Ústí n/L – Letňany 5:4 (3:0 po s.n.) | Nový Jičín – Vyškov 4:8 (kon.) | Val. Meziříčí – Vel. Meziříčí 3:2 (kon.)
Kopřivnice – SHKM Hodonín 4:1 (kon.) | Opava – Znojmo 2:3 (kon.) | Havířov – Havlíčkův Brod 5:3 (kon.)
Řisuty – Benátky n/J 5:4 (po pr.) | Klatovy – Hronov 2:6 (kon.) | Mostečtí Lvi – Příbram 2:10 (kon.)
Jablonec n/N – Cheb 4:6 (kon.) | Děčín – Písek 9:1 (kon.) | Kobra – Chomutov 1:2 (kon.)
Tábor – Vrchlabí 7:3 (kon.)
konec
HC Bobři Valašské Meziříčí
3:2 (0:1, 1:0, 2:1)
HHK Velké Meziříčí
Sobota 25.02.2023, 17:00 • Zimní stadion Valašské Meziříčí • 2. liga skupina Východ • 41. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Zdravím všechny fanoušku druholigového hokeje, základní část se rychlostí blesku chýlí ke konci a každému týmu už zbývá odehrát jen pár utkání. Valašské Meziříčí nastoupí ještě do čtyř zápasů, Velké Meziříčí už jen do tří. Obě Meziříčí se v sobotu 25. února střetnou počtvrté v sezóně, všechny předešlé zápasy ovládli vždy Valaši. Dvakrát v poměru 2:1, jednou po obratu 6:4.
     
    HHK Velké Meziříčí

    Velké Meziříčí bohužel pro místní hokej naplňuje předsezonní předpoklady a okupuje krátce před koncem základní části poslední příčku východní druholigové skupiny. Horácký klub se navíc po páteční předehrávce na ledě Kopřivnice přemístí na led Valašského Meziříčí s jasným strašákem: Prohra v základní hrací době znamená jistotu boje o udržení s Hronovem ze západní skupiny, stejně tak případný zisk stejného počtu bodů, jaký získá Žďár nad Sázavou, ten totiž bude mít již totiž jistojistě lepší vzájemné zápasy, které jsou rozhodujícím kritériem při shodě bodů po konci základní části.

    Právě Plameny jsou pro Velké Meziříčí stále jedinou, byť již opravdu jen teoretickou šancí na možnost vyhnout se play-down. Stáhnout náskok 6 bodů se již ale v posledních třech duelech Horáků jeví spíše jako zbožné přání, byť s Plameny ještě sehrají i vzájemný zápas.

    Nepříjemné domácí prostředí pro soupeře v podání nezvykle malého kluziště ani 32 bodů lídra Davida Křenka Horákům pravděpodobně nepomůžou k lepšímu než poslednímu místu základní části. Právě i produktivita se stala jedním z hlavních problémů Velkého Meziříčí, mužstvo z Vysočiny totiž v dosavadním 37 utkáních nasázelo pouhých 84 gólů, které činí Horáky suverénně mezi nejméně radující se mužstvo ze vstřelené branky napříč všemi třemi nejvyššími soutěžemi v Česku.

    Velkomeziříčští se ocitají nad propastí, boj o setrvání ve 3. nejvyšší soutěži zdá se nevyhnutelným. A podle kroků tamního klubu jako kdyby ani s možností zvrátit poslední místo tabulky sami nepočítali. Právě předehrávka posledního kola s Kopřivnicí napovídá, že i Horáci již soustředí potřebné síly na play-down s Hronovem, které se stane klíčovou částí sezóny pro oba celky.

    Ať už ale Velké Meziříčí z druholigové mapy pro příští ročník zmizí či nikoliv, jeden účastník s pravděpodobností vyšší než jen pravděpodobnou také východní části třetí nejvyšší soutěže přibude. Draci ze Šumperka můžou mít po sobotním kole Chance ligy svůj osud zpečetěn a orazítkován – od příští sezóny by se měli vrátit zpět do 2. ligy, odkud relativně nedávno do vyšší soutěže postupovali.

