Havlíčkův Brod – Přerov 1:2 (kon.) | Vsetín – Slavia 0:3 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
0:3 (0:1, 0:1, 0:1) Stav série: 2:2
HC Slavia Praha
Úterý 21.03.2023, 18:00 • Zimní stadion Na Lapači • Liga juniorů
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Pavlíček (Tesař) – Mošnička, Šedlbauer, Fojtík (C), Zedek, Machů, Kráčalík, Hamřík, Velikovský – Hrdý, Stodůlka, Heinrich, Melenovský, Jurek, Juráň, Matějíček, Janíček (A), Ürge, Rigo, Smetana.
    Trenér: Jan Srdínko

    HC Slavia Praha: Pittr (Hodic) – Stejskal, Dráb, Hron, Kluch (C), Kříženecký, Hrdlička (A) – Tichý (A), Fibigr, Bareš, Strand, Hasman, Kvasnička, Plíšek, Holaník, Václavík, Curran, Dobner, Vosmík, Matuška.
    Trenér: Daniel Tvrzník

    Rozhodčí: Grygera – Komínek, Smetková.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:40
    Utkání začíná pozvolna. Jako první se do pásma dostali hosté. Barešovu střelu z osy kluziště blokuje Velikovský.
     
    01:39
    Také Vsetínští už navštívili útočné pásmo, ale Pittrovu branku neohrozili. Na druhé straně to chtěl zkusit Holaník, jenž hledal vhodnou pozici v mezikruží příliš dlouho a Mošnička ho o puk obral.
     
    02:58
    První tři minuty utkání toho příliš nenabídly. V pásmu se drží Slavia, ale gólmana Pavlíčka nijak nezaměstnala. To Pittr po vsetínském nahození do pásma svým zákrokem přerušuje hru.
     
    03:17
    Valaši vyhráli buly v útočném pásmu a po krátké kombinaci zakončoval od modré čáry Fojtík. Střela byla mířená k levé tyči a hostující gólman ji zastavuje hokejkou.
     
    04:00
    Hra se začíná zrychlovat. Sám to po levém křídle zkusil Bareš, o slovo se hlásí také domácí, kteří se nacpali do předbrankového prostoru a snaží se procpat puk za Pittra.
     
    05:00
    Slavii se nedaří přechod přes střední pásmo. Curran se sice za útočnou modrou dostal, velmi rychle jej ale zastavuje Hamřík.
     
    05:16
    Valaši nahozením získali další vhazování před pražským gólmanem, které se jim podařilo vyhrát, a tak okamžitě zahrozili.
     
    06:21
    Slavia zatím diktuje tempo hry, je na kotouči a pravidelně útočí. Na druhou stranu není ofenziva Pražanů natolik nebezpečná, aby Vsetínu nadělala problémy. Pavlíček ve většině případů ani nemusel zasahovat.
     
    07:25
    Vsetínští vyhráli souboj o kotouč u útočné modré čáry. Rigo nahazuje na hostující branku.
     
    07:47
    Bareš nebezpečně zakončil od levé tyče, kotouč se otřel o gólmanův beton a končí vedle brankoviště. Bareš byl u brankoviště připraven také na následnou teč.
     
    08:35
    Do předbrankového prostoru Slavie se v přečíslení dva na jednoho řítili Janíček s Heinrichem. Druhý jmenovaný byl zahákován a uvidíme přesilovku Vsetína.
     
    09:03
    Vsetínští se drží v pásmu a kombinují. Pittr měl problém už s první střelou od modré, následně si nebyl jistý ani po zakončení z pravého kruhu, protože na něj přes clonící hráče vůbec neviděl.
     
    09:35
    Slavia nechává svého soupeře kombinovat u modré čáry a vyčkavá. Nakonec přišla střela z levého křídla, kterou hosté zablokovali. Díky tomu se také osvobozují.
     
    10:15
    Mošničkovu střelu z větší vzdálenosti ukrývá Pittr v lapačce. Toto byla zrovna jedna ze střel, na kterou měl hostující gólman skvělý výhled.
     
    10:22
    Melenovský pálil z pravého kruhu na bližší tyč. Brankář hostujícího celku se stačil přemístit a schovává kotouč někde ve své výstroji.
     
    10:35
    Hosté v plném počtu.
     
