Kanada – USA 4:3 (2:1 po s.n.) | Maďarsko – Německo 1:2 (kon.) | Švédsko – Francie 8:2 (kon.)
konec
Maďarsko
1:2 (0:2, 1:0, 0:0)
Německo
Úterý 11.04.2023, 17:00 • CAA Centre, Brampton • Mistrovství světa žen • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je hotovo, Maďarky byly ve třetí třetině jednoznačně lepší a hnaly se za vyrovnáním. Němky už ale hlavně hluboko bránily a svůj chudý jednobrankový náskok udržely. Maďarky na turnaji končí, elitní skupinu ale udržely, takže se nedá mluvit o neúspěchu. (19:15:56)
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Alexandra Huszaková dostala přes osu hřiště nabito před úplně prázdnou branku, nezakončila ale z první, takže dala gólmance dostatek času pro přesun.
     
    59:30
    Franciska Kiss-Simonová se rozpřáhla na modré čáře a po ledě vypálila úplně mimo.
     
    59:06
    Oddechový čas pro tým Maďarsko.
     
    59:06
    Fanni Gasparicsová dělala s pukem hlouposti před modrou, se kterými nepočítaly její spoluhráčky, ty tak vystavila do postavení mimo hru.
     
    58:17
    Němkám se s přispěním maďarské teče podařilo vyhodit přes všechny čáry, nejedná se tedy ani o postavení mimo hru.
     
    57:34
    Aniko Nemethová je na střídačce, Maďarky to zkoušejí v šesti!
     
    57:24
    Eniko Tóthová dostala nabito na modrou čáru a okamžitě střílela, před branku se ale nepostavila žádná z Maďarek, takže gólmanka v klidu zasáhla.
     
    56:34
    Až nyní zakončila zámek střelou od modré čáry Daria Gleissnerová, nicméně její padáček skončil v náruči Nemethové.
     
    56:09
    Němky jsou usazeny v útočném pásmu, nicméně do střely se ze zištných důvodů nikterak neženou.
     
    55:32
    Maďarský útok zastavuje ofsajd, pokračovat se bude po krátké úpravě ledu.
     
    54:58
    Bernadette Karpfová zastavila na útočné modré špatnou rozehrávku Maďarek a natáhla si puk za branku. Odtamtud ale do slotu přihrála nepřesně.
     
    52:57
    Fanni Gasparicsová byla skvěle rozjetá a dostala se do samostatného úniku, který zakončila bekhendovým blafákem. Sandra Abstreiterová se ale neskutečně roztáhla a gólu zabránila!
     
    51:54
    Daria Gleissnerová se na modré čáře snažila chytit přihrávku zpoza branky, ta jí ale proskočila pod bruslemi, takže Němky musejí ven z útočné třetiny.
     
    51:08
    Nahození Cariny Strobelové se v těsné blízkosti branky pokusila tečovat Theresa Wagnerová, která ale promáchla, takže projektil proletěl mimo.
     
    50:36
    Zsofia Pazmandiová po pravé straně překonala modrou čáru a pokusila se o stahovačku, která jí ale vůbec nevyšla.
     
    48:28
    Lotti Odnogaová měla napřaženo na pravém kruhu, kde se z první opřela do prudké přihrávky přes osu. Proti její dobré střele se ale Sandra Abstreiterová stihla přesunout.
     
    46:55
    Celina Haiderová vylovila puk z rohu a po mantinelu si popojela blíže k modré čáře. Její střela z otočky ale branku vysoko přeletěla.
     
    46:05
    Maďarky zakládají útoky o sto šest, ale Němky už se snaží hlavně hluboko bránit modrou čáru a držet své jednobrankové vedení.
     
    44:53
    Hayley Williamsová si z levé strany najela na osu hřiště a z mezikruží vystřelila. Trefila ale jen blokující protihráčku.
     
    42:53
    Mira Seregelyová se na levém křídle ve velké rychlosti prohazovačkou zbavila protihráčky, puk ale dojela až za brankou, odkud se góly nedávají.
     
    42:01
    Regina Metzlerová dostala obrovskou porci prostoru na levém kruhu, který přetavila ve střelu, ta ale směřovala přesně do míst, kde stála připravená Sandra Abstreiterová.
     
