Columbus – Carolina 4:3 (3:2 po s.n.) | Toronto – Detroit 4:1 (kon.) | Buffalo – Minnesota 6:5 (po pr.)
Ottawa – Seattle 4:8 (kon.) | Montreal – St. Louis 5:4 (kon.) | Vegas – Los Angeles 1:5 (kon.)
Edmonton – Colorado 2:3 (po pr.) | San Jose – Boston 2:4 (kon.) | Winnipeg – Vancouver 7:4 (kon.)
Dallas – Florida 5:1 (kon.) | Washington – Columbus 1:0 (kon.)
konec
Toronto Maple Leafs
4:1 (0:1, 2:0, 2:0)
Detroit Red Wings
Neděle 08.01.2023, 01:00 • Scotiabank Arena, Toronto • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Toronto proti Detroitu potvrdilo roli favorita
     
    Statistika
    Střely na bránu: 29 – 23 | Přesilová hra: 1/5 – 0/4 | Trestné minuty: 8 – 10

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Ilja Samsonov (TOR) – 22 zákroků, 1 OG, úspěšnost 95,7 %, odchytal 59:28
    Magnus Hellberg (DET) – 25 zákroků, 3 OG, úspěšnost 89,3 %, odchytal 58:39

    Česká a slovenská stopa
    David Kämpf (TOR) – 0+0, -1 účast, 4 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 15:19
    Filip Hronek (DET) – 0+1, 0 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 20:36
    Dominik Kubalík (DET) – 0+0, -2 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 11:29

    Tři hvězdy utkání
    1. Mitchell Marner (TOR) – 1+1
    2. John Tavares (TOR) – 2+0
    3. Ilja Samsonov (TOR) – 22 zákroků (03:55:08)
     
    Utkání přihlíželo 19 101 diváků.
     
    Toronto potvrdilo roli favorita, na domácím stadiónu porazilo Detroit výsledkem 4:1.

    Střetnutí přitom začalo lépe pro Detroit, který se dostal do vedení zásluhou Jakea Walmana, ale od té doby už stříleli do černého pouze domácí. Vyrovnával svým 500. bodem v NHL Mitchell Marner, obrat dokonal kapitán John Tavares. Zbylé dvě branky padly v závěrečné dvacetiminutovce, když nejprve navýšil náskok Pontus Holmberg, vítězství definitivně zpečetil trefou do prázdné brány soupeře John Tavares, pro nějž se jednalo o druhý zásah v zápase.

    Svěřenci kouče Keefeho přerušili sérii dvou porážek v řadě a v Atlantické divizi se přiblížili vedoucímu Bostonu na rozdíl devíti bodů, Detroit zůstává na šesté příčce o skóre před Ottawou.
     
    Konec zápasu.
     
    59:47
    Na pátý gól Maple Leafs měl políčeno Alexander Kerfoot. V mezikruží si připravil kotouč na střelu zápěstím, proti svižnému projektilu do levé šibenice Hellberg včas nastavil lapačku.
     
    59:12
    Hráči v bílých dresech obsadili útočné pásmo ve snaze alespoň zmírnit porážku. Lucas Raymond ale neuspěl kličkou proti Justinu Hollovi.
    58:21 John TAVARES - 4:1
     
    58:21
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto, Toronto zvítězí! Mitchell Marner by se rozhodně neztratil ani ve fotbale, když vysoký puk patičkou skvěle posunul k JOHNU TAVARESOVI. Kapitán Maple Leafs měl před sebou posledního protihráče v podobě Velena, jemuž udělal kličku do bekhendu a kus černé gumy s přehledem nasměroval do prázdné brány. Asistence: Mitchell Marner a Justin Holl.
     
    58:13
    Tohle přesně domácím stačí. John Tavares nabral kotouč na čepel hole a vyhodil je do středního pásma, kde ho Moritz Seider zpracoval rukavicí.
     
    57:40
    Kotouč získal Mark Giordano a pokusil se jej nasměrovat do odkryté brány, ve vzduchu však parádně zpracoval hrací předmět na hokejku Jake Walman.
     