    11:01
    Hosté se v plném počtu okamžitě vydali do útoku. Na levém kruhu se napřáhl Plíšek, jehož střela k bližší tyči nebyla přesná a směřovala spíš na boční síť. Pavlíček přesto zasáhl betonem.
     
    11:37
    Od modré čáry pálil Dráb, trefil jen před sebou stojícího Jurka.
     
    11:55
    I Vsetínští se dostali do útočného pásma, nepovedlo se jim však rozestavit formaci a začít s kombinací. Oba týmy se celkově uchylují k rychlým protiútokům.
     
    12:42
    Holaník se teď omlouvá Curranovi, protože při přechodu do útočného pásma vjel do ofsajdového postavení. Hra je přerušena.
     
    13:36
    Stodůlka poněkud překvapil Pittra, když vystřelil z otočky na pravém křídle. Hostující gólman kotouč vyrazil před sebe, kde se jej domácí opět chopili. Následně Vsetínští neuspěli ani po obejtí branky a zakončení k levé tyči.
     
    14:11
    Vsetínské přečíslení dva na jednoho se snažil zezadu zastavit jeden z vracejících se hráčů. To Ürgeho ovšem nerozhodilo a přihrál na zcela volného Heinricha. Ten měl na pravém kruhu opravdu mnoho prostoru, Pittr jeho střelu vytěsnil vyrážečkou.
     
    16:00
    Slavia právě vstřelila branku!
    Tak tohle je velmi šťastný gól pro Slavii a opravdu smolný pro Valachy. Filip Hron pálil od modré čáry a kotouč se cestou k brance otřel o několik bruslí, po teči STANISLAVA TICHÉHO změnil směr a nepředpokládaně skončil u levé tyče. Na tento sled událostí nemohl domácí brankář zareagovat. Asistence: Filip Hron, Albert Bareš.
     
    17:57
    Salvia se drží v útočném pásmu a snaží se přijít na to, jak Vsetínu hru co nejvíce znepříjemnit. Matuška clonil Pavlíčkovi ve výhledu na Hronovu střelu z vrcholu pravého kruhu, následně pak ještě sám dorážel.
     
    18:55
    Domácí pouze nahodili kotouč do útočného pásma, ale jelikož se k němu nikdo neměl, rozhodli se nakonec i pro kombinaci. Od modré čáry pálil Hamřík, jeho pokus ještě Stodůlka tečoval nad.
     
    19:16
    Další tečovaná střela z větší vzdálenosti. Tentokrát Hamříkovo nahození usměrňoval Rigo. Pittr má kotouč pod kontrolou a přerušuje hru.
     
    19:36
    Do blízkosti Pavlíčkova brankoviště se nacpali Fibigr s Barešem. Nejprve zakončoval Fibigr, volný kotouč si poté našel Bareš a od levé tyče jej poslal do bližšího horního rohu. Domácí brankář byl připraven.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina mnoho velký šancí nepřinesla, přesto se Slavia dostala do jednobrankového vedení. Nutno však podotknout, že hosté byli po celou dobu úvodní dvacetiminutovky lepším týmem, ovšem gól Filipa Hrona byl spíše z kategorie šťastných.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:27
    Tichý nahodil do útočného pásma, kotouč končí za brankou, kde se jej hosté znovu ujímají. Tichý následně střílel od modré čáry, na teč či dorážku byl připraven Bareš.
     
    21:05
    Hned zkraje druhé třetiny se to na ledě začíná přiostřovat. Nejprve došlo k souboji v rohu za vsetínskou brankou, nyní pod odpískání vznikla menší potyčka za Pittrem.
     
    21:35
    Neskutečné zákroky hostujícího gólmana. Pittr si poradil se zakončením Velikovského od modré i střelou Jurka z ostrého úhlu. Po druhém pokusu vyrazil kotouč ke zcela volnému Matějíčkovi, jenž mířil na bližší tyč. Gólman Slavie se na poslední chvíli přemístil a zasáhl vyrážečkou.
     
    22:12
    I Pavlíček se na druhé straně činí. Matuška našel ve výborné pozici Plíška, který už jen z předbrankového prostoru bez přípravy pálil za přemisťujícího se gólmana. Domácí brankář šanci likviduje.
     
    23:12
    Slavia právě vstřelila branku!
    Na tohle už však ale ani vsetínský brankář nestačil. Dominik Hasman s ADAMEM VOSMÍKEM se ocitli v přečíslení dva na jednoho. Vosmík se dostal před bránícího hráče Vsetína, a když mu Hasman poslal přihrávku, byl před brankáře úplně sám. Pavlíčka pak následně vymíchal a poslal puk k nehlídané pravé tyči. Asistence: Dominik Hasman.
     
