Singapur – Malajsie 10:0 (kon.) | Hongkong – Írán 11:1 (kon.) | Kyrgyzstán – Bosna a Hercegovina 10:1 (kon.)
konec
Kyrgyzstán
10:1 (3:0, 4:0, 3:1)
Bosna a Hercegovina
Úterý 28.02.2023, 20:00 • Skenderija Sports Arena, Sarajevo • Mistrovství světa - III. B Divize • 2. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Vítám všechny fanoušky hokejové radosti a divočiny! Seriál mistrovství světa nižších divizí zahajuje v roce 2023 netradičně druhá nejnižší úroveň, III. B divize, navíc v současnosti již nevídaném termínu na přelomu února a března. Týdenní turnaj za účasti 6 zemí se hraje jako obvykle skupinovým formátem každý s každým a vítězný celek se bude radovat z postupu do III. A divize, poslední v konečné tabulce pak sestoupí do IV. divize. Dnes je na řadě 2. kolo, které uzavírá utkání pořadatelské Bosny a Hercegoviny s Kyrgyzstánem, který je v tomto duelu veden jako domácí tým.
     
    Kyrgyzstán

    Historie ledního hokeje v Kyrgyzstánu se dá dohledat do roku 1962, v něm se výběr tehdejší svazové republiky SSSR představil na zimní spartakiádě a dokázal porazit výběr Arménie. Novodobé mezinárodní dějiny se píšou od roku 2011, kdy národný tým vyrazil na Asijské hry a při své premiéře v nižší skupině deklasoval všechny soupeře rozdílem několika tříd, pouze beznadějně poslední Bahrajn ušetřil aspoň tak, že se vykašlal na bránění (výsledek 15:10!). V konečném pořadí her pak skončil na 6. místě. V květnu téhož roku se pak stal Kyrgyzstán členem IIHF, avšak to bylo na nějakou dobu vše. Až v roce 2014 se zúčastnil asijského Challenge Cupu, ve kterém však v prvních dvou účastech zůstal za očekáváním, až napotřetí dokázal vyhrát jeho nižší divizi. K zápolení v té nejvyšší se však z neznámých důvodů nevydal a po Asijských hrách 2017 se na další 2 roky odmlčel. Až v sezoně 2018/19 se definitivně vrátil do mezistátního zápolení, a to hned do tehdejšího kvalifikačního turnaje do III. divize, tj. do předchůdce dnešní III. B divize. V něm jasně kraloval, avšak po 4 utkáních se přišlo na to, že má v kádru jednoho hráče bez všech potřebných dokladů a tyto zápasy mu byly kontumovány. Závěrečné vítězství nad tím pádem nečekaně vítěznými Spojenými Arabskými Emiráty 7:4 již nezměnilo nic na v podstatě úředním sestupu do nově zřizované IV. divize. Ta se nakonec odehrála kvůli covidovým omezením až loni a v domácím prostředí v Biškeku vyhrál Kyrgyzstán všechny 4 zápasy s celkovým skóre 64:2. To samozřejmě znamenalo postup zpět do III. B divize, v níž je přes nováčkovský status největším favoritem na další postup.

    Největší hvězdy týmu mají společnou jednu věc – mají kořeny v hokejově vyspělejších zemích. Buď se v nich přímo narodily, nebo mají aspoň dvojité občanství a v mládežnických kategoriích v nich aspoň chvíli působili. A téměř všechny jsou soustředěny do nejlepšího klubu v zemi, Dordoj Ala-Too Naryn. Jejich výhodou pak je nízký věk, Michajl Čuvalov, Vladimir Nosov, Vladimir Tonkich ani Ernazar Isamotov ještě nepřekročili hranici 25 let věku. Poslední jmenovaný obránce působí v nižší kanadské juniorské soutěži. Nejlepší soutěž dospělých pak ze současného kádru hraje 20letý útočník Mamed Sejfulov, je již třetím rokem stálým členem základní sestavy celku HK Almaty v kazachstánské lize. Z lavičky velí národnímu týmu ruský trenér Michail Čekanov, dříve známý hlavně z pozice trenéra ruské reprezentace žen, kterou vedl na domácích ZOH 2014 v Soči a na dalších 3 MS.

