Bochum – Hertha 3:1 (kon.) | Frankfurt – Schalke 3:0 (kon.) | Stuttgart – Mohuč 1:1 (kon.)
Union Berlín – Hoffenheim 3:1 (kon.) | Wolfsburg – Freiburg 6:0 (kon.) | Kolín nad Rýnem – W. Brémy 7:1 (kon.)
konec
Eintracht Frankfurt
3:0 (1:0)
FC Schalke 04
Sobota 21.01.2023, 15:30 • Deutsche Bank Park, Frankfurt • Německá Bundesliga • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Po naprostém debaklu Freiburgu jde Frankfurt na druhé místo za Bayern a jeho ztráta je pětibodová. Schalke naopak zůstává na posledním místě, Hertha však prohrála na půdě Bochumi, a tak se pětibodový odstup nijak nezvětší.

    Z mé strany je to dnes již vše. Mějte krásný zbytek víkendu a někdy příště se budu těšit u německého fotbalu napočtenou! (17:32:44)
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 8:14. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:10.
     
    Přestože výsledek na první dobrou vypadá jasně, až tak jednoznačné to nebylo. Schalke se prezentovalo velmi sympatickou hrou a na startu druhého poločasu bylo blízko brankám. Kozuki ale z malého vápna jenom trefil Trappa a Terodde v 54. minutě hlavičkoval nad břevno.

    Eintracht definitivně odpor zlomil až v závěru, využil totiž širší a kvalitnější lavičky. Šikovný tah ukázal Oliver Glasner při střídání Rafaela Borrého, který nejprve v 84. minutě dal na 2:0 a v první nastavené minutě připravil míč pro Aurélia Butu, pro nějž to byla navíc první bundesligová branka.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Ndicka odklidil míč před sbíhajícím Karamanem na pravém křídle a nic více se v tomhle duelu již pravděpodobně nestane.
     
    90+4
    Trapp ještě drží čisté konto! Na centr do vápna si naskočil Uronen a ostře pálil jenom do blokujícího Ndicky. Jenže od něj se míč odrazil k Freyovi, který mohl svůj debut v Schalke okořenit brankou, Trapp však rukou vytáhl na roh!
     
    90+3
    Duel se už jenom fakticky dohrává. Okolo padesáti tisíc fanoušků se na Deutsche Bank Parku, který by se navíc měl v blízké budoucnosti zvětšovat, baví.
     
    90+1
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    Frankfurt si závěr zápasu užívá a pro Schalke je to hodně kruté. Lenz roztáhl hru na levé straně šestnáctky a přihrál pod sebe na Borrého, který ustál střet s Karamanem. Tím se mu otevřel prostor na přihrávku, z druhé vlny mu napravo sběhl AURÉLIO BUTA a nekompromisně vymetenou šibenicí dává svůj první gól v Bundeslize – 3:0! Asistence: Rafael Borré.
     
    90
    Rozhodčí Fritz ještě nechá duel 16. kola hrát šest minut nad rámec.
     
    89
    Po chybě na středu pole navíc šli domácí do situace 3 na 3 a Borré zprava centroval před branku, tam ale nikdo ze spoluhráčů nešel a Schalke jde bleskově vpřed.
     
    89
    Herně už to velká sláva není, ale žlutí se i nadále. Mario Götze (SGE) tak dlouho do rozhodčího Fritze šil, až mu zkušený arbitr, pískající v Bundeslize 13. ročník, vystavil účet v podobě žluté.
     
    86
    Jere Uronen (S04) se snažil odpoutat se od obránce, jenže si k tomu pomohl loktem do tváře soupeře. Proto dostává žlutou kartu.
     
    84
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    Nejenže Eintracht drží Schalke na uzdě, ale pravděpodobně rozhoduje o tom, že vkročí do jara vítězně! Všechno to začalo už na středové lajně u Götzeho, který vyhrál souboj a posunul míč na Rodeho. Přes Lindströma se dostal do akce střídající RAFAEL BORRÉ, který zdánlivě nejprve prováhal ideální možnost na střelu, jenže pak se zpětnou kličkou dostal do zakončení a na zadní tyč překonal Schwolowa. Video potenciální ofsajd neodhalilo a je zřejmě hotovo – 2:0! Asistence: Jesper Lindström.
     
    83
    Uronen sice poslal daleký míč do vápna, ale odehrával jej již ze zámezí. Vhazovat tak bude Frankfurt, který zatím drží snahy Schalke na srovnání na uzdě.
     
    82
    Střídání přichází i na straně Schalke. Dolů jde Jordan Larsson (S04) a do hry se dostává na zhruba posledních deset minut nová posila z Antverp, Michael Frey (S04).
     
    81
    V mezičase tak přichází střídání. Nepříliš přesvědčivý Dajči Kamada (SGE) mizí ze hřiště, na jeho místo přichází Sebastian Rode (SGE), který se vlivem vleklých problémů s koleny netají koncem kariéry.
     
    80
    Ten zkusil zavřít Kamada tvrdou střelou z první někde na 12 metrech, ale trefil jenom Uronena na bok. Navíc byl pískán útočný faul a hned se hrát nebude, Uronen totiž zůstal ležet na trávníku.
     
    79
    Sow pustil míč doprava do prostoru pro Butu. Ten v tandemu zkoušel hrát pod sebe na Lindströma, avšak obrana Schalke byla připravena a srazila na rohový kop.
     
    78
    Přestože Rafael Borré (SGE) se žlutou kartou za faul na Jošidu nesouhlasí, rozhodčí Fritz je neoblomný a celou situaci vyřešil tímto trestem.

    Tomáš Kalas

    Branky: 22. Lindström (Kolo Muani), 84. Borré (Lindström), 90+1. Buta (Borré)

    Karty:   78. Borré (FRN), 89. M. Götze (FRN) – 58. Bülter (SCH), 61. Gellhaus (SCH), 67. Krauss (SCH), 86. Uronen (SCH)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 8:14. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:10.
    Eintracht Frankfurt: Trapp (C) – Smolčić, Jakić, Ndicka – Dina Ebimbe (70. Buta), Kamada (81. Rode), Sow, Knauff (61. Lenz) – Lindström, M. Götze – Kolo Muani (70. Borré).
    Náhradníci: Ramaj – Touré, Hasebe, Chandler, Alario.

    Trenér: Oliver Glasner

    FC Schalke 04: Schwolow – Brunner, Jošida, Matriciani, Uronen – Latza (C), Krauss – Kozuki (73. Karaman), Larsson (82. Frey), Bülter – Terodde.
    Náhradníci: Fährmann – Greiml, Müller, Aydin, Mohr, Ivan, Topp.

    Trenér: Thomas Reis

    Rozhodčí: Fritz – Schaal, Pelgrim
    bahis siteleri