Tampa – Columbus 6:3 (kon.) | NY Rangers – Minnesota 4:3 (2:1 po s.n.) | Carolina – New Jersey 3:5 (kon.)
Buffalo – Seattle 3:4 (kon.) | Pittsburgh – Vancouver 5:4 (kon.) | Detroit – Winnipeg 7:5 (kon.)
NY Islanders – Dallas 1:2 (0:1 po s.n.) | St. Louis – Calgary 4:3 (po pr.) | Arizona – San Jose 2:4 (kon.)
Colorado – Florida 4:5 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
3:5 (1:1, 2:2, 0:2)
New Jersey Devils
Středa 11.01.2023, 01:00 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Tahle vlna Hurikánům příliš nesedla
     
    Statistika
    Střely na bránu: 28 – 22 | Přesilová hra: 0/3 – 0/4 | Trestné minuty: 8 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Pjotr Kočetkov (CAR) – 18 zákroků, 4 OG, úspěšnost 81,8 %, odchytal 58:55
    Vítek Vaněček (NJD) – 25 zákroků, 3 OG, úspěšnost 89,3 %, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa
    Martin Nečas (CAR) – 0+1, -2 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 17:21
    Vítek Vaněček (NJD) – 25 zákroků, 3 OG, úspěšnost 89,3 %, odchytal 60:00
    Ondřej Palát (NJD) – 0+0, -2 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 13:53
    Tomáš Tatar (NJD) – 0+1, +1 účast, 2 střely na bránu, TM 2, čas na ledě 17:45

    Tři hvězdy utkání
    1. Dawson Mercer (NJD) 2+1
    2. Sebastian Aho (CAR) 1+1
    3. Michael McLeod (NJD) 0+2 (03:53:30)
     
    Utkání přihlíželo 18 092 diváků.
     
    Trápení lídra Metropolitní divize pokračuje. Carolina měla utkání velmi dobře rozehrané, přesto v domácí aréně podlehla New Jersey výsledkem 3:5.

    Hurikáni ještě v koncovce druhé části vedli dvoubrankovým rozdílem, ale nebylo jim to nic platné, protože soupeř vyrovnal v rozmezí osmnácti vteřin její poslední minuty a v závěrečné dvacetiminutovce už stříleli do černého pouze Ďáblové. Tedy jeden, a sice Dawson Mercer, který po pěkné individuální akci přidal do statistik svou druhou branku. Pojistka na vítězství přišla při powerplay konkurenta, kdy sice Nico Hischier netrefil prázdnou bránu, avšak z důvodu faulu Staala rozhodčí nařídili technický gól.

    Svěřenci kouče Ruffa se díky druhému vítězství v řadě přiblížili z druhého místa Metropolitní divize dnešnímu soupeři na rozdíl dvou bodů.
     
    Konec zápasu.
    59:04 Nico HISCHIER - 3:5
     
    59:04
    New Jersey právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto. NICO HISCHIER sice z důvodu faulu Jordana Staala netrefil prázdnou domácí bránu, ale nemusel smutnit, protože rozhodčí po krátké poradě s kolegy nařídil technický gól. Asistence: Tomáš Tatar a Erik Haula.
     
    58:42
    Od modré vyzkoušel štěstí Brent Burns. Kotouč se od zadního mantinelu odrazil do předbrankového prostoru, kde jej pohotově zalehl Vítek Vaněček.
     
    58:28
    Oddechový čas pro tým Carolina Hurricanes.
     
    58:28
    Svižnou střelu ze zápěstím vyslal z levého kruhu Jesperi Kotkaniemi. Vítek Vaněček zakročil masou, Dawson Mercer posléze vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    58:05
    Hokejisté v černých dresech se usadili v útočném pásmu, což byl signál pro Pjotra Kočetkova k opuštění brány. Domácí zkouší štěstí v šesti bruslařích.
     
    57:45
    Seth Jarvis si věřil jeden na jednoho proti Brendanu Smithovi, jenže nezapřel tělo a ze souboje tak vzešel vítězně hostující zadák.
     
    57:17
    Rozhodnutí měl na hokejce Ondřej Palát. Přebruslil posledního obránce a forhendem pálil k levé tyči, kde úřadoval beton brankáře.
     
