Chorvatsko – Island 6:2 (kon.) | Izrael – Gruzie 3:7 (kon.) | Španělsko – Austrálie 8:1 (kon.)
konec
Španělsko
8:1 (2:0, 4:0, 2:1)
Austrálie
Pondělí 17.04.2023, 19:30 • Pista de Hielo Madrid • Mistrovství světa - II. A Divize • 2. kolo
Partner:
     
    To už je z mojí strany vše. Přeji krásný pondělní večer! (21:49:00)
     
    Hokejisté Španělska zůstávají i po druhém hracím dni stoprocentní. Tabulku vedou před Gruzií a Chorvatskem díky lepšímu skóre.

    Domácí byli lepší od začátku duelu. Svou převahu vyjádřili dvěma slepenými góly v první třetině. Hned po přestávce se pak dvakrát trefil kapitán Alejandro Carbolell a po čtyřiceti minutách se šlo do kabin dokonce za stavu 6:0. Dvakrát po sobě totiž skóroval také Gaston Gonzalez. V závěrečné dvacetiminutovce pak kapitán Carbonell dovršil hattrick. Poté se dostali ke slovu i Australané, jejichž čestný zásah si připsal Vadim Virjassov. Skóre utkání ale uzavřeli domácí. Ke třem asistencím přidal trefu Alejandro Burgos.

    Střely na branku – 41:23
     
    Nejlepším hráčem Austrálie je vyhlášen Jamie Woodman. Za vítězné Španělsko přebírá ocenění Gaston Gonzalez, autor dvou branek. Španělé si teď vyslechnou národní hymnu.
     
    Španělé poráží Austrálii jasně 8:1 a zdá se, že budou společně s Chorvaty hlavními aspiranty na prvenství. O zlatu dost možná rozhodne právě vzájemný duel s celkem z Balkánu. Nyní už proběhne vyhlášení nejlepších hráčů...
     
    Konec zápasu.
     
    59:44
    Australanům se už moc nechtělo dopředu a nahrávali si za vlastní brankou. Jeden z hráčů však vyděsil brankáře Kimlina, když nechtěně poslal kotouč do brankoviště a gólman měl co dělat, aby si ho nesrazil za svá záda.
     
    59:05
    Protinožci v plném počtu.
     
    59:00
    Australané vyhazují. Zbývá poslední minuta.
     
    58:24
    Australané šetří cenný čas z oslabení v útočném pásmu.
     
    57:04
    Vyloučení v týmu Austrálie:
    James Woodman – 2 min., krosček.
     
    57:04
    Zákrok utkání předvedl Anthony Kimlin! Australský brankář vyrazil puk k Adrianovi Torralbovi, který měl před sebou už úplně prázdnou branku. Ležící Kimlin však proti jeho dorážce nastavil hokejku a na brankové čáře zabránil jistému gólu! Publikum se už radovalo a Torralba nevěřícně kroutí hlavou...
     
    56:03
    Robert Malloy si nebral servítky a zkusil to golfem z dálky. Domácí branku minul.
     
    55:19
    Tomáš Landa držel puk u hrazení. Vypadalo to, že ho Ignacio Granell podrazil, rozhodčí Terakado to však jako nedovolený zákrok neposoudil.
     
    54:57
    Australané se zahnali z pásma nepřesnou přihrávkou. Nyní zkoušejí rozjet další útok.
     
    53:06
    Přečíslení 2 na 1 nedotáhli Španělé do gólového konce. Kimlin pak ještě musel natahovat beton po vyjetí domácího forvarda zpoza branky.
     
    52:46
    Od modré čáry střílel Robert Malloy. Střelu australského kapitána zastavil Barbo.
     
    51:25
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Domácí opět vedou o sedm branek! Ke třem asistencím přidává vstřelený gól ALEJANDRO BURGOS – 8:1. Asistence: Alejandro Carbonell a Oriol Rubio.
    50:46 Vadim VIRJASSOV - 7:1
     
    50:46
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Španělskému brankáři se omlouvám, evidentně jsem mu čisté konto zakřikl. Casey Kubara našel přihrávkou zpoza branky zcela volného VADIMA VIRJASSOVA a naturalizovaný Estonec zblízka poslal kotouč do brankové síťky. Asistence: Casey Kubara a Kieren Webster.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 14. De Bonilla (Capillas, Torralba), 16. Capillas (Guerra), 21. Carbonell (Burgos), 23. Carbonell (Rubio, Burgos), 36. Gonzalez (Rubio, Carbonell), 38. Gonzalez (Capillas, Torralba), 47. Carbonell (Baldris, Burgos), 52. Burgos (Carbonell, Rubio) – 51. Virjassov (C. Kubara, Webster)


    Španělsko: Barbo (Reina) – Baldris (A), García (A), De Bonilla, Guerra, Escartin, Calvo, Fernández, Encinar – Burgos, Carbonell (C), Rubio – Gonzalez, Capillas, Torralba – Donath, Muratet, Granell – Zaballa, Basile, Munoz.
    Trenér: Luciano Basile

    Austrálie: Kimlin (Smart) – Haselhurst, B. Kubara, Pataky, Kennedy, McGregor, Lodge, Woodman (A), Malloy (C) – Darge, C. Kubara, Caruana – Landa, Todd (A), Taylor – Manwarring, Newmark, T. Kubara – Webster, Camenzind, Virjassov.
    Trenér: Matti Luoma

    Rozhodčí: Terakado (JPN) – Fuchs (SUI), Hašimoto (JPN)

    Diváci: 967
    bahis siteleri