Švýcarsko – Slovensko 6:4 (kon.) | Česko – Finsko 1:2 (kon.)
konec
Švýcarsko
6:4 (1:1, 3:2, 2:1)
Slovensko
Čtvrtek 13.04.2023, 14:30 • ICE ARENA Plzeň • Turnaj pěti (U17)
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    Úvodní sestavy:

    Švýcarsko: Hrdina (Neuenschwander) – Geisser, Kurt (C), Guignard, Sansonnens, Blessing, Meier, Johnson, Toller – Wehrli, Mottard, Forget, Bosson (A), Tarchini, Cattin, Ponzetto, Keller, Grimm, Giger, Grossniklaus (A), Wey.
    Trenér: Patrik Schöl

    Slovensko: Rafaj (Pohanka) – Kupec (C), Radivojevič, Petras, Šlank, Harvánek, Fabuš, Bajza, Húževka, Tomašec, Maruna (A), Liščinský, Zálešák (A), Semančík, Tomík, Chovan, Šatan, Bohoš, Hazala, Prokopovič, Liška.
    Trenér: Rastislav Palov

    Rozhodčí: Mejzlík – Juránek, Baxa.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Utkání mezi Švýcarskem a Slovenskem odstartovalo! Úvodní buly dopadlo lépe pro hokejisty v červených dresech, jimž se první útok nevydařil.
     
    00:41
    Se stříleným nahozením před bránu si věděl rady Richard Rafaj, jenž si vyrážečkou stáhl kus černé gumy pro sebe.
     
    01:32
    Zaútočili i Slováci. Jmenovitě Ondrej Maruna, jenž nahazoval od pravého mantinelu, cílové zařízení ovšem výrazně minul.
     
    01:45
    Situaci dvou proti dvěma švýcarská reprezentace nevyřešila vůbec dobře, Nils Wehrli si neporadil s nahrávkou Nolana Gattina.
     
    02:00
    Ze středu vyprodukoval zajímavou ránu ze zápěstí Loris Wey a Richard Rafaj měl velké štěstí, že kotouč zamířil nad břevno.
     
    02:39
    První přesilovou hru si zahraje slovenská sedmnáctka, v útočné třetině se provinil podrážením útočník Jordan Forget.
     
    03:23
    Palovově družině se nedaří usadit v útočném pásmu, soupeři se podařilo úspěšně vyhodit dokonce třikrát v krátkém časovém sledu.
     
    03:58
    Na teč nahazoval od modré čáry Samuel Kupec, tečující Bruno Bajza nasměroval hrací předmět jen těsně vedle levé tyčky.
     
    04:18
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Početní převaha využita, naši východní sousedé se ujímají vedení! Sražená střela Hazaly z pravé strany se odrazila na hokejku JÁNA CHOVANA, jenž s přehledem usměrnil puk za záda bezmocného gólmana. Asistence: Tomáš Šlank a Tobias Tomík.
    04:18 Ján CHOVAN - 0:1
     
    05:31
    Ihned po buly vypálil Andrej Fabuš. Janosch Hrdina byl na svém místě a kus černé gumy vykopl pravým betonem do rohu kluziště.
     
    05:57
    Do protiútoku vystartoval Cyril Keller. Věřil si jeden na jednoho, proti Maximu Petrasovi ovšem neuspěl, takže hraje Slovensko.
     
    06:28
    Přečíslení dvou na jednoho řešil Simon Semančík individuálně. Dojel do levého kruhu a ze zápěstí mířil nepřesně.
     
    06:59
    Z ostrého úhlu nahazoval Ondrej Maruna. Pozorný Janosch Hrdina nastavil lapačku a puk do ní bez větších problémů uschoval.
     
    07:30
    Za dlouhou nahrávkou Luky Radivojeviče startoval Andrej Tomašec, jemuž ale těžké zpracování nevyšlo, jenom protečoval do útočné třetiny.
     