    Do turnaje vstoupil Kyrgyzstán očekávanou vysokou výhrou 14:2 nad Singapurem, během které hned 6 hráčů posbíralo minimálně 3 kanadské body. Nyní ho však čeká jeden ze dvou papírově nejtěžších soupeřů a pokud ho porazí, bude reálně velmi blízko postupu o úroveň výše již po 2 kolech.
     
    Bosna a Hercegovina

    Hokej se na území Bosny a Hercegoviny začal organizovaně hrát v roce 1980, samozřejmě v rámci tehdejší Jugoslávie. Pomohlo tomu pořádání zimních olympijských her v Sarajevu 1984, jejichž dědictvím byla mj. hala Zetra pro 12 000 diváků. Tu dokázal klub HK Bosna po vstupu do jugoslávské ligy velmi slušně zaplňovat a v sezoně 1986/87 dosáhl 5. místa v konečné tabulce. Bohužel záhy klub dostihly finanční problémy a v 90. letech pak celý bosenský hokej naprostá katastrofa v podobě občanské války. Ačkoliv stadion Zetra byl v mnohem menším provedení obnoven, hokejový svaz samostatného státu vznikl až v roce 2001 a k pravidelné ligové soutěži to trvalo dalších 10 let. Na mezinárodní scénu vstoupil národní tým poprvé v roce 2008 v kvalifikačním turnaji o III. divizi, ale na domácím ledě v Sarajevu vysoko podlehl Řecku i Arménii (s ní byl nakonec výsledek kontumován kvůli neoprávněným startům mnoha hráčů v arménském dresu) a na dalších 7 let se, s výjimkou několika přátelských zápasů, odmlčel. Až od roku 2015 se Bosna a Hercegovina pravidelně účastní mistrovství světa a poslední 3 odehrané ročníky strávila v III. B divizi (a jejím předchůdci, kvalifikaci o III. divizi). V její loňské výrazně okleštěné verzi v Kapském Městě prohrála všechny 4 zápasy s domácí Jižní Afrikou a Thajskem (s oběma po 2) a letos v domácím prostředí má co napravovat.

    A to se jí v úvodním utkání podařilo, neboť si zachovala šance na postup do III. A divize. Ačkoliv hned 3× prohrávala o 2 branky, dokázala nakonec podruhé v historii a poprvé po 7 letech porazit Hongkong 6:5 po nájezdech. Blýskl se hlavně střelec 2 gólů Adnan Mlivić, který celou kariéru strávil v nižších švédských soutěžích. V současnosti hraje Division 2, tj. 4. nejvyšší soutěž. Nyní se tým postaví dalšímu spolufavoritovi z Kyrgyzstánu a pokud porazí i jeho, bude mít cestu k postupu prakticky volnou a připravit ho o něj bude moct již jen vlastní selhání.

    Kromě již zmíněného Adnana Mliviće patří mezi největší hvězdy týmu Tarik Mrkva, Nikko Gaković a Mirza Omer, všichni taktéž z nižších švédských soutěží, v nižší americké univerzitní lize ACHA II pak působí Denny Miskić, v papírově profesionální BeNeLize se stále více začíná chytat Din Alen Filipović. Ačkoliv není kapitánem, největší osobností týmu je bez debat již 51letý rodilý Kanaďan Anthony London, oficiálně vedený jako útočník, ale nastupující obvykle v obraně. Loni byl dokonce hrajícím asistentem. To vše pak má pod palcem hlavní trenér Uroš Brestovać ze Srbska, dříve dlouholetý útočník Vojvodiny Novi Sad a srbské reprezentace, který stojí na lavičce bosenského nároďáku již 4 roky.
     
