Lille – Montpellier 2:1 (kon.) | Auxerre – Nantes 2:1 (kon.) | Brest – Nice 1:0 (kon.)
Clermont Foot – Angers 2:1 (kon.) | Štrasburk – Ajaccio 3:1 (kon.) | Monaco – Lorient 3:1 (kon.)
Marseille – Troyes 3:1 (kon.)
konec
Lille OSC
2:1 (0:1)
Montpellier HSC
Neděle 16.04.2023, 13:00 • Stade Pierre-Mauroy, Lille • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 31. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Lille momentálně bojuje o pozice zajištující skupinové fáze v evropských soutěžích. Momentálně je na 6. místě, ale na 5. Rennes má zápas k dobru. Domácí tým se může dívat s údivem na kanadského útočníka Jonathana Davida, který má stejně gólů jako hvězdy Kylian Mbappé a Alexandre Lacazette. Proti nim se postaví Montpellier, který momentálně zaujímá třináctou pozici. Nicméně, to bude mít proti Lille těžké nejen z důvodu, že se řadí do pozice outsidera, ale i proto, že má za sebou dvě prohry. Sledujte tento zápas s námi. Čeká nás skvělý fotbal.
     
    Úvodní sestavy:

    Lille OSC: Chevalier – Weah, Fonte (C), Alexsandro, Gudmundsson – André, And. Gomes – J. Bamba, Ang. Gomes, Cabella – David.
    Náhradníci: Costil, Negrel – Bayo, B. Diakité, Ismaily, Martin, Virginius, Yoro, Žegrova.
    Trenér: Paulo Fonseca

    Montpellier HSC: Lecomte – Sacko, Jullien, Kouyaté, I. Sylla – Savanier (C), Ferri, Chotard – Nordin, Wahi, Chazrí.
    Náhradníci: Bertaud – Fayad, Germain, L. Leroy, Maouassa, Mavididi, P. Mendes, Sakho, E. Tchato.
    Trenér: Michel Der Zakarian

    Rozhodčí: J. Brisard – J. Aube, A. Auger.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Fotbalisté Lille, kteří obstarali úvodní výkop, nastoupili do zápasu v červených dresech. Hosté z Montpellieru hrají v bílých.
     
    2
    Jonathan David získal na konci druhé minuty rychlou akcí po pravé strany pro domácí první rohový kop.
     
    3
    Rémy Cabella centroval z pravé strany. Alexsandro se k hlavičce nedostal. Následně byl odtlačen defenzivou Montpellieru rovněž Jonathan David, a tak skončil míč u brankáře Benjamina Lecomtea.
     
    4
    Angel Gomes se nabízel pro přihrávku. Rémy Cabella mu poslal míč nešikovně na paty. Lille je nicméně hned od úvodu zápasu hodně aktivní.
     
    5
    Falaye Sacko postrčil zezadu k zemi Jonathana Bambu. Je pískáno ve prospěch Lille.
     
    6
    Po zásahu Boubakara Kouyatého kopali domácí druhý roh – tentokrát z levé strany. Centr na bližší tyč se neujal. Po chvíli je nařízen jen odkop od branky.
     
    8
    Po aktivním úvodu ze strany Lille se hra trochu uklidnila. Aktuálně drží míč delší dobu na svých kopačkách fotbalisté Montpellieru, avšak pouze v místech daleko od branky.
     
    9
    Lille se prokombinovalo do hezké akce. Jonathan David oslovil na levé straně Jonathana Bambu, který to vzal na sebe. Šlo to vyřešit určitě lépe, jeho unáhlená střela skončila pouze na bloku Falaye Sacka.
     
    12
    Timothy Weah nabral rychlost na pravé straně. Z té adresoval před malé vápno prudkou přízemní přihrávku, kterou těsně před Jonathanem Davidem odvrátil skluzem Boubakar Kouyaté.
     
    14
    Po zpětném přiťuknutí balonu Alexsandrem se okolo protihráče obtočil Timothy Weah a z hranice pokutového území vystřelil. Jeho skákavý pokus skončil zhruba metr vedle levé tyčky.
     