    SESTAVA VELKÉHO MEZIŘÍČÍ V POSLEDNÍM ZÁPASE:
    J. Juda (22. Slavíček) – Trnka, Slabý, Buchal, P. Vlašín (A), L. Střecha, Hort, Kochánek – Ludvík, Strnad, V. Burian, T. Střecha, Vedral, Broža, Hasoň, Křenek (C), Maštera, F. Střecha, Doležal.

    Jelikož Velké Meziříčí na Moravě z pátku 24. na sobotu 25. února přenocuje, dá se očekávat v zápase s Valašským Meziříčí velice podobná, s velkou pravděpodobností stejná sestava.
     
    HC Bobři Valašské Meziříčí

    Valašské Meziříčí vyráželo na trip po třech venkovních duelech s cílem posbírat přiblížit se jistotě účasti ve vyřazovací části sezóny. Pět bodů z devíti možných lze považovat za slušný příděl, který výrazně přiblížil družinu trenéra Plška k play-off, ač stále nelze hovořit s bezpečím o jistotě. Výrazný krok kupředu mohou Valaši přidat znovu na domácím ledě proti poslednímu Velkému Meziříčí.

    Právě případná výhra proti Horákům a zaváhání Nového Jičína mohou Valachy výrazně této jistotě přiblížit, vzhledem k doposud negativní bilanci s Ďábly ale ani tak nelze hovořit o stoprocentní jistotě. Tu si Valaši budou moc uhrát nejdříve ve středu právě ve vzájemném souboji s Novým Jičínem.

    Otazník visí také nad starty dvou opor z útoku i obrany, Tomáše Vávry a Jakuba Ďurkáče, kteří po prvním letošním zápase za Vsetín ve vyšší soutěži sami hovořili o možném zapojení se i do dalších klání partnerského klubu Valašského Meziříčí, kterému ze Vsetína během sezóny také vypomohlo několik hráčů a několik hráčů stále vypomoci může.

    Právě produktivita Tomáše Vávry (13+21), který před blížícím se play-off hraje ve skvělé fazóně a je po zásluze lídrem bodování, dost možná citelně scházela Valachům v Havířově, kde nevstřelili jedinou branku. Citelnou ztrátou nejen směrem do zadních řad byla také znát v podobě Jakub Ďurkáče (7+14), který suverénně patří celou sezónu kromě skvěle defenzivní činnosti i mezi jednoznačně nejproduktivnějšího obránce.

    SESTAVA VALMEZU V POSLEDNÍM ZÁPASE:
    Slovák (31. Ševců) – Sviták, Báchor (A), Holiš, Martiník, Gabrhelík, Liss – Kozubík, Pokorný, Finsterle – Fencl, Křivohlávek (C), Andris – Bachánek, Vavřík, Kuchařík – Stodůlka, Martinec.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Bobři Valašské Meziříčí: Ševců (Pavlíček) – Holiš, Báchor (A), Sviták, Ďurkáč, Gabrhelík, Liss – Fencl, Křivohlávek (C), Andris – Kozubík, Martiník, Finsterle – Bachánek, Vavřík, Kuchařík – Stodůlka, Martinec.

    Trenér: Lukáš Plšek.

    HHK Velké Meziříčí: J. Juda (Slavíček) – Trnka, Slabý, Vlašín (A), Ambrož (C), Hort, Kochánek – Buchal, Ludvik, Strnad, V. Burian, T. Střecha, Vedral, Doležal, Hasoň, Křenek (A), F. Střecha, Švejda, Juráň.

    Trenér: Štěpán Oberreiter.

    Rozhodčí: Šico – Vengřín, Bartoň.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:04
    Na buly lepší Bobři. Křivohlávek zavezl puk do útočného pásma, nahrál na modrou za sebe. Tam čekal Báchor, který poprvé v zápase prověřil Judu.
     
    00:45
    Velmez dostal puk ve vlastním pásmu, za chvíli ho ale ztratil. Martiník mohl střílet, zvolil ale nahrávku. Šanci tak ztratil.
     
