Česko – Jungadler Mannheim 8:2 (kon.)
konec
Česko
8:2 (2:0, 2:1, 4:1)
Jungadler Mannheim
Čtvrtek 06.04.2023, 17:00 • ZS Sokolov • Reprezentace do 16 let
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Česká reprezentační šestnáctka zahajuje poslední cyklus této sezony. Na jeho úvod čeká svěřence trenéra Milana Razýma dvojzápas v Sokolově s o rok staršími hokejisty Mannheimu.
     
    Do Sokolova by mělo dorazit šest hokejistů, které čeká zápasová premiéra v národním dresu.

    Z obránců to jsou liberecký Lukáš Ehrenberger, karlovarský Matěj Pelikán a brněnský Marek Vyhlídal. Z útočníků pak slávista Matouš Jan Kucharčík, vítkovický Šimon Fasner a kladenský Vlastimil Blažek.
     
    Nominace české šestnáctky

    Brankáři:
    Matěj Tuláček (Pardubice), Martin Fajmon (Kometa Brno).

    Obránci:
    Lukáš Ehrenberger (Liberec), Filip Zimovčák (Ambri-Piotta, Švýcarsko), Matěj Pelikán (Karlovy Vary), Marek Vyhlídal (Kometa Brno), Max Pšenička (Slavia Praha), Štěpán Černý (Hradec Králové), Tomáš Mikel (Zlín).

    Útočníci:
    David Rozsíval (Liberec), Matěj Pekař (Ambri-Piotta, Švýcarsko), Vojtěch Čihař, Viktor Wardas, Vít Záhejský (všichni Karlovy Vary), Matouš Jan Kucharčík, Artur Matějovský, Tomáš Poletín (všichni Slavia Praha), Šimon Fasner (Vítkovice), Adrien Bartovič (Malmö, Švédsko), Adam Novotný (Hradec Králové), Dominik Kos (Zlín), Vlastimil Blažek (Rytíři Kladno).

    Náhradníci:

    Brankáři: Ondřej Štěbeták (Jihlava), Michal Oršulák (Karlovy Vary). Obránci: Jakub Seidl, Vít Stromský (oba Liberec), Erik Úlehla (Pardubice), Kryštof Dyk (Karlovy Vary). Útočníci: Marek Šťástka (Liberec), Oliver Fink, Vít Macek (oba Jihlava), David Krčál (Pardubice).
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Fajmon (Štěbeták) – Vyhlídal, Černý, Pelikán, Seidl, Pšenička, Ehrenberger, Zimovčák, Pekař, Bartovič, Čihař, Krčál, Novotný, Kucharčík, Fasner, Poletín "C", Kos, Roszíval "A", Blažek, Wardas, Matějovský.

    Jungadler Mannheim: Saffran (Bucksch) – Hennig, Pelizzari, Kohans, Kühner, Wischnenko, Bicker "A", Rolsing, Kettler, Armstrong, Michel, Fomenko, Struck, Penkin, Segeth, Albert, Root "A", Permitin, Werle "C", Arzt, Komirist.

    Rozhodčí: Zubzanda – Belko, Baxa.
     
    Hráči obou týmů už nastupují na led. Češi odehrají duel v bílých dresech, jejich německý protivník v trikotech s převažující tmavě modrou barvou.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:35
    Češi začali dobře a po úvodním náporu hra před německou brankou zůstane, píská se icing.
     
    00:49
    Mannheim se zatím jen brání českému náporu, je z toho další zakázané uvolnění.
     
    01:33
    Domácí sice zaváhali v rozehrávce, jenže po zisku kotouče se po dobré přihrávce dostával do úniku Wardas, svou ranou však trefil pouze německého gólmana!
     
    02:00
    Saffran nejprve vyrazil střelu zpod modré čáry, akce Česka ale pokračovala. V dobré pozici se ocitl Fasner, jenže trefil pouze připraveného německého gólmana!
     
    03:17
    Nenápadná střela Matěje Pekaře zpoza levého kruhu trefila tyč Saffnerovy branky!
     
    03:45
    Češi zasypávají branku Mannheimu od úvodních sekund a Safnner musel znovu zasahovat. Vyhlídal dostal hodně volného prostoru před pravým kruhem, jenže trefil opět pouze soupeřova brankáře!
     
