Winnipeg – Minnesota 2:4 (kon.) | Detroit – Chicago 4:3 (kon.) | Vancouver – Anaheim 3:2 (po pr.)
konec
LHK Jestřábi Prostějov
5:2 (0:1, 3:0, 2:1) Stav série: 2:0
HC Stadion Litoměřice
Čtvrtek 09.03.2023, 18:00 • Zimní stadion Prostějov • Play-off Chance ligy • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:40
    Shodné dvě trestné minuty za hrubost si na svá konta zapisují Tomáš Jiránek (PRO) a Jan Hampl (LTM).
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    55:01
    Šanci snížit hostům držením nadělil Martin Pěnčík (PRO), který už na dvě minuty usedá na trestnou lavici.
    50:45 Josef KOLÁČEK - 5:2
     
    50:45
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Tak pozor, možná ještě není konec! Hosté skoro přesně minutu po Bartkově zásahu snižují, znovu je to "jen" o tři zásahy. Jiskru naděje pro kališníky vykřesal JOSEF KOLÁČEK, který z kruhu pro vhazování překvapil Pavelku jednoduchou střelou – 5:2! Asistence: David Senčák.
    49:44 Jan BARTKO - 5:1
     
    49:44
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Na Hané odbila pátá, Stadion znovu doplácí na svou nedisciplinovanost! Do řad domácích střelců se v početní výhodě přidává JAN BARTKO, který se prosadil po rychlé kombinaci a rozšířil prostějovský náskok! Král byl bez šance – 5:1! Asistence: Tomáš Jáchym, Jakub Kubeš.
     
    48:44
    Stadion jde na minutu do čtyř! Kroupovi bude na trestné dělat společnost Jiří Jebavý (LTM), který před brankovištěm trefil útočícího Venkrbce hokejkou přímo do obličeje. Jasná vysoká hůl.
     
    47:47
    Litoměřice po konci komerční pauzy půjdou znovu do čtyř, druhá půlka utkání jim dnes opravdu nevychází. Jakub Kroupa (LTM) je trestán za držení.
     
    44:58
    A pozor, mohlo to být hned o čtyři góly! Jansova teč totiž orazítkovala brankovou konstrukci!
    44:44 Jan SLANINA - 4:1
     
    44:44
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Tak teď už to Severočeši budou mít opravdu hodně těžké, pokud se stále chtějí vrátit zpátky do zápasu! Čtvrtý zásah Prostějova přidává JAN SLANINA, který si rychle zpracoval Jiránkovu přihrávku a následně Krále překonal zakončením do horní části hostující svatyně – 4:1! Asistence: Tomáš Jiránek, Tomáš Jáchym.
     
    40:29
    Prostějovská početní výhoda znovu končí předčasně, tentokrát ale ne kvůli gólu. Jakub Illéš (PRO) se vrací na trestnou, tentokrát za nedovolené bránění.
     
    39:00
    Ohlášena poslední minuta druhé třetiny!
     
    38:52
    Stadion závěr druhé třetiny hrubě nezvládá, Jan Výtisk (LTM) Veselého tvrdě poslal na branku a půjde ven ze hry. Uvidíme další přesilovku Prostějova.
     
    38:50
    Veselý se po neúspěšném přečíslení dva na jednoho, do kterého mířil s Vlachem, ještě pokusil protlačit puk do prostoru mezi tyčí a betonem Tomáše Krále! Ten ale škvíru ve své klecí zacpal včas a zabránil dalšímu gólu!
    36:54 Jakub ILLÉŠ - 3:1
     
    36:54
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    ...a to také dělají, Guman box opouští po ani ne půlminutě! Přesilovková formace úplně rozebrala litoměřickou obranu a její parádní akci uzavřel přesnou střelou z mezikruží JAKUB ILLÉŠ, který zachytil Jáchymovu přihrávku z hranice brankoviště a bez slitování překonal Krále – 3:1! Asistence: Tomáš Jáchym, Matouš Venkrbec.
     
    36:30
    Tomáš Guman (LTM) usedá na trestnou lavici, kam byl poslán za sekání. Tohle možná bude klíčový moment utkání, domácí mají šanci si pojistit náskok...
     
    34:54
    Jestřábi málem nachytali nepřipraveného Krále, který na poslední chvíli zvládl uhasit naprosto rutinní nahození! Litoměřice teď měly štěstí!
    34:15 David OSTŘÍŽEK - 2:1
     
    34:15
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Malinko zmatená domácí akce nakonec přeci jen nese ovoce, Jestřábi dokonávají obrat! Burian se uvolnil před Králem a se zakončením hodně otálel, přičemž nakonec se místo střely rozhodl posunout puk na DAVIDA OSTŘÍŽKA. Ten ho následně se štěstím nasměroval za Krále – 2:1! Asistence: Vilém Burian, Petr Hašek.
     
