Hr. Králové – Č. Budějovice 2:1 (kon.) | Brno – Pardubice 2:1 (kon.) | Bohemians 1905 – Mladá Boleslav 4:0 (kon.)
Ostrava – Plzeň 2:1 (kon.)
konec
Bohemians Praha 1905
4:0 (1:0)
FK Mladá Boleslav
Neděle 16.04.2023, 16:00 • Ďolíček, Praha-Vršovice • FORTUNA:LIGA • 27. kolo
Předzápasové kurzy
    90+1. Václav DRCHAL - 4:0
     
    90+1
    Bohemians právě vstřelili branku!
    A klokani vyšperkovali dnešní demolici ještě čtvrtým zásahem. Proti přízemní střele Nového zpoza vápna zasáhl Šeda velmi nejistě. Meruna mu prošla pod tělem a ač by zřejmě překročila brankovou čáru tak či tak, nakonec ji v cestě do sítě pomohl ještě VÁCLAV DRCHAL. 4:0!
     
    85
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905:
    ze hřiště odchází Daniel Köstl, přichází Martin Nový.
     
    79
    Prekop, Kovařík a Matoušek si užívají zasloužené ovace při střídání a přichází také jeden velký návrat. Poprvé od letního přestupu totiž nastupuje do ligového utkání odchovanec Bohemians Jan Morávek.
     
    78
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav:
    ze hřiště odchází David Šimek, přichází Denis Donát,
    ze hřiště odchází Milan Škoda, přichází Lamin Jawo.
     
    76
    Vondra po odehrání míče došlápl Škodu a už se běží omluvit. Moc dobře mu je také jasné, že takové počínání hlavní arbitr musí ocenit žlutou kartou.
    74. Erik PREKOP - 3:0
     
    74
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Ďolíček opět slaví a zase se jednalo o nádherný gól. Matoušek dostal přihrávku do vápna a patičkou ji skledpl na hranici šestnáctky, kde míč přebral ERIK PREKOP. Ten si kulatý nesmysl navedl směrem na střed, vyhl se bránícímu hráči a krásným obstřelem na zadní tyč rozjásal tribuny. 3:0!
     
    70
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav:
    ze hřiště odchází Vasil Kušej, přichází Lukáš Mašek,
    ze hřiště odchází Martin Suchomel, přichází Michal Tomič.
     
    69
    Prekopovu kolmici na Drchala Šimek na poslední chvíli odvrátil skluzem. Míč se ale dostal zpět k Prekopovi, jehož na levé straně hřiště kousek za vápnem sestřelil Karafiát. Žlutá pro kapitána hostí a zajímavá standardka pro domácí.
     
    68
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905:
    ze hřiště odchází Martin Hála, přichází Václav Drchal.
     
    63
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav:
    ze hřiště odchází Vojtěch Kubista, přichází Jiří Skalák.
    62. Jan KOVAŘÍK - 2:0
     
    62
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Gól roku, možná desetiletí. Jinak se trefa JANA KOVAŘÍKA popsat nedá. Zkušený plejer vlétl jako utržený vagón směrem vpřed a z rohu šestnáctky poslal neuvěřitelně prudkou raketu levačkou přímo do šibenice branky hostí. Jan Šeda se jen marně prolétl vzduchem. Náderná branka znamená zdvojnásobení vedení Bohemians.
     
    48
    Ladrův utažený centr sice našel prostor, kde se pohyboval Suchý, meruna před stoperem hostí ale nepříjemně skočila a jen se odrazila snad od jeho boku. Následně závar hostí pokračoval a Šimek vypadal, že si snad chce přizvednout balon a zakončovat nůžkami, ke střihnutí se ale nakonec neodhodlal.
     
    45+2
    A pokus o klokaní protiútok skončil faulem Marka Suchého. Ten nechtíc loktem udeřil Prekopa do obličeje a vykoledoval si tak žlutou kartu.
    40. Jan MATOUŠEK - 1:0
     
    40
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Domácí tribuny slaví! Klokaní brejk po levé straně táhl Erik Prekop, který v plném běhu narýsoval ideální přihrávku do běhu JANA MATOUŠKA. Ten ukázal, že angažmá v Ďolíčku mu svědčí, kulatý nesmysl si potáhl a přes bránícího hráče vypálil přesně do dolního rohu svatyně bezmocného Šedy. 1:0!
     
    28
    Takovýhle zákrok na trávníky nepatří. Matoušek si píchl balon okolo Kubisty a snad každému na hlavní tribuně bylo jasné, že hostující středopolař jej pořádně zbrousí. Velice ostrý skluz nemohl skončit jinak, než žlutým napomenutím Kubisty.
     
    21
    Hálův rohlík na první tyč za sebe prodloužil Kovařík a z nebezpečného prostoru hlavou odklízel merunu Šimek. Následně se ale k centru dostal i Jánoš, který přesně nalezl hlavu Křapky. Domácí stoper ale nezamířil mezi tři tyče.
     
    11
    Adam Jánoš se blýskl překrásným, asi čtyřicetimetrovým pasem přímo do kroku Matouškovi. Ten si jej zpracoval a z druhého dotyku levačkou vypálil, střela ale nebyla ideálně umístěna a Šeda si tak připisuje první zákrok.

    Michal Nussbauer

    Branky: 40. Jan Matoušek (Prekop), 62. Kovařík (Hála), 74. Prekop (Jan Matoušek), 90+1. Drchal

    Karty:   76. Vondra (BOH) – 28. Kubista (MBL), 45+2. Suchý (MBL), 69. Karafiát (MBL)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 3:3. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 8:16.
    Bohemians Praha 1905: Jedlička – Hůlka, Křapka, Vondra – Köstl (85. Nový), Jindřišek (C), Jánoš, Kovařík (79. M. Dostál) – Hála (68. Drchal), Jan Matoušek (79. Morávek) – Prekop (79. Puškáč).
    Náhradníci: Valeš – Mužík, Novák, Necid, A. Kadlec.

    Trenér: Jaroslav Veselý

    FK Mladá Boleslav: Šeda – D. Šimek (78. Donát), Suchý, Karafiát (C) – Suchomel (70. Tomič), D. Mareček, Kubista (63. Skalák), Fulnek – Ladra, Kušej (70. Mašek) – Mil. Škoda (78. Jawo).
    Náhradníci: Mikulec – Matějovský, Dancák, Ekpai.

    Trenér: Pavel Hoftych

    Rozhodčí: Nehasil – Hrabovský, Matoušek

    Diváci: 5279
    bahis siteleri