    07:57
    Protože se mu nedostalo podpory od spoluhráčů, tak Lenny Geiger jenom nahodil po levém mantinelu za bránu soupeře. Oba celky střídají.
     
    08:29
    Nolan Cattin po levém mantinelu propasíroval puk na hokejku Niklase Blessinga, ostrý projektil prosvištěl nad břevnem.
     
    08:50
    Tlak švýcarské sedmnáctky pokračuje. Joel Grossniklaus vystřelil zápěstím přes konkurenta, Maxim Petras zaznamenal úspěšný blok pravou nohou.
     
    09:06
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Vyrovnáno! Po vyhraném švýcarském vhazování Meier od modré posunul puk bekhendem do levého kruhu na PAULA MOTTARDA, za jehož křižnou střelou po ledě Rafaj natahoval beton bez úspěchu. Asistence: Gian Meier.
    09:06 Paul MOTTARD - 1:1
     
    09:28
    Reprezentace ze "země helvétského kříže" má možnost strhnout vedení na svou stranu v přesilovce, menší dvouminutový trest za sekání vyfasoval Alex Miroslav Zálešák.
     
    10:13
    Jakub Harvánek správně odhadl, že Gian Meier bude nahrát mezi kruhy Paulu Mottardovi, pas vystihl a středem vyhodil do bezpečí.
     
    10:52
    Netrvalo dlouho a Švýcarsko najelo zpět do útočné třetiny, po chvilkové kombinaci vyslal ostrý projektil od modré na bránu Nolan Cattin.
     
    11:13
    Do přehuštěného prostoru nahazoval Joel Kurt. Kapitán se mezi střelce nezapsal, protože Richard Rafaj na touš od počátku dobře viděl a uschoval jej v lapačce.
     
    11:49
    Joel Grossniklaus na malém prostoru dokázal udělat bekhendový blafák, ale za bankovou čáru puk neprocpal, ztroskotal na levém brankářově betonu.
     
    12:06
    Další početní převaha pro Švýcarsko. Na lavici hanby nespokojeně odjel Tomáš Šlank, důvodem byl jeho krosček v předbrankovém prostoru.
     
    12:40
    Nadvakrát, ale přece dokázal Lenny Giger vypálit, připravený gólman Richard Rafaj schoval kus černé gumy ve své výstroji.
     
    13:12
    S nahozením od levého mantinelu si slovenská obrana věděla rady, Jakub Harvánek ztečoval hrací předmět mimo tři tyče.
     
    13:27
    Tak pozor, Slováci jdou do tří! Na vině je přečin Jakuba Harvánka, který vyhodil mimo hrací plochu bez doteku tvrzeného skla, takže dostal trest za zdržování hry.
     
    14:10
    Proti třem Švýcarsko neuspělo, pokračuje tradiční přesilovka. Zpoza pravého kruhu střílel Nils Wehrli, Rafaj včas srazil betony k sobě.
     
    14:55
    Pravou stranou vrátil Švýcarsko do útočné třetiny Noé Tarchini. Bekhendem potom posílal kotouč do brankoviště, kde kraloval Maxim Petras.
     
    15:30
    Slovensko v plném počtu. Zvládlo těžké okamžiky ve třech i následně ve čtyřech, což jim určitě může dát velkou psychickou vzpruhu.
     
    15:49
    Loris Wey vyřadil ze hry osobního strážce, načež si věřil i na Luku Radivojeviče, na něj už kličkou na střed neuspěl.
     
    16:12
    Tlak Schöbovy družiny pokračuje. Jordan Forget nabil na modrou čáru Joelu Kurtovi, jeho dělovka proletěla vysoko nad horní tyčkou.
     
    16:41
    Richard Rafaj si na nedostatek práce rozhodně stěžovat nemůže. Nyní řešil nebezpečí v podobě nahození od pravého mantinelu, touš schoval mezi betony.
     
    17:20
    Na útočné modré dostal moře volného času Niklas Blessing, avšak zachoval se zbrkle, tvrdou střelu z první usměrnil vysoko nad břevno.
     
