NY Rangers – Florida 6:2 (kon.) | Toronto – NY Islanders 5:2 (kon.) | Dallas – Buffalo 2:3 (po pr.)
Calgary – Columbus 4:3 (po pr.)
konec
New York Rangers
6:2 (2:1, 1:0, 3:1)
Florida Panthers
Úterý 24.01.2023, 01:00 • Madison Square Garden, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistika
    Střely na bránu: 26 – 35 | Přesilová hra: 1/1 – 1/2 | Trestné minuty: 4 – 2

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Igor Šesťorkin (NYR) – 33 zákroků, 2 OG, úspěšnost 94,3 %, odchytal 60:00
    Alex Lyon (FLA) – 20 zákroků, 5 OG, úspěšnost 80,0 %, odchytal 55:06

    Česká a slovenská stopa
    Filip Chytil (NYR) – 1+1, +1 účast, 4 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 16:24
    Radko Gudas (FLA) – 0+0, -1 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 14:50

    Tři hvězdy utkání
    1. Mika Zibanejad (NYR) – 2+1
    2. Artěmij Panarin (NYR) – 0+3
    3. Adam Fox (NYR) – 1+2 (03:54:17)
     
    Utkání přihlíželo 17 121 diváků.
     
    Hokejisté New Yorku Rangers dali zapomenout na domácí nezdar s Bostonem, Floridu v Madison Square Garden rozstříleli 6:2.

    Jezdci nebyli výrazně lepším týmem, ovšem o poznání efektivnějším, během dvou třetin si vybudovali nadějný dvoubrankový náskok. Třetí dvacetiminutovka přinesla zlom v zápase v rozmezí 48. a 49. minuty, kdy během čtrnácti vteřin skórovali Alexis Lafreniere a Mika Zibanejad, prakticky tedy bylo po zápase. Hosté ještě snížili zásluhou Aleksandera Barkova a brzy sáhli k powerplay, ale dalšího snížení se nedočkali, naopak do odkryté klece soupeře přidal šestý domácí gól Filip Chytil.

    Svěřenci kouče Gallanta se vítězstvím odpoutali z třetího místa Metropolitní divize Washingtonu na rozdíl tří bodů. Florida zůstává v Atlantické divizi čtvrtá s osmibodovým odstupem za Tampou.
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    V závěrečných vteřinách ještě Igor Šesťorkin musel předvést jeden propagační zákrok, střelu od levého mantinelu udržel před brankovou čárou s velkým přehledem.
     
    59:24
    O rychlý brejk se mohl pokusit Anton Lundell, ale chuť hrát už vyprchala, finský forvard pouze odjel za vlastní bránu, kde zkontroloval, kolik vteřin bývá do konce.
     
    58:46
    Situaci dvou proti dvěma Barclay Goodrow nevyřešil vůbec dobře, dlouho dopředu avizovanou nahrávku zastavil Radko Gudas.
     
    58:33
    Zápas se dohrává už jenom z povinnosti. Brandon Montour nicméně ještě vyslal ostrý projektil od modré, který Šesťorkin vyrazil maskou.
     
    57:58
    Jacob Trouba vyhodil přímo na bránu soupeře, takže se nepískalo zakázané uvolnění, Alex Lyon posunul kus černé gumy doprava na Montoura.
     
    57:23
    K bekhendovému zakončení se v pravém kruhu dostal Grigorij Děnisenko. gora Šesťorkina nevystrašil, puk namířil přímo do jeho výstroje.
    56:49 Filip CHYTIL - 6:2
     
    56:49
    Rangers právě vstřelili branku!
    Do prázdné brány nakonec střílí gól až FILIP CHYTIL. Kakkovu nahrávku přizvedl Forsling, což českého útočníka nerozhodilo, rukavicí si touš posunul před hokejku a snadno skóroval. Asistence: Kaapo Kakko a Alexis Lafreniere.
     
    56:16
    Hattrick by určitě rád zaznamenal Mika Zibanejad. Jeho forhendový pokus z vlastní obranné třetiny zblokoval Aaron Ekblad.
     
    55:47
    Střeleckou listinu chtěl rozšířit Artěmij Panarin. Střela mu však od levého mantinelu vyšla na bekhend, cílové zařízení netrefil.
     
    55:22
    Hráči v bílých dresech si nejsou schopni vytvořit pevnou pozici v útočném pásmu. Domácí osvobodil Alexis Lafreniere, který obral Reinharta.
    54:42 Gólman Šesťorkin odvážným pokusem těsně minul prázdnou bránu soupeře
     
    54:42
    Chyběly centimetry! Igor Šesťorkin nabral kotouč na vyrážečku a pokusil se o vstřelení gólu. Těsně minul pravou tyčku, fanoušci oceňují pokus ruského gólmana skandováním jeho jména.
     
    54:22
    Opět útočí Panteři. V pravém kruhu si našel prostor pro zakončení Anton Lundell, avšak Igor Šesťorkin mu výborně zmenšil střelecký úhel a puk schoval ve výstroji.
     
    54:11
    Přes celé hřiště vyzkoušel štěstí Vincent Trocheck. Vzduchem letící touš spadl o pár decimetrů vedle levé tyče. Zakázané uvolnění.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 4. Fox (Panarin, Zibanejad), 18. Zibanejad (Panarin, Fox), 36. Vesey (Goodrow, Trocheck), 48. Lafreniere (Kakko, Chytil), 49. Zibanejad (Panarin, Fox), 57. Chytil (Kakko, Lafreniere) – 6. Verhaeghe (Lundell, Luostarinen), 52. Barkov (M. Tkachuk, Montour)


    New York Rangers: Šesťorkin (Halák) – Fox, R. Lindgren, Trouba (C), K. Miller, B. Schneider, Harpur – Kreider, Zibanejad (A), Panarin – Goodrow (A), Trocheck, Vesey – Kakko, Chytil, Lafreniere – Gauthier, Leschyshyn, Kravcov.
    Trenér: Gerard Gallant

    Florida Panthers: Lyon (Knight) – Ekblad (A), Forsling, Montour, M. Staal, Gudas, Mahura – Reinhart, Barkov (C), Lundell – M. Tkachuk (A), Bennett, Verhaeghe – Cousins, Luostarinen, Děnisenko – G. Smith, Tierney, Lomberg.
    Trenér: Paul Maurice

    Rozhodčí: McCauley, Dunning – Brisebois, Marquis

    Diváci: 17 121
    ocianews.com