    01:13
    Puk končí v ochranné síti. Vhazuje se před Judou, Vavřík u modré vypálil.
     
    01:20
    Střela Vavříka byla vytečována ven.
     
    01:48
    Vedral s pukem za brankou Bobrů. Vavřík puk ale získal na svou hokejku a vyhazuje ho za modrou.
     
    02:21
    Hosté zakládají útok. U vlastní střídačky ale ztratili puk, který se dostal až za branku Valmezu.
     
    02:54
    Bobři se rychle přesunuli dopředu. Juda vyrazil jednu střelu a lehl na brankovou čáru. Andris měl šanci střelit puk nad něj ale minul!
     
    03:24
    Po ofsajdu Valmezu buly ve středním pásmu. Martiník se s pukem dostal znovu až před Judu, ten puk vyrazil do ochranné sítě. Brankář Velmezu má už čtvrtý zákrok, Ševců zatím čeká.
     
    03:48
    Další puk mino hrazení, odrazil se od hokejky Kuchaříka až na střídačku hostí.
     
    04:08
    Bachánek zavezl puk až před Judu, zkoušel míchat, brankáře ale vyhodil z míry.
     
    04:41
    Velmez v rychlém protiútoku, Strnad se dostal až před Ševců ale bekhendem puk za jeho záda nedostal.
     
    04:41
    Vyloučení v týmu HC Bobři Valašské Meziříčí:
    Báchor – 2 min., sekání.
     
    05:45
    Velmez v útočném pásmu, puk končí za střídačce hostí.
     
    05:48
    Trnka zkoušel dorážet z bezprostřední blízkosti, Ševců má puk mezi betony.
     
    05:49
    Hosté stále kombinují a tlačí soupeře u jejich branky.
     
    06:16
    Kozubík vyhazuje. Čas se krátí.
     
    06:47
    Valmez už hraje v plném počtu. Bachánek dostal puk na svou hůl, ve středním pásmu ho ale ztratil.
     
    07:23
    Hosté znovu u brány domácích. Bobři se ale dokázali dostat k puku a vyvezli ho ven. U útočné modré je jim pískán ofsajd.
     
    08:01
    Je pískáno zakázané uvolnění pro Valmez, vhazuje se před Ševců.
     
    08:05
    Kochánek dostal puk a vypálil, branku minul.
     
    08:29
    Bobři kombinují u svatyně hostí. Báchor pálil od modré, znovu jen trefil brankářovu hruď.
     
    09:09
    Buchal nahodil puk před brankoviště Valmezu. Ke kotouči se ale dostali dřív domácí a ti se znovu sunou dopředu.
     
    09:56
    Vyloučení v týmu HHK Velké Meziříčí:
    Trnka – 2 min., hákování.
     
    09:56
    Buly před Judou. Na buly lepší Bobři.
     
    10:18
    Křivohlávek pálil po nahrávce Báchora z levého kruhu, minul zařízení.
     
    10:58
    Další střela brankářovu pravou stranu, o tu se tentokrát postaral Finsterle. Puk končí v síti nad brankou.
     
    11:11
    Hosté poprvé v oslabení vyhazují. Kozubík dostal ale puk rychle zpět.
     
    11:39
    Hosté dostali puk na své hole a ženou se dopředu. Zdržují hru do uplynutí jejich oslabení.
     
    12:13
    Hosté v pěti, Švejda se dostal až před brankáře Bobrů, Liss ale jeho snahy zneškodnil.
     
    12:29
    Buly před Ševců. Valmez se snaží vysunout puk dopředu, hosté jim v tom ale ve středním pásmu brání.
     
    13:00
    Báchor vypálil z pravé strany, Juda má další čárku do statistik.
     
    13:14
    Vhazuje se před Judou. Na buly lepší Bobři, Fencl hned bekhendem prověřil pozornost brankáře Velmezu. Zanedlouho na něj navázal Andris.
     
    13:32
    Brankářovi přepadl puk přes betony a ocitl se u odkryté branky! Fencl zkoušel dorážet, Juda ale kotouč včas zakryl lapačkou.
     