    17:44
    Dobrou práci odvedl směrem do defenzivy Basile Sansonnens. Zachytil pohyb Jána Chovana a jeho střelu zápěstím zblokoval levou bruslí.
     
    18:12
    Slováci vystartovali ve třech proti dvěma. Andrej Tomašec volil křižnou nahrávku na Alexa Miroslava Zálešáka, trefil nataženou hokejku Meiera.
     
    18:45
    Tomáš Šlank udržel pro naše východní sousedy útočnou třetinu, a dokonce si našel prostor i pro ránu zápěstím, kterou Hrdina kryl pravým betonem.
     
    19:08
    Noé Tarchini si byl moc dobře vědom, že proti přesile nemá moc šancí na úspěch. Nicméně zabojoval srdnatě, byť ho nakonec obral Samuel Kupec.
     
    19:49
    Slovenští junioři ještě dokázali způsobit rozruch před švýcarskou svatyní, ve změti hokejek puk zvládl odpálit mimo bezprostřední nebezpečí Alessio Guignard.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dějství zápasu mezi sedmnáctkami Švýcarska a Slovenska přineslo dvě branky, po jedné na každé straně. Vedení na svou stranu strhli v 5. minutě naši východní sousedé v přesilovce zásluhou Jána Chovana, aktuální podobu výsledku stanovil v 10. minutě Paul Mottard přízemním křižným projektilem z levého kruhu.
     
    Další třetina začne přibližně v 15:16.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Prostřední dvacetiminutovka je v plném proudu, tak pojďme na ni! Po buly vystartovali do útoku Švýcaři, Mattia Grimm kličkou nevyzrál na Ondreje Marunu.
     
    20:49
    Skvělou práci odvedl Alessio Guignard. Vystoupil proti Jánu Chovanovi, jemuž ukázkovým způsobem vypíchl hrací předmět z pod hole.
     
    21:14
    Netrvalo dlouho a hráči v červených dresech obsadili útočné pásmo. Nakonec nahazoval David Bosson, ale jenom do brankového oblouku.
     
    21:40
    Zakázané uvolnění slovenského mužstva způsobil ostrou nahrávkou Luka Radivojevič, Michal Liščinský za ní natahoval hokejku marně.
     
    22:22
    Ofsajd Slovenska. Richard Hazala neprotestoval, vědom si faktu, že puk skutečně přebíral až za útočnou modrou čárou.
     
    22:54
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Obrat dokonán, Švýcarsko je poprvé v zápase o krok napřed! Johnson nahrál na levou stranu Kellerovi, jenž celou akci vyšperkoval křižným pasem na YANNIKA PONZETTA, na něj již čekala snadná práce. Asistence: Cyril Keller a Ludvig Johnson.
    22:54 Yannik PONZETTO - 2:1
     
    23:34
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Lenny Giger. Volil bekhendové nahození z pravého kruhu, puk se vznesl vysoko nad břevno.
     
    24:11
    Mezi dvojící protihráčů prosvištěl jako vítr Alex Miroslav Zálešák, jenže puk dojel až za bránou soupeře, odkud nic zajímavého nevymyslel.
     
    24:48
    Do plných vyrazil Andrej Tomašec. Nejprve úspěšně projel mezi dvojicí protihráčů, vzápětí neuspěl kličkou k pravému mantinelu na Geissera.
     
    25:16
    Individuální akci završil Ludvig Johnson ostrým forhendovým pokusem z pravé strany, vzdálenější tyč minul o pořádný kus.
     
    25:59
    Richard Rafaj výborně zmenšil střelecký úhel Brunovi Bajzovi, křižné zakončení směřující k pravé tyčce vyrazil betonem.
     
    26:17
    Z poměrně velkého úhlu vyslal forhendovou střelu Simon Semančík, tečující Tobias Tomík nedokázal touš nasměrovat mezi tři tyče.
     