    30:14
    Stadion půjde do čtyř, tak to je pro Severočechy tedy hodně smolný vývoj událostí. Za zásah do hlavy nebo krku jde ven Josef Koláček (LTM).
    29:54 Tomáš JANDUS - 1:1
     
    29:54
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Prostějov ve vlastním oslabení vyrovnává, začínáme zase od začátku! TOMÁŠ JANDUS se zmocnil kotouče ve středním pásmu, obratem vyrazil dopředu po pravé straně a prudkou ranou z prostoru pro vhazování zakončil mezi betony. Pěkná akce – 1:1! Asistence: Jan Maruna.
     
    29:09
    Vzápětí se na trestnou lavici odebírá Tomáš Jiránek (PRO), a to za sekání. Přesilovka pro Litoměřice.
     
    29:05
    Jícha vyrazil do nebezpečného přečíslení dva na jednoho se Svobodou, kterému se pokusil poslat puk, ale bezúspěšně! Velká škoda pro hosty!
     
    20:58
    Hodné chaotická situace před Králem vyrovnáním nekončí! Zakončení nepokrytého Veselého položený gólman udržel před brankovou čarou, dál od branky puk následně odpálil Hampl!
     
    19:58
    Litoměřická přesilovka trvala všehovšudy dvě sekundy. Hosté po buly hned zakončili a během skrumáže před brankovištěm následně Pavelku sekl Marek Berka (LTM), hra tedy bude pokračovat ve formátu čtyři na čtyři.
     
    19:56
    Počínání Jakuba Illéše (PRO) bylo posouzeno jako nedovolený zásah do hlavy nebo krku, zkušený domácí útočník ale vyvázl jen s menším trestem.
     
    19:00
    Ohlášena poslední minuta první třetiny!
     
    10:52
    A málem už to bylo o dva zásahy! Těsně po sobě se do velkých příležitostí dostali Ton s Gumanem, ani jeden z nich se ale z bezprostřední blízkosti brankoviště neprosadil!
    09:36 Tomáš GUMAN - 0:1
     
    09:36
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Odměnou za ubráněné oslabení budiž gól, Stadion v polovině úvodní třetiny odskakuje do vedení! Jako blesk z čistého nebe se na střeleckou listinu zapsal TOMÁŠ GUMAN, který přetavil Procházkovu přihrávku od mantinelu v jednoduchou střelu z voleje. Pavelka se nestačil včas přesunout k opačné tyči – 0:1! Asistence: Ondřej Procházka, Filip Kuťák.
     
    07:16
    Uvidíme první domácí přesilovku. Jana Slaninu v rohu srazil k zemi Jan Holý (LTM), který tak na dvě minuty mizí na trestnou lavici za držení.
     
    05:46
    Zničehonic se před Králem s kotoučem na holi zjevil Veselý, kterého nenápadné zakončení hostující brankář jen tak tak vyrazil mimo nebezpečí! Na tribunách to zašumělo!
     
    01:22
    Král čelil první extrémně náročné situaci! Obraně Stadionu totiž unikl Petr Hašek, jehož zakončení matador v litoměřické kleci zastavil!

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 30. Jandus (Maruna), 35. Ostřížek (V. Burian, Hašek), 37. Illéš (T. Jáchym, Venkrbec), 45. Slanina (Jiránek, T. Jáchym), 50. Bartko (T. Jáchym, Kubeš) – 10. Guman (Procházka, Kuťák), 51. J. Koláček (Senčák)


    LHK Jestřábi Prostějov: Pavelka (J. Němeček) – Poledna, Kubeš, Malák, Bartko, Staněk, Pěnčík – Jiránek (A), T. Jáchym (A), Slanina – V. Burian, Ostřížek, Hašek – Jansa, Venkrbec (C), Jandus – Illéš, Vlach, Veselý – Maruna.
    Trenér: Aleš Totter.

    HC Stadion Litoměřice: T. Král (Sklíba) – Jebavý (A), Hampl, Kroupa, Výtisk (C), Šedivý, Holý (A), Černohorský – Procházka, Kuťák, Guman – P. Svoboda, Jícha, Válek – Ton, J. Koláček, Berka – Slavíček, Vitouch, Senčák.
    Trenér: Miroslav Přerost.

    Rozhodčí: Zavřel, Kubičík – Dědek, Blažek.

    Diváci: 2 100
    Prostějov 3 0 Litoměřice
    #1 Středa 08.03.2023 • 18:00
    Prostějov - Litoměřice 1:0 po prodl.
    #2 Čtvrtek 09.03.2023 • 18:00
    Prostějov - Litoměřice 5:2
    #3 Neděle 12.03.2023 • 17:00
    Litoměřice - Prostějov 1:4
    bahis siteleri