Dallas – Vegas 2:1 (1:0 po s.n.) | San Jose – Edmonton 1:6 (kon.) | Arizona – Anaheim 5:4 (po pr.)
Winnipeg – Nashville 2:0 (kon.) | Washington – Florida 2:4 (kon.) | Toronto – Montreal 7:1 (kon.)
Columbus – NY Rangers 0:4 (kon.) | Ottawa – Tampa 7:4 (kon.) | NY Islanders – Philadelphia 4:0 (kon.)
Minnesota – St. Louis 5:3 (kon.) | Boston – New Jersey 2:1 (kon.) | Vancouver – Calgary 3:2 (1:0 po s.n.)
Seattle – Chicago 7:3 (kon.) | Los Angeles – Colorado 3:4 (kon.)
konec
Boston Bruins
2:1 (2:1, 0:0, 0:0)
New Jersey Devils
Neděle 09.04.2023, 02:00 • TD Garden, Boston • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Bostonem a New Jersey.
     
    Boston Bruins

    Hokejisté Bostonu jsou již jistým vítězem Presidents' Trophy pro nejlepší tým základní části. Na kontě mají už 127 bodů, druhá Carolina zaostává propastným osmnáctibodovým rozdílem. Medvědi udržují parádní formu prakticky po celou sezónu, v předešlých dvanácti střetnutích prohráli pouze jednou, aktuálně drží sérii čtyř vítězství v řadě, přičemž v doposud posledním střetnutí zdolali 2:1 Toronto po prodloužení. Neproduktivnějším hráčem týmu je český útočník David Pastrňák se 104 body.
     
    New Jersey Devils

    Také Ďáblové z New Jersey prožívají velmi slušnou sezónu a mohou se těšit na play-off, neboť jsou ve Východní konferenci třetím nejlepším týmem s mankem jediného bodu na druhou Carolinu. Svěřenci kouče Ruffa v posledních pěti utkáních prohráli jedinkrát s Winnipegem, od té doby vyhráli dvakrát za sebou, a to suverénně 5:1 nad Pittsburghem a 8:1 nad trápícím se Columbusem. Týmové produktivitě mužstva vévodí Jack Hughes s 95 body.
     
    Úvodní sestavy:

    Boston Bruins: Ullmark (Swayman) – McAvoy (A), Orlov, Carlo, H. Lindholm, Grzelcyk, Zbořil – DeBrusk, Bergeron (C), Marchand (A) – Pastrňák, Zacha, Bertuzzi – Frederic, Coyle, Hall – Hathaway, Nosek, Greer.
    Trenér: Jim Montgomery

    New Jersey Devils: Blackwood (Vaněček) – Hamilton, Bahl, Marino, Graves, Severson, Siegenthaler – Mercer, Hischier (C), Tatar – Bratt, J. Hughes (A), Palát (A) – Šarangovič, J. Boqvist, Meier – Bastian, M. McLeod, Wood.
    Trenér: Lindy Ruff

    Rozhodčí: Dunning, Luxmore – Suchánek, MacPherson.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas mezi nejlepším týmem a třetím nejlepším týmem soutěže odstartoval! Úvodní buly zvládl Charlie Coyle, Brandon Carlo vzápětí nepřesně rozehrál na Hathawaye.
     
    00:47
    Po levém mantinelu chtěl projet do útočného pásma Trent Frederic. Dobrou práci odvedl John Marino, ten soka zastavil čistým hitem.
     
    01:04
    První přesilovou hru střetnutí si zahrají domácí hokejisté. Menší dvouminutový trest si vysloužil Ryan Graves za nedovolené bránění, když se ohnal loktem a do obličeje trefil Marchanda.
     
    01:31
    Po přihrávce od Davida Pastrňáka vypálil obránce Hampus Lindholm, Mackenzie Blackwood včas vykopl levý beton.
     
