Colorado – Ottawa 7:0 (kon.) | Detroit – Columbus 3:4 (kon.) | Washington – Philadelphia 1:3 (kon.)
Carolina – Pittsburgh 2:1 (kon.) | Boston – Toronto 4:3 (kon.) | Florida – Vancouver 4:3 (kon.)
NY Islanders – Montreal 2:1 (kon.) | Minnesota – Arizona 2:1 (kon.) | Nashville – Buffalo 3:5 (kon.)
Chicago – Seattle 5:8 (kon.) | St. Louis – Tampa 2:4 (kon.) | Vegas – Edmonton 3:4 (kon.)
Los Angeles – New Jersey 2:5 (kon.) | NY Rangers – Montreal 1:2 (kon.) | Carolina – Vancouver 3:4 (1:2 po s.n.)
konec
Colorado Avalanche
7:0 (2:0, 2:0, 3:0)
Ottawa Senators
Neděle 15.01.2023, 01:00 • Ball Arena, Denver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:14 Alex NEWHOOK - 7:0
     
    58:14
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Tak domácí hokejisté ještě přidávají i sedmou branku. Sanderson chtěl odpálit puk zpoza své klece, jenže do toho vložil svou hůl O´Connor a kotouč se poté odrazil mezi kruhy, kde chtěl zakončovat Cogliano, ale tomu přesekl hůl Giroux, a tak se kotouč dostal až k ALEXI NEWHOOKOVI, jehož okamžitá střela zapadla přesně pod břevno hostující brány. Asistence: Logan O´Connor.
    55:49 Brad HUNT - 6:0
     
    55:49
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Colorado si tedy drží svůj brankový průměr na třetinu, když i ve třetí třetině domácí vstřelují druhou branku. Kotouč se dostal na modrou čárou k Englundovi, který ho poté přihrál svému kolegovi na modré BRADU HUNTOVI, jehož dělovka skončila až za zády Forsberga. Asistence: Andreas Englund, Artturi Lehkonen.
    48:18 Artturi LEHKONEN - 5:0
     
    48:18
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Avalanche využívají přesilovou hru! Makar poslal dlouhý pas na útočnou modrou MacKinnovi, který ho z otočky naslepo adresoval před bránu Ottawy, kam si najel ARTTURI LEHKONEN, kterému se z otočky podařilo překonat Forsberga. Asistence: Nathan MacKinnon, Cale Makar.
    35:57 Mikko RANTANEN - 4:0
     
    35:57
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Rantanen zavezl puk do útočného pásma, kde ho přenechal Newhookovi, který se s ním dostal mezi kruhy, odkud ho dokázal posunout MIKKOVI RANTANENOVI do levého kruhu a pohotová střela domácího útočníka už skončila za zády Forsberga. Asistence: Alex Newhook, Sam Girard.
    29:05 Artturi LEHKONEN - 3:0
     
    29:05
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Domácí odskakují na rozdíl tří branek! Toews poslal pas na útočnou modrou ARTTURI LEHKONENOVI, jenž měl sice na zádech obránce Sandersona, ale i tak domácí útočník dokázal zakončit a Forsberg jeho střelu neudržel ve své výstroji, a tak finský forvard doklepl touš do brány Ottawy. Asistence: Devon Toews.
    07:50 Alex NEWHOOK - 2:0
     
    07:50
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Domácí odskakují na rozdíl dvou branek! Cogliano získal puk ve středním pásmu a následně ho zavezl do útoku, kde se mu podařilo ustát souboj u mantinelu a díky tomu posunul kotouč do středu na ALEXE NEWHOOKA, jenž vyslal nechytatelnou střelu do vzdálenější šibenice. Asistence: Andrew Cogliano, Logan O´Connor.
    05:45 Mikko RANTANEN - 1:0
     
    05:45
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Avalanche šli do rychlého protiútoku, kde Rantanen nahrával na střed MacKinnonovi, jemuž se však zapletl kotouč mezi bruslemi, a tak ho nahrál zpět MIKKOVI RANTANENOVI, který ze středu pravého kruhu prostřelil Forsberga. Asistence: Nathan MacKinnon, Evan Rodrigues.

    Jan Matúš

    Branky a nahrávky: 6. Rantanen (MacKinnon, Rodrigues), 8. Newhook (Cogliano, L. O'Connor), 30. Lehkonen (D. Toews), 36. Rantanen (Newhook, Girard), 49. Lehkonen (MacKinnon, Makar), 56. B. Hunt (Englund, Lehkonen), 59. Newhook (L. O'Connor)


    Colorado Avalanche: Francouz (Georgijev) – Makar, D. Toews, E. Johnson, Girard, B. Hunt, MacDermid, Englund – Rodrigues, MacKinnon, Lehkonen – Rantanen, Compher, Newhook – L. O'Connor, Cogliano, Ranta – Kaut, Meyers.
    Trenér: Jared Bednar

    Ottawa Senators: A. Forsberg (Talbot) – Chabot, Zub, Sanderson, Hamonic, Brännström, Holden – B. Tkachuk, Stützle, DeBrincat – Giroux, Pinto, Batherson – Kelly, Gambrell, Lucchini – Brassard, Kastelic, Watson.
    Trenér: D.J. Smith

    Rozhodčí: Nicholson, Schlenker – Smith, Deschamps

    Diváci: 18 124
    thejrc.org