    57:08
    Hosté získali útočné pásmo, co byl jasný signál pro Magnuse Hellberga k opuštění brány. Detroit zkouší powerplay.
     
    56:51
    Morgan Rielly si vyměnil touš s Williamem Nylanderem, aby se následně pod tlakem Oesterleho nechal vytlačit ze střelecké pozice, pošetřil tedy alespoň pár vteřinek v rohu kluziště.
     
    56:23
    Přečíslení dvou na jednoho řešil William Nylander individuálně. Pálil ze zápěstí do bližšího horního rohu, Magnus Hellberg se blýskl pěkným zákrokem lapačkou.
     
    55:55
    O přenesení hry na levou stranu se pokusil Lucas Raymond. Do cesty se mu ovšem přimotal spoluhráč Michael Rasmussen, ten pas zastavil levou bruslí.
     
    55:18
    Po zisku kusu černé gumy Timothy Liljegren zazmatkoval a vyhodil na zakázané uvolnění, přestože měl dost času a nabízel se mu třeba Bunting.
     
    54:45
    John Tavares při forčekinku podklouzl, dopřál tak Jakeu Walmanovi čas, ten přes svým dlouhým pasem našel pouze hokejku Giordana.
     
    54:20
    Přečíslení dvou na jednoho neznamenalo pojistku na vítězství Toronta, Zach Aston-Reese totiž vyslal nezpracovatelnou nahrávku Holmbergovi na pravou brusli.
     
    53:47
    V obranné třetině získal kotouč Jake Walman a po levé straně nastartoval Adama Erneho, ten se nedokázal zbavit Morgana Riellyho.
     
    53:21
    Za bránu soupeře najel Filip Hronek. Bekhendem nahrával zpátky před ni, Söderbloma ovšem ukázkově pokryl Alexander Kerfoot.
     
    52:46
    Jako další se o slovo z domácích hráčů přihlásil Justin Holl. Bekhendová střela po ledě nicméně nebyla provedená vůbec dobře, brankář zapsal do statistik zákrok z kategorie jednoduchých.
     
    52:18
    Do přehuštěného předbrankového prostoru nahazoval Mitchell Marner. Magnus Hellberg vůbec nereagoval a měl štěstí, že puk proletěl vedle levé části brankové konstrukce.
     
    51:44
    Olli Määttä naopak ve snaze o založení rychlé akce způsobil zakázané uvolnění, protože Pius Suter na nahrávku nedosáhl, navíc jej přebruslil Zach Aston-Reese.
     
    51:27
    Čas hraje ve prospěch domácího mužstva. Příliš se nepřerušuje a hostujícímu celku se nedaří získat potřebný tlak.
     
    50:51
    A znovu skvělý William Nylander, jenž na obranné modré vypíchl touš Larkovinovi a směroval do úniku. Tělem odstavil Chiarota, načež bekhendem zakončil vedle pravé tyče.
     
    50:26
    Jak je vidět, tak William Nylander umí zahrát i směrem dozadu. Počkal si na kličku Michaela Rasmussena a obral jej ukázkovým způsobem.
     
    49:57
    Marně Filip Hronek skákal za vysokým obloučkem Marka Giordana. Český zadák musí začínat další útočnou akci ze střední třetiny.
     
    49:26
    Veškerou pozornost na sebe upoutal Pierre Engvall, aby nakonec vymyslel křižnou přihrávku na Davida Kämpfa, český forvard místo volného prostoru u bližší tyče trefil tělo Hellberga.
     
    48:55
    Domácí hokejisté už pochopitelně nemusí tolik hnát dopředu, dvoubrankový náskok je v blížící se koncovce střetnutí dostačující. Je na Detroitu, aby přispěchal s překvapivou taktikou, která by na favorita mohla fungovat.
     
    48:11
    Ani rybičkou Marner nedokázal zachytit nahrávku na Michaela Rasmussena, jenž se rázem ocitl sám před Samsonovem, avšak brankář skvěle zmenšil střelci úhel a forhendovou střelu zastavil hrudí.
     
    47:40
    David Perron přihrával za bránou soupeře, kde tušil Dylana Larkina, ještě před ním ovšem převzal kotouč do vlastní moci Rasmus Sandin.
     