    02:00
    Boston právě vstřelil branku!
    Přesilovka využita, domácí se ujímají brzkého vedení! Hampus Lindholm opět vypálil od modré čáry a zády k bráně šikovně tečoval puk k pravé tyčce mimo dosah gólmana český forvard PAVEL ZACHA, ten tak skóroval proti svému bývalému zaměstnavatelovi. Asistence: Hampus Lindholm a Tyler Bertuzzi.
    02:00 Pavel ZACHA - 1:0
     
    03:19
    Od levého mantinelu nastřeloval touš do předbrankového prostoru Michael McLeod, Jegor Šarangovič touš nasměroval těsně vedle pravé tyčky.
     
    03:55
    Zpoza pravého kruhu vyslal pořádnou dělovku John Marino a Linus Ullmark měl velké štěstí, od inkasovaného gólu jej zachránila levá část brankové konstrukce.
     
    04:20
    Ondřej Palát zpoza brány nahrál na modrou čáru Damonu Seversonovi, jehož nahození ztečoval Jesper Bratt vedle brány.
     
    04:44
    Boston právě vstřelil branku!
    Dnešní noc v TD Garden by mohla patřit PAVLU ZACHOVI! Centr druhé lajny v přečíslení nabil Davidu Pastrňákovi, jehož forhendová rána z voleje se odrazila od zadního mantinelu zpět ke krajanovi, jehož zakončení bekhendem mezi tři tyče nemířilo, ale Blackwood si touš pravým betonem smolně srazil za brankovou čáru. Asistence: David Pastrňák a Tyler Bertuzzi.
    04:44 Pavel ZACHA - 2:0
     
    05:32
    Vysokou rychlost nabral středem Ondřej Palát. Český forvard si věřil na Brandona Carla, jeden na jednoho však neuspěl.
     
    06:21
    New Jersey právě vstřelilo branku!
    V úvodních minutách střetnutí si na nedostatek zábavy rozhodně stěžovat nemůžeme! Jack Hughes z levé strany vyslal vstříc brankáři JESPERA BRATTA. Švédský útočník krajana v soupeřově bráně Ullmarka vymíchal forhendovým blafákem zakončeným střelou po ledě podél pravého betonu. Asistence: Jack Hughes a Ondřej Palát.
    06:21 Jesper BRATT - 2:1
     
    07:21
    O vyrovnání se snažil Michael McLeod. Po nahrávce od Damona Seversona pálil z velkého úhlu, gólmana nepřekvapil.
     
    07:50
    A znovu Michal McLeod, který proskočil skrze dvěma konkurenty, na dlouhou hokejku zakončoval forhendem o kousek vedle levé tyče.
     
    08:09
    Tlak hostujícího mužstva pokračuje. Ondřej Palát si na malém prostoru vyměnil puk s Jackem Hughesem a vypálil nad břevno.
     
    08:43
    Brejk na opačnou stranu kluziště táhl Garnet Hathaway. Ve finále akce nabil mezi kruhy Trentu Fredericovi, Mackenzie Blackwood tvrdou ránu schoval do výstroje.
     
    09:28
    David Pastrňák naznačil nahrávku mezi kruhy, aby nakonec vystřelil od levého mantinelu, Mackenzie Blackwood se zaskočit nenechal.
     
    09:59
    Zakázané uvolnění hostujícího mužstva. Nico Hischier marně natahoval hokejku za nahrávkou Jonase Siegenthalera, ani velkou ztrátu na Dmitrije Orlova hostující kapitán nedokázal smazat.
     
    10:13
    O slovo si znovu řekl David Pastrňák. Dostal pobídku na vrcholek levého kruhu, ostrá forhendová rána z první skončila v Blackwoodově lapačce.
     
    10:42
    Skákající touš si na modré ještě zpracoval Hampus Lindholm, ale nahrávka po levém mantinelu byla nepřesná, vystihl ji John Marino.
     
    11:12
    Na druhé straně si Michael McLeod při zpracování vysokého puku pomohl hrou vysokou holí, takže následně nechal hrát Grzelcyka, aby se nepřerušovala hra.
     