    04:25
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi jdou zaslouženě do vedení. Střelu od modré čáry ještě zastavil nohou jeden z bránících hráčů Mannheimu, následný závar a finální dorážku po ledě z hole VOJTĚCHA ČIHAŘE už ale nezastavil nikdo! Asistence: David Krčál
     
    06:15
    Další pěkná akce Česka. Rozsíval zatáhl puk po pravé straně a backhandem hledal před brankou volného Pekaře, ten ale bohužel nedokázal trefit kotouč tak, jak by si sám představoval.
     
    08:00
    Vojtěch Čihař je i nadále při chuti. Nejprve nedokázal poslat do branky pobídku Wardase, o chvíli později ve velké šanci minul odkrytou branku soupeře!
     
    08:54
    Novotný z kruhů těsně minul soupeřovu klec!
     
    09:55
    Hraje se jen na jednu bránu. V další velké šanci se ocitl Kucharčík, který se krásně uvolnil na modré čáře, sjel si na střed blíže k brance a vypálil, jeho ránu ale dokázal vyrážečkou vykrýt německý brankář.
     
    10:44
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi vedou už o dvě branky, Saffrana překonal VIKTOR WARDAS! Asistence: Tomáš Poletín, Jan Matouš Kucharčík.
     
    12:10
    Velký tlak českého týmu v útočném pásmu, ke gólovému efektu ale tato snaha svěřenců Milana Razýma nevedla.
     
    13:45
    Saffran tentokrát zůstal bez práce, střelu Pekaře z levé strany dokázala obrana Mannheimu zblokovat.
     
    14:15
    Seidl se po pravé straně krásně prosmýkl až před Saffrana, ten ale jeho úmysl střílet mezi betony vystihl a kotouč vyrazil.
     
    14:56
    Z opačné strany to zkoušel Krčál, jeho rána ale zamířila nad německou branku.
     
    14:56
    Vyloučení v týmu Česko:
    Vojtěch Čihař – 2 min., příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    15:15
    Fajmon si po opravdu dlouhé době sáhl na kotouč. Nejprve vyrazil ránu jednoho ze soupeřů, posléze si skvěle poradil i s dorážkou osamoceného Fomenka!
     
    15:40
    Českému týmu se daří vyhodit a hosté tak musí začít přesilovku až od vlastní branky.
     
    16:35
    Mannheim se konečně dostal do pásma. Češi sice mohli vyhodit, jenže neudělali to příliš důrazně a ve velké šanci se před Fajmonovou brankou zjevil Permitin, brankář českého týmu si ale poradil!
     
    16:56
    Domácí v plném počtu.
     
    17:10
    Kucharčík tísněný dvojicí protihráčů dokázal vystřelit, Saffran ale tentokrát odolal.
     
    17:35
    Veliký závar před německou brankou. Nejprve dobrou střílenou přihrávku vedle branky neusměrnil jeden z českých mladíků do odkryté klece, posleze si Saffran poradil i s nepříjemným tlakem na hraně svého brankoviště!
     
    18:55
    Bartovič sebral puk ve středním pásmu a po pravé straně si to velkým obloukem namířil až před Saffrana, ten si ale s jeho backhandem poradil.
     
    19:55
    Novotný ještě vyzkoušel Saffranovu pozornost střelou na lapačku, gólman Mannheimu byl ale pozorný.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní třetina je u konce. A nutno dodat, že se v drtivé většině času hrálo na jednu branku. Za Česko se prosadili Čihař a Wardas, oba hráči nedalekých Karlových Varů a Mannheim jen velkou zásluhou svého brankáře ztrácí po dvaceti minutách jen dva góly.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:42.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:21
    Saffran připisuje úvodní zásah ve druhé třetině, když chytá do lapačky střelu z pravé strany.
     
    21:21
    Češi na minutu zamkli Mannheim v obranném pásmu, jenže větší šance z toho nebyla. Saffran tak zasahoval až proti střele Kucharčíka od modré čáry, kterou vyrazil betony.
     
    21:47
    Nepříjemnost pro Vojtěcha Čihaře, který vrazil do otevřených vrátek na střídačce. Po chvíli se ale zvedá z ledu a pomalu míří na střídačku. Věříme, že bude v pořádku.
     
    22:30
    Česko právě vstřelilo branku! Tři nula. Domácí nejprve nevyužili velký závar před Saffranem, kdy kotouč projel brankovištěm, následně se ale trefil DAVID KRČÁL! Asistence: Vlastimil Blažek, Marek Vyhlídal.
     