    47:22
    Po levém mantinelu se zkoušel procpat hostující kapitán Dylan Larkin, tělem ho ukázkově přišpendlil na mantinel Timothy Liljegren.
     
    46:48
    Situaci dvou proti dvěma řešil Mitchell Marner nahrávkou na Johna Tavarese, tu svou hokejkou vystihl Olli Määttä.
    46:19 Pontus HOLMBERG - 3:1
     
    46:19
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Keefeho družina dělá další důležitý krok směrem k vítězství! Brodie po modré čáře nahrál Riellymu. Obránce vzápětí nahodil touš směr brána a byl to PONTUS HOLMBERG, kdo touš nechytatelně tečoval nad pravé rameno gólmana. Asistence: Morgan Rielly a TJ Brodie.
     
    45:49
    Z těžké pozice nahazoval Jordan Oesterle. Ilja Samsonov mohl zůstat ledově klidný, puk zamířil výrazně vedle jeho pravé tyčky.
     
    45:27
    Z trestné lavice se navrátivší John Tavares okamžitě útočil na svůj druhý gól v zápase, leč forhendem zvedl puk přímo do levé gólmanovy ruky.
     
    44:44
    Svěřenci kouče Keefeho dokonce při vlastním oslabení zaútočili. Jmenovitě Mitchell Marner, který kličkou na střed nevyzrál na posledního obránce.
     
    44:23
    Hostům se nedaří usadit v útočné třetině. Domácí naopak dvakrát vyhodili, a to zásluhou Marnera a Järnkroka.
     
    43:21
    Síly na ledě se vyrovnávají, za pár vteřin se pak Detroit může těšit na svou vlastní přesilovku. Na útočné modré John Tavares podrazil Michaela Rasmussena.
     
    43:13
    Auston Matthews se přihlásil o další střelu. Magnus Hellberg byl tentokráte bez šance, práci za něj odvedl blokující Ben Chiarot.
    42:50 Matthews na Hellberga nevyzrál
     
    42:50
    Blízko navýšení skóre byl Auston Matthews! Za obranu mu adresoval nahrávku Mitchell Marner, americký útočník si položil Hellberga, ale forhendem zakončil pouze do položeného pravého betonu brankáře.
     
    42:20
    Mylně se Magnus Hellberg domníval, že po zakončení Tavarese udržel puk mezi betony, měl velké štěstí, že u levé tyče výborně zapracoval Seider, jenž kus černé gumy odpálil do bezpečí.
     
    41:53
    Za katr usedl švýcarský útočník ve službách Detroitu Pius Suter, s jasným cílem zabránit Davidu Kämpfovi v dalším zakončení soupeři přidržel hokejku.
     
    41:42
    Vědět o sobě dal i český hokejista na druhé straně, a sice David Kämpf. jenž dostal nahrávku před bránu, ve slibné pozici ovšem napálil Hellberga přímo do výstroje.
     
    41:15
    Hokejisté v tmavě modrých dresech museli z důvodu signalizovaného ofsajdu opustit útočné pásmo, Filip Hronek tak dostal hodně času na rozehrávku.
     
    40:44
    Na druhé straně si rozmyslel zakončení Moritz Seider, místo toho nahrával k levému mantinelu, leč trefil pouze brusle dobře pracujícího Tavarese.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Calle Järnkrok okamžitě vymýšlel přihrávku za obranu, za níž Dryden Hunt natahoval hokejku bez úspěchu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně ve 3:02.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 14 – 18.
     
    Favorizované domácí mužstvo ve druhé třetině dokonalo obrat a je o krok blíže očekávánému vítězství. O vyrovnávací trefu se ve 21. minutě postaral v přesilové hře Mitchell Marner, na nějž o šest minut později navázal kapitán John Tavares. Javorové Listy v prostřední části výrazně zlepšily hru a výsledek se dostavil, naopak je teď na Detroitu, aby přišel s něčím novým, čímž by rozjetého soupeře překvapil.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:42
    Auston Matthews vyhrál buly, ale přesně mezi dvojici na útočné modré stojících obránců. Hra se proto přesunula do středního pásma.
     
