David Hošek - Andreas Gustafsson Vítěz: Gustafsson (kon.) | Tomáš Možný - Arek Wrzosek Vítěz: Wrzosek (kon.)
Dominik Humburger - Jorge Bueno Vítěz: Humburger (kon.)
konec
David Hošek - Andreas Gustafsson

Vítěz: Gustafsson

Sobota 25.02.2023, 21:10 • Home Credit Arena, Liberec • KSW (MMA)
     
    Moderátor těsně po zápase ještě domlouval Hoškovi, který doslova zuřil kvůli ukončení v podání rozhodčího Brondera.
    Gustafsson v pozápasovém rozhovoru svou výhru obhajuje s tím, že se Hošek aktivně nebránil. Následně mu nabídl možnost odvety.
    David Hošek uznává svou vinu při obranné práci a děkuje publiku za podporu. (21:18:28)
     
    Vítěz: Andreas Gustafsson (TKO).
     
    02:30
    Konec zápasu.
     
    02:30
    Rozhodčí možná poněkud předčasně ukončuje zápas! Gustafsson na zemi bušil do Hoška sice dynamickými, ale nikterak ohrožujícími údery do dvojitého krytu. Hošek se oprávněně zlobí.
     
    02:22
    Andreas si dělá prostor a chce zase kontrolovat situaci ze side guardu.
     
    02:00
    Hošek se dokázal postavit a tlačil soupeře na pletivo. Možná trochu zbytečně. Gustafsson si s tlakem poradil a vzal souboj znovu na zem.
     
    01:20
    Bane přešel do side guardu a David se zatím jen brání.
     
    00:52
    Gustafsson je v horní pozici a Hošek se snaží dynamicky dostat pryč.
     
    00:14
    Hned v prvních vteřinách duelu přesunul Švéd boj takedownem na zem.
     
    00:00
    Začátek 1. kola.
     
    Brzy doplní Hoška na bojišti také Gustafsson. Odhodlanou chůzí se blíží.
     
    Do klece už přichází domácí borec David Hošek.
     
    Vážení

    Andreas Gustafsson přišel na váhu s hmotností 84,1 kilogramu a za Hoškem zaostal o 200 gramů.
     
    Andreas „Bane“ Gustafsson
    Bilance v MMA 7-1 (KSW 0-1)


    Dvaatřicetiletý Švéd si nechává říkat Bane, tedy prokletí. Právě prokletím byl pro sedm z osmi svých soupeřů, jelikož je dokázal porazit. Ten, co mu nevyšel, se odehrál právě na půdě KSW. Gustafsson tehdy nestačil na body (rozhodčí se ale neshodli jednoznačně na vítězi) proti Janikowskimu. Po tomto neúspěchu neměl dva roky zápas a loni v listopadu se vítězně vrátil v hlavním zápase turnaje švédské Fight Club Rush, která je jedinou organizací, kde doposud měl víc než jedno představení.
    Jeho domovským gymem je Västerås Fight Club, kde trénuje třeba také Nermin Hajdarpašić, který se nedávno představil v OKTAGON MMA. Andreas bude chtít pravděpodobně vzít Hoška na pletivo a následně na zem. Sám své dva první soupeře (včetně dalšího známého z OKTAGON MMA, Oleho Magnora) ukončil právě submisí.
     
    David Hošek
    Bilance v MMA 8-3-1 (KSW 0-0)


    Bývalý skvělý boxer už má za sebou v MMA 12 zápasů a je prvním, kdo se jako profesionál představil v organizacích XFN, OKTAGON MMA, RFA i IAF. Naposledy právě v IAF porazil rychle Martina Horského a připsal si tak svou osmou výhru. Fanoušci si ho asi nejlépe pamatují z organizace OKTAGON MMA, kde si během tří let připsal osm zápasů včetně cenných skalpů Nasuczczky či Běleho.
    V souvislosti s expanzí KSW na český trh se Hoškovi naskytla skvělá příležitost a podepsal smlouvu na čtyři zápasy. Gustafsson bude na úvod velmi tvrdý oříšek a můžeme si na rovinu říct, že taktika bude jasná. Boxovat, boxovat a boxovat. To není nic špatného, David v této disciplíně minimálně na domácí scéně prakticky nemá konkurenci a není důvod, aby měnil taktiku. Každopádně klíčovým prvkem bude obrana proti takedownům a případně práce u pletiva, pokud na ni dojde.
     
    Premiéra v KSW čeká také českou pětku střední váhy a 223. muže žebříčku Fight Matrix, Davida Hoška. Proti němu se představí švédská čtyřka a světová 162. Andreas „Bane“ Gustafsson. Švéd byl osloven také na projekt TIPSPORT GAMECHANGER, ale nakonec kývl na nabídku KSW a představí se tak v Liberci. Očekává se, že tak jako všichni ostatní bude chtít vzít Davida Hoška na zem a vyhnout se porovnání boxerských schopností. Pro sázkové kanceláře je favoritem tohoto duelu středních vah Gustafsson.
     
    Přední evropská MMA organizace KSW si pro svou premiéru v České republice vybrala severočeský Liberec. Po Irsku, Anglii, Chorvatsku a desítkách turnajů v domácím Polsku tak s akcí KSW 79 přichází na bojovými sporty již dobyté území, kde má fanouškovský monopol OKTAGON MMA a zápasníky si dobře finančně hýčká také stále ještě nedávno vzniklá RFA.
    Organizace do toho jde naplno a na kartu umístilo dlouholetého šampiona těžké váhy Philipa De Friese z Velké Británie v obhajobě proti Toddovi Duffeemu. Američan dokázal Brita porazit několik roků zpět v UFC, ale nyní je z De Friese dle jeho slov úplně jiný profesionál než tehdy. Představit se měla také známá česká jména Viktor Pešta a Michal Martínek, kteří ale účast odřekli kvůli zranění. Domácí fanoušci se tak můžou těšit na pětici Čechů, a to Davida Hoška, Petru Částkovou, Frederica Komuenhu a v hlavním předzápase Dominika Humburgera. Atraktivní podívanou slibuje také střet dvou kickboxerských gigantů Tomáše Možného s Arkadiuszem Wrzosekem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 21:10.

    Michal Hromas

    bahis siteleri