Austrálie – Česko 8:3 (kon.)
konec
1 2 3 4 5 6 7 8 9 R H E
Česko
Česko
0
0
1
0
0
0
0
2
0
 
3
8
0
Austrálie
Austrálie
1
0
0
0
0
0
2
3
2
 
8
8
0
Pondělí 13.03.2023, 04:00 • Tokyo Dome, Tokio • World Baseball Classic
    Austrálie postupuje
     
    Zápas je u konce! Češi statečně vzdorovali dlouhých šest směn. Parádně házel Martin Schneider, který soupeři kromě homerunu v první směně nedovolil vůbec nic. Pak se ale duel začal rozpadat a Austráli si vytvořila velký náskok. Te se Češi snažili ještě stáhnout, ale už se jim to nepodařilo. Přišli tak o možnost se účastnit play-off. Nyní musí doufat v příznivý výsledek zápasu mezi Čínou a Koreou, aby se udrželi na WBC i pro příští turnaj. Austrálie naopak poprvé v historii postupuje do vyřazovací fáze. (07:18:07)
     
    Konec zápasu.
     

    Proti nadhazovači se postavil Jakub Kubica. Ten ovšem začal dvěma striky. Následně přišel odpal do vnitřního pole a Austrálie v tu nejlepší možnou chvíli zahrála double-play, čímž připsala dva auty a ukončila zápas.
     

    Dalším suplujícím pálkařem byl Jakub Hajtmar. Ten odpálil dobrý míč a dostal se na první metu. Nyní jsou všechny mety obsazeny!
     

    Suplující pálkař Jakub Grepl měl skvělé oko, vyčkal si na čtyři bally a posunul se zdarma na první metu.
     

    Martin Mužík nastartoval český útok úspěšným odpalem do levého outfieldu. JE z toho první meta.
     

    Na pálku se postavil Menšík. Ten odpálil, ovšem míček neletěl až tak daleko, jak by si představoval. Kenely si zapisuje flyout.
     
    Češi se dostávají na pálku a věří v zázrak, Austrálie jde bránit.
     

    Jakub Kubica ukončuje půlsměnu pěkným chycením míčku ze vzduchu na první metě. Češi jdou asi naposledy do útoku.
     

    A další bod pro soupeře. Po odpalu k první metě se zadařilo stáhnout doběh z té třetí. Navíc běžec z první mety se posunul na druhou.
     

    Kennely na pálce znovu úspěšný. Míč nasměroval do levého outfieldu, do mezery mezi dva baseballisty. Je z toho sedmý bod Austrálie.
     

    Australané zahráli úlivku. Byl to suplující pálkař Campbell. Sám sebe sice obětoval, ale jeho tým získal druhou a třetí metu.
     
    Český tým dělá ještě jednu změnu na kopci. Místo Michala Kovaly si jde zaházet Jan Tomek.
     

    Perkins dokázal zahrát odpal do středního outfieldu. Je z toho hit, který končí první metou.
     

    Kovala se dostal na plný stav. Nakonec to je meta zdarma, kde se dostává Wade.
     
    Začátek 9. směny.
     

    Marek Červenka také odpálil, ale nyní už to Austrálie dokázala dohrát na aut na první metu. Týmy se vystřídají.
     

    Marek Chlup odpaluje do vnějšího pole! Oba čeští běžci dokázali doběhnout a skórují! Rázem je situace úplně jiná. Navíc se stále pokračuje s běžcem na rpvní metě.
     

    Nový nadhazovač poslal míč do země a catcher ho nezachytil. Oba běžci postoupili o metu dále a jsou ve skórovacích pozicích!

    Jiří Polášek

    Austrálie: Nadhazovači: Jack O'Loughlin (Starter), Mitch Neunborn (od 3. směny), Daniel McGrath (od 6. směny), Sam Holland (od 8. směny), Jon Kennedy (od 9. směny)

    Pálkaři: Kennely (RF), Hall (DH), Glendinning (2B), George (3B), Whitefield (CF), Wingrove (1B), Wade (SS), Perkins (C), Bojarski (LF)
    Lavička: Battaglia, Bowey, Campbell, Dale, McArdle, Spence

    Česko: Nadhazovači: Martin Schneider (Starter), Marek Minařík (od 6. směny), Daniel Padyšák (od 8. směny), Michal Kovala (od 8. směny), Jan Tomek (od 9. směny)


    Pálkaři: V. Menšík (SS), Sogard (2B), Chlup (CF), Červenka (C), M. Menšík (RF), Mužík (1B), Escala (LF), Zýma (DH), Smola (3B)
    Lavička: Schneider, Dubový, Grepl, Hajtmar, Kubica, Prokop, Vavruša

    Trenér: Pavel Chadim
    bahis siteleri