    11:57
    David Pastrňák vymyslel zprava parádní pas na Tylera Bertuzziho, proti jehož pokusu se Mackenzie Blackwood skvěle přesunul k pravé tyči a zasáhl vyrážečkou.
     
    12:20
    Příliš dlouho otálel se zakončením Dougie Hamilton, aby nakonec vypálil do prvního clonícího konkurenta Frederica.
     
    12:46
    Ondřej Palát narazil na dvojici hokejistů v černo-žlutých dresech, ztroskotal kličkou proti dobře připravenému Orlovovi.
     
    13:23
    Pod tlakem Jegora Šarangoviče střílel Tomáš Nosek zleva na zadní tyčku, Mackenzie Blackwood předvedl pohotový zákrok lapačkou.
     
    13:54
    Miles Wood si hodil kotouč na zadní mantinel, přičemž Charlieho Coylea bez problémů přebruslil, avšak cestu mu výborně zkřížil Jakub Zbořil.
     
    14:19
    Zakázané uvolnění Bruins způsobil Charlie McAvoy, Charlie Coyle přes veškerou snahu nezvládl puk alespoň protečovat.
     
    14:45
    Rozjetý Timo Meier přebuslil Hampuse Lindholma, ale zpoza brány nic světoborného nevymyslel, bekhendovou nahrávku vystihl právě Lindholm.
     
    15:12
    Netradičně od modré čáry nahazoval Brad Marchand. Mackenzie Blackwood na střelu velmi dobře viděl a vyrážečkou touš odpálil mimo bezprostřední nebezpečí.
     
    15:50
    Hosté si dali s rozehrávkou hodně na čas. Nakonec Jegor Šarangovič vyzkoušel dlouhý pas na Michaela McLeoda, toho pohlídal A. J. Greer.
     
    16:15
    David Pastrňák ukázal, že umí zahrát i směrem dozadu. Správně očekával nahrávku Hamiltona na Jacka Hughese, položenou hokejkou puk zvedl na hostující střídačku.
     
    16:39
    Švédský útočník Jesper Bratt chtěl protečovat střílený pas Damona Seversona do útočné třetiny, ovšem trefil brusli blízko stojícího konkurenta Grzelcyka.
     
    17:14
    Dmitrij Orlov se pokusil vyslat mezi dva obránce Trenta Frederica, jemuž nevyšlo zpracování, Blackwood posléze bleskově rozehrál na Marina.
     
    17:43
    Pod tlakem Brandon Carlo nevymýšlel žádné složitosti a obloučkem poslal touš do bezpečí takovým způsobem, že nehrozilo odpískání icingu.
     
    18:18
    Charlie McAvoy v poslední chvíli zrušil nápřah a do pravého kruhu poslal touš na hokejku Charlieho Coylea, jenž rozvlnil pouze boční síť.
     
    18:38
    Tlak Bostonu pokračoval. Nakonec po zmatcích v předbrankovém prostoru zakončoval bekhendem Garnet Hathaway, avšak přímo do výstroje připraveného brankáře.
     
    19:03
    Nico Hischier s hlavou nahoře vyslal křižnou přihrávku do pravého kruhu na Tomáše Tatara, svižnou střelu slovenského forvarda ze zápěstí skryl Linus Ullmark v lapačce.
     
    19:42
    Za bránou konkurenta se pokusil vytvořit příležitost pro spoluhráče Ondřej Palát, jenže po hitu Orlova puk na hokejce neudržel.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka mezi Bostonem a New Jersey nenudila, přinesla tři góly, přičemž těsným vedením disponuje domácí celek. O první dvě trefy svého mužstva se postaral český útočník Pavel Zacha, jenž nejprve uspěl pěknou tečí, následně bekhendem dorážel nepřesnou ránu krajana Pastrňáka. Hosté se vrátili na kontakt v 7. minutě, kdy Hughes vyslal do úniku Jespera Bratta a ten vymíchal krajana Ullmarka forhendovým blafákem.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 22 – 10.
     
    Další třetina začne přibližně ve 3:11.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Pavel Zacha okamžitě vysílal dopředu Davida Pastrňáka, toho zradilo zpracování.
     