    15
    Jonathan Bamba ukázal svou šikovnost na levém křídle, kde se kličkami zbavil hned dvou protihráčů. V klíčový moment ale moc neměl komu přihrát, a tak následoval posun balonu směrem vzad.
     
    16
    Hráči obou celků si teď zdviženýma rukama říkali o balon. Rozhodčí rohový kop pro Lille nenařídil. Kopat se bude od branky Benjamina Lecomtea.
     
    17
    Lille i nadále svírá svého soupeře na jeho polovině. Montpellier dosud nepředvedl směrem dopředu prakticky nic.
     
    18
    Po faulu Wahbího Chazrího zahrávalo Lille standardku. Nákop před malé vápno odvrátil ve výskoku na rohový kop Issiago Sylla, jenž odvracel před dotírajícím Alexsandrem.
     
    19
    Po Cabellově centru z pravé strany se zrodila první velká šance zápasu! Míč propadl na hlavu Jonathana Bamby, jehož zakončení k zemi pohotově vyrazil Benjamin Lecomte.
    19. Bamba poprvé otestoval pozornost Lecomtea.
     
    21
    Je za námi úvodní dvacetiminutovka. Stav je zatím bezgólový, nutno ovšem konstatovat, že sledujeme hru čistě na jednu branku. Lille je jasně lepším týmem.
     
    22
    Montpellier chvíli držel míč, směrem dopředu si ale nevěděl rady a sám se zahnal zpět na svou půlku.
     
    23
    Po zásahu Alexsandra rozehrál Téji Savanier rohový kop Montpellieru. Centr z levé strany ještě ani nedopadl na trávník a už byl pískán útočný faul na Jonathana Davida. Z této akce tak nic nebylo.
     
    24
    Montpellier právě vstřelil branku!
    Obrovský šok pro domácí mužstvo! První kloudná akce jinak pasivního Montpellieru končí gólem. Elye Wahi prodloužil na středu vápna Chazrího přihrávku z pravé strany pod sebe na úplně volného ISSIAGA SYLLU a ten nikým neatakován podstřelil Lucase Chevaliera.
    24. Issiaga SYLLA - 0:1
     
    27
    Rémy Cabella rozehrál centrem z pravé strany rohový kop. Balon se snesl na hlavu Alexsandra, ten ale zakončoval hodně vysoko nad branku.
     
    28
    Elye Wahi si nepohlídal ofsajdové postavení. Tato akce Montpellieru skončila předčasně.
     
    29
    Montpellier se hnal do přečíslení čtyř proti třem. Wahbí Chazrí dostal od Jordana Ferriho skvělou přihrávku na zadní tyč, ve výborné pozici ale balon vůbec netrefil. Obrovská možnost na navýšení vedení zůstala promarněna.
    29. Chazrí měl na zlatém podnose druhý gól.
     
    31
    Montpellier po vstřelené brance vyrovnal hru. Dost možná je v těchto chvílích i mírně lepším týmem. Lille je vývojem zápasu trochu opařeno a velice obtížně se dostává na dostřel hostující svatyně.
     
    32
    Po souboji Gabriela Gudmundssona s Falayem Sackem si domácí správně žádali rohový kop. Rozhodčí teď ale neviděli dobře a přisoudili balon hostům, ačkoliv se ho jako poslední dotkl druhý jmenovaný.
     
    34
    V hlavní roli opět Falaye Sacko. Tentokrát se provinil nedovoleným zákrokem na Jonathana Davida. Po chvíli skončil na trávníku rovněž Angel Gomes.
     
    35
    Jonathan David se natahoval po nákopu za obranu. Na balon nedosáhl ideálně a umístil ho mimo branku. Pískán byl navíc posléze ofsajd.
     
    36
    Na světě je první žlutá karta tohoto utkání. Těsně před pravým okrajem pokutového území fauloval domácí stoper Alexsandro.
     
    37
    Téji Savanier rozehrál standardku pouze centrem do před sebou stojícího Rémyho Cabelly. Montpellieru nevyšel podle představ ani následný rohový kop. S míčem už hrají na útočné polovině fotbalisté v červených dresech, tedy ti domácí.
     