    Vzájemné zápasy

    Kyrgyzstán se už s Bosnou a Hercegovinou na ledě jednou utkal, v rámci kvalifikace o III. divizi 2019. Na ledě sice vyhrál zcela jasně 14:3, avšak jedná se právě o tn turnaj, kde byly 4 jeho duely kontumovány poměrem 0:5 a toto je jeden z nich.
     
    Úvodní sestavy:

    Kyrgyzstán: Petrov (Maraimbekov) – Jegorov, Terentjev (C), Isamatov, Kudašev, Kačkynbekov, Fitisenko – Čuvalov, Nosov, Tonkich – Sejfulov, Abdyrajev, Titov – Ismanov, Kašajev, Mirbekov – Šamyrkanov, Bekmuratov, Kim
    Trenér: Michail Čekanov

    Bosna a Hercegovina: Pašović (Ahmetovski) – Hasović (C), Viden, London, Ljevak, Dinalić, Alić, Smajlović – Gaković, Mlivić, Omer – H. Mrkva, Filipović, T. Mrkva – Čatović, Jahjafendić, Cordalija – Miskić, Krehić
    Trenér: Uroš Brestovać

    Rozhodčí: Ströbel (SUI) – Grozaj (CRO), Kacej (SVK).
     
    Oba celky jsou nastoupené na modrýchčárách. Kyrgyzstán v červených, Bosna v bílých dresech.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    0:21
    Čuvalov se vytočil zpoza branky a poprvé ohrozil Pašoviće.
     
    0:40
    Titovovu ránu švihem z mezikruží Pašović vyráží.
     
    1:32
    Od začátku sledujeme drtivý tlak Kyrgyzstánu, Bosna pouze vyhazuje na zakázané uvolnění.
     
    2:00
    Gaković poprvé dostal bosenské s pukem na útočnou polovinu. Dlouho tam ale nepobyl.
     
    2:42
    Obrovská šance Gakoviće, který ujížděl od vlastní modré sám na branku, ale střelou na lapačku Petrova nepřekonal!
     
    3:16
    Na druhé straně kontroval nájezdem podél levého mantinelu Sejfulov, ale nedokázal puk dostatečně zvednout. Následnou ránu od modré Pašović kryje do náruče.
     
    3:35
    Krehić se snažil probít do útočného pásma, ale nepřešel přes posledního obránce.
     
    4:21
    Mirbekov se protáhl po pravém křídle, z velkého úhlu ale Pašoviće na bližší tyči nezaskočil.
     
    5:03
    Jegorov svou střelou od modré nadělal Pašovićemi velké problémy.
     
    6:00
    Isamatov se vydal s pukem z vlastní třetiny až za branku soupeře, puk poté předal v dobré pozici stojícímu Sejfolovovi, ten však netrefil kotouč ideálně.
     
    6:33
    Další zakázané uvolnění Bosny, hra se stěhuje před její branku.
     
    7:01
    Ismanov si na modré čáře velmi hezky zpracoval puk do jízdy, ale proti obráncům nic nevymyslel.
     
    7:24
    Pašović nadvakrát kryje další pokus od modré čáry.
     
    7:50
    Bílí jsou poprvé výrazněji usazeni v úočném pásmu, Omer na střílenou nabídku na zadní tyči nedosáhl.
     
    8:21
    Za prudkou střelou od modré čáry ihned po buly se Pašović v rozkleku pouze ohlédl, naštěstí pro něj skončila až na zadním mantinelu.
     
    8:58
    Další zákrok bosenského brankáře, který se od začátku vůbec nenudí.
     
    9:15
    Mlivić v situaci 2 na 1 střílel z poměrně velkého úhlu, Petrov svoji bližší tyč dobře ucpal.
     
    10:15
    Kyrgyzstán právě vstřelil branku!
    Červení se po zásluze ujímají vedení! Michajl Čuvalov to udělal skvěle, potáhl puk podél levého mantinelu a střílenou přihrávkou daroval svému kapitánovi KUZMOVI TERENTJEVOVI gól do prázdné branky!
    Asistence: Michajl Čuvalov, Maxim Jegorov.
    10:15 TERENTJEV - 1:0
     
    12:20
    Bosenští se horko těžko brání dalším nájezdům protivníka a jsou rádi za každý vyhozený puk.
     