    24:15
    Po vhazování v obranném pásmu si domácí brankář připisuje úspěšný zásah.
     
    24:58
    Útočí už ale opět čeští mladíci, protentokrát se ale k zakončení nedostali.
     
    25:54
    Bickerov prudká, ale tečovaná rána od modré, prolétla vedle Fajmonovy branky.
     
    26:33
    Fasner se pěkně uvolnil na "pětníku" kousek pod modrou čarou a vypálil, puk si ale v klidu našel brankář Saffran a ukryl jej do lapačky.
     
    27:19
    Češi opět dobře obehráli pásmo. Kotouč se dostal na modrou na Černého, který si chytře počkal a nechal odjet protihráče. Následně vypálil na levý beton německého brankáře, který ale puk stihl vykopnout do bezpečí.
     
    28:38
    Další tlak českého týmu, Mannheim ale tentokrát odolal a nepustil soupeře ke střele.
     
    29:30
    Kucharčík z levé strany trefuje tyč německé branky!
     
    30:02
    Česko právě vstřelilo branku!
    Matějovský z pravé strany krosem přes osu našel nalevo TOMÁŠE POLETÍNA a ten z první poslal puk do branky! Asistence: Artur Matějovský.
     
    31:02
    Češi nepolevují. Další jejich tlak končí střelou Černého od modré čáry, kterou brankář Mannheimu ukryl ve své rukavici.
     
    32:02
    Bartovič dostal přihrávku přes osu přesně na modrou, volného prostoru na levé straně využil k překvapivé střele z úhlu, která jen těsně minula branku.
     
    33:03
    Nyní už Saffran zasahovat musí, kdy chytá střelu do své náruče.
     
    33:03
    Vyloučení v týmu Jungadler Mannheim:
    Albert Bicker – 2 min., krosček.
     
    33:23
    Češi sehráli přesilovku dobře. Novotný dostal přihrávku do zcela volného prostoru před kruhy a jen těsně minul levou tyč branky Mannheimu!
     
    34:15
    K další šanci se ale domácí zatím nedostali. Hosté nyní vyhodili až za českou branku, odkud bude muset začít další akce českého týmu.
     
    35:03
    Hosté v plném počtu.
     
    35:05
    Ve velké šanci byl Novotný, který jel v přečíslení. Český mladík se ale rozhodl zakončit sám, objel branku a kotouč, který poslal do brankoviště, jen těsně neskončil v brance!
     
    36:09
    Pekař tvrdě pálí zleva, neúspěšně.
     
    36:30
    Velký tlak českého týmu pokračuje. Ránu Vyhlídala Saffran vyrazil, neuspěl ani Novotný se svou dorážkou.
     
    37:20
    Gólman Mannheimu bude večer po zápase dobře usínat, čelí totiž velké kanonádě hráčů českého týmu. A jen díky němu Mannheim ztrácí na konci druhé části "jen" čtyři branky.
     
    38:15
    Jungadler Mannheim právě vstřelili branku!
    Hosté z ojedinělé útočné akce snižují. AWRELIJ FOMENKO sám před Fajmonem dvakrát neuspěl, napotřetí už ale kotouč vedle betonu českého brankáře do branky poslal!
     
    38:47
    Češi mohli vzápětí odskočit zpět do čtyřgólového náskoku. Matějovský z otočky z levé strany krásně našel na druhé straně volného Poletína, kapitán českého výběru ale poslal puk jen do Saffranovy hrudi!
     
    39:45
    Čihař vypálil z kruhů a trefil rukavici německého gólmana. Důležité ale je, že je po nepříjemném střetu zpátky na ledě.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Češi pokračují v suverénním výkonu a po 40 minutách vedou o tři branky. Skóre na jejich straně navýšili Krčál a Poletín, za hosty snižoval z ojedinělé akce Fomenko.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:50
    Hosté pokračují v přesilové hře a drží český tým pod tlakem, ten se ale nakonec osvobozuje.
     
    41:15
    Kotouč opět končí až za brankou Mannheimu.
     
    41:52
    Češi jsou kompletní a již hrají v plném počtu.
     
