San Francisco 49ers - Seattle Seahawks 41:23 (kon.) | Jacksonville Jaguars - Los Angeles Chargers 31:30 (kon.)
Buffalo Bills - Miami Dolphins 34:31 (kon.) | Minnesota Vikings - New York Giants 24:31 (kon.)
konec
Minnesota Vikings - New York Giants

24:31

(7:14, 7:3, 7:7, 3:7)

Neděle 15.01.2023, 22:50 • U.S. Bank Stadium, Minnesota, Minnesota • Americký fotbal • NFL: Wild Card Round
    Hra, která rozhoduje zápas
     
    1:50
    MIN, 4&8, MIN 48
    Cousins sice hodil míč do pravé strany Hockensonovi, ale toho McKinney nikam nepustil a 3 yardy ani zdaleka nestačí! Je hotovo, Giants vítězí a postupují!
    Obrovská chyba Slaytona
     
    3:07
    NYG, 3&15, NYG 41
    Jones měl na středu úplně volného Slaytona a ten se chytá za hlavu, protože upustil jasný catch, který by znamenal jasný první down a výrazný posun dopředu, nejspíš by tím rozhodl zápas! Takhle dostávají Vikings šanci!
    A Gano tomu ještě bodík přidal kopem
     
    7:47
    EXTRA POINT – GOOD
    GRAHAM GANO proměňuje i čtvrtý extra point v zápase, 31:24!
    Touchdown Barkleyho vrací Giants vedení
     
    7.52
    NYG, 1&GOAL, MIN 2 – TOUCHDOWN GIANTS
    SAQUON BARKLEY dostal míč, skočil do první mezery a poslední yard se do end zóny doslova probil, když musel přetlačit jednoho z obránců! Giants znovu vedou, 30:24!
     
    8:38
    NYG, 4&1, MIN 7
    Jones těch pár centimetrů zvládl sneakem, při kterém inkasoval pořádnou ránu od Kendrickse.
    Field goal, který srovnává skóre
     
    12:38
    MIN, 4&5, NYG 20 – FIELD GOAL VIKINGS
    GREG JOSEPH sice poslal 38yardový field goal trochu doleva, ale míč se pohodlně vešel mezi tyče a domácí vyrovnávají na 24:24! Spokojení však nejsou, chtěli víc.
    Hockenson opět nebyl pohlídán
     
    0:31
    MIN, 4&2, NYG 43
    Obrovská chyba obrany, která opět nechala u pravé lajny úplně volného tight enda Hockensona, který mohl pokračovat v běhu a nejen že tak domácí zvládli čtvrtý down, ale posunuli se vpřed o 18 yardů!
     
    7:46
    EXTRA POINT – GOOD
    GREG JOSEPH posílá extra point do branky, 21:24!
    Touchdown Smitha stahuje náskok Giants
     
    7:50
    MIN, 2&GOAL, NYG 3 – TOUCHDOWN VIKINGS
    Cousins rozehrál rychle, jelikož si všiml zmatků v obraně, ta se navíc provinila ofsajdem, ale trest nebyl třeba, protože přesnou přihrávku na levý konec end zóny zachytil tight end IRV SMITH JR a Vikings jsou znovu na dosah! 20:24!
    Důležitý catch od Thielena
     
    9:02
    MIN, 1&10, NYG 34
    Davis vůbec nezvládl bránění Thielena, nechal ho za sebou, Cousins si toho všiml a poslal přesný míč k pravé lajně pro 25 yardů!
    Úspěšný extra point
     
    11:37
    EXTRA POINT – GOOD
    GRAHAM GANO prokopává brankou i třetí extra point a upravuje na 24:14!
    Debutový touchdown v playoff pro Bellingera
     
    11:43
    NYG, 2&7, MIN 9 – TOUCHDOWN GIANTS
    Daniel Jones naznačil předávku, ale poté přihrál do levé strany úplně zapomenutému tight endovi DANIELI BELLINGEROVI, pro něhož šlo o jeden z nejjednodušších touchdownů v kariéře! Giants opět vedou o 2 skórování, 23:14!
     
