Írán – Singapur 2:11 (kon.) | Hongkong – Kyrgyzstán 2:12 (kon.) | Bosna a Hercegovina – Malajsie 15:1 (kon.)
konec
Bosna a Hercegovina
15:1 (5:1, 4:0, 6:0)
Malajsie
Neděle 05.03.2023, 20:00 • Skenderija Sports Arena, Sarajevo • Mistrovství světa - III. B Divize • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Napočtenou někdy příště! (22:22:17)
     
    Střely na branku: 47 – 19.
     
    Máme hotovo, letošní Mistrovství světa v ledním hokeji divize IIIB je minulostí! Domácí Bosna se s ním rozloučila jednoznačným vítězstvím nad sestupující Malajsií, kterou poslala domů s výsledkem 15:1. Pořadatelé turnaje se tak vyhoupli na konečné druhé místo, ze kterého sesadili Hongkong. Zlaté medaile pak připadly naprosto suverénnímu Kyrgyzstánu.
     
    Nejlepšími hráči svých celků na uplynulém turnaji byli před malou chvílí vyhlášeni útočníci Muhammad Mohd Fauzi (MAS) a Adnan Mlivić (BIH).
     
    Nejlepší hráči utkání
    BIH: Dino Cordalija (1+3)
    MAS: Muhd Muhd Fadzli Amin (0+0)
     
    Konec zápasu.
     
    59:32
    No, k pěstnímu souboji sice nedošlo, ale Tarik Catović (BIH) a Arie Versluis (MAS) tak jako tak dostávají tresty do konce utkání za nesportovní chování.
     
    59:32
    Ale pozor, tohle nevidíme rádi... ve středním pásmu se schylovalo k bitce, rozhodčí ale nakonec situaci včas uklidnili. Aktivní byl hlavně Catović, kterého musel usměrňovat i jeden z jeho spoluhráčů.
     
    59:00
    Běží poslední minuta třetí třetiny!
     
    58:45
    Tentokrát byl Tengku připraven zakročit, po krátké pauze uvidíme vhazování před jeho brankovištěm.
    57:53 Mirza OMER - 15:1
     
    57:53
    Bosna a Hercegovina právě vstřelila branku!
    MIRZA OMER se po pěkné individuální akci prosazuje pošesté v dnešním zápase! Bosenský forvard se za brankou úplně vyhnul hitu Anjama, přesunul se k tyči a uklidil puk za hostujícío brankáře – 15:1! Asistence: Muhamed Dinalić.
     
    57:27
    Dinalić sbírá pryž za svým brankovištěm, stojíme na počátku dalšího domácího tažení do útoku.
     
    56:50
    Pomalu ale jistě míříme do finiše. London je stále na trestné lavici, spíše než malajsijskou přesilovku ale dění na ledě připomíná hru pět na pět.
     
    55:55
    Bosna protihráče rychle vytlačila ven z obranného pásma. Malajsie se pak vrátila zpět, ani na druhý pokus se ale před Ahmetovskim pořádně neusadila.
     
    55:20
    Malajsie může kosmeticky upravit skóre, za vražení na hrazení je trestán Anthony London (BIH).
     
    54:40
    Domácí kapitán se dostal do další dobré šance a snažil se zvednout puk nad Tengkův beton, ale bezúspěšně! Malajsijský gólman přečkal i následnou skrumáž před svým brankovištěm.
     
    53:58
    Azharovo nahození šlo za domácí brankoviště, odkud ho vylovil jeden z protihráčů. Bosna obratem přesouvá dění zpět před Muhammada Tengka.
    53:31 Emir VIDEN - 14:1

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 5. Omer (Ljevak), 7. Omer (Mlivić), 7. T. Mrkva (Gaković, Cordalija), 11. Cordalija, 18. H. Mrkva (Omer), 22. Omer (Mlivić), 26. Jahjafendić (Alić, Cordalija), 35. Miškić (Cordalija, H. Mrkva), 40. Dinalić (Filipović, Alić), 41. Mlivić, 43. Mlivić (Omer), 48. Omer (Dinalić), 53. Catović (Jahjafendić), 54. Viden (Omer, Mlivić), 58. Omer (Dinalić) – 2. R. A. Raja Amin


    Bosna a Hercegovina: Pasović (43. Ahmetovski) – Hasović (C), Viden, Ljevak, London, Alić, Dinalić, Smajlović – Mlivić, Miškić, Omer (A) – Filipović, Gaković, T. Mrkva – Jahjafendić, Krehić, Cordalija – H. Mrkva (A), Čatović.
    Trenér: Uroš Brestovac (SRB).

    Malajsie: Tengku (Tan) – R. K. Raja Amin, Mohammad Noor, Anjam, Azra, Azman, A. Versluis (C) – Mohammad (A), Mohd Fauzi, Goh – Azhar, D. Versluis, R. A. Raja Amin – Tee, Muhd Fadzli Amin, Ong.
    Trenér: Khia Peng Tan.

    Rozhodčí: Park (KOR) – García Baños (SPA), Kacej (SVK).
    ocianews.com