Radovan Úškrt - Melvin van Suijdam Vítěz: van Suijdam (kon.) | Bojan Veličković - Ion Surdu Vítěz: Veličković (kon.)
Máté Kertész - Marcel Mohamed Grabinski Vítěz: Grabinski (kon.) | Leandro Silva - Andreas Michailidis Vítěz: Michailidis (kon.)
Louis Glismann - Andrej Kalašnik Vítěz: Glismann (kon.) | Christian Jungwirth - Tato Primera Vítěz: Jungwirth (kon.)
Samuel Krištofič - Alex Lohoré Vítěz: Lohoré (kon.) | David Kozma - Łukasz Siwiec Vítěz: Kozma (kon.)
konec
Bojan Veličković - Ion Surdu

Vítěz: Veličković

Sobota 04.03.2023, 19:20 • Ostravar Aréna, Ostrava • Oktagon MMA
     
    Tak toto byla jízda! Surdu vstoupil do zápasu velmi aktivně a odmítl také Bojanův pokus o takedown. Zhruba po minutě a půl boje došlo k vzájemnému úderu, po kterém na tom byl lépe Bojan Veličković a hned se na zemi vrhl na svého soupeře, kterého chytl do techniky anaconda choke a po pár vteřinách také udolal!
    Bojan Veličković je druhým čtvrtfinalistou TIPSPORT GAMECHANGER! (19:31:22)
     
    Vítěz: Bojan Veličković (submise – anaconda choke).
     
    01:56
    Konec zápasu.
     
    01:56
    Bojan Veličković na zemi ukončuje moldavského bijce škrcením! Jan Voborník přihlížel situaci a byl nucen souboj zastavit!
     
    01:38
    Vzájemná trefa, oba padají, ale Surdu je na tom hůř a Bojan vstává a následně jde hned na zem za svým soupeřem, který vypadá mimo!
     
    01:24
    Další zachycený Veličkovićův kop. Surdu je zatím o dost energičtější a působí mnohem těžší.
     
    01:02
    Ion zachytil Veličkovićův kop. Srb následně zkouší takedown. Surdu ho odmítá.
     
    00:25
    Na dvojici už pečlivě v kleci dohlíží sudí Voborník. Surdu hned vypálil. Vypadá obrovsky odhodlaně.
     
    Bojan s nástupovkou od Johnnyho Cashe přichází a zápas brzy začne!
     
    Potetovaný Ion Surdu už je před vstupem do klece mazán vazelínou. K nástupu se chystá Veličković.
     
    Vážení

    Ion Surdu má naváženo bez problému. Zapisuje 77,1 kg, což by bylo v pořádku i na titulový zápas. Zatím nejlehčí bojovník na váze.
    Veličković taktéž hotovo. Srb měl 77,5 kg.
     
    Bojan „The Prometheus“ Veličković
    Bilance v MMA: 21 výher/12 proher/2 remízy (OKTAGON MMA: 3 výhry/2 prohry)


    Dohromady šest duelů v renomované UFC stihl odbojovat Bojan Veličković, ale organizace se s ním rozloučila, protože dovedl do vítězného konce jen dva z nich. Poté přišlo takřka katastrofální angažmá v PFL, kde měl také šest soubojů, ale jen jedinou výhru, hned v tom prvním. Raději si poté zlepšil náladu dvěma výhrami v srbské SBC a přišla nabídka OKTAGON MMA. Další dvě jasné výhry a následně tři duely s taktéž účastníky TIPSPORT GAMECHANGER. Veličković už měl v titulovém boji na lopatě Davida Kozmu, kterého head kickem naprosto roztancoval, ale nakonec byl sám ve čtvrtém kole ukončen. Pár měsíců nato sporně zdolal Kertésze a naposledy v říjnu prohrál s Leandrem Silvou, i když ho viděl jeden z rozhodčích vyhrát.
    Srb žije převážnou část roku v USA, kde je jeho domovským gymem slavný Elevation Fight Team. Prometheus má judistický background a černý pás v brazilském jiu-jitsu, což potvrzuje i jeho devět výher na submise. Už se ale jedná taktéž o kvalitního postojáře, což mohl v OKTAGON MMA pocítit právě například David Kozma, ale i Emmanuel Dawa, kterému Srb prakticky rozkopal nohu hned v prvním kole.
     
    Ion „Dracula“ Surdu
    Bilance v MMA: 12 výher/4 prohry (OKTAGON MMA: 0/0)


    Stále teprve sedmadvacetiletý Dracula tráví nejvíc času v polské Poznani a tamním věhlasném gymu ANKOS MMA, kam se přesunul z Rumunska a kde má možnost měřit své síly se zápasníky z elitních organizací. Jedná se o šampiona dvou rumunských organizací, tamní jasnou jedničku welteru a zároveň vítěze reality show Survivor v jejím rumunském podání.
    Ze svých 12 výher má celkem 9 na KO/TKO. Tři zápasy s bilancí jedné výhry a dvou porážek si odbojoval v KSW a naposledy se vítězně představil v říjnu na akci UAE Warriors, kde po necelé minutě knokautoval velmi kvalitního Brazilce Handessona Ferreiru, což je Veličkovićův přemožitel z roku 2019. Surdu bude chtít zápas s Bojanem držet nejspíš v postoji, kde se cítí nejlépe. Zároveň také musí brát v potaz Srbovy zemařské kvality a bude tak chtít udržet svou bilanci, kdy ještě nebyl ukončen submisí.
     
    Jediný duel bojovníků, kteří ani jeden nejsou ze země EU. Veterán UFC a aktuální 134. žebříčku FightMatrix Bojan Veličković změří síly s jen o 16 pozic hůř postaveným Ionem Surduem z Moldavska. Kurzy sice poměrně přesvědčivě favorizují Srba, ale Surdu pro něj nebude žádnou snadnou překážkou. Muradov o svém moldavském parťákovi z ANKOS MMA dokonce prohlásil, že podle něj celý projekt vyhraje. Od Bojana čekáme rozhodně lepší práci na zemi, Surdu by měl dominovat v postoji.
     
    OKTAGON MMA ve spolupráci se společností Tipsport připravil ojedinělý projekt, který svede dohromady špičkové evropské bojovníky welterové váhy. Dohromady 16 velkých jmen svede v Ostravě na turnaji OKTAGON 40 osmifinálové bitvy. Mezi velké favority TIPSPORT GAMECHANGER patří bezesporu jména jako David Kozma, Louis Glismann, Bojan Veličković nebo jediný neevropský účastník Leandro Silva. Původně měl být součástí projektu také Kozmův přemožitel a šampion welterové váhy Kaik Brito, ale účast zrušil stejně jako vládce střední váhy Patrik Kincl.
    Bojovníci si rozdělí celkem jeden milion eur a konkrétně pro vítěze je připraveno 300 tisíc eur.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 19:20.

    Michal Hromas

    Jan Voborník
    bahis siteleri