    23:59
    Slavia se po druhé vstřelené brance drží v útoku a vysílá jednu střelu za druhou.
     
    24:40
    Nadvakrát to zkoušel Dráb, poprvé trefil levý beton, podruhé nemířil přesně. Z dobré pozice zakočnoval také Václavík, do jeho střely se položil Machů.
     
    25:45
    Plíšek to na levém křídle zkusil sám, i když měl před sebou přesilu. Mošnička to jeho střely vložil hokejku.
     
    26:20
    Opět zakončoval Plíšek, Pavlíček zasahuje betony. Nyní už se však Slavii nedaří držet v pásmu tak dlouho, jako tomu bylo ihned po vstřelené brance.
     
    26:42
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín:
    Ürge – 2 min., podrážení.
     
    27:04
    Hosté nejprve kombinovali na hranici pásma. Když poslali kotouč blíže k brankovišti, nastaly zmatky. Pavlíček na puk stále viděl, našel jej ve skrumáži hráčů, ostatní jej ale neviděli. Jako první se k puku dostala Slavia, která nezvolila zakončení, ale přihrávku. Nebyla to zrovna nejšťastnější varianta, protože puk končí mezi modrými čarami.
     
    28:30
    Až nyní se Pražané znovu dostali do útočného pásma. Z pohledu Vsetína to zatím vypadá na povedení oslabení.
     
    28:42
    Domácí v plném počtu.
     
    29:51
    Dobner si najel do útočného pásma a zkusil nahodit z větší vzálenosti. Střelu blokuje Velikovský.
     
    30:13
    Strnad najel s kotoučem na hranici brankoviště a z bezprostřední blízkosti se pokusil procpat puk mezi Pavlíčkovými betony. Tato myšlenka mu nevyšla.
     
    30:42
    Matuška dostal přihrávku od mezikruží, ale puk mu odskočil od hokejky, a tak jej v dobré střelecké pozici nezpracoval. Valaši se dostávají k puku a vyváží ho do bezpečí.
     
    31:59
    Václavíka v situaci dva na dva stínoval Machů. Pražský forvard tak nakonec musel volit jen nahození, kterým vsetínskou branku minul.
     
    32:20
    V další akci byla Slavia v přečíslení dva na jednoho. Pavlíček zasahuje vyrážečkou.
     
    33:45
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín:
    Rigo – 2 min., napadení.
     
    34:24
    Strnad pálil po přihrávce Stejskala z první, jeho ránu zablokoval Jurek. Také další pokusy Slavie zastavuje bránící čtveřice Vsetína, a tak Pavlíček zasahovat nemusel.
     
    34:51
    Tichý našel u pravé tyče volného Bareše, který měl před sebou odkrytou část branky. Zakončení mu ovšem nesedlo podle představ a této šance nedokázal využít. Trefil pouze Pavlíčkův beton.
     
    35:15
    Domácí brankář se musí hodně ohlížet, Slavia je střelecky opravdu vytrvalá. Málokterý pokus hostů ovšem směřuje přesně na branku.
     
    35:45
    Domácí v plném počtu.
     
    36:25
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha:
    Vosmík – 2 min., vražení na hrazení.
     
    36:42
    Hamřík střelou od modré vysoko přestřelil. Slavia se osvobozuje.
     
    37:04
    Vsetínu se nedaří dostat do pásma, hra se zdržuje v prostoru mezi modrými čarami.
     
    37:27
    Ani nyní Melenovský pronikl do pásma, ale v souboji u mantinelu byl velice rychle odzbrojen.
     
    37:45
    Nakonec se domácí ke kotouči přece jen dostali a v předbrankovém prostoru odvedli dobrou práci Jurek s Janíčkem. Pittr si ovšem kotouč mezi hráči našel a přikryl jej lapačkou.
     
    38:04
    Hosté vyhazují puk až za soupeřovu branku. Pavlíček pomáhá s rozehrávkou.
     
    38:25
    Hosté v plném počtu.
     
    39:04
    Kvasnička rychlými tempy nabruslil po pravém křídle do útočného pásma a ihned vystřelil. Kotoč se zastavil o bránícího Fojtíka.
     
