Anaheim – Nashville 1:6 (kon.) | Pittsburgh – New Jersey 2:4 (kon.) | Carolina – Florida 4:0 (kon.)
Seattle – Edmonton 2:7 (kon.) | Boston – Buffalo 3:4 (po pr.) | Columbus – Chicago 4:1 (kon.)
Vegas – Nashville 5:4 (po pr.) | Los Angeles – Philadelphia 2:4 (kon.) | Washington – Montreal 9:2 (kon.)
Tampa – Arizona 5:3 (kon.)
konec
Columbus Blue Jackets
4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
Chicago Blackhawks
Sobota 31.12.2022, 19:00 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:21 Gustav NYQUIST - 4:1
     
    59:21
    Columbus právě vstřelil branku!
    Domácí hokejisté potvrzují své vítězství, když se přes celé kluziště trefuje do opuštěné klece GUSTAV NYQUIST, který tak i svou druhou branku vstřeluje při oslabení Columbusu. Asistence: Sean Kuraly.
     
    59:09
    Luke Richardson (CHI) si bere svůj oddechový čas.
     
    57:30
    Chicago už hraje v šesti!
     
    57:30
    Foudy se už hnal do samostatného úniku, jenže rozhodčí přerušili hru, jelikož je na trestnou lavici poslán Mathieu Olivier (CBJ), jenž dostane dvě minuty za krosček.
     
    47:00
    Bemström parádně obral o kotouč Caleba Jonese a následně nahrál Nyquistovi, jen ještě zadovkou vybídl ke skórování Roslovice, jenže jeho střela z mezikruží orazítkovala tyč hostující klece!
     
    40:26
    Domácí hokejisté si hned v první minutě vybojovali přesilovou hru, když je na dvě minuty za hákování vyloučen Connor Murphy (CHI).
    39:57 Kirill MARČENKO - 3:1
     
    39:57
    Columbus právě vstřelil branku!
    Blue Jackets ještě dokázali udeřit pouhé tři vteřiny před koncem druhé části! Bayreuther poslal puk na modrou čáru Gaudreauovi, jenž poté posunul puk vedle sebe na KIRILLA MARČENKA, jenž poté z pravého kruhu prostřelil Stalocka zakončením k vzdálenější tyči. Asistence: Johny Gaudreau, Gavin Bayreuther.
     
    37:33
    Markus Bjork (CBJ) je vyloučen na dvě minuty za držení, ale tohle bylo vcelku přísné vyloučení, když Athanasioua příliš nedržel.
    23:50 Gustav NYQUIST - 2:1
     
    23:50
    Columbus právě vstřelil branku!
    Blue Jackets dokonávají tragédii Chicaga v jeho přesilovce, když se domácí vydali do rychlého protiútoku, kde nakonec Roslovic parádně vybídl ke skórování GUSTAVA NYQUISTA, jemuž přihrál mezi kruhy a švédský útočník se z této pozice už nemýlil. Nicméně neskutečná prce Roslovice, jenž přebruslil Domiho a poté předložil touš Nyquistovi. Asistence: Jack Roslovic.
     
    22:55
    Nicméně v poslední vteřině oslabení fauloval Vladislav Gavrikov (CBJ) Athenasioua a za své počínání dostává dvě minuty za hákování.
     
    20:56
    Chicago bude hrát první plnohodnotnou přesilovou hru, protože je na trestnou lavici poslán Tim Berni (CBJ) na dvě minuty za držení.
    18:40 Emil BEMSTRÖM - 1:1
     
    18:40
    Columbus právě vstřelil branku!
    Blue Jackets bleskově využívají přesilovou hru! Domácím hokejistům se v závěru první třetiny podařilo srovnat stav utkání. Boqvist nahrál kotouč do pravého kruhu Gaudreauovi, jenž poté křižně našel EMILA BEMSTRÖMA, jenž pohotovou střelou překonal Stalocka. Asistence: Johny Gaudreau, Adam Boqvist.
     
    18:30
    Seth Jones (CHI) znova putuje na trestnou lavici, když si hostující obránce tentokrát vysloužil dvě minuty za držení.
     
    14:06
    Přesilovka Blue Jackets končí předčasně, protože Cole Sillinger (CBJ) za bránou Chicaga vysekl hůl Jacku Johnsonovi, a tak za své počínání dostává dvě minuty.
     
    12:45
    Meyer na modré čáře parádně obral o kotouč Setha Jonese a poté se hnal na Stalocka, ale byl faulován, a tak si Columbus zahraje přesilovou hru. Seth Jones (CHI) tedy míří na dvě minuty na trestnou lavici.
    11:33 Andreas ATHANASIOU - 0:1
     
    11:33
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Domácí hokejisté byli nyní hodně laxní se svou rozehrávkou, když Columbus nedokázal dostat puk ze svého obranného pásma a na modré čáře zastavil touš Phillips, jenž ihned přihrál ANDREASI ATHANASIOUOVI, jenž poté z levého kruhu zamířil přesně k vzdálenější tyči domácí klece. Asistence: Isaak Phillips.
    10:36 Parádní zákrok Stalocka proti střele Gaudreaua!
     
    10:36
    Od modré čáry letěla na bránu Chicaga další střela a kotouč se poté odrazil na levou stranu, kde se k dorážce dostal Gaudreau, jenž měl před sebou zcela odkrytou bránu, ale fantastický zákrok holí předvedl Stalock!

    Jan Matúš

    Branky a nahrávky: 19. Bemström (J. Gaudreau, A. Boqvist), 24. Nyquist (Roslovic), 40. Marčenko (J. Gaudreau, Bayreuther), 60. Nyquist (Kuraly) – 12. Athanasiou (I. Phillips)


    Columbus Blue Jackets: Korpisalo (Merzlikins) – Gavrikov, M. Bjork, Berni, Gudbranson, Bayreuther, A. Boqvist – J. Gaudreau, K. Johnson, Marčenko – Nyquist, Roslovic, Bemström – E. Robinson, Sillinger, Meyer – L. Foudy, Kuraly, Olivier.
    Trenér: Brad Larsen

    Chicago Blackhawks: Stalock (Mrázek) – McCabe, S. Jones, I. Phillips, Murphy, J. Johnson, C. Jones – T. Johnson, Domi, P. Kane – Kurashev, J. Toews, Raddysh – Athanasiou, Dickinson, Lafferty – Katchouk, R. Johnson, Blackwell.
    Trenér: Luke Richardson

    Rozhodčí: Dunning, Schlenker – Tobias, Mills

    Diváci: 18 280
    bahis siteleri