    40:25
    Emma Kreiszová se dostala do přečíslení dvou proti jedné, které vyřešila střílenou přihrávkou na zadní tyč, kterou ale její spoluhráčka trefit nedokázala.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ve druhé třetině se obraz hry diametrálně změnil. Maďarky přidaly a najednou jich byl plný led, hned zkraje za to byly odměněny kontaktním gólem. Žádný další už ale nepadl, do šaten se tak jde za stavu 1:2.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:42.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:22
    Regina Metzlerová se efektně proháčkovala do mezikruží, kde už ale neměla dostatek sil na střelu. Tu vykonala takřka v pádu, takže si s ní Sandra Abstreiterová v klidu poradila.
     
    38:07
    Eniko Tóthová vyslala od vlastní branky dlouhou žabičku až na útočnou modrou, kterou ale zkonfiskovaly Němky.
     
    36:41
    Laura Klugeová znovu v přečíslení našla Sonju Weidenfelderovou, která dnes už podruhé selhala v jednoznačně gólové situaci!
     
    35:38
    Německo v plném počtu.
     
    35:15
    Teď už to Alexandra Huszaková zkusila z levé strany sama, Sandra Abstreiterová jí ale dostatečně zmenšila střelecký úhel.
     
    34:55
    Lotti Odnogaová dostala od Huszakové křižný pas na pravý kruh, který přetavila ve střelu z první, ta ale nezamířila mezi tři tyče.
     
    34:18
    Fanni Gasparicsová nabrala puk u levého mantinelu a najela si mezi kruhy, odkud zamířila mezi betony, které ale Sandra Abstreiterová včas secvakla.
     
    33:38
    Vyloučení v týmu Německo:
    Daria Gleissnerová – 2 min., vražení na hrazení.
     
    33:22
    Reka Dabasiová zkusila z levé strany vyslat střílený pas na hranu brankoviště, který ale nikdo netrefil a puk se tak zastavil až o zadní mantinel.
     
    32:47
    Mira Seregelyová musela ve středním pásmu dlouho čekat, až její spoluhráčky opustí útočnou třetinu, takže nakonec jen nahodila puk a vydala se střídat.
     
    31:42
    Němky jsou nyní pevně usazeny v útočném pásmu, kde hledají prostor pro finální přihrávku.
     
    30:06
    Zsofia Pazmandiová si pokryla puk tělem a obkroužila branku. Nakonec střílela z levého kruhu a v německém brankovišti nadělala pořádnou paseku. Žádná z Maďarek ale nedokázala vyražený puk dorazit.
     
    28:22
    Německo v plném počtu.
     
    28:15
    Fanni Gasparicsová po křižném pasu na levý kruh nepálila z první, její rána na bližší tyč ale přesto vypadala nebezpečně. Sandra Abstreiterová však všechny skulinky utěsnila.
     
    27:36
    Franciska Kiss-Simonová to z pravého mantinelu zkusila bez přípravy, její rána ale po hrazení vyletěla ven z útočného pásma.
     
    26:48
    Na levé straně se uvolnila Alexandra Huszaková, která dostala křižný pas. S mohutným nápřahem ale trefila jen blokující protihráčku.
     
    26:22
    Vyloučení v týmu Německo:
    Anne Bartschová – 2 min., podrážení.
     
    25:56
    Fanni Gasparicsová si na pravé straně výborně pokryla puk tělem a natlačila se do zakončení. Její střela z ostrého úhlu ale mířila mimo.
     
    25:04
    Hayley Williamsová zkusila ihned po překonání modré čáry vystřelit. S tímto pozdravem ale nemohla mít Sandra Abstreiterová žádný problém.
     
    24:15
    Laura Klugeová skvěle vyřešila přečíslení dvě na jednu, když naservírovala puk Sonji Weidenfelderové, která ale před prázdnou brankou netrefila puk ideálně!
     
    23:30
    Alexandra Huszaková dnes skutečně nemá svůj den. Znovu se snažila sama prokličkovat středním pásmem a znovu ztratila puk.
     
    22:28
    Lara Stroblová se dostala k puku ve středním pásmu a bekhendem jej chtěla prodloužit dál. Učinila tak ale nepřesně, takže její pas připadl do německé moci.
    20:49 Reka DABASIOVÁ - 1:2
     
    20:49
    Maďarsko právě vstřelilo branku! Maďarky do druhé třetiny vstoupily velmi aktivně a hned byly odměněny gólem! Nenápadné nahození od modré čáry tečovala REKA DABASIOVÁ, jejíž přičiněním puk projel mimo dosah brankářky Abstreiterové. Asistence: Lotti Odnogaová.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Skóre po první třetině zatím plně odpovídá průběhu. Němky jsou lepší a mají více ze hry, velká část prvních dvaceti minut se odehrávala v jejich útočném pásmu. Maďarky se zatím na turnaji prezentovaly velmi dobře, nicméně dnes jejich výkon výrazně zaostává.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:56.
     