    39
    Rémy Cabella se prodíral s míčem po levém křídle. Fauloval jej Téji Savanier. Další standardní situace pro Lille.
     
    40
    Na centr do malého vápna si naskakoval Alexsandro. Ve stejných místech byly i rukavice brankáře Benjamina Lecomtea. Naštěstí to nepříjemnou srážkou těsně neskončilo.
     
    41
    Do konce úvodního poločasu schází pět minut. Na držení míče vedou fotbalisté Lille jednoznačně – v procentech 69 ku 31. Jenže gól, na rozdíl od Montpellieru, nedali...
     
    42
    Střílený centr Elye Wahiho z pravé strany nadělal Lucasovi Chevalierovi menší potíže. Vzápětí byl ovšem stejně máván ofsajd.
     
    43
    Elye Wahi teď bránil tělem domácímu brankáři v rozehrávce, za což si vykoledoval žlutou kartu.
     
    45
    Pomalu se naplňuje řádná hrací doba první půle. Hra je nyní oboustranně opatrná. Pravděpodobně už se nic zásadního před pauzou nestane.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Rozhodčí Jérôme Brisard se rozhodl nenastavovat, a tak jdou do kabin spokojenější fotbalisté Montpellieru. Ti vstoupili do zápasu hodně pasivně a dvacet minut se de facto jen bránili. Pak ale přišla první kloudná akce a všechno bylo rázem jinak. Wahi prodloužil na středu vápna Chazrího přihrávku z pravé strany pod sebe na úplně volného Syllu a ten nikým neatakován podstřelil Chevaliera. Jen chvíli poté zazdil nebezpečné hostující přečíslení Chazrí, jenž dostal míč do skvělé pozice, avšak netrefil ho. Hra se postupně vyrovnala, Lille si nicméně žádnou výraznější možnost na vyrovnání stavu nevypracovalo.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 14:02.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Lille OSC:
    ze hřiště odchází Jonathan Bamba, přichází Edon Žegrova.
     
    46
    Střídání v týmu Lille OSC:
    ze hřiště odchází Timothy Weah, přichází Bafodé Diakité.
     
    46
    Střídání v týmu Lille OSC:
    ze hřiště odchází Gabriel Gudmundsson, přichází Ismaily.
     
    46
    Paulo Fonseca zareagoval na nepříznivý vývoj rovnou třemi změnami v sestavě. Uvidíme, jaký bude mít tento krok efekt.
     
    47
    Nechybělo mnoho a mohlo být srovnáno. Po přiťuknutí Jonathana Davida mohl střílet ze středu vápna Benjamin André. Na poslední chvíli jej dostoupil Issiaga Sylla, jenž jeho zakončení srazil vedle levé tyče.
    47. Velká šance Montpellieru, v níž byl André.
     
    48
    Angel Gomes se opřel do balonu z velké vzdálenosti. Byla z toho pumelice nad břevno. Lille nastoupilo do druhého dějství hodně aktivně.
     
    51
    Christopher Jullien vykopl nohu hodně vysoko a místo balonu zasáhl kolíky hlavu Jonathana Davida. Šlo o nezaviněný zákrok, za který se hostující bek vehementně omlouval. Žluté karty ušetřen nebyl.
     
    54
    Teď se toho na hrací ploše příliš neděje. Po nákopu Josého Fontea se za obranu řítil Jonathan David. Sundal u toho Boubakara Kouyatého, který pádu zřejmě trochu přidal.
     
    55
    Po sražené střele Angela Gomese je na programu rohový kop z pravé strany. Domácí záložník před ním burcuje fanoušky.
     
    56
    Ze standardky takříkajíc nezapršelo. U míče už jsou ale znovu fotbalisté Lille. Snaha jim upřít opravdu nelze. Bude zajímavé sledovat, zda Montpellier tlak vydrží až do konce.
     
    57
    Cabellovu střílenou přihrávku z levé strany odvrátil pohotovým skluzem před Jonathanem Davidem Christopher Jullien. Rohový kop.
     
