Japonsko – Kanada 0:5 (kon.) | Finsko – Švédsko 4:2 (kon.) | USA – Česko cz 6:2 (kon.)
konec
Finsko
4:2 (0:0, 0:2, 4:0)
Švédsko
Neděle 09.04.2023, 17:00 • CAA Centre, Brampton • Mistrovství světa žen • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:34 Ronja SAVOLAINENOVÁ - 4:2
     
    58:34
    Finsko právě vstřelilo branku! Hrdinka zápasu se jmenuje RONJA SAVOLAINENOVÁ! Finská obránkyně na pravém křídle rozkmitala brusle, natlačila se před branku a bleskurychlým přehozením puku z bekhendu na forhend zakončila za beton gólmanky Grahnové. Asistence: Noora Tulusová, Jenni Hiirikoskiová.
     
    54:41
    Vyloučení v týmu Švédsko:
    Annie Silénová – 5 min., vražení na hrazení.
    47:51 Petra NIEMINENOVÁ - 3:2
     
    47:51
    Finsko právě vstřelilo branku! Tak to je obrat jako hrom! Skvěle hrající PETRA NIEMINENOVÁ nabrala puk u pravého mantinelu a posunula se s ním na osu hřiště. Takřka od modré čáry pak své zakončení napasovala přesně mezi ruku a beton Sary Grahnové. Asistence: Julia Liikalaová, Sanni Vanhanenová.
    46:08 Ronja SAVOLAINENOVÁ - 2:2
     
    46:08
    Finsko právě vstřelilo branku! Finky využívají přesilovku a je vyrovnáno! Petra Nieminenová nabrala puk za brankou a narýsovala parádní pas na pravý kruh, odkud RONJA SAVOLAINENOVÁ bez přípravy vymetla šibenici. Asistence: Petra Nieminenová, Noora Tulusová.
     
    45:54
    Vyloučení v týmu Švédsko:
    Linnéa Anderssonová – 2 min., držení.
    43:42 Viivi VAINIKKAOVÁ - 1:2
     
    43:42
    Finsko právě vstřelilo branku! Finky snižují na rozdíl jediné branky a ještě mají dost času na vyrovnání! Rantalová si na modré čáře zpracovala puk a nahodila jej na branku. Do jejího pokusu pak vložila čepel VIIVI VAINIKKAOVÁ, jejíž přičiněním kotouč zapadl za gólmančina záda. Asistence: Sanni Rantalaová, Noora Tulusová.
    38:59 Mira JUNGÄKEROVÁ - 0:2
     
    38:59
    Švédsko právě vstřelilo branku! Tre Kronor využívají přesilovku a na konci druhé periody odskakují do vedení 0:2. MIRA JUNGÄKEROVÁ se s pukem posunula na levý kruh a svoji střelu napasovala přesně k bližní tyči. Asistence: Anna Kjellbinová, Lisa Johanssonová.
     
    37:42
    Vyloučení v týmu Finsko:
    Emmi Rakkolainenová – 2 min., podrážení.
     
    34:13
    Sofie Lundinová zpoza branky perfektně našla ve slotu čepel Raskové. Ta ale zakončovala bekhendem a Anni Keisalaová si s jejím pokusem poradila.
     
    29:14
    Vyloučení v týmu Švédsko:
    Josefine Holmgrenová – 2 min., hrubost.
     
    26:26
    Vyloučení v týmu Švédsko:
    Hanna Thuviková – 2 min., nedovolený zásah tělem (ženy).
    21:08 Hanna THUVIKOVÁ - 0:1
     
    21:08
    Švédsko právě vstřelilo branku! Švédky do druhé periody vlétly jako uragán a jsou odměněny úvodní brankou! Sara Hjalmarssonová střílela z osy hřiště přes obránkyni a její zblokovaný pokus propadl před branku na HANNU THUVIKOVOU, která z bezprostřední blízkosti doklepla do sítě. Asistence: Sara Hjalmarssonová.
     
    19:29
    Viivi Vainikkaová dostala od Tulusové, která se v útočném pásmu nádherně uvolnila, nabito na hranu brankoviště. Z jasné pozice ale naprala puk jen do betonů!
     
    17:02
    Vyloučení v týmu Finsko:
    Kiira Yrjänenová – 2 min., hákování.
     
    12:21
    Střelu Vesaové z ostrého úhlu vyrazila Sara Grahnová jen na Nylundovou, která zakončovala ze slotu. Švédská gólmanka ale obrovskou šanci vychytala ramenem.
     
    10:36
    Velká šance Švédek! Anni Keisalaová vychytala přečíslení, puk ale vyrazila jen před sebe a z gólové pozice tak mohla zakončovat z druhé vlny najíždějící Josefine Holmgrenová. Té stačilo puk nasměrovat k jedné z tyček, brankovou konstrukci ale trestuhodně minula.
     
    08:26
    Přečíslení dvou proti jedné vyřešila dobře rozjetá Noora Tulusová střelou, její projektil z pravého kruhu se pak od zadního mantinelu dostal až do ochranné sítě.
     
    05:32
    Noora Tulusová z pravého mantinelu vyslala výborný pas mezi kruhy, kde byla nikým nehlídaná Sanni Rantalaová, její rána z gólové pozice mířila jen těsně mimo.
    Marken.cz

    Jakub Ruč

    Branky a nahrávky: 44. Vainikkaová (Rantalaová, Tulusová), 47. Savolainenová (Nieminenová, Tulusová), 48. Nieminenová (Liikalaová, Vanhanenová), 59. Savolainenová (Tulusová, Hiirikoskiová) – 22. Thuviková (Hjalmarssonová), 39. Jungäkerová (Kjellbinová, Lis. Johanssonová)


    Finsko: Keisalaová (Aholaová) – Hiirikoskiová (C), Laitinenová, Savolainenová, Rantalaová, Karjalainenová, Parkkonenová, Lindstedtová – Vainikkaová, Tulusová (A), Yrjänenová – Liikalaová, Vanhanenová, Nieminenová (A) – Sundelinová, Nylundová, Vesaová – Antti-Roiková, Rakkolainenová, Montonenová – Havanaová.
    Trenér: Juuso Toivola

    Švédsko: Grahnová (Söderbergová) – Jungäkerová, Nylén-Perssonová (A), Silénová, Kjellbinová (C), Holmgrenová, Anderssonová – Ljungblomová, Olssonová, Svenssonová – Lis. Johanssonová, Hjalmarssonová, Thuviková – Lundinová, Blomová, Rasková – Carlssonová (A), Hedqvistová, Wikner-Zienkiewiczová – Bouvengová.
    Trenér: Ulf Lundberg

    Rozhodčí: Dewarová, Rapinová – Greenenová, Smetková
    bahis siteleri