San Francisco 49ers - Seattle Seahawks 41:23 (kon.) | Jacksonville Jaguars - Los Angeles Chargers 31:30 (kon.)
Buffalo Bills - Miami Dolphins 34:31 (kon.) | Minnesota Vikings - New York Giants 24:31 (kon.)
konec
Minnesota Vikings - New York Giants

24:31

(7:14, 7:3, 7:7, 3:7)

Neděle 15.01.2023, 22:50 • U.S. Bank Stadium, Minnesota, Minnesota • Americký fotbal • NFL: Wild Card Round
     
    Nedělní program tím ale ještě nekončí, již za malou chvíli začíná divizní šlágr z konference AFC mezi Cincinnati Bengals a Baltimorem Ravens. Takže nechoďte spát a zůstaňte s námi. (02:08:29)
     
    New York Giants postupují do divizního kola poprvé po 11 letech. Tehdy nakonec získali svůj poslední titul. Teď mají jistotu, že budou v divizním kole v konferenci NFC nehůře nasazeným týmem, takže vědí, že pojedou do Philadelphie, aby se na Lincoln Financial Field utkali s prvními nasazenými Eagles.
    Daniel Jones se zapsal do historie play-off NFL
     
    Hráčské statistiky

    quarterback Kirk Cousins (MIN) zkompletoval 31 přihrávek z 39 pokusů pro 273 yardů a 2 touchdowny
    quarterback Daniel Jones (NYG) zkompletoval 24 přihrávek z 35 pokusů pro 301 yardů a 2 touchdowny

    running back Dalvin Cook (MIN) měl 15 běhů pro 60 yardů
    quarterback Daniel Jones (NYG) měl 17 běhů pro 78 yardů
    running back Saquon Barkley (NYG) měl 9 běhů pro 53 yardů a 2 touchdowny

    tight end T.J. Hockenson (MIN) zachytil 10 přihrávek pro 129 yardů
    receiver Isaiah Hodgins (NYG) zachytil 8 přihrávek pro 105 yardů a 1 touchdown
    receiver Darius Slayton (NYG) zachytil 4 přihrávky pro 88 yardů
     
    To vše vidělo přímo na stadionu 66 721 nakonec hodně smutných diváků.
     
    Minnesota nedokázala potvrdit pozici nejlepšího týmu sezony v posledních čtvrtinách a právě v ní definitivně ztratila nejen zápas, ale celý ročník, který tak pro ni skončil! Do třetí čtvrtiny šli na míči Giants a využili toho k rychlému přechodu hřiště a 9yardovému catchi tight enda Daniela Bellingera, čímž se vrátili do 10bodového vedení. Domácí však měli nachystanou rychlou odpověď, za necelé 4 minuty zakončili svůj drive 3yardovou přihrávkou na tight enda Irva Smitha jr.. Následně dokázali útok hostů rychle ubránit a sami se nadechli k dalšímu přechodu hřiště, jenže se na okraji red zóny zasekli a již ve čtvrté čtvrtině jen kopali na branku. Greg Joseph 38yardový field goal proměnil a vyrovnal, jenže obrana Vikings tentokrát svému týmu vůbec nepomohla a po necelých 5 minutách inkasovala, když se ze 2 yardů jako buldog prodral do end zóny running back Saquon Barkley. Vikings měli v posledních 8 minutách ještě 2 možnosti odvrátit porážku, ale jejich útok už nic dalšího nedokázal vymyslet a po ubráněném dlouhém čtvrtém downu necelé dvě minuty před koncem mohli Giants začít slavit postup do divizního kola!
     
    Konec utkání.
     
    1:44
    Daniela Jonese čeká trojí zakleknutí, což je formalita, a zápas je u konce!
    Hra, která rozhoduje zápas
     
    1:50
    MIN, 4&8, MIN 48
    Cousins sice hodil míč do pravé strany Hockensonovi, ale toho McKinney nikam nepustil a 3 yardy ani zdaleka nestačí! Je hotovo, Giants vítězí a postupují!
    Osborn nezachytil důležitý pass
     
    1:56
    MIN, 3&8, MIN 48
    Cousins měl čas a házel přesný míč do náruče Osborna pro jasný první down, jenže Flott domácího hráče perfektně ubránil a Vikings musí hrát dlouhý čtvrtý down!
     
    1:56
    Two-minute warning.
     
    2:03
    MIN, 2&10, MIN 46
    Shozený míč doprava Cookovi, ale ten neměl kudy jít a byl vytlačen ze hřiště s 2 yardy.
     