    39:14
    Nicméně aktivita hráčů v modrých dresech přetrvává. V pravém kruhu si počkal na přihrávku Michael Bunting, forhendovým pokusem marně hledal mezeru mezi Hellbergovými betony.
     
    38:55
    S problémy, ale přece hosté přestáli hru ve čtyřech a v koncovce prostřední části tak zůstávají ve ztrátě jediného gólu.
     
    38:11
    Krásné kombinaci Maple Leafs chybělo pouze gólové zakončení. Souhru na jeden dotek završil Auston Matthews tečovanou ránou do ochranné sítě.
     
    37:40
    Torontu návrat do útočné třetiny příliš času nezabral. Z ostrého úhlu pálil forhendem William Nylander, trefil pravé rameno Hellberga.
     
    37:15
    Domácí musí začínat zpoza vlastní brány, kam dobruslil Morgan Rielly, právě jeho nahrávku vystihl Lucas Raymond a následně zdárně vyhodil.
     
    36:51
    Jednu přesilovku už Toronto využilo, nyní má další příležitost. Ben Chiarot před vlastní bránou učebnicovým krosčekem poslal k ledu Michaela Buntinga.
     
    36:11
    Zmatky v předbrankovém prostoru Detroitu brankou neskončily. K zajímavému bekhendovému pokusu se na pravé straně dostal Justin Holl, leč střílel nepřesně.
     
    35:47
    Střela Marka Giordana z velké vzdálenosti nadělala Hellbergovi až nečekaně velké problémy. Gólman puk pouze vyrazil před sebe a vyrážečkou jej v poslední chvíli odpálil před Matthewsem.
     
    35:10
    Michael Bunting strávil na trestné lavici kompletní dvě minuty a po návratu se okamžitě zapojil do hry, klička na Bena Chiarota mu ovšem vůbec nevyšla.
     
    34:40
    A hokejisté v modrých dresech dokonce zaútočili. Calle Järnkrok nabral rychlost po pravém mantinelu a křižným pasem hledal Marka Giordana, do pasu v poslední chvíli položil hokejku Moritz Seider.
     
    34:02
    Jenže Toronto se ve čtyřech i nadále brání bez problémů. Dlouho avizovanou nahrávku Perrona zastavil Calle Järnkrok, jenž vyhodil po levém mantinelu.
     
    33:33
    Až nadvakrát, ale přece se Mitchellu Marnerovi podařilo bekhendem vyhodit. Oba celky střídají, na led naskakuje druhá přesilovková formace Red Wings.
     
    33:05
    Hodně zbytečné dvě minuty pro Michaela Buntinga, který při přerušené hře úmyslně narazil do Bena Chiarota a od rozhodčích si vysloužil trest za hrubost.
     
    33:05
    A další zákrok pro hostujícího gólmana, který neměl žádné problémy se zakončením Johna Tavarese z velkého úhlu.
     
    32:48
    William Nylander se stáhl k modré čáře, kam dostal nahrávku a švédský forvard vypálil, krajan v dresu soupeře Magnus Hellberg s přehledem zakročil vyrážečkou.
     
    32:20
    Dlouhou pasáž bez přerušení ukončil svým hvizdem až čárový rozhodčí, jenž si všiml ofsajdového postavení Michaela Buntinga.
     
    31:44
    Individuálně pokusil štěstí Mitchell Marner. Osobního strážce se zbavil, avšak Filip Hronek už byl nad jeho schopnosti.
     
    31:24
    Musí si ale samozřejmě i nadále dávat velký pozor na zadní vrátka, do nichž nakoukl Pius Suter, křižný pokus Samsonov kryl pravým betonem.
     
    30:55
    Zápas pokračuje bez přerušení, ty v poslední době způsobily jen góly domácího celku. Toronto má nadále výrazně více ze hry.
     
    30:21
    Při pohybu směrem vzadu vypálil od modré čáry Rasmus Sandin, úspěšným blokem se prezentoval Olli Määttä.
     
