vedení na svou stranu získal český celek, když se v 16. minutě prosadil křižnou přízemní střelou na zadní, levou tyč Michal Zapletal. Odpověď přišla těsně před koncem půle, obráncem přizvednutý centr zleva usměrnil hlavou do sítě Roman Haša.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu jednu minutu.
     
    44
    Prostějov způsobil rozruch kolem pokutového území soupeře, celá akce nakonec vyvrcholila v útočný faul Michala Zapletala.
    42. Roman HAŠA - 1:1
     
    42
    Skalica právě vstřelila branku!
    Slovenské mužstvo střílí gól do šatny, je vyrovnáno! Bránícím hráčem přizvednutý centr do pokutového území si našel ROMAN HAŠA, jenž je zas svou aktivitu odměněn trefou, hlavičku z bezprostřední blízkosti nasměroval dostatečně prudce k levé tyči.
     
    41
    Roman Haša si všiml za zády volného Yaa. Nohu se mu ovšem nepodařilo zkroutit dostatečně, aby mu nahrál přímo do nohy, fotbalista z Pobřeží Slonoviny přebíral hrací předmět zády k bráně a za velkým vápnem.
     
    40
    Nyní si brankář Skalice Martin Junas počínal o poznání lépe. Vyběhl až na hranici velkého vápna, kde sebral míč před sprintujícím soupeřem.
     
    39
    Odkop brankáře Martina Junase nebyl povedený. Marek Václav se ještě pokusil míč udržet ve hře, ale pouze jej prodloužil do zámezí.
     
    38
    Rozehrávka na vlastní polovině Skalici vůbec nevyšla. Na pravé strany vápna byl posléze úplně volný Michal Zapletal, jenže váhal až příliš dlouho, s přispěním teče skluzujícího soka nakonec pálil vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    37
    Výborně zapracoval směrem dozadu Oliver Podhorin. Udržel na zádech dotírajícího útočníka a volil na jistotu malou domů.
     
    36
    Jako další se o slovo ve vzduchu přihlásil Yann Michael Yao. Zakončoval ovšem ve výrazně složitější pozici a nad břevno.
     
    35
    Centrovaný míč od pravé lajny měl oči! Jeho adresátem byl osamocený útočník Roman Haša, který však balón netrefil vůbec dobře, zakončil vedle pravé tyče.
     
    34
    Technickou vyspělost ukázal Yann Michael Yao. Snadno si pohrál s osobním strážcem, jenže pak neměl na koho nahrávat, takže poslal míč pouze ke stoperům.
     
    33
    Nakopávaný balón na bránu českého celku nabral příliš velkou výšku i razanci, doputoval pouze ke gólmanovi.
     
    32
    Faul na polovině hřiště znamenal zastavení slibného útoku Skalice. Hříšník navíc vyvázl ze situace bez karetního trestu.
     
    31
    Prostějov je v dosavadním průběhu střetnutí jednoznačně aktivnějším týmem, momentálně útočí na navýšení náskoku. Robert Bartolomeu v souboji jeden na jednoho neuspěl.
     
    30
    Přenesení hry doleva na Yaa mělo oči. Následoval centr téhož hráče do vápna, Haša na balón těsně nedoskočil a bránící hráč nepovedeným odkopem naštěstí pro Prostějov nasměroval kulatý nesmysl přímo k brankáři.
     
    29
    Tak se skutečně stalo, jenže míč nabral příliš velkou výšku a doskákal až mimo hrací plochu, Jaroslav Mihalík se jej snažil dostihnout marně.
     
    28
    Taktickým faulem se na polovině hřiště prezentoval eden z prostějovských fotbalistů. Skalica zřejmě vyzkouší nákop do vápna.
     
    27
    Hra se opět odvíjí na obranné polovině slovenského celku. Průnik po levé lajně vyzkoušel Jakub Elbel, bek mu vypíchl míč do autu.
     
    26
    Skalica ukazuje, že zbraně rozhodně nevzdá předčasně. Hezky se prokombinovala středem, načež Roman Haša neuspěl kličkou proti stoperovi.
     
    25
    Jenže ani v případě Prostějova se centr vůbec nepovedl. Míč doputoval směrem k bráně, kde se stal kořistí Martina Junase.
     
    24
    Standardka pro Prostějov. Robert Bartolomeu potáhl míč po pravé lajně, načež jej zezadu nedovoleně poslal k zemi Andrej Fábry.
     
    23
    Hosté kopali rohový kop. Přetažený centr neměl žádného adresáta, protože balón bez doteku proletěl až mimo hrací plochu.
     
    22
    Střílený centr Martina Černeka mířil na přední tyč, kam si nabíhal Roman Haša, v souboji s obráncem byl ovšem tím pomalejším hráčem.
     
    21
    Úmysl dobrý, realizace pokulhávala. Prostějovský stoper přenášel hru k levé lajně, kde byl Michal Zapletal, ten však neměl šanci na míč doskočit.
     
    20
    Také hosté umí zaútočit. Během pár vteřin se přemístili i s míčem na útočnou polovinu, střela zpoza velkého vápna však mířila pouze do středu brány.
     