    39:30
    Plíšek mířil bekhendovým pokusem z bezprostřední blízkosti mezi Pavlíčkovy betony. Domácí brankář zasáhl, sudí celou situaci odpískal, jenže přesně v ten moment si na dorážku najel ještě Matuška, který se snažil kotouč vyšťourat. Akce Slavie tak končí potyčkou v předbrankovém prostoru.
     
    39:34
    Ihned po vhazování zamířil od modré čáry Hron. Pavlíček zasahuje vyrážečkou.
     
    39:59
    Hron trochu zariskoval, když chtěl v posledních sekundách druhé třetiny jen podržet kotouč za brankou svého celku. Heinrich jej totiž zkusil o kotouč obrat a málem se dostal i do zakončení. Chyběl mu jen čas, který už v tu chvíli vypršel.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:21
    Heinrich odstavil bránícího Fibigra a po pravém křídle se dostal do útočného pásma. Od levé tyče pak zakončil bekhendem.
     
    41:27
    Vsetínští se usadili v pásmu a dávají najevo, že dnešní utkání rozhodně nehodlají odevzdat. Střílí ze všech pozic, většina pokusů je ale nepřesná.
     
    42:18
    Na druhé straně to dvakrát zkusil Matuška, v obou případech trefil bránícího hráče Vsetína.
     
    42:34
    Heinrich opět vybojoval pro Vsetín útočné pásmo a vystřelil z pravého kruhu. Pittr má kotouč ve své výstroji a hra je přerušena.
     
    43:03
    Další nahození Vsetína, tentokrát z levého křídla střílel Fojtík. Hostující brankář má puk v lapačce.
     
    43:36
    Střela od modré trefila jen Hamříka, od jehož bruslí se puk odrazil k Václavíkovi. Hostující útočník už měl napřaženo, ale kotouč minul.
     
    44:26
    Heinrich překvapil Pittra skrytou střelou z nulového úhlu. Kotouč pražského brankáře trefil a odrazil se zpět do hry.
     
    44:52
    Slavia právě vstřelila branku!
    Hosté navyšují své vedení. Matěj Kvasnička nejprve podržel kotouč ve středním pásmu a následně se s ním vydal do útoku. Tam na pravém křídle obešel jednoho z bránících hráčů Vsetína a přihrál do mezikurží JINDŘICHU PLÍŠKOVI, který se střelou nad lapačku nemýlil. Asistence: Matěj Kvasnička.
     
    46:06
    Fojtíkova střela od modré trefila Bareše. Vsetín se drží v útočném pásmu.
     
    46:36
    Kříženeckého nahození končí na zadním mantinelu. Vsetínští ovšem rychle dostávají kotouč do bezpečné vzdálenosti od své branky.
     
    47:46
    Curran prokličkoval mezi hráči Vsetína a pohodlně se tak dostal do útočného pásma. Nikomu jinému z jeho spoluhráčů se to ale nepovedlo, a tak jeho zadovka z pravého kruhu nenašla adresáta.
     
    48:30
    Bude se vylučovat. Slavia hraje v signalizované výhodě. Pittr je na střídačce a hosté zakládají útok zpoza vlastní branky.
     
    49:30
    Dlouhá kombinace hostů skončila až nyní, ale bez střely. Na trestnou lavici míří Matějíček. Dostává dvouminutový trest za nedovolené bránění.
     
    49:57
    Slavia zakončuje hlavně od modré čáry. Pavlíček všechny pokusy likviduje svými betony.
     
    50:33
    První Strnadovu střelu vyrazil vsetínský brankář k mantinelu. Po dalším pokusu z pravého kruhu je hra přerušena, protože Pavlíček má puk ve své moci.
     
    50:52
    Václavík z vrcholu levého kruhu přestřelil vzdálenější horní roh vsetínské branky. Se svou střelou neuspěl ani Dráb, kterého vychytal Pavlíček.
     
    51:27
    Václavíkova střela z pravého kruhu se otřela o Pavlíčkův vzdálenější beton a končí u mantinelu. Vyloučený Matějíček se za pár okamžiků vrátí na led.
     
    51:30
    Domácí v plném počtu.
     
    52:44
    V přečíslení dva na jednoho se ocitli Plíšek s Kvasničkou. Plíšek přihrával svému spoluhráči na pravé křídlo, ale pas se nepovedl úplně tak, jak by měl. Nahrávka šla příliš daleko a Kvasnička na ni nedosáhl.
     