    29:54
    Hosté útočili do plných. Pius Suter proto volil pouze nahození za bránu, kam nejrychleji dojel bránící Timothy Liljegren.
     
    29:27
    Na vrcholek pravého kruhu obdržel pobídku William Nylander. Neváhal a vyslal ostrý projektil z první, kotouč se mezi tři tyče nevešel.
     
    28:59
    Domácí jsou při chuti. Pontus Holmberg získal útočné pásmo a přenesl hru na Drydena Hunta, který z první pálil o kousek vedle pravé tyčky.
     
    28:21
    Skvělý Magnus Hellberg! Švédský gólman si nejprve poradil s nepříjemně tečovaným nahozením od modré čáry, načež levým betonem pokryl i dorážku Davida Kämpfa!
     
    27:30
    Mitchell Marner nahazoval na teč. Calle Järnkrok lehce pozměnil směr letu puku, který zamířil vedle levé tyče.
    26:37 John TAVARES - 2:1
     
    26:37
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Obrat dokonán, Javorové Listy jsou o krok napřed! Järnkrok na levé straně vymyslel pohlednou nahrávku na střed, jejímž adresátem byl kapitán JOHN TAVARES, ten před Hellbergem lehce zakvedlal s pukem a forhendem zakončil nad jeho pravý beton. Asistence: Calle Järnkrok a Mark Giordano.
     
    25:57
    John Tavares přenesl hru po mantinelu na Williama Nylandera, švédský forvard nasměroval tvrdou ránu do chráničů českého obránce Hronka.
     
    25:13
    Útočné pásmo znovu vybojoval pro Maple Leafs Alexander Kerfoot. Pod tlakem volil naslepo zadovku za sebe, kde byl jenom bránící Olli Määttä.
     
    24:48
    Morgan Rielly odvážně rozehrál mezi dvěma protihráči na Calleho Järnkroka, jenž získal útočné pásmo a střelu přes Chiarota nasměroval vedle pravé tyče.
     
    24:20
    Na druhou stranu vystartoval Pierre Engvall. Chtěl se natlačit před bránu, ovšem klička na Filipa Hronka mu vůbec nevyšla.
     
    23:57
    Po levém mantinelu nastartoval své motory David Perron. Ztroskotal na Justinu Hollovi, který ho čistým hitem přišpendlil na mantinel.
     
    23:21
    Střetnutí probíhá v rychlém tempu. Andrew Copp vyzkoušel dlouhý pas za obranu na Jonatana Berggrena, ten na dlouhou hůl pouze protečoval do útočné třetiny.
     
    22:49
    Dlouho si Jake Walman hledal na modré čáře prostor ke střele. Našel a vystřelil ze zápěstí. V přehuštěném prostoru si posléze touš našel Michael Rasmussen a ránou po ledě trefil pravý beton ležícího Samsonova.
     
    22:22
    Od modré čáry se prezentoval tvrdou střelou německý zadák Moritz Seider, trefil ovšem jenom blokujícího Zacha Astona-Reese.
     
    21:54
    Aktivita Red Wings měla své pokračování. Pius Suter nabil mezi kruhy Michaelu Rasmussenovi, jenž vystřelil příliš vysoko.
     
    21:26
    Vrátit náskok zpět na stranu hostů chtěl Lucas Raymond. Věřil si na dvojici konkurentů, čistým způsobem protihráče zpacifikoval Justin Holl.
    20:24 Mitchell MARNER - 1:1
     
    20:24
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Přesilovka využita, skóre opět ukazuje nerozhodný výsledek! Rána Austona Matthewse se odrazila od zadního mantinelu doleva k MITCHELLU MARNEROVI, jenž dorážkou našel odkrytý prostor brány a zaznamenal jubilejní 500. kanadský bod v nejlepší hokejové lize světa. Asistence: Auston Matthews a Morgan Rielly.
     
    20:10
    Prostřední dvacetiminutovka startuje přesilovou hrou Toronta, jež může trvat ještě 29 vteřin. Hráči v modrých dresech okamžitě obsadili útočnou třetinu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně ve 2:13.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 2 – 8.
     