    56:53
    Domácí jsou zpět v útočném pásmu. Od levého mantinelu se blíže bráně vydal Sebastian Aho, forhendovým pokusem zasáhl pravý Vaněčkův beton.
     
    56:12
    Jesper Boqvist odvedl směrem dozadu skvělou práci. Zastavil nahrávku Jespera Fasta na Jordana Staala a puk dostal pryč z obranné třetiny.
     
    55:55
    Z poměrně velkého úhlu nahazoval Brady Skjei. Dobře zapracoval Dougie Hamilton, ten kus černé gumy zblokoval zpět do rohu kluziště.
     
    55:08
    Jesperi Kotkaniemi nabil do pravého kruhu Martinu Nečasovi. Český forvard vyslal ostrou ránu z první, ta ale prosvištěla nad břevnem.
     
    54:49
    V další situaci Brady Skjei pro změnu nahazoval na teč. Do puku vložil hokejku Dougie Hamilton a zvedl ho až do ochranné sítě.
     
    54:24
    Seth Jarvis nabil na modrou Bradymu Skjeiovi. Rána z první Vaněčka neohrozila, kotouč prosvištěl vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    53:44
    Na druhou stranu podnikl útočný výpad Andrej Svečnikov. Doplnění od Martina Nečase se mu dostalo pozdě, ruský forvard neuspěl kličkou proti Gravesovi.
     
    53:20
    Hosté hrají velmi zodpovědně směrem dozadu, zároveň ovšem nezapomínají útočit, což je důležité. Do útočného pásma se vydal Jesper Bratt, bekhendem střílel výrazně nepřesně.
     
    52:57
    Ještě v útočné třetině Dougie Hamilton zachytil vyhození Skjeie, sám pak nahazoval a Pjotr Kočetkov puk raději podržel ve výstroji.
     
    52:23
    Zpoza kruhů střílel český útočník Martin Nečas. Krajan Vítek Vaněček zasahovat nemusel, práci za něj odvedl blokující Ryan Graves.
     
    51:44
    Domácí elitní lajna si protáhla střídání, ale kýženého vyrovnání se nedočkala, Jaccob Slavin nezvládl v útočné třetině zpracovat prudký pas Jarvise.
     
    51:17
    Jalen Chatfield nahodil směrem na Maxa Paciorettyho, jenž protečovával do útočnéh pásma v momentě, kdy už Aho měl brusle za modrou čárou, proto se po kontaktu Fina s pukem pískal ofsajd.
     
    50:49
    Kus černé gumy vyletěl mimo hrací plochu. Stalo se tak poté, co nahození Jonase Siegenthalera ztečoval bránící Brady Skjei.
     
    50:03
    Ryan Graves ještě udržel útočné pásmo a po levém mantinelu nahazoval za bránu. Jegor Šarangovič zde v osobním souboji prohrál s Jordanem Staalem.
     
    49:30
    A nyní je na Carolině, jak zareaguje. Je v nové situaci, protože dnes ještě neprohrávala, o to těžší bude se do zápasu vracet.
    48:53 Dawson MERCER - 3:4
     
    48:53
    New Jersey právě vstřelilo branku!
    Ano, tohle se povedlo! Boqvist nastartoval DAWSONA MERCERA. Kanadský forvard udržel vysokou rychlost, drze se natlačil před Chatfielda a bekhendem si podél levého betonu Kočetkova přehodil puk na forhend, střela do prázdné brány již byla sladkou třešničkou na dortu. Asistence: Jesper Boqvist a Michael McLeod.
     
    48:12
    Nejprve Sebastian Aho naznačil střelu, ale zrušil ji a potáhl si kotouč více do forhendu. Vítka Vaněčka dostal do složité pozice, sám ovšem z velkého úhlu nemířil přesně.
     
    47:43
    Jack Hughes si za bránou konkurenta věřil na Brenta Burnse. Chtěl zapůsobit naražením si o brankový oblouk, tato finta však americkému útočníkovi vůbec nevyšla.
     
    47:03
    Icing domácího celku jako výsledek nedorozumění mezi Brentem Burnsem a Sebastianem Ahem, kteří si celou situaci ještě vyjasňují.
     