    2:09
    MIN, 1&10, MIN 46
    Cousins se pokoušel hledat rozběhnutého Thielena v pravém poli, neuspěl.
     
    2:30
    MIN, 1&10, MIN 33
    Hockenson chytá ve slotu a posouvá hru o 13 yardů.
    Faul Lawrence
     
    2:33
    MIN, 2&4, MIN 18
    Cousins sice pod tlakem nehodil přesný míč Osbornovi, ale Lawrence ho při skládání trefil rukou do helmy a to je roughing the passer. Vikings jdou o 15 yardů vpřed.
     
    2:56
    MIN, 1&10, MIN 12
    Cousins hodil míč doprava Hockensonovi, 6 yardů.

    Libor Štěpán

    Adrian Hill
    66 721
    Vysvětlivky
    U každé jednotlivé akce bude v úvodu znázorněn údaj o týmu, který je momentálně v držení míče, o fázi aktuální akce, a také o aktuální poloze hry.

    Příklad MIN, 3&5, NYG 42 – U míče je Minnesota, hraje třetí down, potřebuje získat pět yardů k dosažení dalšího prvního downu a hraje z linie 42 yardů na polovině New Yorku.
    Exkurze do pravidel
    Utkání se hraje na 4 čtvrtiny, přičemž každá trvá 15 minut. V případě nerozhodného stavu se bude prodlužovat po 15minutových periodách, dokud nebude znám vítěz.

    Hrací čas se zastavuje při vyběhnutí hráče s míčem do zámezí (ne vždy) nebo v případě nezkompletované přihrávky. Dále vždy 2 minuty před koncem druhé a čtvrté čtvrtiny (tzv. two-minute warning). Zastavuje se i při zranění hráče, kdy je potřeba ošetření. Každý tým má tři oddechové časy na poločas, při kterých se také zastavuje čas.

    Oba týmy se postupně střídají v útoku, přičemž mají k dispozici čtyři pokusy (downy) k posunu o deset yardů. Pokud by na čtvrtý pokus nedokázali udělat potřebný posun, přichází o míč a na hřiště nastupuje ofenziva soupeře, která začne útočit z místa, kde předchozí akce skončila. Proto se při čtvrtém downu v drtivé většině případů používá tzv. punt, tedy odkop z ruky, kdy punter dokáže odkopnout míč většinou kolem 40-60 yardů daleko a výrazně tak ztíží soupeři útočnou akci. V případě, že tým pronikne hlouběji do útočné poloviny, může zvolit také možnost kopu z pole na branku (field goalu), kterým může navýšit svůj zisk o 3 body.

    Pokud se tým po zemi nebo vzduchem dostane až do end zóny (10yardový prostor na obou stranách hřiště za vymezenými 100 yardy na hřišti), získává touchdown. Ten je za 6 bodů, k tomu má tým ještě možnost potvrdit touchdown buď kopem rozehraným z 15 yardů (extra point – 1 bod), nebo zvolit útočnou akci z 2 yardů před end zónou a v případě úspěchu získat 2 body.

    V případě porušení pravidel mohou rozhodčí hodit na hřiště žlutou vlajku (flag) a proviněný tým, ať už útočící, nebo bránící, je posunut po hřišti o určitý počet yardů (5, 10, 15 nebo posun na úroveň místa přestupku). Pokud se trenérům jednotlivých týmů nezdá rozhodnutí rozhodčích, mají možnost v některých případech vhodit na hřiště červenou vlajku před rozehráním další akce a využít challenge. Mají dvě tyto možnosti v zápase, přičemž v případě úspěchu té první získávají ještě jednu navíc, naopak jakýkoliv neúspěch znamená automaticky ztrátu jednoho oddechového času. Zároveň to znamená, že pro využití challenge musí mít tým k dispozici aspoň jeden timeout.

    Útočící tým ztrácí svoji možnost útočit, pokud nevyužije čtvrtý down k potřebnému zisku pro další první down, dále pokud použije punt, pokud quarterback hodí míč přímo do rukou soupeřova obránce (interception), či pokud hráči vypadne (vlastní nešikovností, nebo třeba vyražením od soupeře) míč z ruky dříve, než se hráč dotkne loktem, zády či kolenem hřiště (fumble). Právě při dotyku hráče s míčem těmito částmi těla se zemí zároveň s kontaktem jakoukoliv částí těla s obráncem končí daná akce a útočící tým pokračuje z tohoto místa dalším downem.
    bahis siteleri