    42:18
    Česko právě vstřelilo branku! Krátce po skončení oslabení Češi přidávají další branku a stadionem zní Pátá! Vyhlídal vyslal parádní přihrávkou do úniku DAVIDA KRČÁLA a ten prostřelil Saffrana mezi betony! Asistence: Marek Vyhlídal.
     
    42:41
    Česko právě vstřelilo branku!
    Netrvalo to ani půl minuty a Saffnar loví puk ze své branky znovu poté, co se trefuje ŠIMON FASNER! Asistence: Adrien Bartovič, Dominik Kos.
     
    44:44
    Jungadler Mannheim právě vstřelili branku! AWRELIJ FOMENKO našlápl po pravém mantinelu, dostal se až před Fajmona a suverénně jej překonal parádním blafákem!
     
    44:58
    Česko právě vstřelilo branku! Gólové hody ve třetí části pokračují, svou druhou branku v utkání vstřelil VIKTOR WARDAS! David Krčál, Matěj Pelikán.
     
    46:05
    Seidl pálil z první od modré, klec soupeře ale o kousek minul.
     
    46:33
    Další rána Seidla od modré čáry, ta byla navíc tečována a Saffran mohl být hodně rád, že jej trefila do hrudi.
     
    47:11
    Další parádní akce českého týmu! Matějovský z pravé strany našel před brankou Kucharčíka, ten z první trefil tyč německé branky!
     
    47:58
    Bicker se pokusil vypálit od modré, trefil však pouze prvního bránícího hráče před sebou.
     
    49:15
    Krásná akce Maxe Penkina! Německý útočník převzal puk ve středním pásmu, proskočil mezi dvěma hráči a sám se hnal na Fajmona, toho ale blafákem do backhandu nepřekonal!
     
    50:30
    Češi dobrou minutu a půl drtí svého soupeře v pásmu. Na konci jejich akce byla Ehrenbergerova rána od modré, s ní si ale Saffran poradil, stejně jako s dorážkou Novotného.
     
    52:40
    Další drtivá ofenziva českého výběru, Saffran ale drží. Poradil si s několika pokusy Seidla, stejně jako s dalšími střelami domácího týmu.
     
    53:40
    Bartovič dostal dobrou přihrávku do jízdy a prudce vypálil, Saffran odolal.
     
    53:58
    Bartovič byl o chvíli později na konci další akce českého týmu, Saffran se ale roztáhl na brankové čáře a zabránil puku v cestě do branky!
     
    54:45
    Rozsíval se dostal ke střele z pravého kruhu, jeho backhand skončil na Saffranově hrudi.
     
    55:30
    Další zásah německého gólmana, kryje střelu Černého od modré čáry.
     
    57:05
    Česko právě vstřelilo branku!
    ADRIEN BARTOVIČ parádní ránu otřel o tyčku a kotouč končí již poosmé v brance Mannheimu! Asistence: Šimon Fasner, Filip Zimovčák.
     
    58:20
    Wardas hledal z pravé strany přihrávkou před branku Kucharčíka, ten na ni ale nedosáhl.
     
    59:09
    Vyloučení v týmu Česko:
    Jan Matouš Kucharčík – 2 min., hákování.
     
    Konec zápasu. (18:54:33)

    Daniel Kubelka

    Branky a nahrávky: 5. Čihař (Krčál), 11. Wardas (Poletín, Kucharčík), 23. Krčál (Blažek, Vyhlídal), 31. Poletín (Matějovský), 43. Krčál (Vyhlídal), 43. Fasner (Bartovič, Kos), 45. Wardas (Krčál, Pelikán), 58. Bartovič (Fasner, Zimovčák) – 39. Fomenko, 45. Fomenko (Permitin, Bicker)


    Česko: Fajmon (Štěbeták) – Vyhlídal, Černý, Pelikán, Seidl, Pšenička, Ehrenberger, Zimovčák, Pekař, Bartovič, Čihař, Krčál, Novotný, Kucharčík, Fasner, Poletín "C", Kos, Roszíval "A", Blažek, Wardas, Matějovský.
    Jungadler Mannheim: Saffran (Bucksch) – Hennig, Pelizzari, Kohans, Kühner, Wischnenko, Bicker "A", Rolsing, Kettler, Armstrong, Michel, Fomenko, Struck, Penkin, Segeth, Albert, Root "A", Permitin, Werle "C", Arzt, Komirist.

    Rozhodčí: Zubzanda – Belko, Baxa
    bahis siteleri