    13:03
    NYG, 1&10, MIN 44
    Kendricks vůbec nezvládl zachytit všechny úkroky Hodginse, takže ho nechal volného, čehož Jones využil Hodgins se rozběhl pro 32 yardů!
     
    13:43
    NYG, 3&3, NYG 32
    Jones sice byl pod tlakem, ale také měl zcela volného Barkleyho na levé straně, hodil mu míč do běhu a starej se. Barkley se postaral výborně, 24 yardů!
    A úspěšný extra point
     
    0:45
    EXTRA POINT – GOOD
    GREG JOSEPH posílá do branky extra point a upravuje na 14:17!
    Touchdown nepokrytého Osbourna
     
    0:50
    MIN, 1&GOAL, NYG 9 – TOUCHDOWN VIKINGS
    Kirk Cousins měl dost času si prohlédnout vývoj hry před sebou a všiml si úplně volného receivera K.J. OSBORNA, který pohodlně zachytil míč a udělal zbývající kroky do end zóny! Vikings snižují na 13:17!
    Hockenson sbírá desítky yardů každou akcí
     
    2:00
    MIN, 2&12, NYG 49
    Znovu obrana úplně zapomněla na Hockensona ve středu pole a je z toho dalších 28 yardů pro domácího tight enda!
     
    2:36
    MIN, 3&9, MIN 26
    Cousins dostal dvě sekundy na rozmyšlenou a využil toho k přihrávce na volného Hockensona, který mohl pokračovat v běhu a získal 27 yardů!
     
    3:28
    NYG, 4&GOAL, MIN 6 – FIELD GOAL GIANTS
    GRAHAM GANO dostal chuťovku v podobě 25yardového field goalu, což je věc, kterou by kopl nejspíš i se zlomenou nohou o berlích. Zvyšuje na 17:7 pro Giants!
    Proměněný extra point
     
    1:03
    EXTRA POINT – GOOD
    GRAHAM GANO poslal do branky i druhý extra point a zvyšuje na 14:7!
    Touchdown číslo dvě posílá Giants do vedení
    Přehlédnutý false start
     
    1:07
    NYG, 1&10, MIN 14 – TOUCHDOWN GIANTS
    Obrovská chyba rozhodčích dává hostům další body! Levý tackle hostů se totiž pohnul mnohem dříve než směl, ale sudí si toho nevšimli! Receiver ISAIAH HODGINS si z levé strany perfektně seběhl ke středu, jeho strážce tempo vůbec nezachytil a Jonese čekala lehká přihrávka, kterou zvládl! 13:7 pro Giants!
    Pořádná porce yardů od Slaytona
     
    3:06
    NYG, 1&10, NYG 19
    Jones měl na středu úplně volného Slaytona, který sice chytal míč zády k end zóně, ale měl možnost se otočit a rozběhnout, takže získal skvělých 47 yardů! Obrovská chyba obrany domácích!
    Rázem je srovnáno
     
    5:11
    EXTRA POINT – GOOD
    GRAHAM GANO je také velmi spolehlivý kicker a extra pointy mu obvykle nečiní žádné potíže. Vyrovnává na 7:7!
    Skvělý průnik a touchdown Barkleyho
     
    5:18
    NYG, 1&10, MIN 28 – TOUCHDOWN GIANTS
    Tak to je odpověď! Běhová obrana domácích znovu totálně propadla, blokaři ji rozebrali na součástky a umetli dálnici pro SAQUONA BARKLEYHO, který měl volnou cestu až do end zóny! 28yardový běh a Giants snižují na 6:7!
     
    6:43
    NYG, 1&10, NYG 35
    Pokud budou hostům vycházet takové akce, mají dobrou šanci na úspěch. Jones totiž hodil přesný dlouhý míč do pravého pole Slaytonovi pro 22 yardů.
    Včetně jednoho bonusového za kop
     
    8:23
    EXTRA POINT – GOOD
    GREG JOSEPH neměl s extra pointem sebemenší problém a zvyšuje na 7:0!
    Tady už první body jsou
     
    8:26
    MIN, 2&GOAL, NYG 1 – TOUCHDOWN VIKINGS
    Stala se očekávaná akce, která, když je dobře provedená, nejde bránit. Quarterback sneak KIRKA COUSINSE, který tak sám otevírá účet zápasu a domácí vedou 6:0!

