NY Rangers – Montreal 1:2 (kon.) | Carolina – Vancouver 3:4 (1:2 po s.n.) | Winnipeg – Arizona 2:1 (kon.)
Buffalo – Florida 1:4 (kon.) | Boston – Philadelphia 6:0 (kon.) | Colorado – Detroit 6:3 (kon.)
Seattle – Tampa 1:4 (kon.) | San Jose – New Jersey 3:4 (0:1 po s.n.)
konec
Buffalo Sabres
1:4 (0:1, 0:1, 1:2)
Florida Panthers
Pondělí 16.01.2023, 19:00 • KeyBank Center, Buffalo • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:16
    V závěru přichází ještě jedno vyloučení do hostujících řad. Na lavici hanby usedl Ryan Lomberg, když u mantinelu krosčekem poslal k ledu Quinna.
    58:22 Carter VERHAEGHE - 1:4
     
    58:22
    Florida právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto. Kotouč vybojoval Matthew Tkachuk a ještě ho posunul na CARTERA VERHAEGHEHO, jenž od obranné modré čáry mířil do odkryté klece soupeře neomylně. Asistence: Matthew Tkachuk a Gustav Forsling.
    51:27 Alex TUCH - 1:3
     
    51:27
    Buffalo právě vstřelilo branku!
    Šavle dramatizují utkání! Reinhartovi se nepovedlo vyhodit a k pravému mantinelu si vyjel ALEX TUCH. Křídelník elitní formace střelou na přední tyčku dokonale zaskočil Bobrovského, brankář toho navíc moc neviděl přes clonící Dahlina s Lundellem. Bez asistence.
     
    47:31
    Komplikace pro Buffalo. Dvouminutový trest si vykoledoval Jack Quinn, když v útočném pásmu přidržel o únik se pokoušejícího Luostarinena.
     
    43:19
    Pokud ještě Šavle chtějí pomýšlet na zdramatizování klání, měly by využít přesilovou hru, kterou jim Eetu Luostarinen nabídl podrážením.
    40:34 Anton LUNDELL - 0:3
     
    40:34
    Florida právě vstřelila branku!
    S Buffalem je ještě hůře! Domácí ztratili útočné pásmo a soupeř vyrazil do přečíslení. Sam Reinhart s hlavou nahoře vymyslel parádní nahrávku na Antona Lundella a finský útočník propálil k levé tyči se marně přesunujícího Luukkonena. Asistence: Sam Reinhart a Aleksander Barkov.
     
    32:53
    Florida míří do čtyř. Menší dvouminutový trest vyfasoval Nick Cousins, který spadl pod nohy Jacku Quinnovi, tohoto útočníka podrazil bez zasáhnutí puku.
     
    28:46
    Buffalo bylo blízko tomu, aby se okamžitě vrátilo na dostřel. K dělovce napřáhl Alex Tuch, Sergeje Bobrovského zachránila branková konstrukce.
    28:04 Sam BENNETT - 0:2
     
    28:04
    Florida právě vstřelila branku!
    Tak jsem to zakřikl, svěřenci kouče Maurice totiž odskakují do dvoubrankového náskoku! Verhaeghe nahrával před bránu a od brusle Tkachuka se touš šťastně odrazil k SAMU BENNETOVI, ten skóroval tvrdou ránou mezi levou ruku a tělo brankáře. Asistence: Matthew Tkachuk a Carter Verhaeghe.
     
    23:40
    Další oslabení pro Sabres. Alexu Tuchovi se vůbec nelíbil hit Erica Staala na spoluhráče a kanadského forvarda úplně zbytečně dohrál, dvě minuty jsou neoddiskutovatelné.
     
    20:00
    Se sirénou oznamující konec první třetiny přichází první tresty. Dylan Cozens za potyčku s Matthewem Tkachukem obdržel 2+2 minuty za hrubost, zatímco hostující forvard si vysloužil pouze dvě minuty. Florida bude hrát přesilovku.
     
    08:14
    Blízko vyrovnání byl domácí kapitán Kyle Okposo, jenž obdržel nahrávku před bránu, avšak orazítkoval pouze pravou tyč, pokus dorážejícího Asplunda zastavil Bobrovskij společně s ležícím spoluhráčem.
    04:01 Brandon MONTOUR - 0:1
     
    04:01
    Florida právě vstřelila branku!
    Důležitý první gól střílí Florida! Rozehrávku soupeře vystihl za bránou Matthew Tkachuk. Nadvakrát propasíroval touš přes Jokijarhua do brankoviště, kde Luukkonen nejprve předvedl zákrok pravým betonem, ovšem proti dorážce BRANDONA MONTOURA už byl bezmocný. Asistence: Matthew Tkachuk.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 52. Tuch – 5. Montour (M. Tkachuk), 29. Bennett (M. Tkachuk, Verhaeghe), 41. Lundell (Reinhart, Barkov), 59. Verhaeghe (M. Tkachuk, Forsling)


    Buffalo Sabres: Luukkonen (Comrie) – Dahlin (A), Samuelsson, Jokiharju, Power, Ljubuškin, Bryson – Tuch, Ta. Thompson, J. Skinner – Quinn, Cozens, Peterka – V. Olofsson, Jost, Mittelstadt – Okposo (C), Girgensons (A), Asplund.
    Trenér: Don Granato

    Florida Panthers: Bobrovskij (Lyon) – Ekblad (A), Forsling, Montour, M. Staal, Gudas, Mahura – Reinhart, Barkov (C), Lundell – M. Tkachuk (A), Bennett, Verhaeghe – Cousins, Luostarinen, Děnisenko – G. Smith, E. Staal, Lomberg.
    Trenér: Paul Maurice

    Rozhodčí: Lambert, L'Ecuyer – Mills, Johnson

    Diváci: 15 251
    bahis siteleri