    20:00
    První třetina skončila.
    19:26 Nicola EISENSCHMIDOVÁ - 0:2
     
    19:26
    Německo právě vstřelilo branku! V samém závěru prvního dějství odskakují Němky do dvoubrankového vedení. Zpoza brány přišla do slotu skákavá přihrávka, kterou ze vzduchu do klece trefila důrazná NICOLA EISENSCHMIDOVÁ. Asistence: Franziska Feldmeierová.
     
    18:06
    Luisa Welckeová dostala obrovskou porci prostoru na pravé straně a takřka osamocená se řítila na branku. Její střelu na zadní tyč ale vytáhla Aniko Nemethová.
     
    17:11
    Eniko Tóthová se pokusila využít zakrytého výhledu gólmanky a přes změť těl nahodila od modré. Sandra Abstreiterová si ale puk našla.
     
    16:22
    V tlačenici za maďarskou klecí ztratila rozhodčí kotouč z dohledu a přerušila hru. Pokračovat se bude po krátké úpravě ledu.
     
    15:38
    Maďarky mají zatím velký problém byť jen se zavezením puku do útočného pásma, natož aby se v něm usadily.
     
    14:33
    Fanni Gasparicsová ukázala neskutečně rychlé ruce, když se v útočném pásmu zbavila dvou soupeřek a z mezikruží střílela. Zamířila ale přesně do míst, kde stála Sandra Abstreiterová.
     
    14:03
    Maďarská přesilovka začíná úspěšným vyhození Němek.
     
    13:54
    Vyloučení v týmu Německo:
    Nina Christofová – 2 min., podrážení.
     
    13:01
    Katarina Jobst-Smithová dostala křižnou přihrávku na pravý kruh, kde to měla přes ruku a musela puk dlouho zpracovávat. Navíc její projektil nemířil mezi tři tyče.
     
    11:30
    Eniko Tóthová zastavila na levém kruhu špatnou rozehrávku a puk okamžitě poslala na branku. Sandra Abstreiterová ale včas secvakla betony.
    10:34 Ronja HARKOVÁ - 0:1
     
    10:34
    Německo právě vstřelilo branku! Německý gól byl dlouho na spadnutí a nyní už Němky vedou. Dlouhý tlak zakončila RONJA HARKOVÁ, která si nabrala puk na modré a střelou na zadní tyč překonala Nemethovou. Velký podíl na této trefě má i Franziska Feldmeierová, jež maďarské gólmance dokonale zakryla výhled. Asistence: Marie Delarbreová, Katarina Jobst-Smithová.
     
    10:06
    Aniko Nemethová zlikvidovala rychlý německý útok, po němž se za brankou strhla menší potyčka. Vylučovat se ale patrně nebude.
     
    09:18
    Němky teď mají více ze hry. O další střelu se postarala Laura Klugeová, která z levého kruhu střílela podél nohou jedné z obránkyň. Aniko Nemethová ale znovu úspěšně zasáhla.
     
    08:38
    Střelu Harkové Aniko Nemethová pouze vyrazila ze slotu ale žádná z Němek nedokázala skákavý puk dorazit zpět na branku.
     
    08:16
    Nicola Eisenschmidová vylovila puk z tlačenice v rohu a poslala jej na modrou, odkud pálila Franziska Feldmeierová, našla ale jen lapačku maďarské brankářky.
     
    07:38
    Lotti Odnogaová si na modré čáře našla prostor pro střelu a poslala puk směr brána přičiněním jedné z německých čepelí ale její pokus skončil v ochranné síti.
     
    07:20
    Fanni Gasparicsová si jako buldok najel do útočného pásma a strhla směr jízdy na pravý kruh, odkud vypálila. Její projektil ale jedna z německých holí tečovala mimo.
     
    06:05
    Aniko Nemethová si všimla skákavého puku ve svém brankovišti a stihla jej přikrýt ještě před dotírající Nicolou Eisenschmidovou. Vhazovat se bude po levé ruce maďarské gólmanky.
     
    05:16
    Nina Christofová se snažila zpoza brány přihrát na brankoviště. Její tečovaný puk pak na brankoviště skutečně přiletěl, nicméně jen jím proskákal.
     