    14:10
    Hosté pod tlakem. Napřed pálil Křivohlávek, ten ale minul. Zanedlouho se kotouč znovu pohyboval nebezpečně blízko branky, Juda znovu leží a puk pod ním.
     
    14:44
    Valmez je stále v útočném pásmu.
     
    15:03
    Velké Meziříčí právě vstřelilo branku!
    Rychlý protiútok Velmezu a je z toho gól! Po pasu Hasoně se dostal před Ševců TOMÁŠ STŘECHA a ten zasunul puk pod jeho betony. Asistence: Jan Hasoň, Milan Strnad.
    15:03 T. STŘECHA - 0:1
     
    16:24
    Strnad zkoušel z pravé strany střelu na Ševců, ten puk vyrazil a hra pokračuje.
     
    17:32
    Kozubík objel s pukem bránu a bekhendem zkusil zakončit. Jeho pokus vyrazil Juda betonem. Vzápětí pálil Martiník, brankář Velmezu ale drží.
     
    17:36
    Kozubíkova střela z mezikruží končí nad brankou.
     
    18:16
    Vedral dostal puk před modrou, po souboji o kotouč jsou ale v útoku znovu domácí.
     
    19:18
    Bobři znovu u branky hostí. Fencl nahodil před branku, Liss na dorážku nestačil.
     
    19:48
    Holiš ještě rozehrává, puk nakonec končím na zakázaném uvolnění.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V první periodě jsme byli svědky jedné branky, kterou vstřelili hosté v 16. minutě. Valmez měl více šancí, Juda více zákroku (celkem 13), domácí fanoušci se ale zatím branky svého týmu nedočkali.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:44.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:04
    Na buly lepší hosté. To rozehrávají dopředu.
     
    20:24
    Velmez je u sítě domácích. Trnka pálil, ovšem minul.
     
    21:03
    Kozubík projel s pukem před Judou, brankář puk vyrazil betony.
     
    21:06
    Finsterle získal kotouč u modré a vyjel až brance Judy. Bráněn hráčem hostí ale puk nahodil moc vysoko, nikdo z jeho spoluhráčů tak dorážet nemohl.
     
    22:30
    Bobři kombinují u svatyně hostí. Hra je pozastavena, píská se přihrávka rukou.
     
    22:35
    Buly ve středním pásmu, Bobři jsou znovu v útoku. Martinec kroužil u mantinelu, Horáci ale dostali kotouč na své hole a vyjíždí ven!
     
    23:23
    Stačil jen zvednout puk! Martinec se dostal před ležícího Judu, kotouč ale znovu končí pod jeho výstrojí.
     
    23:37
    Icing na straně domácích, vhazuje se před Ševců.
     
    23:53
    Křenek využil pochybení soupeře ve středním pásmu a dostal svůj tým do útoku. Hosté se na chvíli usídlil před svatyní soupeře, hru nakonec pozastavuje Ševců zákrokem.
     
    24:18
    Tomáš Střecha mohl dorážet před brankářem Velmezu, puk mu ale sjel z hokejky.
     
    24:26
    Puk skočil po útoku Valmezu za hrazením. Vhazuje se před Judou a Bobři znovu napadají u svatyně hostí.
     
    25:12
    Martiník rozehrál, Kuchařík bojuje o puk za svou brankou, ten končí vyhozen před Ševců. Brankář Valmezu si povyjel a rychle hokejkou rozehrál.
     
    25:48
    Další šance Valachů. Před Judou se vytvořila dálnice, ten má po střele ale jen další zákrok-
     
    26:07
    Andris najel k levému kruhu, zkusil pas na Křivohlávka. Puk je vytečován do sítě. Po buly má Juda ihned další zákrok.
     
    26:16
    Křivohlávek dostal od Fencla puk k brance, mezi Judu a tyč ho ale nedostal.
     
    26:53
    Bobři napadají u branky soupeře, k puku se ale dostávají hosté a je signalizován trest na straně domácích.
     
    27:01
    Vyloučení v týmu HHK Velké Meziříčí:
    Martiník – 2 min., podrážení.
     