    26:50
    Souboj ve středním pásmu pro Švýcarsko. Jmenovitě uspěl Noé Tarchini, ten bez větších problémů přetlačil Pavola Prokopoviče.
     
    27:05
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Schöbova družina odskakuje na rozdíl dvou branek! Wey zkontroloval situaci, aby nakonec nabil mezi kruhy JOELU GROSSNIKLAUSOVI, za ránou do levého víka Rafaj neměl nárok svou lapačkou dosáhnout. Asistence: Loris Wey a Niklas Blessing.
    27:05 Joel GROSSNIKLAUS - 3:1
     
    28:13
    Samuel Húževka musel vyrazit proti dvojici soupeřů. Ponzetta tělem odmítl, kličkou mezi kruhy si však nepřišel na Joela Kurta.
     
    28:42
    Po delší době měl práci Janosch Hrdina. Poradil si brilantně, slabé nahození od modré čáry schoval v prostoru mezi betony.
     
    29:11
    Forhendové nahození po levém mantinelu vyprodukoval Pavol Prokopovič, před adresáta Ondreje Marunu se natlačil Ben Toller.
     
    29:37
    Slováci mohou snížit manko v početní převaze, u levého mantinelu v obranné třetině fauloval kolenem útočník Mattia Grimm.
     
    30:18
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slovenská sedmnáctka podruhé skóruje v přesilovce a rázem je znovu na kontakt! Tomašecova křižná nahrávka doputovala k Marunovi a ten vrátil puk zpátky doleva na hokejku ANDREJE TOMAŠECE, forvard pohotovou bekhendovou střelou trefil odkrytou část brány, dezorientovaný Hrdina byl zcela mimo pozici. Asistence: Ondrej Maruna a Luka Radivojevič.
    30:18 Andrej TOMAŠEC - 3:2
     
    31:23
    Tomáš Šlank hrál pod velkým tlakem, ale poradil si v rámci možností, po levém mantinelu vyhodil hrací předmět do středního pásma.
     
    31:59
    Další švýcarský útok rovněž nebyl povedený. Joel Grossniklaus vyslal prudkou forhendovou přihrávku, kterou Niklas Blessing nezpracoval.
     
    32:30
    Spoluhráčům vypomohl s rozehrávkou Richard Rafaj, po zkontrolování situace oslovil po pravém mantinelu Bruna Bajzu.
     
    32:44
    Samostatně si věřil Miroslav Šatan. Po levém mantinelu nabral vysokou rychlost, narazil ale na ukázkový hit Paula Mottarda.
     
    33:08
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Ztráta dvou branek je minulostí, týmy jsou znovu na stejné úrovni! Parádně zabojoval Hazala, když v pádu zvládl posunout puk na střed SIMONU SEMANČÍKOVI, následná střela po ledě prošla Hrdinovi za brankovou čáru mezi betony. Asistence: Richard Hazala a Martin Rudolf Liška.
    33:08 Simon SEMANČÍK - 3:3
     
    34:28
    S vysokým obloučkem Joela Grossniklause ještě ze středního pásma si hravě poradil Richard Rafaj, puk bezpečně skryl v lapačce.
     
    34:57
    Po levém mantinelu se rozjel Mattia Grimm. Tělem odmítl Alexe Miroslava Zálešáka, načež neuspěl proti dobře pozičně stojícímu Jakubu Harvánkovi.
     
    35:19
    Nahozením od levého mantinelu se prezentoval Tobias Tomík. Janosch Hrdina byl na svém místě, kus černé gumy podržel ve výstroji.
     
    35:57
    Sám proti dvěma Samuel Kupec neměl moc šancí na úspěch. Kapitán zabojoval, nakonec se musel sklonit před Geisserem.
     
    36:20
    Slovenský brankář Richard Rafaj vyrazil za bránu, kde se musel vypořádat s dotírajícím Kurtem, po levé straně našel osamoceného Tomašece.
     
