Tampa – Colorado 5:0 (kon.) | Philadelphia – Edmonton 2:1 (2:1 po s.n.) | Florida – San Jose 4:1 (kon.)
New Jersey – Seattle 3:1 (kon.) | Detroit – Calgary 2:1 (kon.) | NY Islanders – Vancouver 5:6 (kon.)
Minnesota – Vegas 1:5 (kon.)
konec
New Jersey Devils
3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
Seattle Kraken
Pátek 10.02.2023, 01:00 • Prudential Center, Newark • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:49 John MARINO - 3:1
     
    58:49
    New Jersey právě vstřelilo branku!
    A je asi hotovo! Domácí se po buly v obranném pásmu dostali k puku. Ten si vzal Erik Haula, jenž z otočky šikovně našel Johna Marina. Ten na pravé straně přejel červenou čáru a poslal kotouč do prázdné branky – 3:1. JOHN MARINO. Asistence: Erik Haula a Nico Hischier.
     
    58:30
    Seattle hraje bez brankáře!
     
    52:57
    Eeli Tolvanen nešťastně zasáhl holí do obličeje Alexandera Holtze. Následuje vyloučení a domácí tak budou hrát další přesilovku.
     
    51:05
    Na levém křídle byl rozjetý Nico Hischier. Domácí kapitán mohl navýšit náskok Devils, jeho rána zazvonila o bližší tyčku!
    50:28 Blackwood vychytal McCanna.
     
    50:28
    Hosté mohli bleskově vyrovnat! Na přihrávku od zadního mantinelu si sjel Jared McCann, který byl mezi kruhy zcela sám. Devils zachránil Mackenzie Blackwood, který se stačil přesunout, roztáhl se a kotouč zůstal někde mezi jeho tělem a levou rukou!
    50:00 Dougie HAMILTON - 2:1
     
    50:00
    New Jersey právě vstřelilo branku!
    Domácí jdou do vedení přesně v polovině třetí třetiny! Jesper Bratt nejprve svou ranou z jedničky orazítkoval tyčku! Devils však zůstali na puku a mohli pokračovat v přesilovkové kombinaci. Ondřej palát nahrál na modrou čáru DOUGIEMU HAMILTONOVI, který vystřelil a vymetl přesně pravý horní růžek Grubauerovy klece. Tohle nešlo trefit lépe. Domácí obránce dává svůj druhý přesilovkový gól v tomhle zápase. Asistence: Ondřej Palát a Jesper Bratt.
     
    49:12
    Vyloučení v týmu Seattle Kraken:
    Yanni Gourde – 2 min., držení.
     
    48:38
    Blackwood rozehrával po mantinelu, jenže puk zachytil jeden z hráčů soupeře. Ten ho okamžitě nahodil na branku, navíc přišla teč Yanniho Gourdea. Gólman New Jersey se však stačil do své svatyně vrátit a zasáhl pravým betonem!
     
    46:27
    Po chybě domácích mohl přijít úder Seattlu! Jaden Schwartz měl z mezikruží asi střílet. Ještě však situaci vylepšoval nahrávkou na Alexandera Wennberga. Ten byl ale asi překvapen, kotouč netrefil dobře a nedokázal tak skórovat!
     
    39:47
    Dvě minuty za hákování dostal Yanni Gourde. Přesilovka pro Devils, kterou zřejmě rozdělí přestávka.
    34:29 Dougie HAMILTON - 1:1
     
    34:29
    New Jersey právě vstřelilo branku!
    Domácí přesilovku rychle využili! Po buly se dostal puk za branku, kde si ho našel Tomáš Tatar. Ten ho posunul k pravému mantinelu na Ondřeje Paláta. Český útočník nahrál na osu DOUGIEMU HAMILTONOVI, který z první pálil k levé tyčce z pohledu Grubauera – 1:1. Asistence: Ondřej Palát a Tomáš Tatar.
     
    34:22
    Vyloučení v týmu Seattle Kraken:
    Will Borgen – 2 min., krosček.