    27:13
    Velmez se po buly nedokázal pořádně rozestavět u branky domácích a ti už vyhazují.
     
    27:42
    Horáci znovu před Ševců. Střelu Slabého od modré zblokoval Vavřík.
     
    28:26
    Domácí vyváží puk do útoku.
     
    29:04
    Bobři v plném počtu, Fencl zmařil nahrávku v útočném pásmu a hosté tak mohli překazit akci domácích.
     
    29:55
    Hort rozehrál za brankou, Martiník ho napadá.
     
    30:13
    Valaši jsou znovu u kotouče, nemohou ale dostat před střed.
     
    30:41
    Liss dostal puk do útočného pásma. Kuchařík přejel s kotoučem před Judou, zakončit se mu nepodařilo.
     
    31:05
    Vyloučení v týmu HHK Velké Meziříčí:
    F. Střecha – 2 min., krosček.
     
    31:09
    Horáci po buly hned vyhazují.
     
    31:37
    Bobři kombinují u branky hostí, ke střele se ale nemají.
     
    32:06
    Vyloučení v týmu HHK Velké Meziříčí:
    Trnka – 2 min., vysoká hůl.
     
    32:06
    Velmez ve střech. Bobři ještě usilovněji napadají. Křivohlávkova střela trefila betony.
     
    32:42
    Střela Fencla vyražena hokejkou Ambrože do ochranné sítě nad brankou.
     
    32:47
    Křivohlávek z místa u branky nahrál mezi kruhy na Fencla. Puk znovu vyrazil Juda betony.
     
    33:03
    Hosté ve čtyřech. Po vyhození Velmezu následuje rychlý útok domácích, těm se ale nedaří dostat do střeleckých pozic.
     
    33:47
    Ďurkáč získal špatnou nahrávku Křenka před svou brankou a poslal dopředu své spoluhráče. Šimon Kuchařík chtěl zasunout kus černé gumy mezi betony Judy, ten znovu spolehlivě kryje.
     
    34:23
    Horáci už hrají v plném počtu. Bobři přesto tlačí soupeře u jejich branky.
     
    34:33
    Buly u Judy. Ambrožovi se podařilo puk vyhodit, Bobři se už ale znovu derou zpět.
     
    35:04
    Puk znovu klouzal v brankovišti, Fenclovi se ale znovu nepodařilo dorazit puk do odkryté svatyně hostí.
     
    35:29
    Buly ve středním pásmu. Kozubík trefil tyč, puk vypadl před Judu a ten po něm skočil. Má další zákrok do statistik.
     
    35:49
    Křenek se dostal blízko před Ševců, ten jeho pokus hokejkou vyrazil.
     
    35:58
    Po zásahu brankáře Valmezu se před ním vhazuje. Bachánek se vydal po buly na dlouhou cestu až k Judovi, za branou ale dostal obránce hostí.
     
    36:48
    Šimon Kuchařík dostal rychlou nahrávku mezi kruhy a zvolil střelu z první. Branku minul!
     
    37:01
    Vhazuje se u střídačky domácích. Bobři znovu u hry. Andris poslal nahrávku za branku na Fencla. Valaši zkouší kombinovat, nemohou se ale dostat mezi kruhy ani blíž Judovi.
     
    37:52
    Vyloučení v týmu HHK Velké Meziříčí:
    Hort – 2 min., hákování.
     
    37:57
    Finsterle pálil od modré, minul branku. Odražený puk je vyhozen přes střed.
     
    38:14
    Vyloučení v týmu HHK Velké Meziříčí:
    P. Vlašín – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    38:16
    Velmez znovu ve třech. Finsterle s pukem u modré nahrál na Křivohlávka, ten před brankou na Andrise. Mladý útočník na dorážku nestačil.
     
    38:57
    Andrisova střela přímo doprostřed branky. Juda kryje.
     
    39:05
    Bobři stále u hry. Křivohlávek poslal žabičku na Finsterleho, ten místo střely nahrál na Andrise.
     