    36:46
    Po vyhraném buly Slovenska v obranné třetině vyslal oblouček do středního pásma Tomáš Šlank, oba celky této skutečnosti využily k vystřídání.
     
    37:15
    Od půlicí čáry vypálil dělový projektil Samuel Húževka. Janosch Hrdina se překvapit nenechal, levým betonem vykopl puk do rohu kluziště.
     
    37:52
    Rozhodčí správně viděli, že slovenská reprezentace hrála v jednu chvíli v šesti bruslařích. Týmový trest míří odpykat Samuel Bohoš.
     
    38:39
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Využitou přesilovku už má na kontě i Švýcarsko! Sansonnens vyslal nahrávku do levého kruhu na DAVIDA BOSSONA, jehož ne příliš povedené forhendové zakončení šťastně propadlo skrze Rafajovu výstroj. Asistence: Basile Sansonnens.
    38:39 David BOSSON - 4:3
     
    39:21
    Andrej Tomašec v situaci dvou proti dvěma volil křižnou ránu z pravého kruhu, Janosch Hrdina bez větších komplikací zakročil lapačkou.
     
    39:57
    V samotném závěru druhé části tu máme ještě jedno zakázané uvolnění, které způsobil dlouhým odpalem mimo dosah spoluhráčů Švýcar Nils Wehrli.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhé dějství bylo bohaté na góly. Padlo jich dokonce pět, přičemž těsným náskokem disponují Švýcaři. Svěřenci kouče Schöba odskočili do dvoubrankového náskoku, ovšem Slováci toto manko dokázali smazat, načež ve 39. minutě strhl náskok znovu na švýcarskou stranu David Bosson v přesilové hře.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:08.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Švýcarsko disponuje jednobrankovým vedením, s čímž se Slovensko určitě nebude chtít smířit.
     
    40:41
    Před slovenskou svatyní se zjevil nikým neatakovaný Nils Wehrli, z bezprostřední blízkosti však na připraveného Rafaje nevyzrál.
     
    41:12
    Andrej Tomašec vyslal žabičku za obranu, jejímž adresátem byl Ondrej Maruna. Tomu nevyšlo zpracování, hraje Švýcarsko.
     
    41:40
    Michal Liščinský najel do útočného pásma po levém mantinelu. Vzápětí vyzkoušel střelu z ostrého úhlu, ta mezi tyče nesměrovala.
     
    42:23
    Loris Wey dostal pobídku do levého kruhu, načež po rychlém zpracování vypálil příklepem z forhendu, cílové zařízení ovšem minul.
     
    42:45
    Dobrou práci odvedl Janosch Hrdina. Velmi dobře viděl na nahození Fabuše od modré čáry, hrací předmět snadno uschoval v lapačce.
     
    43:14
    Ofsajdové postavení švýcarské sedmnáctky. Lenny Giger s Paulem Mottardem si nedorozumění vysvětlují ještě cestou ke střídačce.
     
    43:32
    Slovensko v přesilovce vstřelilo dvě banky, přidá třetí? Šanci mají po vyloučení Paula Mottarda, který si vysloužil dvě minuty za hákování.
     
    44:11
    Po ostrém zákroku na Marunu se strhla menší rozmíška mezi čtyřmi hokejisty. Muži v pruhovaném se po chvilkové debatě rozhodli nevylučovat.
     
    44:45
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Netypická přesilovková akce, ale i ta se samozřejmě počítá, hlavně že vedla ke gólu! Při střídání obou celků Radivojevič vyslal do úniku SAMUELA KUPCE. Kapitán napoprvé trefil vyrážečku brankáře, při dorážce poslal puk úspěšně podél jeho pravého betonu. Asistence: Luka Radivojevič a Tobias Tomík.
    44:45 Samuel KUPEC - 4:4
     
    45:30
    Švýcarskému týmu chtěl bleskově vrátit vedení Joel Grossnilaus, v plné rychlosti ovšem ve finále střílel už pod velkým úhlem.
     