    04:23
    Daria Gleissnerová napřáhla na pravém kruhu a s přispěním gólmanky Nemethové trefila horní tyč!
     
    03:27
    Katarina Jobst-Smithová se od modré čáry posunula poblíž brance a přes několik těl dostala puk na branku. Aniko Nemethová ale i přes zakrytý výhled dokázala zasáhnout.
     
    02:41
    Maďarská první formace se ve vlastním obranném pásmu dostala pod tlak, takže ihned po ukořistění kotouče vyhodila obloučkem do středního pásma.
     
    01:16
    Nyní přišla střela z levé strany, o kterou se postarala Laura Klugeová. Ta trefila jen blok, k ohrožení branky ale nedošlo ani z následného závaru na hraně brankoviště.
     
    00:18
    Němky na první střelu nepotřebovaly příliš mnoho času. Nicola Eisenschmidová si z pravého mantinelu sjela na kruh a protáhla gólmanku střelou na zadní tyč.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Maďarsko: A. Nemethová (Reveszová) – B. Nemethová, Odnogaová, Kneeová, Bakerová, Kiss-Simonová (A), Tóthová, Faggyasová – Gasparicsová (C), Kreiszová, Seregelyová – Dabasiová (A), Huszaková, Jokai-Szilagyiová – Pazmandiová, Williamsová, Metzlerová – Stroblová, Horvath, Ronaiová – Szamosfalviová.
    Trenér: Pat Cortina

    Německo: Abstreiterová (Mayová) – Strobelová, Gleissnerová (C), Harková, Jobst-Smithová, Strompfová, Botthofová, Schaffrathová – Feldmeierová, Delarbreová, N. Eisenschmidová – Weidenfelderová, Klugeová (A), Lu. Welckeová – Wagnerová, Karpfová (A), Haiderová – Voigtová, Bartschová, Christofová – Schieferová.
    Trenér: Thomas Schadler

    Rozhodčí: Neary, Rapin – Greenen, Smetková.
     
    Krásné úterní odpoledne z kanadského Bramptonu!

    Dnes jsou na pořadu dne tři zápasy, ve kterých se rozhodne o dvojicích pro čtvrtfinále. Než přijde na řadu souboj Češek, tak společně zaměříme na zápas Maďarska proti Německu.

    Maďarky do turnaje vkročily pravou nohou, na úvod porazily Francouzky 4:2, avšak poté přišly dvě porážky od severských zemí. Nejprve nad jejich síly byly Švédky, kterým podlehly 2:6 a poté i Finky, které potvrdily svou suverenitu na turnaji a vyhrály jednoznačně 5:0.

    Německé reprezentantky zahájily světový šampionát zápasem proti Švédsku a stejně jak Maďarky jim podlehly 2:6. S Finkami to byl již vyrovnanější utkání, přesto žádný bod nezískaly, prohrály 0:3. Na třetí pokus to nicméně již vyšlo a v dramatické zápase přetlačily Francouzky, čímž do tabulky získaly ohromně cenné tři body.

    Dámy a pánové zápas začíná úderem páté hodiny českého času a u onlajn přenosu vás srdečně vítáme.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
    Marken.cz

    Jakub Ruč

    Branky a nahrávky: 21. Dabasiová (Odnogaová) – 11. Harková (Delarbreová, Jobst-Smithová), 20. N. Eisenschmidová (Feldmeierová)


    Maďarsko: A. Nemethová (Reveszová) – B. Nemethová, Odnogaová, Kneeová, Bakerová, Kiss-Simonová (A), Tóthová, Faggyasová – Gasparicsová (C), Kreiszová, Seregelyová – Dabasiová (A), Huszaková, Jokai-Szilagyiová – Pazmandiová, Williamsová, Metzlerová – Stroblová, Horvath, Ronaiová – Szamosfalviová.
    Trenér: Pat Cortina

    Německo: Abstreiterová (Mayová) – Strobelová, Gleissnerová (C), Harková, Jobst-Smithová, Strompfová, Botthofová, Schaffrathová – Feldmeierová, Delarbreová, N. Eisenschmidová – Weidenfelderová, Klugeová (A), Lu. Welckeová – Wagnerová, Karpfová (A), Haiderová – Voigtová, Bartschová, Christofová – Schieferová.
    Trenér: Thomas Schadler

    Rozhodčí: Neary, Rapin – Greenen, Smetková
    bahis siteleri