    39:54
    Valašské Meziříčí právě vstřelilo branku! Velký zmatek u sítě Velmezu. Po kombinacích se dostal puk před Judu, ten na několik prvních dorážek stačil, hrálo se ale dál až puk zasunul do branky JAKUB ĎURKÁČ. Asistence: Tomáš Andris, Jan Křivohlávek.
    39:54 Jakub ĎURKÁČ - 1:1
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině to vypadalo, že už se branky nedočkáme. Bobři ale šest vteřin využili svého tlaku a dokázali srovnat. Za celou třetinu byli rozhodně aktivnější, jejich střely ale zneškodnil dnes skvěle chytající Juda.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:36.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:06
    Bobři lepší na buly a hned jsou u branky hostí. Finsterle s pukem dojel až k brankáři, jeho pokus Juda zastavil vyrážečkou.
     
    40:35
    Rychlý útok Juráně, další pokus, co má Ševců v lapačce.
     
    40:52
    Sviták ztratil puk na útočné modré. Velmez ale využil jeho pochybení a u hry je teď on.
     
    41:33
    Další atak na branku Ševců. Bobři vyhazují, Doležal rozehrává odzadu.
     
    42:10
    Holiš ztratil puk u své branky, toho zkusil využít Vedral. Jeho pokus překazil Ševců.
     
    42:47
    Valašské Meziříčí právě vstřelilo branku! Bobři tvrdě tlačili u sítě hostí až dostal puk za Judova záda nahozením skoro z nulového úhlu kapitán
    JAN KŘIVOHLÁVEK. Asistence: Tomáš Andris, Lukáš Finsterle.
    42:47 Jan KŘIVOHLÁVEK - 2:1
     
    43:25
    Rychlý atak ze strany hostí Bobři zvládli. Dopředu se vydal Ďurkáč, který na Judu vypálil tvrdou střelu. Tu brankář vyrazil ramenem do sítě.
     
    44:00
    Velmez odvrátil atak soupeře. Juráň pálil, je pokus vyrazil gólman lapačkou. Zanedlouho se dostal kotouč znovu blízko brankoviště, mladý maskovaný muž ale na všechny pokusy stačil!
     
    45:00
    Tomáš Střecha zavezl puk za svatyni Bobrů, zde ho ale získali na své hole znovu domácí. Do útoku se vydal Křivohlávek s Andrisem, první jmenovaný nakonec zakončil střelou na hruď Judy.
     
    46:04
    Martiník napadá za brankou hostí Buriana. Bobři se usídlili v útočném pásmu, nedaří se jim ale dostat před brankoviště.
     
    47:04
    Vavřík objel s pukem branku a nahrál na Kuchaříka čekajícího před. Ten znovu trefil chrániče na Judově hrudi.
     
    47:19
    Ambrož poslal puk přes střed dopředu. Bobři ho ale za svou svatyní dostali a ženou se zpět do útoku.
     
    47:57
    V souboji o puk v rohu kluzišti lepší Andris, ten nahrál na Báchora. Jeho střela byla zblokována a Velmez vyhazuje.
     
    49:04
    Fencl pálil z pravé strany, Juda má další čárku do statistik.
     
    49:18
    Vavřík nahodil puk od modré před Judu, puk byl tečován k ramenu, pokus ale brankář vyrazil ramenem.
     
    50:05
    Horáci pod tlakem. Bobrům se ale nepodařila kombinace a puk končí na druhé straně kluziště icingem.
     
    50:17
    Bobři atakují. Finsterle nahodil puk na branku před padajícím Judou, puk ale na změnil směr a minul zařízení.
     
    51:38
    Bobři mají více ze hry. Ševců za brankou podržel puk pro Svitáka, ten ale rozehrávku pokazil. Jeden z útočníků Horáků se dostal až před brankáře Bobrů, ten si ale vyjel a střelu zneškodnil.
     
    52:38
    Nadějný útok ze strany hostí. Buchal napřed pálil na tělo gólmana, puk se ale Valmezu nepodařil vyhodit a z toho byly další šance hostí. Na všechny ale bývalý brankář Hronova stačil.
     
    53:04
    Další útok hostí, je ale zastaven ofsajdem.
     
