Winnipeg – Calgary 1:3 (kon.) | NY Rangers – Tampa 6:3 (kon.) | Anaheim – Edmonton 1:3 (kon.)
konec
Winnipeg Jets
1:3 (1:0, 0:1, 0:2)
Calgary Flames
Čtvrtek 06.04.2023, 01:30 • Canada Life Centre, Winnipeg • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:53
    Rick Bowness (WPG) si bere svůj oddechový čas.
     
    58:48
    Až nyní míří Hellebuyck na střídačku a domácí hrají v šesti!
     
    58:16
    Ehlers jel zcela sám na hostující klec, ale jeho rychlou střelu Markström skvěle vytáhl mimo svou bránu!
     
    55:12
    Tak to byla obrovská šance domácích, když se kotouč dostal před bránu Calgary, kam si sjel Morrissey, ale obránce Winnipegu zde selhal, když se mu ani nepodařilo protlačit touš za ležícího Markströma.
     
    53:35
    Scheifele nahrával zpoza hostující klece Connorovi, ale tento pas se nakonec dostal na zcela volného Lowryho, jenž však ve velké příležitosti minul!
    50:40 Nikita ZADOROV - 1:3
     
    50:40
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Plameny odskakují na rozdíl dvou branek! Huberdeau po levé straně zavezl touš do útočného pásma, kde poté nahrál do druhé vlny NIKITOVI ZADOROVI, jenž se z hranice levého kruhu trefil parádně do vzdálenější šibenice domácí klece. Tohle je hodně důležitá branka pro Calgary. Asistence: Jonathan Huberdeau, Andrew Mangiapane.
     
    47:01
    Calgary dostává už svou šestou přesilovou hru v utkání, jelikož na trestnou lavici míří Brendon Dillon (WPG).
    44:08 Walker DUEHR - 1:2
     
    44:08
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Flames otáčejí stav utkání na svou stranu! Nahození Zadorova z modré čáry se dostalo za bránu Winnipegu, kde touš sebral WALKER DUEHR, jenž ho chtěl zasunout za Hellebuycka, což se mu nakonec i podařilo, ale s pomocí obránce Schmidta, protože od jeho hokejky se touš odrazil za záda domácího brankáře. Asistence: Nikita Zadorov, Trevor Lewis.
     
    41:58
    Vladislav Naměstnikov (WPG) na začátku druhé třetiny oslabuje svůj tým, když ruský brankář dostává dvě minuty za podrážení.
     
    41:37
    Wheeler parádně našel mezi kruhy volného Ehlerse, jenže do jeho střely se skvěle položil bránící Stecher.
     
    35:18
    Connor zavezl puk do útočného pásma, kde ho velmi dobře přenechal za sebou Scheifelemu, jenž se do něj pořádně opřel a Markström jen vyrazil touš vedle sebe, kde se k němu dostal Morrissey, ale jeho dorážku nakonec lapil svým skokem hostující brankář!
     
    31:12
    A znova se vylučuje, když je to tentokrát na hostující straně Trevor Lewis (CGY), jenž si odsedí dvě minuty za hrubost.
     
    28:42
    Calgary si zahraje přesilovou hru, protože dvě minuty za hákování dostává Dylan Samberg (WPG).
     
    26:06
    Hned po vyrovnávají brance se strhla potyčka mezi Chrisem Tanevem (CGY) a Pierrem-Lucem Duboisem (WPG), jenž si tam ještě něco slovně vyřizoval s Jacobem Markströmem (CGY).

    Domácí útočník nakonec dostal dvě minuty za nesportovní chování a hrubost. Tanev dvě minuty za hrubost, Markström za nesportovní chování a Winnipeg nakonec bude ještě hrát přesilovou hru, protože hostující střídačka ještě dostává dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledě, kteří se následně zapojili do potyčky.
    26:06 Andrew MANGIAPANE - 1:1
     
    26:06
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Nedáš dostaneš tedy opět platilo, protože do útoku dvou na jednoho ihned šli hostující hokejisté, kde nakonec Backlund nahrál ANDREW MANGIAPANEMU, jehož pohotová střela končí vyrovnávající brankou. Asistence: Mikael Backlund.
     