    Úvodní dvacetiminutovka zápasu mezi Torontem a Detroitem přinesla jediný gól, o nějž se poněkud překvapivě postarali hosté. Domácí defenziva byla potrestána na nevšímání si z trestné lavice se navrátivšího Jakea Walmana, který proměnil únik střelou ze zápěstí na lapačku gólmana. Hra Toronta má zatím k ideálu hodně daleko. Za celých dvacet minut vyprodukovalo pouhé dvě střely na bránu, takovou taktiku kouč Keefe svým svěřencům zcela jistě nenaordinoval.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:31
    Kousek za pravým kruhem napřáhl k ostrému křižnému projektilu William Nylander. Magnus Hellberg zasáhl koncem pravého betonu.
     
    19:00
    Patnáct vteřin ze hry čtyř proti čtyřem je minulostí a startuje přesilová hra Toronta. Domácí už jsou nastěhováni v útočné třetině.
     
    18:39
    David Kämpf vyslal v oslabení do útoku Alexandera Kerfoota, jenž se pěknou kličkou zbavil Jonatana Berggrena, avšak před bránu se z důvodu krosčeku švédského forvarda neprocpal. Hrát se bude čtyři na čtyři.
     
    18:24
    Potlesk fanoušků si vysloužil Ilja Samsonov. Ruský gólman se rychlostí blesku přesunul k levé tyčce, aby ve výstroji schoval ránu již jednou skórujícího Walmana.
     
    17:47
    Hokejisté v modrých dresech se zatím brání s velkým přehledem, pas Dominika Kubalíka před bránu zastavil Mitchell Marner.
     
    17:20
    Hostujícímu celku se nepodařilo využít ani jednu z předešlých čtrnácti přesilovek. Dobře nezačíná ani teď, po pravém mantinelu vyhodil Rasmus Sandin.
     
    16:54
    Početní převaha pro Detroit. Na lavici hanby zamířil kanadský obránce Mark Giordano, který přidržel Oskara Sundqvista za dres po příliš dlouhou dobu.
     
    16:12
    Kotouč navštívil domácí střídačku. Stalo se tak poté, co obranné vyhození Moritze Seidera lehce tečoval forčekující Michael Bunting.
     
    15:50
    Do protiútoku se po pravém mantinelu vydal Pius Suter. Viditelně se zalekl až překvapivě rychle se přibližujícího Justina Holla, který soka zastavil čistým hitem.
     
    15:28
    Opět směrem dozadu zapracoval finský obránce Olli Määttä. Tak dlouho obtěžoval Alexandera Kerfoota, až mu nakonec puk ukázkově vypíchl.
     
    14:58
    Dlouhou nahrávkou Morgan Rielly hledal za obranu číhajícího Austona Matthewse, Olli Määttä ovšem reagoval včas a puk uzmul pro sebe.
     
    14:20
    Red Wings zůstávají pod tlakem. Calle Järnkrok naznačil nahrávku, aby nakonec z úhlu vypálil, leč rozvlnil pouze boční síť.
     
    13:57
    Domácí celek pokračuje v útočení. Z otočky vystřelil z pravé strany Zach Aston-Reese, v tomto případě minul cílové zařízení.
     
    13:29
    Pontus Holmberg vyslal žabičku před bránu, kde švédský forvard viděl najíždějícího Drydena Hunta, ten však promáchl naprázdno.
     
    12:30
    S odpovědí chtěl přispěchat Mitchell Marner. Střílel do přehuštěného prostoru, úspěšný blok zaznamenal Ben Chiarot.
    11:57 Jake WALMAN - 0:1
     
    11:57
    Detroit právě vstřelil branku!
    Vedoucí gól střílí Rudá Křídla! Navrátilec z trestné lavice JAKE WALMAN si počkal za nic netušící obranou soupeře na dlouho nahrávku na útočnou modrou čáru, jejímž původcem byl Määttä. Švédský zadák si hravě poradil se zpracováním a únik přetavil v gól střelou zápěstím k levé tyčce. Asistence: Olli Määttä a Filip Hronek.
     