    Po reklamní přestávce uvidíme první přesilovku New Jersey.
    34:05 Adam LARSSON - 0:1
     
    34:05
    Seattle právě vstřelil branku!
    Čekání na gól ukončili hosté! Po buly v útočném pásmu se puk dostal na modrou čáru k Vinceovi Dunnovi. Ten ho posunul doprava, kde byl ADAM LARSSON, jehož nahození skončilo až za zády Blackwooda. Tomu zřejmě překážel ve výhledu projíždějící Alexander Wennberg. Asistence: Vince Dunn a Alexander Wennberg.
     
    31:41
    Fantastický Grubauer! Ten vyrazil levým betonem střelu Tomáše Tatara z osy kluziště a svou nohu pak dokázal natáhnout i proti dorážce Alexandera Holtze, která už směřovala do odkryté části klece!
     
    30:56
    Ryan Donato posílal puk do ohně. Ten se odrazil přímo na branku od bránícího hráče a Mackenzie Blackwood zachraňoval svůj tým bleskurychlým reflexem!
     
    27:09
    Do vedení mohli jít Devils! Velkou šanci Nathana Bastiana zneškodnil Philipp Grubauer. Ten se nenechal překonat bekhendovou dorážkou z bezprostřední blízkosti!
     
    25:06
    Proti ráně Jareda McCanna se dokázal přemístit dnes zatím výborný Blackwood! Hosté si berou oddechový čas!
     
    24:37
    Schwartze při jeho akci fauloval Kevin Bahl. Hosté budou hrát přesilovku 5 na 3!
     
    24:37
    Neuvěřitelné, co teď hosté nedali! Jaden Schwartz se z levé strany natlačil do koncovky. Blackwood jeho akci zastavil, ale puk zůstal po jeho zákroku ležet před odkrytou brankou. Tam si ho našel Oliver Bjorkstrand, který nastřelil horní tyčku prázdné klece!
     
    23:41
    Už podruhé dnes usedá na trestnou lavici Dougie Hamilton. Přesilová hra pro Seattle.
     
    23:15
    Konečně zahrozili i domácí! Brattova nabídka před branku neprošla až na Tatara. Kotouč se však odrazil k Johnovi Marinovi, jenž byl ve velké příležitost. Zblízka trefil levé rameno Philippa Grubauera!
     
    21:29
    Hosté výborně forčekovali a nedovolili Ďáblům vyvézt puk z obranného pásma. Ke kotouči se nakonec na ose dostal Adam Larsson, jehož dobře mířený projektil dokázal zastavit vyrážečkou Blackwood!
     
    17:12
    Příležitosti domácích! Zetterlund nabil Jegorovi Šarangovičovi, jenž střílel švihem velmi ostře, ovšem Grubauer zasáhl vyrážečkou. Následně pálil ze slotu Erik Haula, ale Grubauer byl opět na svém místě!
     
    11:49
    Dvě minuty za držení dostal Dougie Hamilton. Přesilovka pro hosty.
     
    11:07
    Blackwood podržel domácí při šanci Jordana Eberleho, který zakončoval z bezprostřední blízkosti!
     
    00:59
    Velká šance Krakenů hned v úvodu zápasu! V přečíslení 2 na 1 našel Ryan Donato na druhou tyč najíždějícího spoluhráče Jadena Schwartze. Brankář Devils Mackenzie Blackwood se stačil včas přesunout a podržel svůj tým!

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 35. Hamilton (Palát, Tatar), 50. Hamilton (Palát, Bratt), 59. Marino (Haula, Hischier) – 35. A. Larsson (Dunn, Wennberg)


    New Jersey Devils: Blackwood (Vaněček) – Hamilton, Siegenthaler, Severson, Graves, Marino, Bahl – Bratt, Hischier (C), Palát (A) – Zetterlund, Mercer, Tatar – Holtz, Haula, Šarangovič – Bastian, M. McLeod, Wood.
    Trenér: Lindy Ruff

    Seattle Kraken: Grubauer (Mar. Jones) – A. Larsson (A), Dunn, Schultz, Oleksiak, Borgen, Soucy – Eberle (A), Wennberg, McCann – Geekie, Beniers, Schwartz (A) – Bjorkstrand, Gourde (A), Tolvanen – Sprong, Donato, B. Tanev.
    Trenér: Dave Hakstol

    Rozhodčí: Rehman, Pollock – Berg, McNamara

    Diváci: 15 697
    bahis siteleri