    46:40
    Za bránu Jaccob Slavin ujel před forčekujícím Nicem Hischierem. Počkal na vystřídání spoluhráčů, posléze si vybral jako cíl Setha Jarvise.
     
    46:14
    Pěknou kličkou se v středu kluziště Teuvo Teräväinen zbavil Wooda, následné nahození ztečoval Nikita Ochoťuk do ochranné sítě.
     
    45:49
    Hosté se dostali do útočného pásma. Od modré čáry nahazoval Damon Severson, Ondřej Palát se marně snažil o teč.
     
    45:12
    Před forčekuícím Nečasem odcouval Jonas Siegenthaler do obranného pásma, odtud zvládl rozehrávku přes Hamiltona.
     
    44:44
    Nyní už o icingu nebylo pochyb. Způsobil ho Brendan Smith, vyhození po levém mantinelu bylo příliš prudké.
     
    44:22
    Od zadního mantinelu se kotouč odrazil příhodně do jízdy Nicu Hischierovi, forhendový projektil zastavil Pjotr Kočetkov levým betonem.
     
    43:47
    Protože jel puk hodně pomalu, a navíc Brady Skjei zpomaloval, nenařídil rozhodčí zakázané uvolnění, domácí obránce tedy musel hrát.
     
    43:16
    S těžkým zpracováním ze vzduchu si Teuvo Teräväinen neporadil. Vydal se poté napadat Ryana Gravese, který vyslal oblouček do středního pásma.
     
    42:50
    Začátek třetí části probíhá v opatrném duchu. Je zřejmé, že ani jeden z týmů nechce udělat chybu, která by jej mohla stát celý zápas.
     
    42:23
    Andrej Svečnikov vyvinul velký tlak na Brendana Smitha, ovšem hostující zadák zachoval chladnou hlavu a po mantinelu našel osamoceného Seversona.
     
    41:52
    Zakázané uvolnění hostujícího celku. Nico Hischier nedosáhl na ostrý pas Michaela McLeoda a nedokázal ani přebruslit Jalena Chatfielda.
     
    41:24
    Situaci dvou proti dvěma vzal Seth Jarvis na sebe. Procpal se za soupeřovu svatyni, kde jej zpacifikoval Jegor Šarangovič.
     
    40:49
    Protiútok Devils taktéž neměl dlouhého trvání. K dlouhé přihrávce se uchýlil Jonas Siegenthaler, vystihl ji dobře pracující Brady Skjei.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Úvodní útok patřil Carolině, Sebastian Aho svou kličkou neuspěl proti Dougiemu Hamiltonovi.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně ve 3:04.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 24 – 15.
     
    Druhá třetina rozhodně nenudila. Padly v ní čtyři góly, do závěrečné dvacetiminutovky se půjde za vyrovnaného stavu 3:3. Domácí odskočili do dvoubrankového vedení zásluhou tref Maxe Paciorettyho a Sebastiana Aha, ovšem hostům stačilo osmnáct vteřin z poslední minuty periody, aby stav góly Dawsona Mercera a Jespera Boqvista vrátili do vyrovnané podoby. Ne, tento zápas rozhodně nenudí a slibuje zajímavé vyvrcholení.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    39:26 Jesper BOQVIST - 3:3
     
    39:26
    New Jersey právě vstřelilo branku!
    Ďáblové přidávají druhý gól v rozmezí osmnácti vteřin a posouvají stav do vyrovnané podoby! Mercer pro změnu v roli asistenta našel na levé straně JESPERA BOQVISTA a i tento Švéd se zvládl natlačit před bránu, gólmana prostřelil ránou z bekhendu k pravé tyčce. Asistence: Dawson Mercer a Michael McLeod.
    39:08 Dawson MERCER - 3:2
     
    39:08
    New Jersey právě vstřelilo branku!
    Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat! Dlouhou přihrávku Seversona zpracoval DAWSON MERCER až za bránou soupeře, ovšem natlačil se před Kočetkova a bekhendem mu propasíroval kotouč mezi betony. Asistence: Damon Severson a Ryan Graves.
     