    12:58
    Tonkich si vzal puk ve vlastní třetině, projel s ním až k levému kruhu a jeho ránu vyrážel Pašović okrajem výstroje. Pro jistotu se ohlížel za sebe.
     
    13:54
    Kyrgyzstán právě vstřelil branku!
    Ujala se až druhá dorážka po závaru před Pašovićem, ale je to přeci jen druhý gól pro favorita! Puk za čáru nakonec dotlačil ERSULTAN MIRBEKOV.
    Asistence: Adis Kačkynbekov, Sultan Ismanov.
    13:54 MIRBEKOV - 2:0
     
    14:17
    Vyloučení v týmu Bosna a Hercegovina:
    Viden – 2 min., podrážení.
     
    15:25
    Červeným se zatím přesilovka vůbec nedaří, Pašoviće v ní prakticky neohrozili.
     
    15:50
    Až nyní se přesilovková pětice usadila v útočném pásmu.
     
    16:12
    Kyrgyzstán právě vstřelil branku!
    Přesilovka je nakonec využita těsně před jejím vypršením! Postaral se o to MAMED SEJFULOV, který si s pukem vybruslil od levého mantinelu, zbavil se prvního bránícího hráče efektní kličkou a z poměrně velké dálky švihem zaskočil Pašoviće na lapačku!
    Asistence:Anton Kudašev.
    16:12 SEJFULOV - 3:0
     
    17:47
    London se těžce sbírá z ledu, ale společně se spoluhráči vytvořil před Pašovićem dostatečnou zeď.
     
    17:58
    Vyloučení v týmu Bosna a Hercegovina:
    Alić – 2 min., sekání.
     
    18:37
    Velkou šanci si vytvořil Titov, ocitl se uprostřed pravého kruhu nikým neatakován, nedokázal však přesněji zakončit a snažil se udělat díru do Pašovićova hrudníku.
     
    19:13
    Jegorov pálil z velkého úhlu, Pašović se stihl přesunout.
     
    19:32
    A bosenský brankář zvládl vyřešit i trmu vrmu na hranici brankoviště.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Od úvodních sekund první třetiny byl k vidění místy až drtivý tlak Kyrgyzstánu, který však dlouho nebyl vyjádřen gólově. Pašović se nadechoval k velkému brankářskému výkonu a Bosna dokonce mohla jít z ojedinělého brejku do bedení, Gaković však samostatný únik neproměnil. Favorit utkání se začal prosazovat až ve druhé polovině třetiny. Prakticky do prázdné branky otevřel skóre kapitán Kuzma Terentjev, poté dorážkou dotlačil druhý gól Ersultan Mirbekov a první přesliovku pak využil pěknou individuální akcí Mamed Sejfulov. Kyzgyzstán míří k jasnému vítězství nad pořadatelskou zemí, vede nad Bosnou jasně 3:0.
     
    Střely na branku v první třetině – 30:3.
     
    Druhá třetina začne ve 20:50.
     
    Hráči se trousí zpátky na led, začne se za malý okamžik.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    První střelu druhé třetiny zapisuje Gaković, jeho pokus od modré čáry však byl spíše z kategorie propagačních.
     
    21:00
    Téměř celou minutu strávila Bosna v útočné třetině, ale nic kloudného nevymyslela.
     
    21:25
    Po kombinaci celého útoku střílel z pravého kruhu Abdyrajev, Pašović měl na přesun dost času.
     
    22:28
    Terentjev pálil od modré čáry po dlouhém obléhání branky.
     
    23:00
    Kačkynbekov zaváhal na útočné modré a musel se rychle vracet. Situaci zvládl.
     
    23:54
    Tvrdá rána Nosova z první po přihrávce Čuvalova orazítkovala jen zadní mantinel.
     
    24:32
    Snad první zakázané uvolnění Kyrgyzstánu v celém zápase.
     
    24:45
    Terentjev přejel modrou čáru a okamžitě pálil, Pašovićova vyrážečka byla připravená.
     