    53:13
    Slavia vystřelila hned po buly v útočném pásmu. Domácí brankář byl na střelu z pravého křídla připraven a ukrývá ji v lapačce. Okamžitě také rozehrává.
     
    53:38
    Stodůlka nahodil do útočného pásma Vsetína, ale tam se hra příliš neohřála. Dopředu opět postupují hosté.
     
    54:19
    Zedek nedovoleně zastavil Václavíka, který se objevil sám před vsetínskou brankou. Tento nedovolený zákrok se nakonec jeví jako úplně zbytečný, protože Václavík přesto zakončil a Pavlíček si s jeho bekhendovým pokusem poradil.
     
    54:57
    Barešova střela z levého kruhu se zastavila o betony vsetínkého gólmana. Na hranici brankoviště byl na dorážku připraven Tichý a taky se činil. Pavlíček zastavil i tyto dva další pokusy.
     
    55:52
    Vsetínští vyhodili a Slavii chvíli trvalo, než se dostala zpět do pásma. Strnadova střela z mezikruží se otřela o dva bránící hráče a končí vedle pravé tyče.
     
    56:06
    Hrdlička dostává dvě minuty za vysokou hůl. Síly na ledě se vyrovnají, brzy pak bude následovat přesilovka domácích.
     
    56:19
    Domácí v plném počtu.
     
    56:40
    Kráčalíkovu střelu od modré tečoval v mezikruží Stodůlka. Puk proletěl těsně nad pravým horním rohem hostující branky.
     
    57:02
    Kráčalík z pozice obránce opět zakončil. Pittr proti jeho střele vytasil lapačku.
     
    57:39
    Holaník vybojoval kotouč na pravém kruhu obranného pásma a vyhazuje. Čtveřice Slavie se vydává střídat.
     
    58:06
    Hosté v plném počtu.
     
    58:49
    Drábovi střela od modré nesedla a puk pouze doklouzal do mezikruží, kde byl připraven Strnad. Strnadův pokus zamířil vedle levé tyče.
     
    59:29
    Vsetínští se dostali k puku a zajeli s ním za vlastní branku. Zdá se, že už se dopředu příliš nehrnou. Není divu, do konce základní hrací doby zbývá půl minuty a o výsledku je rozhodnuto.
     
    59:52
    Přece jen ale je tu ještě něco, co závěr utkání zpestří. Kráčalík Currana u mantinelu fauloval kolenem, což se samozřejmě hostujícímu útočníkovu nelíbilo a po odpískání si to s domácím bekem šel vyřídit. Do potyčky se přimíchal také Jurek. Schylovalo se k pěstnímu souboji a chvíli to vypadalo, že Curran i shodí rukavice, ale rozhodčí situaci včas uklidnili.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání skončilo, na ledě to ale jiskří dál. Po závěrečné siréně přišla jedna jedna potyčka v útočném pásmu Slavie. (20:05:12)

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 16. Tichý (Hron, Bareš), 24. Vosmík (Hasman), 45. Plíšek (Kvasnička)


    VHK ROBE Vsetín: Pavlíček (Tesař) – Mošnička, Šedlbauer, Fojtík (C), Zedek, Machů, Kráčalík, Hamřík, Velikovský – Hrdý, Stodůlka, Heinrich, Melenovský, Jurek, Juráň, Matějíček, Janíček (A), Ürge, Rigo, Smetana.
    Trenér: Jan Srdínko

    HC Slavia Praha: Pittr (Hodic) – Stejskal, Dráb, Hron, Kluch (C), Kříženecký, Hrdlička (A) – Tichý (A), Fibigr, Bareš, Strand, Hasman, Kvasnička, Plíšek, Holaník, Václavík, Curran, Dobner, Vosmík, Matuška.
    Trenér: Daniel Tvrzník

    Rozhodčí: Grygera – Komínek, Smetková
    Vsetín 3 2 Slavia
    #1 Čtvrtek 16.03.2023 • 17:30
    Slavia - Vsetín 3:4
    #2 Pátek 17.03.2023 • 17:30
    Slavia - Vsetín 3:0
    #3 Pondělí 20.03.2023 • 18:00
    Vsetín - Slavia 3:2 po s.n. (2:1)
    #4 Úterý 21.03.2023 • 18:00
    Vsetín - Slavia 0:3
    #5 Čtvrtek 23.03.2023 • 17:30
    Slavia - Vsetín 1:2
    bahis siteleri