    20:53
    Ani hostům první útok v rámci druhé dvacetiminutovky nevyšel, Dougie Hamilton nahrál mimo dosah Michaela McLeoda a rozhodčí odpískal icing.
     
    21:16
    Pravou stranou nabral vysokou rychlost Trent Frederic. S hlavou nahoře nahrával Tyleru Bertuzzimu, ale pouze na brusle.
     
    21:57
    Mezi kruhy si sjel Brad Marchand, kam dostal výbornou nahrávku, ostrý projektil ze zápěstí směřující k levé tyči Blackwood pokryl.
     
    22:09
    Do úniku obdržel dokonalou přihrávku Jack Hughes. Nejproduktivnější hráč Devils v sezóně neuspěl forhendovou střelou k pravé tyči ani dorážkou, z té následně neuspěl ani Jegor Šarangovič! Linus Ullmark nyní předvedl tři skvostné zákroky.
    22:09 Tři skvělé Ullmarkovy zákroky
     
    22:28
    Současné vyloučení znamená hru čtyři na čtyři. Dmitrij Orlov si vykoledoval dvě minuty za hrubost, Timo Meier za sekání.
     
    23:11
    Linus Ullmark velmi dobře viděl na zakončení Jespera Bratta, zakončení směřující do levé šibenice schoval do lapačky.
     
    23:41
    V situaci dvou proti dvěma se Brad Marchand po nahrávce Bergerona zamotal do vlastních kliček, čehož využil John Marino.
     
    24:21
    Zpoza obránce pálil z pravého kruhu Dougie Hamilton, Linus Ullmark v poslední chvíli vykopl pravý beton.
     
    24:50
    V permanenci musel být rovněž Mackenzie Blackwood, jehož zaměstnal forhendovou ránou příklepem A. J. Greer, gólman zakročil lapačkou.
     
    25:20
    Hampus Lindholm vyzkoušel od pravého mantinelu křižný pas na Pavla Zachu, kterého na zádech udržel Dougie Hamilton.
     
    25:36
    David Pastrňák útočil na 58. gól v sezóně, avšak propadnutí beka nevyužil, forhendovou střelou i dorážkou ze stejné strany ztroskotal na Blackwoodově levém betonu.
    25:36 Pastrňák v úniku neuspěl ani nadvakrát
     
    26:09
    Icing Devils způsobil nepřesnou přihrávkou Jonas Siegenthaler, Dmitrij Orlov za sebou bez problémů udržel Paláta.
     
    26:35
    Dawson Mercer si trpělivě počkal na puk v pravém kruhu, ale Ullmarka nezaměstnal, Charlie McAvoy střelu zvedl do ochranné sítě.
     
    27:01
    Hampus Lindholm zacouval před Šarangovičem až za vlastní bránu, po pravém mantinelu vzápětí rozehrál na Charlieho Coylea.
     
    27:16
    Český ostrostřelec David Pastrňák se zpoza brány vytočil v pravém kruhu, odkud vypálil ze zápěstí přímo do středu brány, kde byl Blackwood.
     
    27:33
    Na Ďábly čeká premiérová početní převaha, Charlie McAvoy ve střední třetině krosčekem poslal k ledu Milese Wooda.
     
    28:15
    Křižný pas do pravého kruhu obdržel Timo Meier, jemuž ovšem zakončení vůbec nesedlo, puk netrefil čistě.
     
    28:52
    Jack Hughes si potáhl kotouč po levém mantinelu a mezi kruhy nabíjel Nicu Hischierovi, v poslední chvíli pas vystihl Dmitrij Orlov.
     
    29:09
    Od modré vypálil tvrdou ránu Dougie Hamilton. Linus Ullmark ji udržel ve výstroji, vzápětí došlo k menší rozmíšce mezi Jakubem Zbořilem a Nicem Hischierem.
     
    29:40
    Početní převaha hostujícího celku je minulostí. Navrátilec Charlie McAvoy zkusil počkat za obrannou linií, výborně se k němu však stáhl Damon Severson.
     