    25:16
    Po zakázaném uvolnění Bosny se vhazuje po pravé ruce Pašoviće.
     
    25:30
    Omer sice svou rychlostí jenoho hráče objel, ale při pokusu o kličku druhému upadl.
     
    26:14
    Kačkynbekov střílel spíš na teč, žádná však nepřišla, takže puk končí v Pašovićově náruči.
     
    26:16
    Rána Kašajeva ihned po buly, Pašović vyráží do rohu.
     
    26:50
    Po Cordalijově neúspěšném průniku podél pravého mantinelu pálil z první od modré Dinalić.
     
    27:28
    Kyrgyzstán právě vstřelil branku!
    Samostatná akce znamená čtvrtý gól v bosenské síti a znovu u toho nemá Pašović čisté svědomí! VLADIMIR TONKICH totiž v situaci 1 na 1 vůbec nic nevymýšlel, po přejetí modré čáry švihem vystřelil a puk k překvapení všech skončil v brance!
    Asistence: Vladimir Nosov.
    27:28 TONKICH - 4:0
     
    28:12
    Vyloučení v týmu Kyrgyzstán:
    Ismanov – 2 min., nedovolené bránění.
     
    29:15
    Kyrgyzstán se velmi dobře brání, teď dokonce dloihou dobu držel puk na svých holích.
     
    29:43
    Střelu od modré čáry chtěl před brankou tečovat Alić, puk však netrefil.
     
    30:12
    Kyrgyzstán je v plném počtu a znovu útočí.
     
    30:42
    Kim se s pukem proháčkoval napříč pásmem až k pravému mantinelu, i z nepříliš dobré pozice vystřelil a Pašović krotil kotouč jen s obtížemi.
     
    31:05
    Do trojice hráčů se středem rozjel Ismanov, přesto dokázal vypálit a Pašović jen vyrážel do boku. Tam byli první obránci.
     
    31:23
    Vyloučení v týmu Bosna a Hercegovina:
    Cordalija – 2 min., hákování.
     
    32:13
    Nosov kombinoval na modré s Ismanovem, ten nakonec vypálil, ale bosenský brankář na puk dobře viděl.
     
    32:30
    Sejfulov střílel z levého kruhu, přesunujícího se brankáře se poté pokusil zaskočit zpoza brankové čáry Titov, ale Pašović vše ustál.
     
    32:59
    Titov přihrál do volného prostoru pravděpodobně Ismanovovi, jeho pokus ale mířil pouze doprostřed.
     
    33:23
    Bosna se se štěstím ubránila.
     
    33:59
    Mirbekov po individuálním průniku do mezikruží předal puk pod sebe, následná střela však vůbec netrefila branku.
     
    34:25
    Červení si teď poněkud zahrávali ve vlastním pásmu při rozehrávce, Gaković ale nedokázal získat puk.
     
    35:00
    Už 43. Pašovićuv zákrok v zápase.
     
    35:27
    Kyrgyzstán právě vstřelil branku!
    Další nápor už ale bosenský brankář nevydržel a kapituluje popáté! První rána Mirbekova ještě byla sražena, rozhozený gólman už poté nestihl zakročit proti zakončení MAMEDA SEJFULOVA z pravého kruhu!
    Asistence: Islambek Abdyrajev.
    35:27 SEJFULOV - 5:0
     
    35:53
    Kyrgyzstán právě vstřelil branku!
    Další šance = další gól! Na skóre odpovídajícímu poměru střel na branku upravuje SULTAN ISMANOV!
    Asistence: Ersultan Mirbekov.
    35:53 ISMANOV - 6:0
     
    37:20
    Kyrgyzstán právě vstřelil branku!
    Po akci celého druhého útoku Kyrgyzstánu zvyšuje už na 7:0 prudkou střelou z mezikruží ALEXANDER TITOV!
    Asistence: Mamed Sejfulov, Islambek Abdyrajev.
    37:20 TITOV - 7:0
     
    38:22
    Po nepříjemném střetu zůstal ve středovém kruhu ležet Mirza Omer a musel být z ledu odveden, ale vypadá to, že k žádnému zranění nakonec nedošlo a první centr Bosny bude v utkání pokračovat.
     