    45:57
    Ani slovenská akce neskončila úspěchem. Za obrannou linií číhal Simon Semančík, oblouček na něj sebral Alessio Guignard do rukavice.
     
    46:28
    Ihned po buly vyslal dělový forhendový projektil Andrej Tomašec, Janosch Hrdina šel včas do pokleku, aby předvedl zákrok levým betonem.
     
    46:56
    Od modré čáry nahazoval Ludvig Johnson. K teči nedošlo, kus černé gumy bez větších problémů udržel ve výstroji Richard Rafaj.
     
    47:09
    Otočku zpoza brány vyzkoušel Lenny Giger. Vytočil se u pravé tyčky, kde ztroskotal na připraveném pravém betonu Rafaje.
     
    47:43
    Slovenský útok zastavil hvizdem čárový rozhodčí. Ondrej Maruna udělal před útočnou modrou ještě jednu kličku navíc, Michal Liščinský s ní nepočítal.
     
    48:16
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Opět se švýcarskému týmu podařilo odskočit do těsného vedení. Giger před bránou sklepával pod sebe na Grossniklause, ten nejprve trefil obránce, a poté brankáře, načež s dorážkou přispěchal i LENNY GIGER a na tuto střelu už byl Rafaj krátký. Asistence: Joel Grossniklaus.
    48:16 Lenny GIGER - 5:4
     
    49:27
    O bleskové vyrovnání se pokusil Miroslav Šatan, jenž nahazoval netradičně bekhendem, kotouč skončil na brankovém oblouku.
     
    49:55
    Švýcaři vyrazili dva na dva. David Bosson naznačil přihrávku, aby nakonec střílel zápěstím těsně vedle levé části brankové konstrukce.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Švýcarsko před chvílí získalo těsné jednobrankové vedení, naši východní sousedé mají ještě poměrně dost času na reakci.
     
    50:49
    Alex Miroslav Zálešák zachytil vyhození ještě v útočném pásmu, sám proti trojici konkurentů ovšem neměl žádnou šanci na úspěch.
     
    51:24
    Vytyčený cíl splnil Jakub Harvánek. Forhendové nahození ze středního pásma poslal do Hrdinovy lapačky, brankář si na rozehrávku netroufl.
     
    51:55
    Hodně odvážná rozehrávka Richarda Rafaje, který si v poslední chvíli rozmyslel nahrávku křížem a poměrně daleko z brány nahrával za ni Kupcovi.
     
    52:27
    Dvojice rozestoupených obránců chtěl využít Jordan Forget, jenže v klíčový okamžik nechal puk za sebou, takže na dlouhou hokejku jenom nahrával za sebe Kurtovi.
     
    52:50
    Buly v útočném pásmu Slovenska. Od levého mantinelu nahazoval Bruno Bajza, švýcarský gólman Janosch Hrdina zapsal úspěšný zákrok lapačkou.
     
    53:07
    Loris Wey dlouho kvedlal s kotoučem za bránou soupeře, aby si nakonec mezi kruhy vybral Joela Grossniklause, zakončení z voleje prosvištělo nad břevnem.
     
    53:40
    Gólman Janosch Hrdina naznačil dlouhou rozehrávku, načež jenom posunul puk za sebe na Mischu Geissera. Švýcarsko nikam nespěchá.
     
    54:24
    Hokejisté v bílých dresech si nejsou schopni vytvořit souvislejší tlak. Útočnou třetinu chtěl vybojovat Tobias Tomík, leč narazil na Kurta.
     
    54:49
    Přeci jen se svěřenci trenéra Palova dostali za útočnou modru čáru, jenže nevypracovali si žádnou palebnou pozici, nahrávku Šlanka na střed zastavil Sansonnens.
     
    55:01
    Krátce po buly vypálil od levého mantinelu Andrej Fabuš, Janosch Hrdina šel do pokleku a kus černé gumy schoval do výstroje až do přerušení hry.
     
