Vítkovice – Sparta 3:4 (kon.) | K. Vary – Plzeň 3:1 (kon.) | Kometa Brno – Třinec 5:1 (kon.)
Kladno – Litvínov 5:2 (kon.) | Liberec – Mladá Boleslav 4:3 (po pr.) | Pardubice – Olomouc 4:1 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
5:1 (2:0, 1:1, 2:0)
HC Oceláři Třinec
Pátek 03.02.2023, 18:00 • Winning Group Arena • Tipsport extraliga • 44. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je konec! Brněnská Winning Group Arena slaví první triumf nad Třincem v rámci letošní sezony. Modrobílí dnes potvrdili vzestup formu a po většinu utkání byli lepším týmem, za což byli odměněni přesvědčivým vítězstvím v poměru 5:1. Ve třetí třetině uklidnil Brno Eduard Šalé, který ve svých 17 letech zaznamenal první extraligový hattrick v kariéře. Poslední slovo měl Kristián Pospíšil. Naopak Třinec dnes nepotvrdil přerušení černé série ze středečního derby. V neděli se můžeme těšit ještě na jedno extraligové kolo, pak odstartuje poslední reprezentační přestávka před play-off. Děkuji vám za pozornost při sledování přenosu a z Brna vám přeji hezký páteční večer i celý víkend.

    Nejlepšími hráči byli vyhlášeni:

    Daniel Voženílek (TRI)

    Eduard Šalé (KOM) (20:35:22)
     
    Konec zápasu.
     
    59:37
    Domácí s přehledem kontrolují závěr zápasu.
     
    59:04
    Už běží poslední minuty, fanoušci ve Winning Group Areně povstávají a děkují svým oblíbencům za předvedený výkon.
     
    58:51
    V závěru jsme ještě svědky potyček, které už ale nic nezmění na tom, že Kometa dokráčí k prvnímu vítězství nad Třincem v letošní sezoně.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny a dovolím si tvrdit, že i celého zápasu.
    57:47 Kristián POSPÍŠIL - 5:1
     
    57:47
    Kometa právě vstřelila branku! Obrovská radost v brněnské Winning Group Areně poté, co domácí tým přidává pátou branku! Dobrou práci předvedl při napadání KRISTIÁN POSPÍŠIL, i díky tomu zachytil ve středním pásmu puk Kollára, aby jej svému spoluhráči vrátil a ten v samostatném úniku s pomocí tyče překonal Mazance. Asistence: Andrej Kollár.
     
    56:52
    Kundrátek poslal puk na volej Ďalogovi, jeho ránu dokázal Mazanec zneškodnit.
     
    56:01
    Brno nechce jen pasivně čekat na závěrečnou sirénu a momentálně kombinuje před Mazancem.
     
    55:15
    Hrňa to zkusil zápěstím skrz bránícího hráče, Furch reagoval pohotovou vyrážečkou.
     
    53:46
    Slezané se teď vlastním přičiněním připravili o výhodu útočného pásma, Brno se snaží teď šetřit čas, který se Ocelářům nemilosrdně krátí.
     
    53:01
    Oceláři neúnavně krouží v útočném pásmu, snaží se s nepříznivým stavem ještě něco udělat, ale proti je pozorný brankář Dominik Furch.
     
    52:18
    Furch zpacifikoval nahození Hrehorčáka, na dorážku Daňo čekal marně. Následuje komerční přestávka.
     
    51:44
    Flek se snažil využít zaváhání Růžičky na útočné modré čáře, k úniku se nedostal, ale přihrával Pospíšilovi, jehož počínání nakonec bylo vyhodnoceno jako úmyslný ofsajd, a tak se hra vrací na brněnské území.
     
    51:24
    Dnešní utkání sleduje 6721 diváků.
     
    51:18
    Oceláři nechtějí nic vzdát a nadále se snaží tvořit prostor v útočném pásmu, obrana Komety však dnes pracuje velmi spolehlivě a aktivně přistupuje k hráčům soupeře.
     
    50:03
    Hudáček se dostal skrz brněnskou obranu, už mohl zakončovat, ale snažil se ještě vylepšit pozici pro svého spoluhráče, tato přihrávka nakonec byla zablokována.
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 3. Šalé (Holland, Kučeřík), 12. Kundrátek (Zbořil, Holík), 35. Šalé (Pospíšil, Kollár), 50. Šalé (Zbořil, Zaťovič), 58. Pospíšil (Kollár) – 24. M. Doudera (Marinčin)


    HC Kometa Brno: Furch (Čiliak) – Kundrátek (A), Ďaloga, Holland, Kučeřík, Ščotka, Hrbas – Horký, Holík, Okál – Pospíšil, Kollár, Flek – Koblížek, Strömberg, Vincour – Šalé, Zbořil, Zaťovič (C) – Ondráček.
    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – Marinčin, M. Doudera, J. Jeřábek, Zahradníček, Roth, Čukste – M. Růžička, Marcinko, Voženílek – Daňo, Hudáček, Nestrašil – Hrehorčák, M. Roman, Chmielewski – Kurovský, Dravecký, Hrňa – Buček.

    Rozhodčí: Hejduk, Mrkva – Zíka, Šimánek
    thejrc.org