    Libor Štěpán

    Adrian Hill
    66 721
    Vysvětlivky
    U každé jednotlivé akce bude v úvodu znázorněn údaj o týmu, který je momentálně v držení míče, o fázi aktuální akce, a také o aktuální poloze hry.

    Příklad MIN, 3&5, NYG 42 – U míče je Minnesota, hraje třetí down, potřebuje získat pět yardů k dosažení dalšího prvního downu a hraje z linie 42 yardů na polovině New Yorku.
    Exkurze do pravidel
    Utkání se hraje na 4 čtvrtiny, přičemž každá trvá 15 minut. V případě nerozhodného stavu se bude prodlužovat po 15minutových periodách, dokud nebude znám vítěz.

    Hrací čas se zastavuje při vyběhnutí hráče s míčem do zámezí (ne vždy) nebo v případě nezkompletované přihrávky. Dále vždy 2 minuty před koncem druhé a čtvrté čtvrtiny (tzv. two-minute warning). Zastavuje se i při zranění hráče, kdy je potřeba ošetření. Každý tým má tři oddechové časy na poločas, při kterých se také zastavuje čas.

    Oba týmy se postupně střídají v útoku, přičemž mají k dispozici čtyři pokusy (downy) k posunu o deset yardů. Pokud by na čtvrtý pokus nedokázali udělat potřebný posun, přichází o míč a na hřiště nastupuje ofenziva soupeře, která začne útočit z místa, kde předchozí akce skončila. Proto se při čtvrtém downu v drtivé většině případů používá tzv. punt, tedy odkop z ruky, kdy punter dokáže odkopnout míč většinou kolem 40-60 yardů daleko a výrazně tak ztíží soupeři útočnou akci. V případě, že tým pronikne hlouběji do útočné poloviny, může zvolit také možnost kopu z pole na branku (field goalu), kterým může navýšit svůj zisk o 3 body.

    Pokud se tým po zemi nebo vzduchem dostane až do end zóny (10yardový prostor na obou stranách hřiště za vymezenými 100 yardy na hřišti), získává touchdown. Ten je za 6 bodů, k tomu má tým ještě možnost potvrdit touchdown buď kopem rozehraným z 15 yardů (extra point – 1 bod), nebo zvolit útočnou akci z 2 yardů před end zónou a v případě úspěchu získat 2 body.

    V případě porušení pravidel mohou rozhodčí hodit na hřiště žlutou vlajku (flag) a proviněný tým, ať už útočící, nebo bránící, je posunut po hřišti o určitý počet yardů (5, 10, 15 nebo posun na úroveň místa přestupku). Pokud se trenérům jednotlivých týmů nezdá rozhodnutí rozhodčích, mají možnost v některých případech vhodit na hřiště červenou vlajku před rozehráním další akce a využít challenge. Mají dvě tyto možnosti v zápase, přičemž v případě úspěchu té první získávají ještě jednu navíc, naopak jakýkoliv neúspěch znamená automaticky ztrátu jednoho oddechového času. Zároveň to znamená, že pro využití challenge musí mít tým k dispozici aspoň jeden timeout.

    Útočící tým ztrácí svoji možnost útočit, pokud nevyužije čtvrtý down k potřebnému zisku pro další první down, dále pokud použije punt, pokud quarterback hodí míč přímo do rukou soupeřova obránce (interception), či pokud hráči vypadne (vlastní nešikovností, nebo třeba vyražením od soupeře) míč z ruky dříve, než se hráč dotkne loktem, zády či kolenem hřiště (fumble). Právě při dotyku hráče s míčem těmito částmi těla se zemí zároveň s kontaktem jakoukoliv částí těla s obráncem končí daná akce a útočící tým pokračuje z tohoto místa dalším downem.
    bahis siteleri