    38:22
    Vyloučení v týmu Kyrgyzstán:
    Kim – 5 min., faul kolenem.
     
    38:22
    Vyloučení v týmu Kyrgyzstán:
    Kim – OK, faul kolenem.
     
    39:05
    Abdyrajev ujel po levé straně do brejku, vracející se pritihráči mu ale na poslední chvíli znemožnili zakončit.
     
    39:59
    Petrov musel v poslední sekundě zasahovat pravým betonem proti střele z pravého kruhu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Začátek druhé třetiny byl hodně opatrný a chvílemi se zdálo, že by se hráči Bosny a Hercegoviny mohli aspoň herně soupeři poněkud vyrovnat. Po někilika minutách však Kyrgyzstán zařadil vyšší rychlost a už se opět hrálo jen na jednu branku. Další góly však dlouho nepřicházely. Ve 28. minutě sice zvýšil na 4:0 po samostatné akci Vladimir Tonkich, ale poté se Pašović v bosenské brance znovu dostal do tempa a držel pro svůj tým přijetelný výsledek. Až 3 góly během 2 minut v závěru druhé části definitivně zlomily odpor Bosny. Zasloužili se o to postupně svým druhým gólem v utkání Mamed Sejfulov, Sultan Ismanov a Alexander Titov. Kaňkou na konci se pak stal faul kolenem Kima na Omera, po kterém pro útočníka Kyrgyzstánu zápas skončil.
     
    Střely na branku ve druhé třetině – 25:6.
    Střely na branku po druhé třetině – 55:9.
     
    Třetí třetina začne v 21:41.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:25
    Mlivić se v pokračující přesilovce protáhl až k pravé tyči, ale za Petrova nedokázal puk zasunout.
     
    41:10
    Jinak se však Bosna neprosazuje, nedaří se jí ani usadit v útočné třetině.
     
    41:28
    Filipković málem nečekaně zaskočil Petrova obloučkem při přejetí modré čáry, brankář Kyrgyzstánu se za pukem dost divně točil.
     
    42:33
    Červení již poněkolikáté bez problémů vyhazují puk a oslabení se jim chýlí ke konci.
     
    43:17
    Bosna a Hercegovina právě vstřelila branku!
    Diváci v hledišti si mohli poprvé v zápase zajásat! Několik sekund před jejím koncem využil pětiminutovou přesilovku MIRZA OMER! Nešlo o žádnou velkou kombinaci, Omer hledal s pukem pozici ke střelbě, až ji našel a téměř od modré čáry překonal nepříliš zahřátého Petrova!
    Asistence: Haris Mrkva, Nermin Alić.
    43:17 OMER - 7:1
     
    44:48
    Vyloučení v týmu Bosna a Hercegovina:
    Miskić – 2 min., hákování.
     
    44:51
    Kyrgyzstán právě vstřelil branku!
    Bleskově využitá přesilovka! Pouhé 3 sekundy potřebovali červení ke gólu v početní převaze a hattrick může slavit MAMED SEJFULOV!
    Asistence: Ernazar Isamatov, Islambek Abdyrajev.
    44:51 SEJFULOV - 8:1
     
    46:14
    Nosov projel kluzištěm až ke střele z hranice pravého kruhu, ale netrefil branku.
     
    46:38
    První útok Kazachstánu zakončil svůj pobyt na ledě další střelou, ta byla sražena do sítě nad brankou.
     
    47:10
    Nepovedená střela Fitisenka nakonec doklouzala až před branku a kdyby se tam do puku trefil Titov, mohlo to být zajímavé. Jenže promáchl.
     
    47:45
    Bosenští hráči měli po buly puk na svých holích, ale po 10 sekundách se z vlastní třetiny dostali pouze vyhozením.
     
    48:17
    Nepřehledná situace před Pašovićem, puk se několikrát odrazil, ale nebezpečí pro brankáře z toho nakonec nebylo.
     
