Tampa – Columbus 6:3 (kon.) | NY Rangers – Minnesota 4:3 (2:1 po s.n.) | Carolina – New Jersey 3:5 (kon.)
Buffalo – Seattle 3:4 (kon.) | Pittsburgh – Vancouver 5:4 (kon.) | Detroit – Winnipeg 7:5 (kon.)
NY Islanders – Dallas 1:2 (0:1 po s.n.) | St. Louis – Calgary 4:3 (po pr.) | Arizona – San Jose 2:4 (kon.)
Colorado – Florida 4:5 (kon.)
konec
Colorado Avalanche
4:5 (1:3, 0:1, 3:1)
Florida Panthers
Středa 11.01.2023, 03:30 • Ball Arena, Denver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to dnes již vše. Přeji vám pohodový zbytek pracovního týdne a příjemné vstávání, někdy příště se budu těšit na počtenou! (06:32:26)
     
    Statistika
    Střely na bránu: 31 – 36 | Přesilová hra: 0/3 – 2/2 | Trestné minuty: 13 – 15

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Alexandar Georgijev (COL) – 31 zákroků, 5 OG, úspěšnost 86,1 %, odchytal 58:40
    Sergej Bobrovskij (FLA) – 27 zákroků, 4 OG, úspěšnost 87,1 %, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa
    Martin Kaut (COL) – 0+0, 0 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 07:46
    Pavel Francouz (COL) – do utkání nezasáhl

    Tři hvězdy utkání
    1. Matthew Tkachuk (FLA) 2+0
    2. Aleksander Barkov (FLA) 1+1
    3. Mikko Rantanen (COL) 1+1
     
    Tohle byl zápas! Podle očekávání vstoupilo do třetí třetiny Colorado velmi aktivně a během 20 sekund ve 47. minutě snížilo tříbrankový náskok Panthers už jenom na jednu branku. Při hře 4 na 4 navíc srovnalo, branku Lehkonena ale očekávaně odvolala challenge Floridy za ofsajdový přechod do útočného pásma. Přesto byla Florida pod tlakem, jenom vyhazovala puky a J. T. Compher srovnal v čase 52:07. Přestože to i snad vypadalo, že by to mohly Laviny zvrátit, poslední slovo měli v přesilovce hosté. Matthew Tkachuk hodně šťastným gólem tři a půl minuty před koncem přisoudil dva body Panthers.

    Střely na branku: 31 – 36 (14 – 8)
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Tohle Coloradu nevyjde. MacKinnon ztratil puk ve středním pásmu a musí jet až k vlastní brance, na gól je už málo času.
     
    59:38
    Reinhart zašlápl puk u mantinelu za domácí brankou a Florida to má rozjeté velmi nadějně.
     
    59:19
    Hosté dostávají přes dva hráče puk do útočného pásma. Makar hned otáčel hru a tlačil puk dopředu, jenže Rantanen si jeho prudký pas nezpracoval a je z toho icing.
     
    58:50
    Compher vyhrál vhazování a puk šel samozřejmě na modrou pro Makara. Jeho pokus propadl do brankoviště a MacKinnon se tlačil k dorážce, chyběl mu však dobře krok. Florida vyhodila na icing.
     
    58:42
    Hostující brankář následně připsal zákrok a Jared Bednar si bere oddechový čas.
    58:42 Compherovi chyběl kousek ke srovnání
     
    58:42
    Velká šance Comphera po Makarově střele! Bobrovskij toho totiž přes clonu moc neviděl a puk se mu od ramene odrazil ke Compherovi. Tomu chyběl jenom kousek, aby tenhle duel dost pravděpodobně poslal do prodloužení!
     
    58:15
    Alexandar Georgijev je na lavičce, Colorado to hraje v šesti lidech!
     
    58:06
    Montour přibrzdil kotouč letící do útočného pásma a O´Connor už jej bral v ofsajdovém postavení. 114 sekund před koncem se bude vhazovat naproti střídačce Floridy.
     
    56:30
    Florida právě vstřelila branku!
    Tři a půl minuty před koncem strhává Florida po využité přesilovce zpátky na svou stranu! Pořádný důraz na brankovišti ukázal MATTHEW TKACHUK a tenhle gól si Colorado dalo víceméně samo. Tak dlouho šťouchal Tkachuk do puku, až jej Makar nasměroval hokejkou do brusle Rodriguese stojícího u protější tyčky. Od ní se kotouč odrazil do branky a Avalanche mají těžkou pozici – 4:5! Bez asistence.
     
    55:32
    Florida hraje přesilovou hru v pohybu a Georgijev drží nerozhodný stav! Nejprve Ekblad od modré trefil tyčku, tlak pokračoval a po rychlé kombinaci zakončoval z vrcholku kruhů Reinhart. Gólman Avalanche mu ale sebral radost lapačkou!
     
    55:01
    Sam Reinhart dostal nabito mezi kruhy a vystřelil z poměrně nadějné pozice, jenže netrefil ani branku.
     
    54:40
    Mikko Rantanen (COL) byl až příliš přemotivovaný a vletěl u mantinelu ostře do Cousinse. Dostává tak dvojku za nedovolené bránění a přesilovka Floridy se rozehraje až po komerční přestávce.
     
    53:49
    Panthers zahrozili a Carter Verhaeghe táhl rychlý brejk po levém křídle, který se i jal sám zakončovat. Zkoušel zaskočit Georgijeva na blížší tyči, domácí gólman si ale prostor pohlídal.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 20. Cogliano (MacDermid, Makar), 47. Rantanen (B. Hunt, Compher), 47. MacKinnon (Rantanen, Girard), 53. Compher (MacDermid, Rodrigues) – 10. Barkov (Lundell), 12. Montour (Verhaeghe, Bennett), 14. Bennett (Reinhart), 40. M. Tkachuk (Barkov, Montour), 57. M. Tkachuk


    Colorado Avalanche: Georgijev (Francouz) – D. Toews, Makar (A), Girard, E. Johnson, MacDermid, B. Hunt – Lehkonen, MacKinnon (A), Rantanen (A) – Newhook, Compher, Rodrigues – Cogliano, Helm, L. O'Connor – MacDonald, Meyers, Kaut.
    Trenér: Jared Bednar

    Florida Panthers: Bobrovskij (Lyon) – Forsling, Ekblad (A), M. Staal, Montour, Mahura, Gudas – Lundell, Barkov (C), Reinhart – Verhaeghe, Bennett, M. Tkachuk (A) – Cousins, E. Staal, Luostarinen – Lomberg, Coli. White, G. Smith.
    Trenér: Paul Maurice

    Rozhodčí: Pochmara, Syvret – Gibbons, Apperson

    Diváci: 18 102
    thejrc.org