    25:58
    Po obrovské hrubici Huberdeaua šli domácí ve dvou na jednoho, kde Scheifele nahrával Duboisovi, ale jeho vychytal Markström.
     
    25:00
    Markström jel za svou klec pro nahozený kotouč, jenže zde hostující brankář upadl, čehož mohl využít Niederreiter, který ihned přihrával Appletonovi, ale toho už hosté ubránili.
     
    24:38
    Po hodně dlouhém přezkoumávání je nakonec branka Calgary neplatná, a tak se stále pokračuje za těsného vedení domácích.
     
    24:38
    Rick Bowness (WPG) si však bere svou coach challenge, jelikož se domnívá, že Ritchie při své průjezdu trefil Hellebuycka, jenž tak poté nemohl zasáhnout proti dorážce Zadorova.
    24:38 Neuznaná branka Zadorova.
     
    24:38
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Po chybě Mäenalanena a modré čáře se kotouč příhodně odrazil do úniku Ritchiemu, jehož střelu ještě Hellebuyck betonem vyrazil mezi kruhy, kde zrovna dojížděl NIKITA ZADOROV, jenž už poslal touš do domácí klece. Asistence: Nick Ritchie.
     
    21:52
    Calgary poté vyrazilo do rychlého protiútoku, který hostům vůbec nevyšel a díky tomu jel zapomenutý Schmidt sám na Markströma, jenž však jeho kličku do forhendu fantasticky vykopl svým betonem.
     
    20:00
    Plameny začnou druhou třetinu přesilovou hrou, protože dvě minuty za podrážení dostává Dylan DeMelo (WPG).
    11:42 Kyle CONNOR - 1:0
     
    11:42
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Jets využívají přesilovou hru! Ehlers dostal přihrávku na levou stranu a ihned odtud vyslal křižný pas na KYLE CONNORA, jenž pohotovou střelou na bližší tyč prostřelil Markströma. Asistence: Nikolaj Ehlers, Pierre-Luc Dubois.
     
    09:07
    Opět se bude vylučovat, protože čtyři minuty za vysokou hůl dostává Milan Lučic (CGY).
     
    05:51
    V závěru přesilové hry Flames přichází první vyloučení na hostující straně, protože dvě minuty za krosček dostává Nick Ritchie (CGY).
     
    03:57
    Domácí však jdou znova do čtyř, protože Josh Morrissey (WPG) vyhodil touš z obranného pásma do hlediště a obránce Jets tedy dostává dvě minuty za zdržování hry.
     
    01:44
    Pierre-Luc Dubois (WPG) hodně nepříjemně poslal Anderssona do mantinelu a za své počínání nakonec dostává dvě minuty za vražení na hrazení, ikdyž hosté by chtěli určitě vyšší trest.

    Jan Matúš

    Branky a nahrávky: 12. Connor (Ehlers, Dubois) – 27. Mangiapane (Backlund), 45. Duehr (Zadorov, Lewis), 51. Zadorov (Huberdeau, Mangiapane)


    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Rittich) – Morrissey, DeMelo, Dillon, Pionk, Samberg, Schmidt – Connor, Dubois, Scheifele – Ehlers, Naměstnikov, Wheeler – Niederreiter, Lowry, Appleton – M. Barron, Stenlund, Mäenalanen.
    Trenér: Rick Bowness

    Calgary Flames: Markström (Vladař) – Weegar, R. Andersson, Hanifin, C. Tanev, Zadorov, Stecher – Dubé, E. Lindholm, Toffoli – Huberdeau, Backlund, Mangiapane – N. Ritchie, Kadri, Coleman – Lučić, Lewis, Duehr.
    Trenér: Darryl Sutter

    Rozhodčí: Hebert, Kozari – Barton, Galloway

    Diváci: 14 077
    bahis siteleri