    48:34
    Nepřesná rozehrávka Kyrgyzstánu, zakázané uvolnění.
     
    49:08
    Ojedinělá šance Bosny, Mlivić pálil z levého křídla a po zásahu Petrova se vhazuje po pravici brankáře Kyrgyzstánu.
     
    49:39
    Pašović se znovu zapotil, druhý útok červených si vypracoval dobrou pozici, ale devátý gól nepřidal.
     
    50:30
    Úřední domácí se nikam neženou a zápas už spíše dohrávají.
     
    50:40
    A málem se jim to nevyplatilo! Po chybě v rozehrávce se Bosna dostala do situace 2 na 1 a Tarik Mrkva z první netrefil poloprázdnou branku, Petrov se nestíhal přesunout!
     
    51:37
    Kyrgyzstán právě vstřelil branku!
    Takže přichází trest! Obránce MAXIM JEGOROV ranou od modré překonává Pašoviće, pro kterého zápas tímto okamžikem končí!
    Asistence: Islambek Abdyrajev, Alexander Titov.
    51:37 JEGOROV - 9:1
     
    51:37
    Střídání v týmu Bosna a Hercegovina:
    ze hřiště odchází Pašović, přichází Ahmetovski.
     
    53:35
    Mirbekov neprokličkoval mezi třemi protihráči, takže útočit mohou bílí.
     
    53:57
    Ne na dlouho. Ahmetovski má za sebou zahřívací zákrok, puk mu skončil v náruči.
     
    54:08
    Zakázané uvolnění Bosny. Dočkáme se i ve třetím dnešním utkání mistrovství III. B divize desítky?
     
    54:32
    Ještě ne. Ahmetovski opět úspěšně zasahuje proti střele ze střední vzdálenosti.
     
    54:50
    Čuvalov po přihrávce Tonkicha nezamířil přesněji, ačkoliv si puk dlouho rovnal. Další snadný zásah pro Ahmetovskiho.
     
    54:50
    Následovala menší šarvátka a rozhodčí vylučují.
     
    54:50
    Vyloučení v týmu Kyrgyzstán:
    Čuvalov – 2 min., podrážení.
     
    55:20
    Omer přihrával zpoza branky, sjíždějící Gaković však byl dobře střežen a nedokázal trefit puk tak, aby zamířil na branku.
     
    56:10
    Velké problémy Ahmetovskiho, který neudržel v lapačce poměrně jednoduchou střelu a Mirbekov se možná ještě na střídačce diví, jak je možné, že nedal gól!
     
    56:50
    Kyrgyzstán v plném počtu.
     
    56:51
    Vyloučení v týmu Kyrgyzstán:
    Ismanov – 2 min., podrážení.
     
    57:30
    Čuvalov po přihrávce od levého mantinelu z osy hřiště netrefuje branku.
     
    58:01
    Tentokrát už musel brankář Bosny zasahovat. Tato přesilovka bílým absolutně nevychází.
     
    58:41
    Kyrgyzstán právě vstřelil branku!
    Desítka se nakonec v Sarajevu čepuje i napotřetí a dokonce gólem v oslabení! Nejprve Mlivić objel celou útočnou třetinu, až na modré ztratil puk, do protiútoku se vydal Isamatov, ale brankáře nepřekonal. Podařilo se mu však následně přiťuknout kotouč mezi kruhy ALEXANDERU TITOVOVI, který zblízka nezaváhal a trefil se mezi betony!
    Asistence: Ernazar Isamatov.
    58:41 TITOV - 10:1
     
    59:06
    Vyloučení v týmu Bosna a Hercegovina:
    Hasović – 2 min., podrážení.
     
    59:59
    Červení se hodně snažili přidat ještě jeden gól, ale Ahmetovski v posledních sekundách se štěstím odolal.
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepšími hráči svých týmů byli vyhlášeni oba startující brankáři, tj. Alexander Petrov a Dino Pašović.
     