    30:17
    Za pravým kruhem natáhl ke střele Matt Grzelcyk a Mackenzie Blackwood měl velké štěstí, že střela směřovala přímo do středu brány.
     
    30:41
    Nathan Bastian viděl před bránou úplně volného spoluhráče Michaela McLeoda, nahrávku na jeho osobu zastavil hokejkou Hampus Lindholm.
     
    31:20
    Nahození do útočné třetiny způsobil Jake DeBrusk, načež touš za bránou zastavil Mackenzie Blackwood a rozehrál na Marina.
     
    31:43
    Ve střelecké pozici ještě Dawson Mercer zbytečně hledal Tima Meiera, jehož měl pokrytého český zadák Jakub Zbořil.
     
    32:14
    Icing hostů. Tomáš Tatar přešel do sprintu, ale u kotouče byl skutečně až jako druhý po Charliem McAvoyovi. Vhazování po levici Blackwooda.
     
    32:50
    Nahození Dougieho Hamiltona se neúspěšně pokusil tečovat Jegor Šarangovič, puk proletěl vedle levé tyče domácí svatyně.
     
    33:17
    Mezi kruhy dostal nahrávku Patrice Bergeron, tomu ovšem střela z první vůbec nesedla, skončil na brusli obránce Siegenthalera.
     
    33:33
    Tomáš Nosek vyhrál buly, ale nebylo mu to nic platné, protože Matt Grzelcyk posléze poslal přihrávku mimo jeho dosah.
     
    34:22
    Ofenzivní složku mužstva podpořil John Marino, který nahrával zpoza brány mezi kruhy Tomáši Tatarovi, tomu v poslední chvíli Dmitrij Orlov zdárně zablokoval hokejku.
     
    34:44
    Až mezi kruhy dojel Timo Meier, odkud vyslal svižný projektil ze zápěstí, Linus Ullmark si s ním poradil pravým ramenem.
     
    35:19
    V předbrankovém prostoru si našel volný hrací předmět Tyler Bertuzzi, z důvodu rány vedle pravé tyče však ke dvěma asistencím gól zatím nepřidal.
     
    35:58
    Jake DeBrusk u levého mantinelu odrazil atak dvou konkurentů pasem po mantinelu na Garneta Hathawaye, jemuž nevyšel pokus z velkého úhlu.
     
    36:12
    U pravého mantinelu získal na pukem kontrolu Charlie Coyle a do mezikruží přihrál Tayloru Hallovi, tomu forhendový pokus po ledě nevyšel dle představ.
     
    36:39
    Ryan Graves vypálil dělový projektil z levého kruhu, jenže trefil jenom hokejku spoluhráče Bastiana, jemuž náčiní vypadlo z rukou.
     
    37:18
    Po pravém mantinelu nastartoval své motory Brad Marchand. S hlavou nahoře vyprodukoval křižnou nahrávku na Patrice Bergerona, jehož rána skončila v boční síti.
     
    37:45
    Na druhou stranu hru otočil Nico Hischier. Těsně bráněný Lindholmem propasíroval puk k Palátovi, český útočník mířil příliš vysoko.
     
    38:07
    Úspěšný zákrok pro Linuse Ullmarka, který zmenšil střelecký úhel od levého mantinelu pálicímu Meierovi, kus černé gumy skryl do lapačky.
     
    38:42
    Hra se vrací zpět před domácího gólmana z důvodu zakázaného uvolnění, které způsobil nepřesnou nahrávkou Charlie McAvoy.
     
    39:11
    Tyler Bertuzzi po levém mantinelu nahodil do útočné třetiny. Za bránu vyrazil Mackenzie Blackwood, jenž rozehrál na osamoceného Marina.
     