    11:46
    Po ledě vypálil z pravého kruhu Timothy Liljegren. Před bránou clonící Dryden Hunt uskakoval v poslední chvíli, ale Hellberg neměl žádnou práci, protože touš narazil jen do bočního oblouku brány.
     
    11:17
    Po pravém mantinelu Calle Järnkrok rozjel Pontuse Holmberga. Svižný projektil ze zápěstí mířil k zadní tyči, těsně ji minul.
     
    10:50
    Morgan Rielly nabruslil do útočné třetiny, ale protože neměl podporu od spoluhráčů, tak z něj zase vyjel a zpětným pasem na Sandina zklidnil situaci.
     
    10:19
    Rozhodčí rozpažil, Olli Määttä tedy musel hrát. Měl štěstí, že konkurent střídal, takže na rozehrávku měl opravdu hodně času, vybral si Hronka.
     
    09:56
    Přesilovka Toronta měla jepičí život. Poté, co Auston Matthews nastřelil clonícího hráče, tak za cenu podrážení zastavil do protiútoku směřujícího Coppa.
     
    09:48
    Také druhé vyloučení míří do hostujících řad. Menší dvouminutový trest vyfasoval Jake Walman za hákování vůči Marnerovi.
     
    09:25
    Utkání zatím probíhá plynulým tempem. Středem kluziště nabral velkou rychlost Auston Matthews, leč nevyšla mu klička na Filipa Hronka.
     
    08:52
    Následující útok Red Wings byl o poznání nebezpečnější. Do levého kruhu obdržel pobídku Pius Suter, křižná střela se těsně nevešla mezi tři tyče.
     
    08:16
    A právě Moritz Seider nahazoval po pravém mantinelu s vidinou, že by hrací předmět mohl získat rychle jedoucí Jonatan Berggren, ten však nepřetlačil Astona-Reese.
     
    07:40
    Pierre Engvall nahodil kotouč za bránu soupeře a sám se jej pokusil dojet, což se mu i podařilo, v pokračující akci Toronta Seider zachytil pas do levého kruhu na Tavarese.
     
    07:13
    Dalším hokejistou, který pálil od modré čáry, byl Jordan Oesterle. Samsonov zasahovat nemusel, práci za něj odvedl Justin Holl.
     
    06:39
    Jednu ze svých pověstných dělovek vyslal zpoza levého kruhu Dominik Kubalík, Ilja Samsonov pohotovým zákrokem odrazil touš do ochranné sítě.
     
    06:15
    Ofenzivní složku mužstva podpořil Morgan Rielly. Přihrál do pravého kruhu Alexanderu Kerfootovi, který si sjel do mezikruží a přízemní pokus ještě tečoval John Tavares vedle brány.
     
    05:46
    Calle Järnkrok upadl na útočné modré čáře a do brejku vyrazil Pius Suter, jenže sám jej zazdil, když nahrál Raymondovi za brusle.
     
    05:11
    Spíše z nouze vypálil od pravého mantinelu Jonatan Berggren, křižný projektil proletěl o velký kus vedle domácí svatyně.
     
    04:46
    Vysoko se vydal napadat Auston Matthews, avšak nevšiml si, že mu čárový rozhodčí signalizuje ofsajd, který posléze byl nucen i odpískat.
     
    04:20
    Až do levého kruhu dojel rychlonohý Elmer Söderblom. Křižnou střelu Ilja Samsonov s problémy vyrazil levým betonem, s nahozením Filipa Hronka od modré už měl podstatně méně práce.
     
    03:56
    Před Dominikem Kubalíkem si rukavicí pomohl při zpracování Rasmus Sandin, přihrávkou o mantinel přenesl hru do střední třetiny na Davida Kämpfa.
     
    03:27
    Tlak Maple Leafs pokračuje. Nahození Liljegrena od modré čáry šikovně tečoval Pierre Engvall, avšak přímo do brankářovy výstroje.
     
    02:58
    Početní převaha domácího celku je minulostí. Nebezpečná byla hlavně první polovina, nicméně Magnus Hellberg udržuje čisté konto.
     
    02:26
    Při vlastním oslabení zaútočil Andrew Copp. Nepodařilo se mu natlačit před bránu, dobře pracující Mark Giordano ho vytlačil za ni.
     