    53:14
    Ambrož prověřil střelou od modré Ševců.
     
    53:38
    Báchor nahodil puk až k Judovi, ten klouzal u brankové čáry, Fencl ho ale nedokázal dostat do úplně prázdné branky!
     
    54:30
    Hráči bojují o puk u mantinelu za svatyní hostí. Vítězové malé bitvy jsou Bobři a ti se usídlili u kruhů Velmezu.
     
    55:30
    Tak tohle se jen tak nevidí. Bobři mohli už třikrát dobít puk do odkryté branky. Juda ležel na ledu a Ďurkáč mohl střílet znovu do prázdné, branku ale netrefil. Hodně promarněné šance Valašského Meziříčí.
     
    56:41
    Buly ve středním pásmu. Velmez se také snaží napadat, domácí vyhazují puk do středního pásma.
     
    57:17
    Bobři jsou znovu u branky soupeře. Ten využil první chyby a kotouč vyhazuje.
     
    57:50
    Burian zavezl kotouč do útočného pásma a Velmez kombinuje.
     
    58:12
    Velké Meziříčí vstřelilo branku! Po kombinaci před Ševců se za Velmez prosazuje DAVID KŘENEK. Asistence: Tomáš Kochánek, Jan Ludvík.
    58:12 David KŘENEK - 2:2
     
    58:49
    Icing hostí, puk znovu před Judou.
     
    59:03
    Horáci se rychle přesunuli do útoku, jejich napadání překazil ofsajd.
     
    59:18
    Valaši ještě útočí, nemají se ale ke střele.
     
    59:45
    Valašské Meziříčí právě vstřelilo branku! Tak Bobři se dostávají znovu do vedení a to chvíli před koncem. LUKÁŠ FISTERLE trefil úplně prázdnou branku Velmezu. Asistence: Jan Křivohlávek, Tomáš Andris.
    59:45 Lukáš FINSTERLE - 3:2
     
    59:56
    Bobři vyhazují, je konec!
     
    Konec zápasu.
     
    Tak to byl opravdu infarktový závěr! Velkému Meziříčí se podařilo po nátlaku dorovnat na 2:2 necelé dvě minuty před koncem a udrželo se tak ještě v malé naději vyhnutí se play-down, potřebovalo však vyhrát. Jediný bod si ale z Valašska horácký klub neodváží, 15 sekund před koncem totiž propálil přesunujícího se Judu Lukáš Finsterle a zajistil tak týmu z Vysočiny jistou účast v zápasech o udržení.

    Play-down 2. ligy je hráno dvěma nejhoršími týmy z každé skupiny na dvě vítězná utkání. Vítěz play-down má právo účasti v 2. lize i pro příští sezónu, poražený padá do příslušné krajské soutěže. Pro letošní ročník jsou těmito kluby HC Wikov Hronov ze skupiny Západ a HHK Velké Meziříčí ze skupiny Východ. (20:48:55)

    Jan Kozák

    Branky a nahrávky: 40. Ďurkáč (Andris, Křivohlávek), 43. Křivohlávek (Andris, Finsterle), 60. Finsterle (Křivohlávek, Andris) – 16. T. Střecha (Hasoň, Strnad), 59. Křenek (Kochánek, Ludvík)


    HC Bobři Valašské Meziříčí: Ševců (Pavlíček) – Holiš, Báchor (A), Sviták, Ďurkáč, Gabrhelík, Liss – Fencl, Křivohlávek (C), Andris – Kozubík, Martiník, Finsterle – Bachánek, Vavřík, Kuchařík – Stodůlka, Martinec.

    Trenér: Lukáš Plšek.

    HHK Velké Meziříčí: J. Juda (Slavíček) – Trnka, Slabý, Vlašín (A), Ambrož (C), Hort, Kochánek – Buchal, Ludvik, Strnad, V. Burian, T. Střecha, Vedral, Doležal, Hasoň, Křenek (A), F. Střecha, Švejda, Juráň.

    Trenér: Štěpán Oberreiter.

    Rozhodčí: Šico – Vengřín, Bartoň.

    Diváci: 273
    bahis siteleri