    39:44
    V závěru druhé třetiny přichází vyloučení do domácích řad. Podruhé na lavici hanby usedl Charlie McAvoy, ten smolně trefil vysokou holí do obličeje Šarangoviče, a protože se ve tváři běloruského útočníka objevila krev, tak se jedná o čtyřminutový trest.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhé dějství zápasu mezi Bostonem a New Jersey branku nepřineslo, domácí tedy zůstávají v těsném náskoku jednoho gólu. Ďáblové měli velkou příležitost k vyrovnání ve 23. minutě, kdy Hughes nadvakrát nevyzrál na Ullmarka a svou dorážkou proti gólmanovi neuspěl ani Šarangovič. Neproměněnou šanci mohl na opačné straně trestat David Pastňák, ale i on nadvakrát ztroskotal na brankáři.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 32 – 20.
     
    Další třetina začne přibližně ve 4:12.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Ve třetí třetině pokračuje přesilová hra New Jersey, která může trvat ještě přes tři minuty, protože McAvoy vyfasoval za úder vysokou holí do obličeje čtyřminutový trest.
     
    40:43
    Hosté mají velký problém se získáním útočné třetině. Nico Hischier nahazoval po levém mantinelu, mezi diváky puk zblokoval Dmitrij Orlov.
     
    41:17
    Tomáši Tatarovi v levém kruhu přeskočil puk přes čepel hole, čehož využil Brandon Carlo k odpalu kotouč do bezpečí.
     
    41:50
    Individuálně se chtěl prosadit Ondřej Palát. Český útočník dobruslil mezi kruhy, odkud střílel přímo do připraveného Ullmarka.
     
    42:15
    Od modré střílel ze zápěstí Jack Hughes. Linus Ullmark znovu v pozoru, kus černé gumy vyhlavičkoval nad branku.
     
    42:47
    Krásně se skrze třemi konkurenty prokličkoval zpět do útočné třetiny Jack Hughes, ale zatím to Ďáblům nebylo nic platné, Hischierovu slabou střelu z levého kruhu kryl gólman bez problémů.
     
    43:11
    Čárový rozhodčí vykázal hru do středního pásma, protože Dougie Hamilton zpracoval hrací předmět až kousek za modrou čárou.
     
    43:33
    Ke gólu málem vedla česko-slovenská spolupráce. Tomáš Tatar vymyslel parádní nahrávku napříč kruhy, Ondřej Palát zprava minul volný prostor u bližší tyče.
     
    43:44
    Domácí okamžitě vystartovali do přečíslení. Charlie Coyle vzal zodpovědnost na sebe, zápěstím mířil z pravého kruhu na přední tyč do Blackwoodovy lapačky.
     
    44:00
    Zápas pokračuje pět na pět. Charlie McAvoy strávil za katrem kompletní čtyři minuty a po návratu se okamžitě zapojuje zpět do hry.
     
    44:44
    David Pastrňák dostal dostatek volného prostoru v pravém kruhu. Forhendová střela mířila na zadní tyčku, kde byl Blackwoodův beton.
     
    45:15
    Mezi kruhy dostal nabito Trent Frederic, ostrou ránu z první Mackenzie Blackwood zvedl vyrážečkou do ochranné sítě.
     
    45:47
    Znovu jsme měli možnost vidět nahrávku na střed, jejímž adresátem byl Charlie Coyle, forhendový pokus se mezi tři tyče nevešel.
     
    46:17
    Další útočnou akci Bruins přerušil svým hvizdem rozhodčí, po nedorozumění mezi Bergeronem a DeBruskem správně odpískal ofsajd.
     
    46:40
    Jakub Zbořil viděl Garneta Hathawaye, avšak nahrávku poslal mimo jeho dosah, proto došlo k odpískání zakázaného uvolnění.
     
    47:23
    Na modré čáře po rychlém zpracování vypálil Damon Severson, dělový forhendový projektil Hampus Lindholm srazil levou bruslí mimo tři tyče.
     
    47:52
    Přečíslení dvou na jednoho úspěchem neskončilo. Jake DeBrusk volil střelu z levého kruhu, Damon Severson ji ztečoval nad břevno.
     
    48:03
    Jesper Bratt se krásně kolem pravého mantinelu protáhl kolem McAvoye, načež se natlačil před bránu, kde napálil pravý Ullmarkův beton, neuspěl ani dorážející Timo Meier.
     