    38:30
    A nechybělo moc k dalšímu kousku. Tentokráte si Andrej Svečnikov narazil s Martinem Nečasem, bekhendem nenašel mezeru mezi Vaněčkovými betony.
    37:34 Sebastian AHO - 3:1
     
    37:34
    Carolina právě vstřelila branku!
    Hurikáni střílí druhý gól v oslabení! Pesce vysunul do útoku SEBASTIANA AHA. V situaci dvou proti dvěma si vyměnil puk s krajanem Teräväinenem, načež forhendem uklízel do prázdné brány. Asistence: Teuvo Teräväinen a Brett Pesce.
     
    37:12
    S obrovskou lehkostí se Jack Hughes proháčkoval až před Pjotra Kočetkova, na nějž nevyzrál, forhendem zakončoval do jeho pravého betonu.
     
    36:51
    Domácí mužstvo vysvobodil z pod tlaku Teuvo Teräväinen. Ukázkovým způsobem obral Hischiera a do bezpečí touš nasměroval po levém mantinelu.
     
    36:17
    Z úhlu střílel Jesper Bratt. Tento pokus Pjotr Kočetkov vyrazil před sebe, dorážející Tomáš Tatar rozezvonil tyč!
     
    35:59
    Trest pro změnu do domácích řad. Jednalo se o podobný přečin jako v případě Wooda, zásah vysokou holí a v útočném pásmu. Jordan Martinook trefil Siegenthalera.
     
    35:20
    Hosté v plném počtu, Miles Wood je zpátky na ledové ploše. Vydává se pomoci spoluhráčům do defenzivy, Ďáblové totiž zůstávají pod tlakem.
     
    34:48
    Včas Martin Nečas zpozoroval, že pokud by najel do útočného pásma, jednalo by se z důvodu špatného postavení Svečnikova o ofsajd, udělal si proto ještě jeden oblouk blízko obranné třetiny.
     
    34:27
    S nahozením Brenta Burnse od modré čáry neměl Vítek Vaněček žádné problémy, kus černé gumy bez komplikací podržel v lapačce.
     
    33:50
    Dlouho kombinaci ukončil až Seth Jarvis, jenž se chtěl zleva vytočit před bránu, a to se mu přes Hamiltona nepodařilo, vzápětí vyhodil Hischier.
     
    33:17
    Hodně zbytečné dvě minuty pro Milese Wooda, který se vydal napadat za soupeřovu bránu Dylana Coghlana, domácího beka trefil vysokou holí do obličeje.
     
    32:44
    Hosté se ubránili dalšímu náporu jenom za cenu zakázaného uvolnění, přes všechny čáry vyhazoval Dougie Hamilton.
     
    32:08
    Neproměněnou příležitost soupeře mohl trestat Brent Burns, bekhendovým pokusem ovšem nenašel cestu puku až za brankovou čáru, následně minul i dorážející Staal.
     
    31:33
    Vyrovnání viselo ve vzduchu! K dorážce se v předbrankovém prostoru dostal nikým neatakovaný Jesper Bratt, jenže nedokázal si ideálně uchytit hokejku a krkolomným způsobem zakončil bekhendem vedle levé tyče.
     
    31:11
    Do levého kruhu si sjel Ryan Graves a dočkal se nahrávky z hole Jespera Bratta, ránu směřující do horní poloviny brány schoval Kočetkov ve výstroji.
     
    30:53
    Za nahozením Hischiera po mantinelu vyrazil Pjotr Kočetkov. S hlavou nahoře přihrál po pravém mantinelu Jaccobu Slavinovi.
     
    30:21
    Ani hosté samozřejmě nezapomněli útočit. Z bekhendu si věřil na střelu Tomáš Tatar, nasměroval ji ale jen do dobře postaveného Burnse.
     
    29:47
    Domácí pokračují v aktivitě. Sebastian Aho chtěl k asistenci přidat vstřelený gól, forhendem vypálil o decimetry vedle pravé tyče.
    28:50 Max PACIORETTY - 2:1
     
    28:50
    Carolina právě vstřelila branku!
    Brind'Amourova družina se z pokračujícího tlaku dočkala zasloužené branky! MAX PACIORETTY vystřelil ze zápěstí nepřesně, avšak situaci nezabalil a puk dojel, aby posléze nahodil bekhendem před bránu a byl to Šarangovič kdo srazil kus černé gumy za záda bezmocného Vaněčka. Asistence: Sebastian Aho a Brady Skjei.
     