    55:55
    Vysoký forčekink předvedl Nolan Cattin. Dostal pod tlak Maxima Petrase, slovenský zadák si pomohl nahrávkou po zadním mantinelu na Radivojeviče.
     
    56:12
    Švýcarští hokejisté vyrazili ve třech proti dvěma. David Bosson nahrával křížem na Lorise Weye, jemuž touš projel smolně mezi bruslemi.
     
    56:41
    Od modré čáry vyprodukoval táhlou ránu ze zápěstí Luka Radivojevič, obětavě blokující Mattia Grimm ztečoval puk do ochranné sítě.
     
    57:20
    Přečíslení hráčů v červených dresech brankou nepřineslo. Nils Wehrli se sice zjevil osamocený před bránou, forhendem ji ale přestřelil.
     
    57:29
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    S velkou pravděpodobností je rozhodnuto! Za slovenskou obrannou řadou se schoval DAVID BOSSON, švýcarský forvard v zakončení zachoval chladnou hlavu a po první gólmanem vyražené střele poslal kotouč do volného prostoru u levé tyčky. Bez asistence.
    57:29 David BOSSON - 6:4
     
    58:04
    I ty poslední naděje na úspěch pohřbil Slovensku Martin Rudolf Liška, protože byl poslán na trestnou lavici z důvodu nedovoleného bránění.
     
    58:57
    Švýcarská reprezentace se podle předpokladů do ofenzivy nikterak nežene, nepodporovaný Paul Mottard na trojici konkurentů nevyzrál.
     
    59:28
    Zakázané uvolnění Schöbovy družiny. Cyril Keller očekával nahrávku do středu kluziště, avšak Basile Sansonnens přihrával po mantinelu.
     
    59:56
    Švýcaři podnikli ještě jeden zajímavý pokus, na jehož konci bylo bekhendové zakončení Jordana Forgeta, které Richard Rafaj vleže pokryl levým betonem.
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepší hráči: Joel Grossniklaus – Samuel Kupec.
     
    Švýcarská sedmnáctka si po prohře s Českem spravila reputaci, v gólově bohatém utkání porazila Slovensko výsledkem 6:4.

    Reprezentace ze „země helvétského kříže“ po většinu času tahala za pomyslný delší konec provazu, ale Slováci statečně dotahovali. Rozhodující moment přišel ve 49. minutě, kdy se z dorážky prosadil Lenny Giger a na tuto trefu již naši východní sousedé odpověď nenašli, švýcarské vítězství naopak ještě vylepšil David Bosson.

    Třetí utkání turnaje Švýcarsko odehraje v pátek proti Finsku, Slovensko se pokusí o první bodový zisk ve stejný den v zápase proti Švédsku. (16:51:28)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 10. Mottard (Meier), 23. Ponzetto (Keller, Johnson), 28. Grossniklaus (Wey, Blessing), 39. Bosson (Sansonnens), 49. Giger (Grossniklaus), 58. Bosson – 5. Chovan (Šlank, Tomík), 31. Tomašec (Maruna, Radivojevič), 34. Semančík (Hazala, Liška), 45. Kupec (Radivojevič, Tomík)


    Švýcarsko: Hrdina (Neuenschwander) – Geisser, Kurt (C), Guignard, Sansonnens, Blessing, Meier, Johnson, Toller – Wehrli, Mottard, Forget, Bosson (A), Tarchini, Cattin, Ponzetto, Keller, Grimm, Giger, Grossniklaus (A), Wey.
    Trenér: Patrik Schöl

    Slovensko: Rafaj (Pohanka) – Kupec (C), Radivojevič, Petras, Šlank, Harvánek, Fabuš, Bajza, Húževka, Tomašec, Maruna (A), Liščinský, Zálešák (A), Semančík, Tomík, Chovan, Šatan, Bohoš, Hazala, Prokopovič, Liška.
    Trenér: Rastislav Palov

    Rozhodčí: Mejzlík – Juránek, Baxa

    Diváci: 89
    bahis siteleri