    48:51
    Z ostrého úhlu vyzkoušel pozornost brankáře Tomáš Nosek. Mackenzie Blackwood byl na svém místě, touš schoval pod pravým betonem.
     
    49:28
    Nico Hischier si troufl na dva soupeře. Neuspěl hned proti tomu prvnímu, jímž byl pozičně dobře stojící Dmitrij Orlov.
     
    49:44
    Pěknou kličkou se David Pastrňák zbavil Jonase Siegenthalera, ale Mackenzie Blackwood mu následně zmenšil střelecký úhel, a proto nebylo kudy poslat puk za brankovou čáru.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Třetí třetina zatím probíhá v hodně nezáživném duchu, šancí je pomálu a oba týmy nevyvíjejí nijak zvlášť velkou aktivitu.
     
    50:41
    Taylor Hall od levého mantinelu nahazoval puk na teč. Do nahrávky vložil hokejku Trent Frederic a puk usměrnil vedle levé tyče.
     
    51:26
    Tomáš Nosek vystartoval proti Nicovi Hischierovi, před nímž zvládl poslat puk do středního pásma. Ďáblové tak znovu musí přeskupit řady.
     
    51:49
    Vysokou rychlost nabral po pravém mantinelu Jegor Šarangovič. Jeden na jednoho proti Lindholmovi si nevěřil, zadovkou našel jenom soka Orlova.
     
    52:22
    Jakub Zbořil odpálil touš takovým způsobem, že se nemohlo jednat o zakázané uvolnění, protože k puku dojel Brad Marchand před Hamiltonem.
     
    52:58
    Timo Meier z pravého kruhu přihrával před bránu Nathanu Bastianovi, jehož nepustil k zakončení Garnet Hathaway.
     
    53:25
    Delší dobu se hraje bez přerušení. David Pastrňák protečoval nástřel Lindholma do útočného pásma, Zachu přebruslil John Marino.
     
    53:46
    Dobrou práci odvedl směrem do defenzivy Ryan Graves, když zaklekl proti pokusu Brandona Carla a puk zblokoval pravou nohou.
     
    54:15
    Tlak Bruins pokračuje. Jake DeBrusk nabil do levého kruhu Patrice Bergeronovi. ostrý projektil z první proletěl nad břevnem.
     
    54:51
    Po zisku puku vystartoval do protiútoku Michael McLeod. Střílel od levého mantinelu do brankáře, dorážka Šarangoviče byla nepřesná.
     
    55:24
    Situaci dvou proti dvěma Taylor Hall nevyřešil vůbec dobře. Zvolil zakončení ze zápěstí, kus černé gumy nasměroval o kus vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    55:52
    Ve zmatcích v předbrankovém prostoru Bostonu se nejlépe orientoval Linus Ullmark, jenž si pro hrací předmět sáhl lapačkou.
     
    56:30
    Protože neměl komu nahrát, tak Dawson Mercer jen nahodil po pravém mantinelu do útočného pásma, za vlastní bránou puk sebral nikým neatakovaný A. J. Greer.
     
    56:49
    Domácí hokejisté bleskově otočili dění na útočnou polovinu, odkud Charlie McAvoy nahazoval z pravé strany a Dougie Hamilton puk ztečoval mimo hrací plochu.
     
    57:16
    Tyler Bertuzzi vysoko napadal Johna Marina, ten ale měl velmi dobrý přehled o situaci a pomohl si pasem po mantinelu na Gravese.
     
    57:38
    Jeden proti dvěma vystartoval Patrice Bergeron. Damon Severson počkal, co soupeř vymyslí, pokus zápěstím úspěšně zblokoval do střední třetiny.
     
    58:05
    V útočném pásmu Brad Marchand ostře sestřelil Michaela McLeoda, který se ztěžka sbíral z ledu. Rozhodčí se po krátké debatě rozhodli ponechat střet bez trestu.
     