    28:23
    Chyběly centimetry! Mezi kruhy dostal nabito Teuvo Teräväinen, proti dělovce Vaněčka už podruhé zachránila branková konstrukce.
     
    27:50
    Tlak Hurricanes pokračuje. Od pravého mantinelu nahazoval Brett Pesce, Jesperi Kotkaniemi tečoval poměrně výrazně vedle levé tyče.
     
    27:19
    Nejprve pálil od modré čáry Jalen Chatfield. Nepřesný pokus se od zadního mantinelu odrazil k Andreji Svečnikovovi, Rus dorážel pouze do boční sítě.
     
    26:48
    Na druhé straně nezaváhal směrem dozadu Jalen Chatfield. Očekával dlouhou přihrávku na Michaela McLeoda, kotouč uzmul pro sebe.
     
    26:15
    Rozjetý Jesper Fast vyvinul velký tlak na Nikitu Ochoťuka, který využil fyzických předností, soka odstavil tělem a vyhodil alespoň do střední třetiny.
     
    25:38
    Český gólman Vítek Vaněček vyjel nikým neatakován za bránu. Zkontroloval postavení spoluhráčů, kotouč se rozhodl nechat za bránou pro Siegenthalera.
     
    25:12
    Jack Hughes zavezl hrací předmět do útočné třtiny a bekhendovou přihrávkou hledal Tomáše Tatara, před nějž Brett Pesce úspěšně natlačil tělo.
     
    24:49
    Útok Devils zastavil rozhodčí. Po nedorozumění mezi Hughesem a Palátem zcela správně odpískal postavení mimo hru.
     
    24:13
    Rychle na druhou stranu. Po pravém mantinelu nabral velkou rychlost Andrej Svečnikov, který nahrával před bránu Martinu Nečasovi, českého forvarda pohlídal Michael McLeod.
     
    23:42
    Dawson Mercer získal útočné pásmo, dovolil si otočku na malém prostoru a přesouval puk doprava na Ryana Gravese, jehož zradilo zpracování.
     
    23:10
    Zápas pokračuje v pěti na obou stranách. Teuvo Teräväinen od levého mantinelu nabíjel mezi kruhy krajanovi Kotkaniemimu, jenž z první nepropálil Vaněčka mezi betony.
     
    22:49
    Jako další chtěl zahrozit z trestné lavice se navrátivší Ryan Graves, dlouhou nahrávku na beka v poslední chvíli zastavil Jaccob Slavin.
     
    22:22
    K individuální akci zavelel Jack Hughes. Jeho pouť skončila v levém kruhu, kde americkému útočníkovi sjel puk z čepele hole.
     
    21:46
    Dlouho hledal Brent Burns prostor pro zakončení, leč nenašel ho. Proto nahrával po modré čáře Andreji Svečnikovovi, který vypálil nepřesně.
     
    21:07
    Početní převaha Hurricanes je minulostí. Na trestnou lavici usedl Seth Jarvis, ten v předbrankovém prostoru smolně zvedl hokejku do obličeje Smitha.
     
    20:38
    Nebylo co řešit. Ryan Graves neoddiskutovatelným podražením zastavil Jespera Fasta a je si vědom, že proti trestu ani nemá cenu protestovat.
     
    20:10
    Prostřední dvacetiminutovka je v plném proudu, tak pojďme na ni! Vhazování opanoval Nico Hischier, útok Devils však zastavil svým hvizdem ofsajd signalizující čárový rozhodčí.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně ve 2:07.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 15 – 7.
     
    Úvodní dvacetiminutovka zápasu mezi Carolinou a New Jersey přinesla dva góly, po jednom na každé straně. Vedoucí gól vstřelili domácí hokejisté, když se při vlastním oslabení trefil Jesperi Kotkaniemi po výborné práci asistujícího Nečase. Hosté si přichystali odpověď na 18. minutu, kdy Jonas Siegenthaler vystřelil z ostrého úhlu a využil skutečnosti, že Kočetkov neměl pevně připevněný pravý beton u tyče. Hurikáni jsou zatím aktivnějším týmem, soupeře přestříleli více jak dvakrát, k vedení jim ovšem tato skutečnost prozatím nestačí.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:44
    Po nahození Nečase se strhla velká bitva o gólovou dorážku. Jak Stefan Noesen, tak ani Andrej Svečnikov však na Vaněčka nevyzráli.
     
