Martin – SR 18 2:3 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
2:3 (1:1, 0:1, 1:1)
JOJ ŠPORT Slovensko U18
sk Čtvrtek 23.02.2023, 11:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR) • 67. kolo
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Tibor Tartaľ (tréner JOJ ŠPORT Slovensko U18): "Bolo opätovne skvelé vidieť ďalšiu akciu, na ktorú prišli dospelí a deti. Dodalo nám to energiu v Topoľčanoch i v Martine. Energiu z tribún sme sa snažili vrátiť späť na ľadovú plochu. Som rád, že sa nám to podarilo. Ľudia, ktorí prišli na štadión videli dobrý a rýchly hokej zo strany oboch mužstiev. Čo sa týka náročnosti programu, nepozeráme sa doľava či doprava. Dobre vieme, čo nás čaká na Majstrovstvách sveta. Či hráte druhý alebo tretí zápas, vždy musíte mať identitu. Našou úlohou je hrať rýchlo. To, že sa v stretnutí trikrát presadil jediný hráč bolo výsledkom tímovej práce. V ťažkých momentoch nás podržal brankár, každý z tímu splnil svoju úlohu. Získali sme správne momentum, čo bol tretí gól. Posledným zápasom so Žilinou sa pre nás končí projektová sezóna nasledovaná prípravou na Majstrovstvá sveta."

    Rudolf Jendek (tréner HK VITAR Martin): "Program určite pri našom výkone nezohral úlohu. V stretnutí sme si vytvorili množstvo príležitostí. Vidíme, čo nám zväzuje ruky. V podstate nevieme získať momentum zápasu. Či je to v Žiari alebo doma, nedokážeme sa jednoducho presadiť. Príležitostí sme mali naozaj veľa, netrafíme ale ani prázdnu bránku. Následne dostávame sami seba pod tlak, keďže vidíme, že to nejde. Jednou z hlavných príčin našej prehry je, že inkasujeme dva góly pri našom jednom strelenom. Následne nás zabije jeden únik. Súperovi sme pritom nedovolili žiadne veľké príležitosti, z dvoch únikov ale nemôžeme inkasovať dva góly. Toto sa nám nemôže stávať. Na druhej strane sme málo efektívni v koncovke. Každý druhý deň však máme príležitosť na zmenu. Táto tu bude aj zajtra. Ako som hráčom povedal, ľudia veľmi ľahko zabudnú na prehry, keď sa nám bude odteraz dariť až do konca sezóny. Je to v našich rukách, čo sme si hovorili i pred stretnutím. Žiaľ, vidíme ako to celé dopadlo. Od začiatku sme mali tlak, nepremenili sme ale príležitostí. Zároveň sme vedeli, že čím viac budú pribúdať minúty, tým budeme nervóznejší. Pred zajtrajším zápasom veľa nezmeníme, počas víkendu musíme dať hráčom čas na regeneráciu, keďže tri zápasy za tri dni sú fyzicky náročné na organizmus. Je potrebné sa zregenerovať, následne nás čakajú už len dve stretnutia a máme tu prípravu na play-off."

    Timotej Varga (útočník JOJ ŠPORT Slovensko U18): "Od začiatku to bol ťažký zápas. Všetci hráči do neho dali všetko. To, že sa mi podarilo trikrát skórovať je zásluhou celého tímu. Každý jeden hráč sa na tomto zásahu podieľal. Tribúny dnes boli mimoriadne živé, sme radi, že nás prišlo podporiť toľko divákov. Po záverečnom zápase v základnej časti sa vraciam do domáceho klubu, ktorým sú Košice. Tu budem pôsobiť do konca sezóny. Verím, že si formu z tohto projektu prenesiem i do klubu."

    Patrik Masnica (útočník JOJ ŠPORT Slovensko U18): "Dnes slávil z našej strany úspech tímový výkon. Všetci sme sa do jedného obetovali pre víťazstvo, čo rozhodlo. Víťazstvo síce bolí, za tento pocit to ale určite stojí. Sezónu dohrávam v Martine, či budem pôsobiť v "A" tíme alebo v Juniorke, to nezáleží na mne. Určite by som bol ale za príležitosť vďačný. Táto súťaž mi vyhovuje, rád by som si do nej priniesol pohodu z tímu. To však závisí na tom, či šancu dostanem."