    19
    Slovenské mužstvo zůstává pod velkým tlakem. V tomto případě mu ovšem soupeř pomohl sám, překombinovaná akce skončila odmávaným ofsajdem.
     
    18
    Prostějov je při chuti a okamžitě útočil na druhý gól, centr z levé strany ovšem Martin Junas zvládl vyboxovat mimo velké vápno.
    16. Michal ZAPLETAL - 1:0
     
    16
    Prostějov právě vstřelil branku!
    Český celek se ujímá vedení! Solomon Omale ve středu zrychlil hru a nahrál na levou stranu šestnáctky mezi dva protihráče MICHALA ZAPLETALA, který si jedním dotekem posunul míč do vápna a křižnou přízemní ránu napálil mimo dosah Junase.
     
    15
    Další postavení mimo hru v krátkém časovém sledu. Nahrávka směřovala k levé lajně, kde se fotbalista českého celku nedokázal vrátit s obrannou linií.
     
    14
    Prostějov sice vstřelil gól, ten ovšem neplatí kvůli viditelnému ofsajdu. Hráč, zakončující po zemi k levé tyči, byl o značnou část těla za posledním obráncem.
     
    13
    Následný centr byl ještě nepovedenější. Balón se kroutil přímo do brány, brankář Martin Junas míč bezpečně schoval do rukavic.
     
    12
    Centr od rohového praporku směřoval na hranici malého vápna. Zde úřadoval Martin Černek, jenže míč odvrátil pouze na další roh, tentokráte z druhé strany.
     
    11
    Další útok prostějovských fotbalistů už byl o poznání nebezpečnější. Střílený centr zprava do středu šestnáctky byl povedený, zakončení ovšem s drobnou tečí zamířilo vedle levé tyče.
     
    10
    Zatím sledujeme opatrný průběh střetnutí. Prostějovští fotbalisté zkusili zaútočit po levé lajně, centr byl zblokován.
     
    9
    Kombinace na středu hřiště slovenskému celku vyšla, průnikový pas mezi stopery ovšem jeden z nich ve skluzu úspěšně zachytil.
     
    8
    Po faulu na polovině hřiště zvolila Skalica rozehrávku na jistotu, Roman Haša dokonce poslal pas až k brankáři Junasovi.
     
    7
    Střela z velké vzdálenosti neměla moc šancí na úspěch. Jeden z bránících fotbalistů Prostějova ji bez větších problémů zblokoval.
     
    6
    Přenesení hry doprava i sklepnutí na střed vyšlo na jedničku. Následovalo zakončení hostujícího celku, která bránící hráč srazil na roh.
     
    5
    Rychlá akce domácích k ničemu zajímavému nevedla. Nahrávka na střed hřiště totiž doputovala mimo dosah adresáta.
     
    4
    Tlak slovenského celku pokračuje. Z levé strany centroval do vnitra pokutového území Andrej Fábry, Mário Holly obránce nepřeskočil.
     
    3
    Aktivněji začali hosté. Stoper Prostějova si pomohl malou domů, gólman odkopával z první na útočnou polovinu.
     
    2
    Fotbalisté Prostějova vstoupili do utkání v zelených dresech. Hráči Skalice pro dnešní utkání oblékli dresy barvy bílé.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    MFK Skalica

    Zatím to vypadá, že MFK Skalica bude ve slovenské elitní soutěži ve skupině o udržení. Během osmnácti kol totiž nasbírala pouhých šestnáct bodů, hůře je na tom pouze devítibodový Liptovský Mikuláš. Jarábekova družina zakončila podzim porážkou 1:2 na hřišti Trnavy, načež stihla odehrát i jeden přípravný zápas s maďarským Győrem, který porazila těsně 2:1.
     
    1. SK Prostějov

    Fotbalisté Prostějova mohou být s dosavadním průběhem sezóny poměrně spokojení. Ve druhé nejvyšší české soutěži přezimují na sedmém místě se ziskem 21 bodů, přičemž na třetí místo, které zaručuje baráž a momentálně jej okupuje brněnská Líšeň, ztrácí sedm bodů. Svěřenci trenéra Šustra nastoupí do Tipsport ligy s vědomím, že v předešlých čtyřech střetnutích neprohráli, naposledy byla nad jejich síly Mladá Boleslav v rámci MOL Cupu.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásné sobotní dopoledne. Vítám vás při sledování Tipsport ligy, u zápasu mezi Prostějovem a Skalicou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:30.

    Milan Huppert

    Branky: 16. Zapletal, 55. Zapletal – 42. Haša, 77. Mašík


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 4:8. Rohy: 5:5.
    1. SK Prostějov:
    Trenér: Pavel Šustr

    MFK Skalica: Junas – Václav, Podhorin, Černek, Mihalík, Hollý, Nagy (C), Yao, Fábry, Vlasko, Haša.
    Náhradníci: Šemrinec, Mášik, Šebesta, Kousal, Potoma, Ridwan, Baumgartner, Kratochvíla

    Trenér: Juraj Jarábek
    bahis siteleri