    58
    Lille utahuje šrouby! Angel Gomes si rovnal míč na střelu zpoza hranice pokutového území a nakonec pálil do pravé tyčky! Akce ještě pokračovala. Padající střelu Benjamina Andrého vyrážel Benjamin Lecomte reflexivním zákrokem nalevo od branky. Další roh.
    58. Gomes mířil do tyčky.
     
    59
    Aktuálně se nehraje. Na trávníku zůstává ležet Wahbí Chazrí, jenž bude zřejmě potřebovat ošetřit. Domácí příznivci v tom vidí zejména snahu zdržovat hru. Tlak Lille totiž sílí.
     
    61
    Ani tento roh se Lille nepovedl zcela podle plánu. I po hodině hry tak platí jednogólové vedení Montpellieru.
     
    62
    Wahbí Chazrí se již zapojil zpátky do hry. Montpellier je opět v plném počtu aktérů. Uvidíme, kdy se rozhodne hostující lavička poprvé střídat.
     
    64
    Domácí kombinují s míčem na útočné polovině. Cestu do vápna soupeře ale v těchto chvílích hledají marně. Tlak trochu polevil.
     
    65
    Wahbí Chazrí vypadá i po ošetření otřeseně. Zdá se, že bude muset vystřídat.
     
    67
    Střídání v týmu Montpellier HSC:
    ze hřiště odchází Wahbí Chazrí, přichází Faitout Maouassa.
     
    67
    Střídání v týmu Montpellier HSC:
    ze hřiště odchází Elye Wahi, přichází Stephy Mavididi.
     
    69
    Montpellieru se v posledních minutách podařilo rozbít tlak Lille. Ten je sice stále častěji u míče, zdaleka už ale nepůsobí tak nebezpečně.
     
    70
    Lille právě vstřelilo branku!
    A přesto se zničehonic rodí srovnání! Angel Gomes posunul míč na levou stranu, odkud ho před branku propasíroval přes několik protihráčů Rémy Cabella. Meruna se tak trestuhodně dostala až k osamocenému JONATHANU DAVIDOVI, jenž ji bezpečně uklidil do protipohybu Lecomtea k levé tyči. Tento moment si obrana Montpellieru rozhodně za rámeček nedá.
    70. Jonathan DAVID - 1:1
     
    72
    Lille právě vstřelilo branku!
    Domácí fotbalisté druhým slepeným gólem otáčejí skóre ve svůj prospěch! Na levé straně se uvolnil Ismaily. Jeho střelu vyrážel Benjamin Lecomte nešťastně za sebe na zadní tyč, kde už měl hlavičkující RÉMY CABELLA jednoduchou práci.
    72. Rémy CABELLA - 2:1
     
    75
    Nálada na stadionu je rázem o poznání radostnější. Ochozy jsou ve varu a ženou své miláčky ještě ke gólové pojistce.
     
    78
    Jordan Ferri uplatnil v souboji o balon až příliš důrazu. Hlavní arbitr Brisard foukl do píšťalky. Míč pro Lille.
     
    79
    Ruch na lavičce Montpellieru dává tušit, že se blíží další změny v sestavě. Hosté by nutně potřebovali posílit ofenzivní fázi.
     
    80
    Po sraženém centru z pravé strany hřiště bude Montpellier kopat roh. Ještě před ním ale přichází na řadu avizované střídání.
     
    80
    Střídání v týmu Montpellier HSC:
    ze hřiště odchází Arnaud Nordin, přichází Valère Germain.
     
    80
    Střídání v týmu Montpellier HSC:
    ze hřiště odchází Joris Chotard, přichází Léo Leroy.
     
    82
    Stephy Mavididi centroval do šestnáctky. Obrana Lille odvrátila míč na další roh. Téji Savanier ho rozehrál nakrátko, což se neukázalo jako ideální varianta.
     
    84
    Hra je na chvíli přerušena poté, co se nedovoleným zákrokem prezentoval Boubakar Kouyaté.
     
    85
    Zatím to na žádný závěrečný tlak Montpellieru nevypadá. Ten se stále vzpamatovává ze dvou bleskových úderů soupeře. A čas rychle kvapí.
     