    01:55
    Jako další se o slovo přihlásil Morgan Rielly. Nenechal se pobízet a vypálil ostrou dělovku z první, ta prosvištěla o kousek nad břevnem.
     
    01:28
    Auston Matthews si rozmyslel střelu a vymyslel křižnou přihrávku na Mitchella Marnera, proti němuž se Hellberg přesunul a zasáhl pravým betonem.
     
    00:54
    Brzká přesilovka pro Javorové Listy. Proti pravidlům hrál Moritz Seider, jenž dlouho obtěžoval Williama Nylandera, aby jej nakonec nešikovně podrazil hokejkou.
     
    00:42
    Olli Määttä startoval po pravém mantinelu Lucase Raymonda, jemuž zakřižoval cestu Justin Holl, rozhodčí obratem odpískal zakázané uvolnění.
     
    00:10
    Zápas mezi Torontem a Detroitem odstartoval! Favoritem jsou bezpochyby domácí, avšak utkání začíná za vyrovnaného stavu, šanci bodovat rozhodně mají i hosté.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Toronto Maple Leafs: Samsonov (M. Murray I) – Brodie, Rielly (A), Holl, Giordano, Liljegren, Sandin – Nylander, Matthews (A), Bunting – Marner, Tavares (C), Järnkrok – Engvall, Kämpf, Kerfoot – D. Hunt, Holmberg, Aston-Reese.
    Trenér: Sheldon Keefe

    Detroit Red Wings: Hellberg (Husso) – Seider, Walman, Hronek, Chiarot (A), Määttä, Oesterle – Perron (A), Larkin (C), Rasmussen – Raymond, Copp, Berggren – Sundqvist, P. Suter, E. Söderblom – Kubalík, Veleno, Erne.
    Trenér: Derek Lalonde.
     
    Detroit Red Wings

    S postupem Detroitu do play-off to aktuálně nevypadá příliš slibně. Okupuje v Atlantické divizi šestou příčku, přičemž na Tampu Bay, jež sídlí na posledním postupovém místě, ztrácí už dvouciferný počet deseti bodů. Podobně jako dnešní soupeř, tak i Rudá Křídla poslední dvě utkání nezvládla, prohrála doma s New Jersey i Floridou. Nejproduktivnějším hráčem mužstva je třiatřicetibodový kapitán Dylan Larkin.
     
    Toronto Maple Leafs

    Toronto prožívá velmi povedený ročník. V Atlantické divizi je lepší jediný tým, a sice rozjetý Boston. Javorové Listy doposud posbíraly 53 bodů a na čtvrté Buffalo, které aktuálně nepostupuje jako první, mají solidní třináctibodový náskok. Svěřenci kouče Keefeho nicméně z posledních dvou utkání odešli jako poražení, když nestačili na St. Louis a Seattle, přičemž v nich inkasovali deset gólů. Týmové produktivitě mužstva vévodí William Nylander s Austonem Matthewsem se 45 body.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Torontem a Detroitem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 21. Marner (Matthews, Rielly), 27. Tavares (Järnkrok, Giordano), 47. Holmberg (Rielly, Brodie), 59. Tavares (Marner, Holl) – 12. Walman (Määttä, Hronek)


    Toronto Maple Leafs: Samsonov (M. Murray I) – Brodie, Rielly (A), Holl, Giordano, Liljegren, Sandin – Nylander, Matthews (A), Bunting – Marner, Tavares (C), Järnkrok – Engvall, Kämpf, Kerfoot – D. Hunt, Holmberg, Aston-Reese.
    Trenér: Sheldon Keefe

    Detroit Red Wings: Hellberg (Husso) – Seider, Walman, Hronek, Chiarot (A), Määttä, Oesterle – Perron (A), Larkin (C), Rasmussen – Raymond, Copp, Berggren – Sundqvist, P. Suter, E. Söderblom – Kubalík, Veleno, Erne.
    Trenér: Derek Lalonde

    Rozhodčí: Hebert, MacDougall – Murchison, Alphonso

    Diváci: 19 101
    thejrc.org