    19:12
    Potlesk fanoušků si vysloužil Seth Jarvis, který si v obranném pásmu počkal na Dawsona Mercera a tvrdým hitem ho přišpendlil na mantinel.
     
    18:39
    Jaccob Slavin moc dobře věděl o Jacku Hughesovi, jenž se vydal na kapitána soupeře dotírat. Americký zadák po mantinelu rozehrál na volného Paciorettyho.
     
    18:22
    Za vlastní bránou zastavil touš Vítek Vaněček, po levém mantinelu ovšem nerozehrál dobře. Stihl se však vrátit do brány, aby betonem zastavil střelu Pesceho od modré.
     
    17:43
    Po pravé straně nabral vellou rychlost Martin Nečas. Český forvard vyslal prudkou přihrávku před bránu, na níž Paul Stastny těsně nedosáhl.
    17:06 Jonas SIEGENTHALER - 1:1
     
    17:06
    New Jersey právě vstřelilo branku!
    Všechno je jinak, je to gól! Pracovníci ve videomístnosti v Torontu našli záběr, kdy skórující JONAS SIEGENTHALER vystřelil z ostrého úhlu a brankář Kočetkov si pravým betonem srazil touš celým objemem za brankovou čáru. Je vyrovnáno! Asistence: Dougie Hamilton a Nico Hischier.
     
    17:06
    Už při hře pět na pět vystřelil z levé strany poměrně velkého úhlu Jonas Siegenthaler. Jeho spoluhráč už zvedal ruce na znamení gólu, avšak zdá se, že Pjotr Kočetkov puk udržel před brankovou čárou! Rozhodčí se ještě jedou podívat na opakované záběry.
     
    16:45
    Hokejisté v černých dresech se nejsou schopni usadit v útočném pásmu a Ďáblové se naopak pokusili o zásah v oslabení, leč Michael McLeod mířil nepřesně.
     
    16:12
    Dobrou práci odvedl Jaccob Slavin, který si nechal prudkou nahrávku Svečnikova odrazit o mantinel a posléze posunul touš na Kotkaniemiho, tomu však nevyšla klička na Hamiltona a domácí ztratili útočné pásmo.
     
    15:43
    Do pravého kruhu dostal nabito Max Pacioretty. Po zranění se navrátivší Kanaďan vypálil z první do výborně se přesunujícího Vaněčka k levé tyčce.
     
    15:17
    Od modré čáry nahazoval Brett Pesce. Kotouč vyslal příliš vysoko, Vítek Vaněček jej vyrážečkou odpálil do levého rohu.
     
    14:49
    Početní převahu si vyzkouší rovněž Hurikáni. Menší dvouminutový trest vyfasoval slovenský forvard Tomáš Tatar za sekání.
     
    14:15
    Ne, za toto vyloučení Jordan Staal určitě kárán nebude. Domácí kapitán během dvou minut strávených na lavici hanby s potěšením sledoval, jak spoluhráči střílí vedoucí gól.
     
    13:50
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Jack Hughes. Jednoho protihráče se zásluhou velké rychlosti zbavil, ale na Jaccoba Slavina už si nepřišel.
    13:03 Jesperi KOTKANIEMI - 1:0
     
    13:03
    Carolina právě vstřelila branku!
    Tak dlouho si Ďáblové koledovali, až gól v oslabení skutečně inkasovali! Obrovskou šikovnost ukázal při vhazování Martin Nečas, jenž se s obrovskou lehkostí dostal za svého soupeře a nahrávkou pod sebe vybídl k zakončení JESPERI KOTKANIEMIHO, za jehož střelou z první se překvapený Vaněček jenom ohlédl. Asistence: Martin Nečas.
     
    12:57
    Kdo už se ke střele odhodlal, to byl Jesper Fast. V plné rychlosti vypálil od pravého mantinelu, Vítek Vaněček raději udržel puk ve výstroji.
     
    12:37
    V oslabení se vydal na útočný výlet Sebastian Aho. Jeden na jednoho si však nevěřil, přes bývalého spoluhráče Hamiltona pouze nahodil za soupeřovu svatyni.
     