    86
    Střídání v týmu Lille OSC:
    ze hřiště odchází Angel Gomes, přichází Jonas Martin.
     
    87
    Spolupráce Stephyho Mavididiho s Téjim Savanierem na závěrečné třetině hřiště kýžené ovoce nepřinesla.
     
    88
    Střídání v týmu Montpellier HSC:
    ze hřiště odchází Téji Savanier, přichází Khalil Fayad.
     
    89
    Teď je to spíše bitva na úkor fotbalovosti. Oba týmy se přetahují o hrací předmět ve střední části hřiště. Na domácí straně se chystá ještě poslední střídání.
     
    90
    Střídání v týmu Lille OSC:
    ze hřiště odchází Rémy Cabella, přichází Leny Yoro.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven minimálně o čtyři minuty.
     
    90+1
    Ofenzivní akce Montpellieru ztroskotala na útočném faulu na Bafodého Diakitého. A Lucas Chevalier se svým odkopem od branky určitě pospíchat nebude.
     
    90+2
    Jordan Ferri, jenž převzal kapitánskou pásku po Savanierovi, sáhl po ztrátě balonu k taktickému faulu na Jonathana Davida poblíž půlící čáry. Další cenné vteřinky pro Lille.
     
    90+3
    Boubakar Kouyaté podrazil skluzem před hranicí šestnáctky Edona Žegrovu. Jsou z toho žlutá karta a nadějná standardní situace pro Lille.
     
    90+4
    Rozehrávky se ujal sám faulovaný Edon Žegrova a dělovkou propálil zeď! Benjamin Lecomte projektil vyboxoval před sebe. Benjamin André se k dorážce těsně nedostal.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 4:1. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 15:19.
     
    Fotbalisté Lille potvrdili v utkání 31. kola Ligue 1 roli papírových favoritů a porazili na svém stadionu díky povedenému obratu ze druhé půle 2:1 Montpellier.

    Ten šel ve 24. minutě do vedení. Wahi prodloužil na středu vápna Chazrího přihrávku z pravé strany pod sebe na úplně volného Syllu a ten nikým neatakován podstřelil Chevaliera. Domácí rázem přišli o svou aktivitu, po změně stran ale vstoupili do zápasu opět v plné síle. Když už se zdálo, že je jejich tlak definitivně minulostí, přišlo paradoxní vyrovnání. Gomes posunul míč na levou stranu, odkud ho před branku propasíroval přes několik protihráčů Cabella. Meruna se tak trestuhodně dostala až k osamocenému Davidovi, jenž ji bezpečně uklidil do protipohybu Lecomtea k levé tyči. A to nebylo vše. Za pouhé dvě minuty byl na světě obrat. Na levé straně se uvolnil Ismaily. Jeho střelu vyrážel Lecomte nešťastně za sebe na zadní tyč, kde už měl hlavičkující Cabella jednoduchou práci.

    Dogy si tak připsaly do tabulky tři body a posunuly se na páté místo. Montpellier je po druhém nezdaru v řadě třináctý. (14:56:50)

    Filip Lefenda

    Branky: 70. David (Cabella), 72. Cabella – 24. I. Sylla (Wahi)

    Karty:   36. Alexsandro (LIL) – 43. Wahi (MON), 51. Jullien (MON), 90+3. Kouyaté (MON)


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 4:1. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 15:19.
    Lille OSC: Chevalier – Weah (46. B. Diakité), Fonte (C), Alexsandro, Gudmundsson (46. Ismaily) – André, And. Gomes – J. Bamba (46. Žegrova), Ang. Gomes (86. Martin), Cabella (90. Yoro) – David.
    Náhradníci: Costil, Negrel – Bayo, Virginius.

    Trenér: Paulo Fonseca

    Montpellier HSC: Lecomte – Sacko, Jullien, Kouyaté, I. Sylla – Savanier (C) (88. Fayad), Ferri, Chotard (80. L. Leroy) – Nordin (80. Germain), Wahi (67. Mavididi), Chazrí (67. Maouassa).
    Náhradníci: Bertaud – P. Mendes, Sakho, E. Tchato.

    Trenér: Michel Der Zakarian

    Rozhodčí: J. Brisard – J. Aube, A. Auger
    bahis siteleri