    Roman Vaňo (útočník HK VITAR Martin): "Som rád, že sa mi konečne podarilo skórovať. Vôbec ma ale neteší, že sa tímu nedarí. To, čo absolvujeme na tréningoch nevieme preniesť do zápasu. Máme to akoby nastavené v hlavách a nedarí sa nám cez to preniesť. Stále pociťujeme problémy s koncovkou, nikto z nás to nechce zobrať na seba. Po jednom či dvoch ťahoch sa schováme, bojíme sa zodpovednosti. Každý jeden potrebujeme ukázať svoju kreativitu, túto potrebujeme už v najbližšom zápase. Každý musí zo seba vydať to najlepšie, neschovávať sa. Každý tím má náročný program, teraz je rada na nás. Za sebou máme dva nevydarené zápasy, najbližšie potrebujeme bodovať naplno. Cieľom je naplno bodovať vo všetkých zostávajúcich stretnutiach, brať body vo všetkých zápasoch je pre nás nutnosťou. Našim fanúšikom musíme ukázať, že sa oplatí nás prísť povzbudzovať. Vyhrávame pre nich. V Martine som na hosťovaní do konca sezóny, čo bude ďalej, ukáže play-off." (15:26:57)
     
    Martin dnes nezaknihoval víťazstvo proti "18". Podľahol jej 2:3. Góly: 11. Tyczynski (Vaňo, Krempaský), 50. Vaňo (Lavička, Tyczynski) – 10. Varga (Královič), 35. Varga (Jobek, Rohaľ), 42. Varga (Gron, Šlank).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:58
    Dírer v samom závere. Do náručia brankára.
     
    59:29
    Tyczynski v postavení mimo hry. Vhadzovanie v strednom pásme.
     
    59:00
    Obranný val súpera. Ťažké je sa presadiť proti hre súpera.
     
    58:22
    Opustená domáca bránka. Maťovčík na striedačke.
     
    58:21
    Oddychový čas pre tím HK VITAR Martin.
     
    58:20
    Poliačekovi puk nesadol na hokejku. Fursten si pripísal ľahký zákrok.
     
    58:02
    Petranov pokus spoza modrej. Domáci už skúšajú všetko.
     
    57:46
    Jobek pálil takmer od polovice klziska. Hostia naďalej kontrolujú pásmo.
     
    57:14
    Zakázané uvoľnenie na domácej strane. Juščák už nemohol dostihnúť puk.
     
    57:10
    Oško bojuje o puk. Tento končí na striedačke.
     
    57:02
    Beluško na útočnom výlete. Získava cenné sekundy.
     
    56:44
    Tyczynski na Romana Vaňa. Puk míňa bránku.
     
    56:12
    Opakované útoky domáceho tímu. Petran uvoľňoval Krempaského.
     
    55:44
    Semaňák v súboji s Vargom. Hostia za domácou bránkou.
     
    55:10
    Chyba Richarda Ďurinu, ktorý nepostrehol návrat spoluhráča z trestnej lavice. Vyhadzoval tak puk na zakázané uvoľnenie.
     
    55:03
    Hostia v plnom počte. Kupec na ľadovej ploche.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 11. Tyczynski (Vaňo, Krempaský), 50. Vaňo (Lavička, Tyczynski) – 10. Varga (Královič), 35. Varga (Jobek, Rohaľ), 42. Varga (Gron, Šlank)


    HK VITAR Martin: Maťovčík (Hrušík) – Dvořák, Charvát – Semaňák, Petran – Krempaský, Lavička – Nemec, Biro – Poliaček, Dírer, Nauš – Milý, Oško, Vorobyev – Smidžár, Tyczynski, Vaňo R. – Stanček, Juščák, Ďurina V.
    Trenér: Rudolf Jendek

    JOJ ŠPORT Slovensko U18: Fursten (Slávik) – Pišoja, Kráľovič – Beluško, Sakmár – Kupec, Šlank – Petras, Ďurina R. – Masnica, Párička, Ridzoň – Liščinský, Jobek, Maruna – Rohaľ, Gron, Varga T. – Liška, Sobotka, Feranec
    Trenér: Tibor Tartaľ

    Rozhodčí: Crman, Čahoj – Ščurka, Kovalčík, Jonák (inštruktor)

    Diváci: 2111
    thejrc.org