    58:40
    Přestože hosté ještě nevybojovali útočné pásmo, tak se Ruff rozhodl pro odvolání gólmana, Ďáblové zkouší štěstí v šesti bruslařích.
     
    59:01
    Přes celé hřiště chtěl přidat svůj druhý gól v sezóně brankář Linus Ullmark, ale puk na vyrážečku nenabral dobře a poslal ho o velký kus vedle pravé tyče.
     
    59:57
    Hosté přišli o poslední šanci na vyrovnání nepřesným pasem Mercera. Vylepšit vítězství domácího celku mohl David Pastrňák, který se pěkně obtočil kolem soupeřovy svatyně, ale puk vzápětí poslal jenom do brusle Hischiera.
     
    60:00
    Po závěrečné siréně ještě došlo k potyčce více hráčů, v níž byl nejaktivnější David Pastrňák a rozhodčí proto českému útočníkovi ještě zapsali dvouminutový trest za hrubost.
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepší tým sezóny nepolevuje ani v závěru základní hrací části, Boston na domácí půdě zdolal těsným výsledkem 2:1 houževnaté New Jersey.

    Všechny góly padly během úvodních sedmi minut. Medvědy poslal do dvougólového vedení český útočník Pavel Zacha, hosty vzápětí vrátil na kontakt Jesper Bratt. Ve zbytku střetnutí byly k vidění zajímavé příležitosti, ale jak Ullmark, tak Blackwood své klece zavřeli, hostům k vyrovnání nepomohla ani závěrečná powerplay.

    Svěřenci kouče Cassidyho zvítězili popáté v řadě o jediný gól a na čele tabulky vylepšili náskok na Carolinu na dvacet bodů, New Jersey zůstává třetí o bod za Hurikány.
     
    Utkání přihlíželo 17 850 diváků.
     
    Statistika
    Střely na bránu: 40 – 30 | Přesilová hra: 1/1 – 0/3 | Trestné minuty: 10 – 4

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Linus Ullmark (BOS) – 29 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,7 %, odchytal 60:00
    Mackenzie Blackwood (NJD) – 38 zákroků, 2 OG, úspěšnost 95,0 %, odchytal 58:04

    Česká a slovenská stopa
    Jakub Zbořil (BOS) – 0+0, +1 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 15:28
    Tomáš Nosek (BOS) – 0+0, 0 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 12:46
    David Pastrňák (BOS) – 0+1, 0 účast, 7 střel na bránu, TM 2, čas na ledě 18:17
    Pavel Zacha (BOS) – 2+0, 0 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 17:23
    Ondřej Palát (NJD) – 0+1, 0 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 16:31
    Tomáš Tatar (NJD) – 0+0, 0 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 14:18

    Tři hvězdy utkání
    1. Pavel Zacha (BOS) – 2+0
    2. Linus Ullmark (BOS) – 29 zákroků
    3. Mackenzie Blackwood (NJD) – 38 zákroků (05:08:04)
    Boston porazil New Jersey a zaznamenal 62. vítězství v sezóně

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 2. Zacha (H. Lindholm, Bertuzzi), 5. Zacha (Pastrňák, Bertuzzi) – 7. Bratt (J. Hughes, Palát)


    Boston Bruins: Ullmark (Swayman) – McAvoy (A), Orlov, Carlo, H. Lindholm, Grzelcyk, Zbořil – DeBrusk, Bergeron (C), Marchand (A) – Pastrňák, Zacha, Bertuzzi – Frederic, Coyle, Hall – Hathaway, Nosek, Greer.
    Trenér: Jim Montgomery

    New Jersey Devils: Blackwood (Vaněček) – Hamilton, Bahl, Marino, Graves, Severson, Siegenthaler – Mercer, Hischier (C), Tatar – Bratt, J. Hughes (A), Palát (A) – Šarangovič, J. Boqvist, Meier – Bastian, M. McLeod, Wood.
    Trenér: Lindy Ruff

    Rozhodčí: Dunning, Luxmore – Suchánek, MacPherson

    Diváci: 17 850
    bahis siteleri