    12:12
    Další prohřešek držení, tentokráte v podání jiného domácího hráče, a sice Jordana Staala, Kanaďan tímto způsobem zastavil Nica Hischiera.
     
    11:48
    Domácí kapitán Jordan Staal u levého mantinelu zvedl hlavu a mezi kruhy našel Jespera Fasta, forhendovou střelu přizvedl blokující Ryan Graves nad bránu.
     
    11:23
    Jak je vidět, ta Seth Jarvis umí zahrát i směrem dozadu. Zkušeně si počkal na kličku Jacka Hughese, jehož vzápětí obral ukázkovým způsobem.
     
    10:53
    Carolina pokračuje v aktivním pojetí hry. Na teč nahazoval Dylan Coghlan, Sebastian Aho nasměroval touš těsně vedle pravé tyčky.
     
    10:16
    Z trestné lavice se navrátivší Andrej Svečnikov okamžitě zahrozil, z mezikruží pálil k levé tyči. Vaněčkovi kotouč vypadl z výstroje vedle brány.
     
    09:54
    Výborně zapracoval Teuvo Teräväinen. Tak dlouho obtěžoval Mercera, až jej přiměl k chybě, po pravém mantinelu posléze vyhazoval Slavin.
     
    09:11
    Blízko vedoucí trefě byl Jack Hughes! Odrazil se k němu kotouč po zblokované střele Tatara, Kočetkova zachránila pravá část brankové konstrukce.
     
    08:37
    Od levého mantinelu Jesper Bratt vyzkoušel Kočetkovovu pozornost lehkým nahozením, ruský gólman ve službách Hurricanes nezaváhal.
     
    08:08
    První přesilovou hru zápasu si vyzkouší hokejisté New Jersey. Na lavici hanby usedl ruský forvard Andrej Svečnikov, ten si v útočném pásmu pomohl držením proti Mercerovi.
     
    07:43
    Švédský forvard Jesper Bratt nahrával křižně na Ondřeje Paláta, k němuž se kus černé gumy nedostal, Jalen Chatfield zafungoval do obrany na jedničku.
     
    07:04
    Před svatyni soupeře se natlačil Seth Jarvis. Ke střele už nedošlo, Vítek Vaněček v poslední chvíli vypíchl touš útočníkovi vyrážečkou z pod hokejky.
     
    06:40
    S rozehrávkou spoluhráčům vypomohl Pjotr Kočetkov, jenž ukázal velmi šikovné ruce. Nenechal se rozhodit Zetterlundem a touš posunul na Pesceho.
     
    06:27
    Z ostrého úhlu vyzkoušel štěstí Martin Nečas. Krajana v bráně soupeře nepřekonal, Vítek Vaněček měl pevně přisunutý beton u levé tyče.
     
    05:51
    Další pokus už směřoval mezi tři tyče, ovšem Pjotr Kočetkov na touš velmi dobře viděl a zapsal snadný zákrok pravým betonem.
     
    05:22
    Zpoza brány Miles Wood vyjel až k modré čáře, od níž nahazoval směr brány, úspěšným blokem se prezentoval Brett Pesce.
     
    04:59
    Zakázané uvolnění domácího celku. Fanoušci tuto skutečnost ocenili nespokojeným pískotem, měli pocit, že Paul Stastny měl k puku blíže než Dougie Hamilton.
     
    04:20
    O zklidnění hry se za vlastní bránou postaral Brendan Smith. Počkal na vystřídání spoluhráčů a přes Svečnikova nahrál Michaelu McLeodovi.
     
    03:45
    O pozornost si řekl český forvard Ondřej Palát. Vyprodukoval zajímavou ránu z vrcholku pravého kruhu, o kousek nepřesnou.
     
    03:24
    Ofenzivní složku mužstva podpořil Jesper Boqvist. Odlevého mantinelu se natlačil před bránu, aby forhendem vypálil těsně vedle pravé tyčky.
     
    02:46
    Zaútočit umí i New Jersey. Po levém mantinelu projel do útočné třetiny Jegor Šarangovič a nahazoval do předbrankového prostoru, jemuž kraloval Jaccob Slavin.
     
    02:18
    Vysokou rychlost vyvinul Martin Nečas. S velkou lehkostí se dostal přes Ryana Gravese, načež počkal na doplnění Andrejem Svečnikovem, zadovku Rusa naslepo za sebe vystihl Jegor Šarangovič.
     
