Pittsburgh – Ottawa 1:2 (kon.) | Detroit – Florida 2:5 (kon.) | Colorado – Chicago 5:0 (kon.)
Edmonton – San Jose 5:4 (po pr.) | Los Angeles – Calgary 8:2 (kon.)
konec
Detroit Red Wings
2:5 (1:2, 0:1, 1:2)
Florida Panthers
Úterý 21.03.2023, 00:00 • Little Caesars Arena, Detroit • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:37 Carter VERHAEGHE - 2:5
     
    58:37
    Florida právě vstřelila branku!
    A už ani brejk by nic nevyřešil. CARTER VERHAEGHE využívá přesilovou hru, když doslova vymetl pavučinku v pravém horním rohu. Na první pohled to vypadalo jako tyč, ale ne, kotouč skončil v brance. Asistence: Eetu Luostarinen, Matthew Tkachuk.
     
    57:18
    A je po šanci na zvrat. Detroit totiž jde do čtyř, dvě minuty dostává Larkin za přidržení Mahury.
     
    57:02
    Detroit odvolal brankáře!
    56:08 Eric STAAL - 2:4
     
    56:08
    Florida právě vstřelila branku!
    A ten brejk přišel! Florida vyrazila do úniku dvou proti nikomu, když E. Staal vypíchl kotouč soupeři na vlastní modré čáře a vyrazil do brejku společně s Duclairem. Právě Duclair přihrál po najetí do levého kruhu na opačnou stranu ERICU STAALOVI, který přehodil přesouvajícího se Hussa. Asistence: Anthony Duclair.
    47:53 Dylan LARKIN - 2:3
     
    47:53
    Detroit právě vstřelil branku!
    Tak se vylučovat nebude! V pokračující akci Detroitu se prosadil právě DYLAN LARKIN, který z takřka nulového úhlu na pravé straně brankoviště našel mezírku mezi tyčí a Bobrovským, díky čemuž snižuje na 2:3! Asistence: Lucas Raymond, Andrew Copp.
     
    42:24
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings:
    Joseph Veleno – 2 min., hrubost.
     
    42:24
    Vyloučení v týmu Florida Panthers:
    Radko Gudas – 2 min., podrážení.
     
    39:23
    Erne se náhle zjevil v šanci mezi kruhy, když se k němu dostal odražený kotouč, ale zastavila ho tyč Bobrovského klece! Nechybělo moc a byl tu kontaktní gól!
     
    33:35
    Vyloučení v týmu Florida Panthers:
    Anton Lundell – 2 min., držení.
    31:33 Gustav FORSLING - 1:3
     
    31:33
    Florida právě vstřelila branku!
    A tak to na sebe vzal od modré čáry GUSTAV FORSLING a jeho rána zapadla pod horní tyč Hussovy klece! Jubilejní desátý gól obránce Floridy v této sezoně. Asistence: Sam Reinhart, Aleksander Barkov.
    14:37 Pius SUTER - 1:2
     
    14:37
    Detroit právě vstřelil branku!
    Red Wings snižují na 1:2, byť už to nevypadalo vůbec dobře! Perron po návratu z trestné lavici dostal přihrávku a řítil se po křídle směrem na branku. Položil si Bobrovského, objel ho ze strany, ale na první pokus puk do sítě nedostal. Alespoň ho vrátil do brankoviště, kde už operoval PIUS SUTER, jenž přes obránce Floridy doklepl kotouč do prázdné branky. Asistence: David Perron, Jake Walman.
     
    12:28
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings:
    David Perron – 2 min., zdržování hry / neúspěšná trenérská výzva.
     
    12:28
    Rozhodčí po kontrole videa ovšem uznávají branku Floridy a Detroit tak půjde do čtyř.
     
    12:28
    Detroit si bere coach challenge kvůli domnělému nedovolenému bránění brankáři!
    12:28 Carter VERHAEGHE - 0:2
     
    12:28
    Florida právě vstřelila branku!
    Hosté zvyšují své vedení na 2:0! CARTER VERHAEGHE vypálil od modré čáry a jeho projektil protečoval před brankou bránící Copp. Ještě je možné, ze se kotouč otřel o Sama Bennetta. Asistence: Matthew Tkachuk, Sam Bennett.
    07:28 Matthew TKACHUK - 0:1
     
    07:28
    Florida právě vstřelila branku!
    Hrubka Detroitu, špatná přihrávka ve vlastním pásmu, kterou zachytil Bennett, přináší první gól zápasu! Bennett byl volný, ale rozhodl se ještě posunout přihrávku na pravou stranu brankoviště na MATHEWA TKACHUKA, který prostřelil přesouvajícího se Hussa. Byla to vůbec první střela Floridy na branku. Asistence: Sam Bennett.
     
    05:14
    Obrovská šance pro Duclaira, který zajel po levé straně za branku, dostal tím Hussa mimo postavení, ale po obkroužení klece se mu nepovedlo zasunout puk do odkryté klece. Kotouč proklouzal brankovištěm a mimo nebezpečný prostor.
     
    03:55
    Dělovka Forslinga od modré čáry propadla Hussovi za záda, ale zastavila se o horní tyč! Puk od břevna spadl do brankoviště, kde si ho Husso rychle sebral do lapačky. Moc nechybělo, aby Florida šla do vedení.

    Jan Vojkůvka

    Branky a nahrávky: 15. P. Suter (Perron, Walman), 48. Larkin (Raymond, Copp) – 8. M. Tkachuk (Bennett), 13. Verhaeghe (M. Tkachuk, Bennett), 32. Forsling (Reinhart, Barkov), 57. E. Staal (Duclair), 59. Verhaeghe (Luostarinen, M. Tkachuk)


    Detroit Red Wings: Husso (Hellberg) – Seider, Walman, Määttä, Oesterle, Edvinsson, Hägg – P. Suter, Raymond, Larkin (C) – Copp (A), Perron (A), Berggren – Zadina, Veleno, Kubalík – Chiasson, Czarnik, Erne.
    Trenér: Derek Lalonde

    Florida Panthers: Bobrovskij (Lyon) – Ekblad (A), Forsling, Montour, M. Staal, Mahura, Gudas – Verhaeghe, Bennett, M. Tkachuk (A) – Barkov (C), Luostarinen, Reinhart – Duclair, Lomberg, Lundell – Coli. White, Cousins, E. Staal.
    Trenér: Paul Maurice

    Rozhodčí: Dunning, Pochmara – Brisebois, Murray

    Diváci: 15198
    bahis siteleri