    Na začátku třetí třetiny hráči Bosny dohrávali pětiminutovou přesilovku a ač se jim hra v početní výhodě v celém utkání vůbec nedařila, nakonec si v ní zapsali čestný úspěch zásluhou Mirzy Omera, který tak dokonale pomstil faul kolenem na svoji osobu. Zbytek zápasu však pokračoval v zajetých kolejích, tj. trvalým tlakem Kyrgyzstánu, který nakonec přidal ještě 3 góly a minutu před koncem zaokrouhlil výsledek na konečných 10:1. Nejprve uzavřel hattrick okamžitě využitou přesilovkou Mamed Sejfulov, v 52. minutě pak Maxim Jegorov ranou od modré vyhnal Pašoviće na střídačku. Střídající brankář Ahmetovski se sice dlouho držel, ale 70 sekund před koncem ho zblízka mezi betony překonal druhým gólem v zápase Alexander Titov a uzavřel skóre. Utkání měla zcela jasný průběh od úvodních sekund a výsledek odpovídá dění na ledě.
     
    Střely na branku ve třetí třetině – 21:4.
    Střely na branku v celém utkání – 76:13.
     
    Na souboj výběru pořadatelské země s nejsilnějším týmem III. B divize bylo zvědavých pouze 168 diváků.
     
    Kyrgyzstán se druhým vítězstvím a celkovým skóre 24:3 vrací zpět do čela tabulky a je jasné, že o postupu do III. A divize se definitivně rozhodne až v neděli 5. března, kdy se střetne s Hong Kongem. I proti němu však bude výrazným favoritem. Bosna a Hercegovina je po 2 kolech se 2 body a skóre 7:15 na 5. místě.

    Tabulka po 2. kole:

    1. KGZ 2 2-0-0-0 24:3 6
    2. HKG 2 1-0-1-0 16:7 4
    3. IRI 2 1-0-0-1 15:15 3
    4. SGP 2 1-0-0-1 12:14 3
    5. BIH 2 0-1-0-1 7:15 2
    6. MAS 2 0-0-0-2 4:24 0
     
    Šampionát III. B divize bude pokračovat ve čtvrtek zápasy 3. kola. Kyrgyzstán v něm čeká nejslabší tým skupiny Malajsie, dá se tak očekávat útok na hranici 20 vstřelených branek. Bosna a Hercegovina změří večer síly s Íránem a podle papírových překpokladů by měla vyhrát. V prvním utkání programu bude k vidění souboj ministátů a předpokládaný nářez Singapuru z holí Hongkongu. (22:33:25)

    Libor Štěpán

    Branky a nahrávky: 11. Terentjev (Čuvalov, Jegorov), 14. Mirbekov (Kačkynbekov, Ismanov), 17. Sejfulov (Kudašev), 28. Tonkich (Nosov), 36. Sejfulov (Abdyrajev), 36. Ismanov (Mirbekov), 38. Titov (Sejfulov, Abdyrajev), 45. Sejfulov (Isamatov, Abdyrajev), 52. Jegorov (Abdyrajev, Titov), 59. Titov (Isamatov) – 44. Omer (H. Mrkva, Alić)


    Kyrgyzstán: Petrov (Maraimbekov) – Jegorov, Terentjev (C), Isamatov, Kudašev, Kačkynbekov, Fitisenko – Čuvalov, Nosov, Tonkich – Sejfulov, Abdyrajev, Titov – Ismanov, Kašajev, Mirbekov – Šamyrkanov, Bekmuratov, Kim
    Trenér: Michail Čekanov

    Bosna a Hercegovina: Pašović (52. Ahmetovski) – Hasović (C), Viden, London, Ljevak, Dinalić, Alić, Smajlović – Gaković, Mlivić, Omer – H. Mrkva, Filipović, T. Mrkva – Čatović, Jahjafendić, Cordalija – Miskić, Krehić
    Trenér: Uroš Brestovać

    Rozhodčí: Ströbel (SUI) – Grozaj (CRO), Kacej (SVK)

    Diváci: 168
    bahis siteleri