    01:53
    Přečíslení dvou na jednoho řešil Miles Wood sobecky. Z pravé strany střílel ze zápěstí na přední tyčku, Pjotr Kočetkov zakročil lapačkou.
     
    01:23
    Dva protihráče na sebe natáhl Sebastian Aho. Žabičkou posléze hledal Maxe Paciorettyho, který promáchl naprázdno.
     
    00:48
    Už to vypadalo, že se do zakončení procpe Seth Jarvis, avšak před bránou soupeře vlastní vinou upadl, puk tak získal Damon Severson.
     
    00:10
    Utkání odstartovalo! Domácí do něj nastoupili v černých dresech, hosté v bílých. Úvodní buly ovládl Sebastian Aho.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Carolina Hurricanes: Kočetkov (Raanta) – Burns, Slavin (A), Pesce, Skjei, Coghlan, Chatfield – Jarvis, S. Aho II (A), Pacioretty – Nečas, Stastny, A. Svečnikov – Fast, J. Staal (C), Martinook – Noesen, Kotkaniemi, Teräväinen.
    Trenér: Rod Brind'Amour

    New Jersey Devils: Vaněček (Blackwood) – Hamilton, Siegenthaler, Severson, Graves, B. Smith, Ochoťuk – Bratt, Hischier (C), Tatar – Mercer, J. Hughes (A), Šarangovič – J. Boqvist, Haula, Palát (A) – Wood, M. McLeod, Zetterlund.
    Trenér: Lindy Ruff

    Rozhodčí: G. Hebert, J. Hebert – Shewchyk, Barton.
     
    New Jersey Devils

    New Jersey by po dlouhé době konečně mohlo proniknout do vyřazovací fáze, v nichž chybělo v předešlých čtyřech sezónách. Ďáblové se nachází na druhé příčce Metropolitní divize s mankem čtyř bodů na dnešního soupeře. Svěřenci kouče Ruffa střídají po šest utkání porážku s vítězstvím, naposledy v domácí aréně zdolali 4:3 po prodloužení New York Rangers brankou Damona Seversona. Týmové produktivitě vévodí devětačtyřicetibodový Jack Hughes.
     
    Carolina Hurricanes

    Hokejisté Caroliny prožívají velmi dobrou sezónu. Se ziskem 57 bodů vévodí Metropolitní divizi, v celé Západní konferenci jsou lepší pouze Medvědi z Bostonu. Ještě před pár dny Hurikáni drželi parádní sérii sedmnácti zápasů v řadě s alespoň jedním získaným bodem. Osmnáctý nepřidali, prohráli v New Yorku proti Rangers a následně nezvládli ani střetnutí s Nashvillem a Columbusem, byť měli výraznou střeleckou převahu, na bránu Predátorů vyslali dokonce 67 pokusů. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Martin Nečas s 38 body.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Carolinou a New Jersey.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 14. Kotkaniemi (Nečas), 29. Pacioretty (S. Aho II, Skjei), 38. S. Aho II (Teräväinen, Pesce) – 18. Siegenthaler (Hamilton, Hischier), 40. Mercer (Severson, Graves), 40. J. Boqvist (Mercer, M. McLeod), 49. Mercer (J. Boqvist, M. McLeod), 60. Hischier (Tatar, Haula)


    Carolina Hurricanes: Kočetkov (Raanta) – Burns, Slavin (A), Pesce, Skjei, Coghlan, Chatfield – Jarvis, S. Aho II (A), Pacioretty – Nečas, Stastny, A. Svečnikov – Fast, J. Staal (C), Martinook – Noesen, Kotkaniemi, Teräväinen.
    Trenér: Rod Brind'Amour

    New Jersey Devils: Vaněček (Blackwood) – Hamilton, Siegenthaler, Severson, Graves, B. Smith, Ochoťuk – Bratt, Hischier (C), Tatar – Mercer, J. Hughes (A), Šarangovič – J. Boqvist, Haula, Palát (A) – Wood, M. McLeod, Zetterlund.
    Trenér: Lindy Ruff

    Rozhodčí: G. Hebert, J. Hebert – Shewchyk, Barton

    Diváci: 18 092
    thejrc.org